Ενα πιάτο καλοκαιρινό που θα μοσχοβολάει φρέσκο θαλασσινο αέρα και ελληνική γεύση.
Υλικά
16 μεγάλες γαρίδες 4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μαϊντανό
Για την πικάντικη μαγιονέζα
2 κρόκους αυγών (βιολογικά)
1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς το φύτρο) πολτοποιημένη
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
ελαιόλαδο ελαφρύ, όσο πάρει (περίπου 250 ml)
2 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
1 κ.γλ. πιπέρι καγέν
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις γαρίδες: Ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής το μαϊντανό και το σκόρδο, περνώντας πολλές φορές το μαχαίρι πάνω στα υλικά, μέχρι να γίνουν πάστα. Αν έχουμε γουδί, γίνεται πιο εύκολα, βάζοντας όλα τα υλικά μέσα και χτυπώντας τα.
Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες (όπως είναι, με το κέλυφος) σε απορροφητικό χαρτί και τις αλείφουμε με το μείγμα του μαϊντανού που ετοιμάσαμε.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία στρώση το μισό αλάτι, αραδιάζουμε πάνω τις γαρίδες και τις καλύπτουμε καλά με το υπόλοιπο αλάτι.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250οC και ψήνουμε για 20΄. Σερβίρουμε τις γαρίδες όπως είναι, με το ταψί, γιατί είναι εντυπωσιακό το θέαμα, αλλά και επειδή θα διατηρηθούν ζεστές. Συνοδεύουμε με πικάντικη μαγιονέζα ή σάλτσα ντομάτας.
Για τη μαγιονέζα
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξίδι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθεί το αλάτι.
Προσθέτουμε τους κρόκους και το λάδι λίγο-λίγο, με ροή κλωστής και πάντα ανακατεύοντας. Αφού πάρει όλο το λάδι, τότε δυναμώνουμε το χτύπημα.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Τέλος, προσθέτουμε το αγγουράκι και το καγέν. Ανακατεύουμε και παγώνουμε την πικάντικη μαγιονέζα.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
πηγή : http://www.argiro.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria