Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Προτάθηκε σε Ολυμπιακό, τον θέλει η Ανόρθωση...

Οι εμφανίσεις του Βαγγέλη Μάντζιου έχουν κάνει την Ανόρθωση να σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς του διεθνή επιθετικού, την στιγμή που αυτός προτάθηκε στον Ολυμπιακό.

Η πρόταση στον Ολυμπιακό δεν είναι κάτι καινούργιο, μιας και έχει προταθεί και στο παρελθόν, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν φαίνεται ότι ενδιαφέρονται... Στο μεταξύ υπάρχει και οψιόν αγοράς για ελληνική ομάδα που ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό το ποσό αυξάνεται κατά 200-300 χιλιάδες ευρώ.


Το ένα εκατομμύριο αφορά και την Ανόρθωση που θέλει να κρατήσει τον Μάντζιο, που με έξι γκολ σε 12 αγώνες έχει γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας στην Κυπριακή ομάδα. Ο σύλλογος της Λάρνακας θέλει να τον κρατήσει και την ερχόμενη σεζόν, αλλά δεν μπορεί να δώσει τόσα πολλά, για αυτό και περιμένει τους πράσινους στην Κύπρο για να έχουν από κοντά μία συζήτηση μήπως και "πέσουν" οι απαιτήσεις του Παναθηναϊκού.

Στο μεταξύ η Ανόρθωση εξέδωσε και ανακοίνωση ευχόμενη χρόνια πολλά στον Μάντζιο. «Τα 27α γενέθλιά του (22/04/1983) γιορτάζει σήμερα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Βαγγέλης Μάντζιος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου, το ποδοσφαιρικό τμήμα και το προσωπικό του Σωματείου, εύχονται στον Ελλαδίτη επιθετικό χρόνια πολλά και… πολλά ακόμα γκολ!», τονίζει!

πηγή: http://prasinanea.gr/

Στα 13,6% του ΑΕΠ το έλλειμα...

Στο 13,6% του ΑΕΠ το έλλειμμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, τα δημοσιονομικά ελλείμματα ανήλθαν στο 13,6% του ΑΕΠ

 
Σε δυσχερέστερη θέση βρίσκεται από την Πέμπτη η ελληνική οικονομία με τη δημοσίευση των αναθεωρημένων ποσοστών των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους για το 2009.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, της Eurostat, τα δημοσιονομικά ελλείμματα της Ελλάδας το 2009 ανήλθαν στο 13,6% του ΑΕΠ έναντι 7,7% το 2008.

Το έλλειμμα αυτό είναι κατά 1 σχεδόν ποσοστιαία μονάδα ανώτερο αυτού που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση και που το τοποθετούσε στο 12,7% του ΑΕΠ της χώρας.

Ως προς το δημόσιο χρέος αυτό έφθασε τα 115,1% του ΑΕΠ το 2009 έναντι 99,2% του ΑΕΠ το 2008.

Κοινοτικές πηγές θεωρούν ότι αυτά τα στοιχεία αναμένεται να επηρεάσουν με αρνητικό τρόπο την αγορά ελληνικών ομολόγων.

Στον «αέρα» βρίσκονται επίσης οι προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας διότι αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί με την προσθήκη νέων μέτρων και με κριτήρια αυτά τα νέα ποσοστά δημοσιονομικών ελλειμμάτων και χρέους που είναι τα οριστικά για το 2009.

Σε υψηλά επίπεδα στις 506 μονάδες βάσης, παραμένει το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων.

Απώλειες κατέγραφε νωρίτερα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Standard & Poor's, Τζον Τσάμπερς, εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ανέφερε ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι στο χρέος, ούτε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν Ηράκλειο έργο μπροστά τους για να εξυγιάνουν τα δημόσια οικονομικά.




Ο Β. Σόιμπλε για το μηχανισμό στήριξης

«Η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης πριν τα μέσα Μαΐου» εκτίμησε την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τις αγορές ομολόγων αυτή την εβδομάδα.

Υποστήριξε ότι η προετοιμασία για το χειρότερο σενάριο γίνεται για να το αποφύγει κανείς κι όχι γιατί θα συμβεί.



Ο Γ. Τσαμουργκέλης στο «ΣΚΑΪ Τώρα»

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που θα εφεύρει ένα νέο μέτρο έξω από αυτά που χρειάζονται για την ανασυγκρότηση της οικονομίας» δήλωσε ο καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιάννης Τσαμουργκέλης, αναφερόμενος στα μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν στην Ελλάδα από την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

«Με την πενταετή προσαρμογή που ζητεί η κυβέρνηση θέλει μια πιο ήπια κατάσταση στις μεταρρυθμίσεις για να τη διαχειριστεί κοινωνικά» τόνισε.


Την ίδια ώρα οι βρετανικές εφημερίδες αποδίδουν την εκτίναξη του spread την Τετάρτη σε φόβους για την ανεπάρκεια του πακέτου στήριξης της Ελλάδας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τους κατόχους ομολόγων της»

Προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση σε λίγες εβδομάδες να ανταποκριθεί στις ανάγκες αναχρηματοδότησής της, με αποτέλεσμα να αθετήσει ή να καθυστερήσει τις πληρωμές σε κατόχους ομολόγων της στέλνει σήμερα η Goldman Sachs, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.


"Αναζητείστε σημάδια βάσει των οποίων η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει μια οικιοθελή συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους της μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες" αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος ευρωπαϊκών αγορών του οίκου, κ. Έρικ Νίλσεν. Και συμπληρώνει ότι η μόνη πραγματική και μακροχρόνια λύση για το ελληνικό πρόβλημα είναι η λήψη του πακέτου στήριξης να συνδυαστεί με αναδόμηση του χρέους. Μόνο έτσι η κυβέρνηση θα κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο για να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η εκτίναξη τόσο του spread όσο και των CDS των ελληνικών ομολόγων έχει ωθήσει μια σειρά αναλυτών να εκτιμούν ότι το πακέτο διάσωσης από μόνο του δεν θα φτάσει. Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι τα CDS στην Ισλανδία εκτινάχθηκαν στις 1.473 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο του 2008 προτού διασωθεί από το ΔΝΤ.

Το Bloomberg αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να περιορίσει το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Γενικότερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο συνεχίζει μέσω αναλύσεων να "πυροβολεί" τη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα έχει δημοσιεύσει προβοκατόρικη άποψη του αρθρογράφου του, Μαρκ Γκίλμπερτ, μέσω της οποίας λέει στην Ελλάδα:

"Καλέστε τις σωστικές βάρκες σας και παραδεχτείτε ότι βουλιάζετε χωρίς τη βοήθεια ενός πακέτου εξωτερικής χρηματοδότησης ύψους 60 δισ. δολ. Ή προσπαθήστε να χρηματοδοτηθείτε από τις αγορές και αναλάβετε το ρίσκο να γυρίσετε στο σπίτι με άδεια χέρια. Ποιος θα ήθελε να είναι η Ελλάδα αυτή την εποχή;"



ΠΗΓΗ : Κέρδος online

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...