Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Goldman Sachs: «Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τους κατόχους ομολόγων της»

Προειδοποίηση ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση σε λίγες εβδομάδες να ανταποκριθεί στις ανάγκες αναχρηματοδότησής της, με αποτέλεσμα να αθετήσει ή να καθυστερήσει τις πληρωμές σε κατόχους ομολόγων της στέλνει σήμερα η Goldman Sachs, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.


"Αναζητείστε σημάδια βάσει των οποίων η κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει μια οικιοθελή συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους της μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες" αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος ευρωπαϊκών αγορών του οίκου, κ. Έρικ Νίλσεν. Και συμπληρώνει ότι η μόνη πραγματική και μακροχρόνια λύση για το ελληνικό πρόβλημα είναι η λήψη του πακέτου στήριξης να συνδυαστεί με αναδόμηση του χρέους. Μόνο έτσι η κυβέρνηση θα κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο για να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Η εκτίναξη τόσο του spread όσο και των CDS των ελληνικών ομολόγων έχει ωθήσει μια σειρά αναλυτών να εκτιμούν ότι το πακέτο διάσωσης από μόνο του δεν θα φτάσει. Στο σημείο αυτό σημειώνουμε ότι τα CDS στην Ισλανδία εκτινάχθηκαν στις 1.473 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο του 2008 προτού διασωθεί από το ΔΝΤ.

Το Bloomberg αναφέρει ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει τις αγορές ότι μπορεί να περιορίσει το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. Γενικότερα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο συνεχίζει μέσω αναλύσεων να "πυροβολεί" τη χώρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα έχει δημοσιεύσει προβοκατόρικη άποψη του αρθρογράφου του, Μαρκ Γκίλμπερτ, μέσω της οποίας λέει στην Ελλάδα:

"Καλέστε τις σωστικές βάρκες σας και παραδεχτείτε ότι βουλιάζετε χωρίς τη βοήθεια ενός πακέτου εξωτερικής χρηματοδότησης ύψους 60 δισ. δολ. Ή προσπαθήστε να χρηματοδοτηθείτε από τις αγορές και αναλάβετε το ρίσκο να γυρίσετε στο σπίτι με άδεια χέρια. Ποιος θα ήθελε να είναι η Ελλάδα αυτή την εποχή;"



ΠΗΓΗ : Κέρδος online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...