Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Καταθλιψη και μοναξια στα χρονια της οικονομικης κρισης

Η οικονομική ανασφάλεια δημιουργεί και επιτείνει ψυχικές διαταραχές

Έξαρση στα κρούσματα κατάθλιψης, στις διαταραχές άγχους αλλά και στις αυτοκτονικές τάσεις λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται στους Έλληνες, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του τελευταίου εξαμήνου από τη Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη που λειτουργεί από το 2008 υπό την αιγίδα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (56,3%) όσων έκαναν χρήση των υπηρεσιών της Γραμμής το τελευταίο εξάμηνο, είχε ως αίτημα την αναζήτηση συμβούλων για το πώς να διαχειριστούν θέματα όπως είναι η κατάθλιψη και άλλα ψυχικά προβλήματα. Σε ένα επίσης μεγάλο ποσοστό των κλήσεων (53,4%) ως κύριο αίτημα διατυπώθηκε η ανάγκη έκθεσης και εξωτερίκευσης του προβλήματος, δηλαδή ζητούσαν απλά συζήτηση. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα ότι σε ποσοστό 33,4% ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με υπηρεσίες ψυχικής υγείας όπου θα μπορούσαν να απευθυνθούν, ενώ σε ποσοστό 33,2% το αίτημα των κλήσεων αφορούσε σε συμπτώματα, διαγνωστικά κριτήρια και αίτια ψυχολογικών διαταραχών.

Τέλος, όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», σε ποσοστό 21,5% τα άτομα που καλούσαν αναφέρονταν σε αίσθημα μοναξιάς και έλλειψη βοήθειας και υποστήριξης, ενώ σε ποσοστό 11,8%% ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με φαρμακευτική αγωγή.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί του ΕΠΙΨΥ, η οικονομική ανασφάλεια, στο βαθμό που αποτελεί ένα στρεσογόνο παράγοντα για πολλούς ανθρώπους, μπορεί να πυροδοτήσει ένα σύνολο ψυχικών δυσκολιών, κυρίως κατάθλιψη, ή να επιδεινώσει μια ήδη υπάρχουσα ψυχοπαθολογία. Στο πλαίσιο αυτό, οι καλούντες στη Γραμμή αναφέρονται σε άγχος για το μέλλον, χαμηλό βιοτικό επίπεδο, έλλειψη επαγγελματικών προοπτικών, αδυναμία ανταπόκρισης σε οικονομικές υποχρεώσεις, εργασιακή αβεβαιότητα και αδυναμία εύρεσης εργασίας. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το 60% όσων απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες της Γραμμής ανέφερε ότι δεν εργάζεται.


Στην Μυκονο υπο τον ηχο Tiesto βγηκε βολτα ο θανατος

Η διασκέδαση σε ένα από τα γκλάμορους Μυκονιάτικα στέκια, το Cavo Paradiso, βάφτηκε με αίμα κατά τη διάρκεια συναυλίας του dj Tiesto!
Η εμφάνιση του διεθνούς φήμης ντισκ τζόκει στο νησί των Ανέμων, ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού σε ντόπιους, έλληνες και αλλοδαπούς τουρίστες. Θα ήταν αναμφίβολα το γεγονός του καλοκαιριού αλλά μετατράπηκε σε τραγωδία με έναν νεκρό νεαρό που ώρες πριν γιόρταζε τη ζωή...
Το έγκλημα έγινε την Πέμπτη τα ξημερώματα, στις 05:10 το πρωί. Στα deck ο Tiesto και από κάτω το πλήθος να χορεύει στους ξέφρενους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής του. Με άφθονο ποτό να ρέει στα ποτήρια, το αμείωτο κέφι και την αδρεναλίνη στο ύψος η τραγωδία δεν άργησε να «χτυπήσει».
Ένας 21χρονος Ιταλός τουρίστας καβγάδισε με μια παρέα Ελληνοελβετών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου με μπουκάλι.
Γρήγορα η παρεξήγηση των θερμόαιμων νέων μετατράπηκε σε άγριο καυγά ο οποίος κατέληξε σε φονικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός φοιτητής και η παρέα του πλησίασε την παρέα των Ελληνοελβετών χορεύοντας δίπλα τους. Σε εκείνο το σημείο ήταν που τα αίματα άναψαν και ο χορός έγινε χορός θανάτου…
Ο ένας από την παρέα σηκώθηκε και ζήτησε από τον Ιταλό να απομακρυνθεί. Όταν ο τελευταίος αρνήθηκε, ο δράστης άρπαξε ένα μπουκάλι βότκας και το χτύπησε στο κεφάλι του νεαρού με αποτέλεσμα ο τελευταίος να σωριαστεί αιμόφυρτος στο πάτωμα.
Κατά το πανδαιμόνιο που επικράτησε, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει ενώ η παρέα του 21χρονου τον μετέφερε στο κέντρο υγείας του νησιού όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλά το θάνατό του.
Αμέσως οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό το οποίο απέδωσε μιας και ο Ελβετός συνελήφθη και ομολόγησε τη πράξη του.
Η σορός του θύματος θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο Πειραιά, ενώ αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσει και η οικογένεια του νεκρού.

πηγη : www.newsbomb.gr

 

Το ακριβοτερο HotDog στον κόσμο μολις στα 80 ευρω

Το ακριβότερο hot-dog του κόσμου πωλείται έξω από το γήπεδο μπέιζμπολ της Μασαχουσέτης. Στα 80 ευρώ ανέρχεται η τιμή του και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται έχουν προταθεί από σεφ της Michelin!

Ακόμα και παραγγελίες για το σπίτι έχουν γίνει, ενώ διάφοροι ιδιοκτήτες εστιατορίων θέλουν να εμπλουτίσουν τον κατάλογό τους με το συγκεκριμένο προϊόν. «Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ένα σταυροδρόμι, στο οποίο συναντιούνται οι επαρχιώτες με τους πλούσιους και διάσημους», δήλωσε ο εμπνευστής της ιδέας, Σάντερ Σκότλαντ.

πηγή www.neolaia.gr

Φτηνοτερα brand απο τον οικο Balmain για γυναικες και αντρες

Καλά, όταν λέμε «οικονομικού» brand μη φανταστείτε για τιμές ZARA.

Πρόκειται απλά για μία πολύ πιο προσιτή diffusion line του οίκου Balmain, με την επωνυμία Pierre Balmain.

Η νέα αυτή σειρά ρούχων θα βγει στην αγορά το Δεκέμβριο και θα περιλαμβάνει casual ρούχα τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες. Οι τιμές θα ξεκινούν από (περίπου) 100 ευρώ για ένα t – shirt μέχρι 800 για βραδινά ρούχα.

Εγώ σας το’πα πως δεν είναι ιδιαίτερα οικονομική

Ο υπεύθυνος του οίκου Balmain, Alain Hivelin, δήλωσε πως στόχος είναι να καθιερωθεί το brand Pierre Balmain ώς παγκόσμια φίρμα και να τοποθετηθεί στις κυριότερες παγκόσμιες αγορές.

πηγή www.neolaia.gr

Παρουσιαστηκε το νεο Renault Twingo

Την πρώτη επίσημη φωτογραφία του ανανεωμένου Twingo έδωσαν στη δημοσιότητα οι άνθρωποι της Renault. Η σημερινή γενιά του μοντέλου βρίσκεται περίπου στη μέση της ζωής της και οι Γάλλοι έκριναν πως μία εκτεταμένη ανασχεδίαση θα έδινε νέα πνοή στις πωλήσεις του μικρού αυτοκινήτου.

Όπως βλέπουμε από τη φωτογραφία, το αναβαθμισμένο Twingo είναι πολύ διαφορετικό από το τωρινό, κυρίως στο εμπρός μέρος. Οι υπεύθυνοι της Renault τονίζουν μάλιστα ότι αυτό είναι το πρώτο τους αυτοκίνητο που ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας, όπως μας την παρουσίασαν στα πρωτότυπα Frendzy και R-Space.

Το ανασχεδιασμένο μικρό μοντέλο της Renault θα παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η επόμενη γενιά Twingo ωστόσο, η οποία επέχει πολύ ακόμη από την παραγωγή, θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα εξελιχθεί και το πισωκίνητο νέο τετραθέσιο της Smart!
Πηγή http://www.protothema.gr

Γεννετικη Μηχανικη : Ελπιδα η απειλη για το μελλον ?

Στις μέρες μας επενδυονται τεράστια ποσα στην έρευνα της γενετικης μηχανικής και υπάρχουν εταιρείες κολοσοί στις οποίες έχουν επενδυθεί τεράστι κεφάλαια για την προοδο της συγκεκριμενης επιστημης.

Όλοι μας πιστεύω ότι είμαστε υπέρ της επιστήμης όταν αυτή δουλεύει για τον άνθρωπο και οι ανακαλύψεις των επιστημονων προάγουν το επίπεδο της ανθρώπινης ζωής.

Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το να κλωνοποιούμε κατσίκες με dna αράχνης ώστε τα βυζιά τους να είναι ανθεκτικότερα στη βιομηχανική εκμετάλλευση του γαλακτος, εμένα που φαίνεται κάπως τρομακτικό και πιστεύω ότι όσο ανοικτομυαλος και να είναι ένας άνθρωπος κάποια πράγματα έχουν και κάποια όρια.

Η διεθνής νομοθεσία σίγουρα είναι ανεπαρκής για την θεσμοθέτηση ενός πλαισίου μέσα στο οποίο θα κινούνται όλες αυτές οι εταιρείες όπου ο κάθε τρελλός επιστήμονας η σκοπιμα παρακινούμενος απο τον επενδυτή θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες προυποθέσεις για την ίδια την ζωή μας.

Το παρακάτω βίντεο από το infowars σκοπο δεν έχει να τρομοκρατήσει αλλά να ενημερώσει πάνω στο θέμα πιστεύω ότι αξίζει να το δει κάποιος...

ΗΠΑ : σε κλιμα πολωσης λιγο πριν την χρεωκοπια ?


Σε κλίμα πόλωσης και με εμμονές για εσωκομματική κατανάλωση οι ΗΠΑ οδεύουν ολοταχώς προς την καταστροφή. Τα δύο κόμματα αλληλομπλοκάρονται, την ώρα που τα περιθώρια χρόνου στεύνουν ασφυκτικά. Χρεοκοπία ή τίποτα;
Ο πόλεμος νεύρων με ζητούμενο την αύξηση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου χρέους στις ΗΠΑ για να μην χρεοκοπήσει η χώρα μπαίνει στον τελευταίο γύρο. Το κλίμα πόλωσης μεταξύ τω δύο κομμάτων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ακόμη και χθες λίγες μόνο μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία της 2ας Αυγούστου, όπου πλέον τα ψέματα τελειώνουν, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έπαιζαν τον ποντικό με τη γάτα στη Βουλή των Αντιπρόσωπων και τη Γερουσία.

«Διακομματική συναίνεση»
Οι Ρεπουμπλικάνοι που διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασαν ένα νόμο που προβλέπει την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους ανά 900 δις ευρώ επί πλέον των 14, 3 τρις δολαρίων που είναι σήμερα. Δύο ώρες αργότερα, στη Γερουσία, όπου την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί,  το σχέδιο νόμου καταψηφίστηκε. Όλα αυτά βέβαια είχαν συμβολική αξία, γιατί από πριν ο πρόεδρος Ομπάμα είχε κάνει σαφές ότι θα έκανε χρήση βέτο στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, επειδή το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων προέβλεπε για το 2012, χρονιά προεδρικών εκλογών,  νέα αύξηση του ορίου χρέους, κάτι που ο αμερικανός πρόεδρος δεν ήθελεμε τίποτα.

«Είναι σαφές ότι η όποια λύση πρέπει να έχει διακομματική συναίνεση»,  προειδοποίησε χθες ο Ομπάμα. «Τη στήριξη και των δύο κομμάτων που έστειλε ο αμερικανικός λαός για να τον εκπροσωπήσουν, τη στήριξη και των δύο σωμάτων, της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλύσουμε την κρίση,  ο γερουσιαστής Ριντ, από τους Δημοκρατικούς κατέθεσε στη Γερουσία σχέδιο που περιλαμβάνει περικοπές στις οποίες συμφώνησαν και τα 2 κόμματα. Ο γερουσιαστής Μακ Κόνελ, από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πρότεινε ένα σχέδιο που μπορεί να μας βρει σύμφωνους, αν κάνουμε τροποποιήσεις.  Σήμερα κάνω έκκληση και στα δύο κόμματα να βρουν κοινή λύση για ένα σχέδιο που θα μπορούσα να υπογράψω μέχρι την ερχόμενη Τρίτη».

πηγή http://www.dw-world.de

Ο Θαπατερο ανακοινωσε εκλογες στις 20 Νοεμβρη

Σε διάλυση της κυβέρνησης θα προχωρήσει στις 26 Σεπτεμβρίου ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, προκηρύσσοντας γενικές εκλογές στις 20 Νοεμβρίου, ικανοποιώντας το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών και διαδόχου του στην ηγεσία των σοσιαλιστών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.

Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο Χοσέ Θαπατέρο συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη διάλυση της Βουλής τον Σεπτέμβριο, ώστε να έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση έως τα τέλη του έτους, με ζητούμενο τη διασφάλιση της σταθερότητας.

Η εξέλιξη σαφώς είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, ενώ ο Ρουμπακάλμπα θεωρεί ότι η συντόμευση της προεκλογικής περιόδου μπορεί να βοηθήσει το κόμμα να ανακάμψει, την ώρα που όλοι οι αναλυτές δίνουν προβάδισμα για τη νίκη στο Λαϊκό Κόμμα και τον Μαριάνο Ραχόι.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν, με φόντο βεβαίως και το ενδεχόμενο υποβάθμισης της ισπανικής οικονομίας από την Moody’s , όπως γνωστοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο ίδιος ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Το κόστος δανεισμού για το ισπανικό δημόσιο έχει αυξηθεί ελαφρά σήμερα, καθώς το spread του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στα επίπεδα των 350 μονάδων.
πηγή http://www.protothema.gr

Ο Παπανδρεου κανει εκκληση να σταματησει η απεργια των ταξι

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «απέλευθέρωση με συγκεκριμένα κριτήρια» και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί «να επιδείξουν υπευθυνότητα», να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να προσέλθουν στον διάλογο με την κυβέρνηση.

Σύνεση και υπευθυνότητα για να σταματήσει η ταλαιπωρία της ελληνικής κοινωνίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με δήλωσή του από την Αρτα, για τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί.

 Απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του καταλόγισε «τεράστιες ευθύνες, γιατί κάλυψε με τη στάση του τις κινητοποιήσεις που προκάλεσαν ζημιά στον τουρισμό και τώρα προσπαθεί να αποποιηιεί τις ευθύνες του».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «απέλευθέρωση με συγκεκριμένα κριτήρια» και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί «να επιδείξουν υπευθυνότητα», να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να προσέλθουν στον διάλογο με την κυβέρνηση.
πηγή www.naftemporiki.gr

Τα κοριτσια στο Πολο δεν χρεωκοπησαν αντιθετα εφεραν Χρυσο

Έλενα, Χριστίνα, Ηλέκτρα, Κική, Άντι, Άλκηστις, Αλεξάνδρα, Φιλιώ, Αντιγονη, Αγγελική, Σταυρούλα, Γιούλη και Ελένη, είναι τα «χρυσά κορλίτσια» του πόλο που έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες.

Οι χρυσές γοργόνες είναι 13 με μικρότερη την Χριστίνα Τσουκαλά, που είναι μόλις 20 χρονών, ενώ αρχηγός της ομάδας είναι η Κική Λιόση.

Τα χρυσά κορίτσια δεν έγιναν γνωστά μόνο με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σαγκάη, αφού κατά καιρούς, κάποια από αυτά έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα.

Η 27χρονη Αντιγόνη Ρουμπέση, που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες σκόρερ του φετινού τουρνουά, πριν από τρία χρόνια είχε σκοράρει και στην καρδιά του Αντώνη Ρέμου. Τότε μάλιστα πήγαινε συχνά στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανιζόταν ο τραγουδιστής, ενώ είχαν υπάρξει και9 δημοσιεύματα που τους ήθελαν να έχουν κάνει μαζί και διακοπές (που αλλού;) στη Χαλκιδική.

Από την άλλη το κορίτσι που γνωρίσαμε μέσα από το dancing, η τερματοφύλακας Μαρία Τσουρή, με δική της απόφαση δεν συμμετείχε στους αγώνες με την ελληνική αποστολή. Η Έλενα Κούβδου πάντως που πήρε τη θέση της, έδειξε όλο της το ταλέντο και τελικά ψηφίστηκε ως η καλύτερη τερματοφύλακας του τουρνουά.
πηγή : www.star.gr

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...