Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ : "Εδώ το ποδόσφαιρο είναι πολιτική όχι αθλητισμός"



Με σχεδόν 25χρονη παρουσία στα γήπεδα, ο τεχνικός του Ατρομήτου μιλάει για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και καταθέτει την πρότασή του για ένα «πρωτόκολλο» ανάπτυξης και εφαρμογής των νόμων για όλους

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=327898&ct=5&dt=25/04/2010#ixzz0mUNd5aVP


ΣΤΑ 41 του χρόνια ο κ. Γιώργος Δώνης έχει κολλήσει μπόλικα ένσημα ως προπονητής, καθώς ξεκίνησε τη «δεύτερη ζωή του» στο ποδόσφαιρο μόλις σε ηλικία 33 ετών. Πηγαίνοντας «τρένο» - όπως ήταν και το προσωνύμιό του ως παίκτη- τον Ηλυσιακό, όπου έκανε το «αγροτικό» του, από τη Δ΄ στη Β΄ Εθνική, βρέθηκε στη Λάρισα, την οποία ανέβασε στην Α΄ Εθνική, για να κατακτήσει το 2007 μαζί της το Κύπελλο Ελλάδος.Το 2008 παίρνει το ρίσκο της ΑΕΚ αλλά δεν του βγαίνει, για να βρεθεί από το καλοκαίρι
του 2009 στον Ατρόμητο Περιστερίου που τερματίζοντας έβδομοςαπαλλάσσεται νωρίς από τον βραχνά της μάχης για τη σωτηρία. Με σχεδόν 25χρονη παρουσία στα γήπεδα, μιλάει στο «Βήμα» για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και καταθέτει την πρότασή του τονίζοντας: «Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα πρωτόκολλο που να αφορά την ανάπτυξη, τις γηπεδικές συνθήκες, τα οικονομικά, τον μέσον όρο των εισιτηρίων. Με βάση αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν οι ομάδες στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς όμως εξυπηρετούνται άλλα πράγματα και άλλα συμφέροντα. Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο είναι πολιτική,δεν
είναι αθλητισμός. Πρέπει να απαλλαγούμε από το ποια ομάδα έχουμε απέναντί μας για να εφαρμόσουμε τον νόμο.Αν υπάρχουν ομάδες που δεν αποπνέουν υγεία και έχουν προβλήματα είτε οικονομικής φύσεως είτε με τη βία, θα πρέπει να πληρώσουν ή να τιμωρηθούν. Οπως στην Αγγλία, όπου μπαίνουν σε καθεστώς διαχείρισης ή ξεκινούν το πρωτάθλημα με μείον 10 βαθμούς. Ή στην Ιταλία, όπου υποβιβάστηκε η Γιουβέντους. Εμείς εδώ σκεφτόμαστε διαφορετικά, ότι δεν πρέπει να θιγούν κάποιες ομάδες γιατί έχουν κόσμο.Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πολιτική».

- Μετά το παιχνίδι με τα Γιάννενα είχες χαρακτηρίσει το ελληνικό πρωτάθλημα αναξιόπιστο, προσθέτοντας ότι «παίρνουμε πέναλτι μόνο αν μας πυροβολήσουν». Θα την προσυπέγραφες και σήμερα ή ήταν μια δήλωση πάνω στην ένταση της στιγμής;

«Οσον αφορά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος δεν το παίρνω πίσω. Και η αξιοπιστία δεν αφορά μόνο τη διαιτησία αλλά και τις ομάδες, τους αθλητές, τους παράγοντες και τον Τύπο. Τι εννοώ. Εμείς τις τελευταίες αγωνιστικές στις οποίες μας χαρακτήριζαν βαθμολογικά αδιάφορους παίξαμε με τα Γιάννενα και την Ξάνθη που πάλευαν για τη σωτηρία και με τον Παναθηναϊκό που διεκδικούσε τον τίτλο. Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να αντιμετωπίζει με την ίδια λογική όλα τα παιχνίδια χωρίς να ξεχωρίζει κανένα. Αν όλες οι ομάδες λειτουργήσουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο, κάποια στιγμή θα γίνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στους παίκτες είχα πει πριν από τα παιχνίδια αυτά ότι αν εμείς σε ένα παιχνίδι όπου δεν έχουμε υψηλό βαθμολογικό κίνητρο παρουσιαστούμε αδιάφοροι, “βοηθώντας” μια ομάδα και συγχρόνως τους παίκτες της, καταδικάζουμε τους παίκτες κάποιας άλλης. Και αυτό είναι πολύ άδικο. Περίεργα αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Εξαιρώντας κάποια πρωταθλήματα βορείων χωρών, οι ομάδες που έχουν υψηλό κίνητρο στις τελευταίες αγωνιστικές κερδίζουν τα ματς». - Θεωρείς ότι η καχυποψία που υπάρχει από τον κόσμο είναι δικαιολογημένη;

«Οι Ελληνες είμαστε υπερβολικά καχύποπτοι. Σίγουρα όμως συμβαίνουν κάποια πράγματα που δικαιολογούν την καχυποψία. Εχουμε πολύ καλούς έλληνες διαιτητές αλλά επειδή είμαστε μέλη της ελληνικής κοινωνίας ακόμη και οι διαιτητές δεν παίζουν το ίδιο καλά σε ένα παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος όπως σε ένα ευρωπαϊκό. Οι επηρεασμοί είναι πολλοί και δεν είναι ότι τους προσεγγίζει κάποιος. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί όλο το πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, όταν θα παίξει μια ομάδα που δεν καίγεται για βαθμούς με μιαν άλλη που καίγεται, ακόμη και ο διαιτητής από αυτό που κυκλοφορεί επηρεάζεται και είναι “φοβισμένος” για το παιχνίδι. Σημαντικό είναι ακόμη το θέμα της αθλητικής Δικαιοσύνης που δεν λειτουργεί όπως πρέπει στην Ελλάδα. Θα πρέπει πλέον να τιμωρούνται κάποιες ομάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ή δεν συμπεριφέρονται σωστά όσον αφορά την ασφάλεια του γηπέδου ή κάνουν παρανομίες. Στη Σκωτία, για παράδειγμα, υπήρχε μια ομάδα που κατακτούσε για τρία χρόνια το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας και δεν τη δέχονταν στην Α΄ γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις από άποψη εγκαταστάσεων και υποδομών».

- Την τελευταία αγωνιστική όλοι έλεγαν ότι τα παιχνίδια ΗρακλήςΞάνθη και Λάρισα- Λεβαδειακός θα τέλειωναν με νίκες των φιλοξενουμένων. Τι σημαίνει αυτό;

«Είναι φαινόμενο ελληνικό αλλά και ιταλικό. Η ίδια καχυποψία υπήρχε και για το παιχνίδι Λεβαδειακός- ΑΕΚ, που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Δυστυχώς, στις άλλες δύο περιπτώσεις επιβεβαιώθηκε. Εγώ το έζησα τις τελευταίες αγωνιστικές στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Επειδή έχω παίξει στον Παναθηναϊκό, ο καθένας τα συνδυάζει “ηλίθια” και μου έλεγαν “εντάξει, αυτό το παιχνίδι θα μας το δώσετε” και δεν καταλαβαίνει ότι όταν σου το λέει αυτό σε προσβάλλει. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να είμαστε τίμιοι και όχι μόνο να φαινόμαστε τίμιοι».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=327898&ct=5&dt=25/04/2010#ixzz0mUNVxogf

Mε πολιτική απομόνωση κινδυνεύει ο κ. Παπανδρέου

Του Γιώργου Κύρτσου


Τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ μπορεί να προκαλέσει την πολιτική ισοπέδωση του Κινήματος. Αναφέρονται στο προηγούμενο της Ουγγαρίας, όπου η προσφυγή στο ΔΝΤ οδήγησε τελικά σε ταπεινωτική ήττα των Σοσιαλιστών στις βουλευτικές εκλογές, με ποσοστό κατώτερο του 20%, θρίαμβο της κεντροδεξιάς, με ποσοστό ανώτερο του 50%, και ανάδειξη μιας ισχυρής άκρας Δεξιάς, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη περίπου του 1/5 του εκλογικού σώματος.



Η μοναξιά του ηγέτη


Ο προβληματισμός αυτός εκφράστηκε και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, με αρκετούς υπουργούς να μεταφέρουν την ανησυχία και την πικρία κομματικών στελεχών και τοπικών παραγόντων του Κινήματος.

Είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου έχει κερδίσει την αναγνώριση ενός μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης με τον τρόπο που κινείται στο εσωτερικό, αλλά και διεθνώς, για να προλάβει τα χειρότερα στην οικονομία. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του για την έλλειψη σωστής προετοιμασίας για την άσκηση της εξουσίας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν την άνοδο του κ. Παπανδρέου στην ηγεσία και μετατράπηκαν σε πολιορκητικό κριό της εξουσίας πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 δηλώνουν απογοητευμένα από την κυβερνητική στροφή. Δεν δέχονται το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκε από τις διαστάσεις της κρίσης που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή. Εκτιμούν ότι έχει μεθοδευτεί το εντυπωσιακό πολιτικό άδειασμά τους από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου και πως τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη υιοθέτησαν μικροπολιτική μεθοδολογία πριν από τις βουλευτικές εκλογές, μοιράζοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ο «πράσινος» συνδικαλιστικός μηχανισμός κρατάει πλέον αποστάσεις ασφαλείας από την κυβέρνηση και καταγγέλλει τις περισσότερες επιλογές της. Τα ανώτατα συνδικαλιστικά στελέχη θεωρούν ότι έχει καταργηθεί ο ουσιαστικός διάλογος και πως η κυβέρνηση απλός αναζητεί συνδικαλιστικό άλλοθι για την πολιτικής της, το οποίο βέβαια δεν προτίθενται να προσφέρουν.

Ανάλογα είναι τα μηνύματα που φτάνουν στου Μαξίμου από τις κομματικές οργανώσεις, τους βουλευτές και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σχεδόν όλοι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντέξει το πολιτικό σοκ από την προσφυγή στον μηχανισμό των Βρυξελλών και του ΔΝΤ. Το ΠΑΣΟΚ έχει επενδύσει ιστορικά στην ανάπτυξη του κράτους πρόνοιας, στην στήριξη των λεγόμενων μη προνομιούχων και σε μια φιλολαϊκή πολιτική που υλοποιήθηκε αρκετές φορές σε βάρος της δημοσιονομικής διαχείρισης και της πραγματικής οικονομίας.

Τώρα, η κυβέρνηση Παπανδρέου ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που μόνο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει τολμήσει να περιγράψει ως ένα βαθμό.

Έλλειψη προετοιμασίας

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει προετοιμάσει τα πολιτικά, συνδικαλιστικά και κομματικά του στελέχη για την πολιτική της Κυβέρνησης Παπανδρέου και η κοινή γνώμη δείχνει αιφνιδιασμένη από την απότομη στροφή του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του. Πριν από τις βουλευτικές εκλογές διαβεβαίωσαν ότι υπήρχαν τα λεφτά για μια φιλολαϊκή πολιτική, μέχρι το Δεκέμβριο του 2009 έκαναν σημαντικές παροχές, παρά τη δημοσιονομική κρίση, και από τα τέλη Ιανουαρίου 2010 άρχισαν να συμβιβάζονται με την σκληρή πραγματικότητα και να παρουσιάζουν σιγά σιγά τον οικονομικό και κοινωνικό λογαριασμό που καλούμαστε να πληρώσουμε.

Ο κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να καλύψει το ιδεολογικό και πολιτικό κενό αν ήταν σε θέση να οργανώσει την κυβερνητική προσπάθεια, να αιφνιδιάσει με δημιουργικές πρωτοβουλίες και να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων αντί να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η έλλειψη σωστής προετοιμασίας που τον χαρακτηρίζει θα μεγαλώσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, την ιδεολογική και πολιτική του μοναξιά τους δύσκολους μήνες που έρχονται.



Πηγή FreeSunday (http://www.freesunday.gr/), 24-25 Aπρίλη 2010

Αυξάνουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα ΕΕ-ΔΝΤ - Έρχονται μέτρα σοκ

Θέμα (λίγων) ημερών θεωρείται πλέον η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και του κλιμακίου ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και ο πλήρης καθορισμός του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας, με τις αγορές να καθιστούν πιο επιβεβλημένη από ποτέ την επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών, όσο η καταιγίδα που έχει ξεσπάσει γύρω από την Ελλάδα δεν λέει να κοπάσει. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε διάστημα τριών ετών η Ελλάδα αναμένεται να λάβει οικονομική βοήθεια μεταξύ 120 και 135 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που έχει δοθεί ποτέ σε χώρα.



Για τη διασφάλιση της επιβίωσης της ελληνικής οικονομίας, το αντάλλαγμα είναι πολύ "βαρύ". Μεταξύ των νέων μέτρων που έχουν τεθεί επί τάπητος εξετάζεται η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, αύξηση των απολύσεων, πολετές πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο, μη ανανένωση των συμβάσεων έργου, αύξηση έμμεσων φόρων με αναπροσαρμογή των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ.

Η απόφαση για να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα χρειάζεται να ληφθεί τάχιστα, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ο πρόεδρος του ΔΝΤ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αλλά υπογράμμισαν συνάμα πως δεν θα δημοσιευθούν αναλυτικά στοιχεία έως ότου συναφθεί η συμφωνία με την Αθήνα.

«Είναι αδύνατον να παράσχουμε λεπτομέρειες για ό,τι συμφωνηθεί στο τέλος», τόνισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομνίκ Στρος-Καν.

Νωρίτερα, τα μέλη της γερμανικής αντιπολίτευσης είχαν τονίσει πως ο Στρος-Καν τους είχε δηλώσει πως το πακέτο βοήθειας των ΕΕ-ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα έχει ύψος 100-120 δισ. ευρώ για τρία χρόνια. Στη συνέντευξη ωστόσο ο Στρος-Καν δεν θέλησε να σχολιάσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, για το τι θα απαιτήσει η βοήθεια που θα της παραχωρηθεί, θα πρέπει να περαιωθούν εντός ολίγων ημερών.

«Κάνω την υπόθεση εργασίας πως το πράσινο φως έχει ανάψει, όσον αφορά το πρόγραμμα αυτό καθαυτό, και κατόπιν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφασίσουμε το ταχύτερο δυνατόν», πρόσθεσε ο ίδιος στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε, κατά τη συνέντευξη, ότι η κυβέρνησή του προβλέπει να υιοθετηθεί ήδη από τις 7 Μαΐου νόμος για τη χρηματοπιστωτική βοήθεια προς την Ελλάδα. Το σχετικό νομοσχέδιο θα υποβληθεί στο γερμανικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα: «Επιζητούμε την υποστήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να έχουμε μια γρήγορη διαδικασία μέχρι την Παρασκευή. Και μετά θα περάσουμε τον αντίστοιχο νόμο την επόμενη Δευτέρα».

Πρέπει "να επιταχυνθεί" η ενεργοποίηση του μηχανισμού οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε μιλώντας στο Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

"Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ για την Ελλάδα να ενεργοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν", τόνισε στη δήλωσή της η καγκελάριος.

Η κατάσταση είναι σοβαρή και οι Έλληνες πρέπει να κάνουν πολύ σημαντικά βήματα, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η Γερμανία δεν θα "χαρίσει" λεφτά στην Ελλάδα, θα της τα δανείσει. Η Μέρκελ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα, ώστε να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της ευρωζώνης. Για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει όχι μόνο να λάβει νέα μέτρα για την επιτυχία του μεγαλεπήβολου προγράμματος σταθερότητας της, αλλά και να τα τηρήσει.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αποφασισμένες να εγγυηθούν τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ, δήλωσε στο Τόκιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Διαβάστε όλο το άρθρο:
http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Οικονομία/item/149683-Οι-συνθήκες-απαιτούν-επιτάχυνση-των-διαδικασιών-Αυξάνουν-τη-βοήθεια-ΕΕ-ΔΝΤ

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...