Κάνοντας τα ψίχουλα ψωμιού αξιοποιούμε το μπαγιάτικο ψωμί που συνήθως πετάμε. Το διατηρούμε στην κατάψυξη έως και 3 μήνες, μέσα σε σακούλα τροφίμων. Το χρησιμοποιούμε, κατευθείαν από την κατάψυξη χωρίς να το ξεπαγώσουμε, σε παναρίσματα ή το πασπαλίζουμε σε φαγητά φούρνου για να δώσουμε τραγανή κρούστα στο φαγητό.
Υλικά
Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 1½ φλ.τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
- Για την ωμή σάλτσα
- 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς τους σπόρους (μόνο τη σάρκα) και ψιλοκομμένες
- 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 πρέζα ρίγανη
- λίγες σταγόνες ξίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Για τα ψίχουλα ψωμιού: Κόβουμε σε κύβους το ψωμί και το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Το ψήνουμε στους 200οC για 10΄ να φρυγανιστεί καλά. Αφού κρυώσει, το αλέθουμε σε ψίχουλα στο μπλέντερ.
Για τα σνίτσελ: Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό. Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι (πανάρουμε). Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο μείγμα αυγού, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα ψίχουλα, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10΄. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 5΄-6΄ έως ότου ροδίσουν καλά.
Για τα σνίτσελ: Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό. Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι (πανάρουμε). Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο μείγμα αυγού, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα ψίχουλα, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10΄. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 5΄-6΄ έως ότου ροδίσουν καλά.
Για την ωμή σάλτσα: Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην ουσία έχουμε μια χωριάτικη σαλάτα, πολύ ψιλοκομμένη. Σερβίρουμε τα σνίτσελ περιχύνοντάς τα με την ωμή σάλτσα ντομάτας.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria