Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ψητες πιπεριες µε αντσουγιες και καππαρη

Αυτές οι πιπεριές είναι τέλειες αν μείνουν για λίγη ώρα στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις τους. Τις συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Εξαφανίζονται στο λεπτό. Είναι ιδανικός καλοκαιρινός μεζές για παρέα.

Υλικά

5 κόκκινες πιπεριές
5 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
100 γραμμ. αντσούγιες
2 κ.σ. κάππαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
Λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους και να σκάει. Τότε τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ που κλείνει καλά. Τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε γύρω γύρω. Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Αραδιάζουμε σε πιατέλα τις πιπεριές σε στρώσεις με το σκόρδο, την κάππαρη, τις αντσούγιες. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (σαν σαλάτα). Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο βασιλικό.

Σερβίρουμε τις πιπεριές κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ: Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και τις κλείνουμε σε σακούλα ή σκεύος να ιδρώσουν για 5΄-10΄. Τις καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές. Όταν κρυώσουν, δεν ξεφλουδίζονται εύκολα.

μερίδες 6

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

πηγή : http://www.argiro.gr/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...