Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ιβαν Σαββιδης: Δεν παιρνω τιποτα πισω για το δανειο των 25 δισ.


Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ομογενή βουλευτή Ιβάν Σαββίδη στο περιοδικό «Επίκαιρα» σχετικά με το δάνειο των 25 δις που ήταν έτοιμος να δώσει (πριν την προσφυγή μας στο ΔΝΤ) ο Β. Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό, τα «Επίκαιρα» και η ιστοσελίδα του περιοδικού συνομίλησαν με τον επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ, λίγα μόλις λεπτά μετά το πέρας της σύσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού με εκπροσώπους των εθνικών κοινοτήτων και των θρησκευτικών δογμάτων της Ρωσίας.

Ο Ιβάν Σαββίδης χαμογελούσε γιατί είχε μόλις συνομιλήσει κατ' ιδίαν με τον Β. Πούτιν κι ένοιωθε ότι η επιλογή του να «υψώσει τους τόνους» έναντι της κυβέρνησης στην Αθήνα αντιμετωπίστηκε άνωθεν με κατανόηση, αν όχι με επιβράβευση.
«Μπορώ πλέον να πω τη γνώμη μου με τη μέγιστη βεβαιότητα: το τηλεφώνημα στον Πούτιν, που μαζί προκαλέσαμε την περασμένη Πέμπτη, έγινε από τον Παπανδρέου μόνο και μόνο για να φανεί ότι δήθεν οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι φυσιολογικές, ενώ τα προβλήματα παραμένουν πολλά», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ήταν πια πλήρως ενήμερος για την έκταση, που πήραν οι δηλώσεις του για τα 25 δισ. ευρώ δανείου, τα οποία είχε την πρόθεση να χορηγήσει η ρωσική κυβέρνηση και ο Β.Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον Γ.Παπανδρέου στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010, αλλά ουδείς έδειξε να ενδιαφέρεται.

«Φυσικά και δεν προτίθεμαι να πάρω πίσω τίποτε απ' όσα δήλωσα, εφ' όσον έχω άμεση γνώση ότι είναι αλήθεια. Όσο για τις απορίες, που κάποιοι διατύπωσαν, γιατί ο πρόεδρος Μεντβιέντεφ είπε τότε, λίγο πριν από τον πρωθυπουργό Πούτιν, στον Γ.Παπανδρέου να απευθυνθεί στο ΔΝΤ, έχω να πω ότι δεν γνωρίζουμε υπό ποιες ακριβώς συνθήκες και με ποιες διατυπώσεις έγινε η πρόταση. Γιατί δεν μας λέει κανείς;


Κατά πρώτον η μία πρόταση δεν αποκλείει την άλλη: η Ρωσία είναι μέλος του ΔΝΤ, πληρώνει την ετήσια συνδρομή της και προτιμά αυτή να αξιοποιείται από φιλικές της χώρες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανακοινώνει στη Μόσχα το πάγωμα προηγούμενων συμφωνιών συνεργασίας μαζί της.


Άρα μπορεί να ήταν μια αντίδραση σ' αυτό ακριβώς. Και τέλος ποιος είπε ότι δεν μπορούν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός μας να έχουν διαφορετικές τακτικές προσεγγίσεις ή γνώμες σε μια σειρά ζητήματα; Συνέβη για παράδειγμα με τη Λιβύη.


Εδώ το θέμα μας είναι ότι η Ελλάδα δείχνει συστηματικά πως δεν την ενδιαφέρουν οι συνεργασίες με τη Ρωσία, έστω κι αν διακηρύττει συχνά πυκνά το αντίθετο», δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης.


«Ο Πούτιν είναι άνθρωπος ορθόδοξος, θα έλεγα φιλέλληνας και είναι κρίμα, αν όχι έγκλημα, που η Ελλάδα δεν έχει βρει τον τρόπο να εργαζόμαστε από κοινού, συστηματικά και βήμα το βήμα για την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων. Δεν σας το κρύβω ότι του ζήτησα να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα και τους Έλληνες στη συμφορά, που μας έτυχε και προσπάθησα να του μεταφέρω ότι άλλο η κυβέρνηση Παπανδρέου και άλλο ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα, που τον διαβεβαίωσα ότι συνεχίζει να κοιτά με ελπίδα προς τη Ρωσία», υποστήριξε ο Ι.Σαββίδης, χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του για την δυσάρεστη τροπή, που έχουν πάρει οι σχέσεις Μόσχας - Αθήνας.


«Τι θέλετε, δηλαδή, να σας πω εγώ, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - δεν μπορώ να πω ποιοι ακριβώς - μου λένε άλλο ο Παπανδρέου κι άλλο το ΠΑΣΟΚ;», αναρωτήθηκε ο Ι.Σαββίδης, προβλέποντας επικείμενες μεγάλες εσωτερικές αλλαγές στο χώρο του κυβερνητικού κόμματος και εκλογές, που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και να επιταχύνουν την πορεία προς μια κυβέρνηση συνασπισμού και εθνικής σωτηρίας, την οποία είχε προτείνει σε παλαιότερες δηλώσεις του.




ΠΑΟΚ Σναουτσνερ: "Να σκοραρουμε στη Νορβηγια"

Φέρνοντας ως παράδειγμα τα παιχνίδια των δύο ομάδων το 2009, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ δε θεωρεί καθόλου εύκολη την πρόκριση απέναντι στη Βαλερένγκα. Ο ακραίος αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε στο olaPAOK.gr και επισήμανε ότι "κλειδί" για την πρόκριση είναι το εκτός έδρας γκολ στο Ούλεβαλ.

Μίροσλαβ, ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνεις για τις αναμετρήσεις με τη Βαλερένγκα;
"Δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για μας να πάρουμε την πρόκριση! Αντιμετωπίσαμε την ίδια ομάδα πριν δύο χρόνια και διαπιστώσαμε στην πράξη ότι ήταν δύσκολα τα πράγματα. Κερδίσαμε εκεί με σκορ 1-2 με λίγο τύχη θα έλεγα. Στον επαναληπτικό βρεθήκαμε πίσω στο σκορ (σ.σ. 0-1) και στο τέλος αναγκαστήκαμε να κλειστούμε στην άμυνα και να διώχνουμε την μπάλα για να μην χάσουμε την πρόκριση. Άρα, το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από την πλευρά μας".
Στο τελευταίο φιλικό με τον Πιερικό ο ΠΑΟΚ φάνηκε ανέτοιμος. Προλαβαίνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση στο πρώτο παιχνίδι με τους Νορβηγούς;
"Έτσι κι αλλιώς στον τομέα της ετοιμότητας η Βαλερένγκα έχει το προβάδισμα. Η αντίπαλός μας έχει δώσει σειρά επίσημων αγώνων μέχρι τώρα για το νορβηγικό πρωτάθλημα, αλλά και το Europa League. Εμείς έχουμε δώσει μόνο φιλικούς αγώνες. Μάλιστα, έχουμε και πολλούς τραυματισμούς παικτών. Ο χρόνος μέχρι το πρώτο παιχνίδι είναι λίγος, οπότε αυτό που μένει είναι να βγάλουμε στη Νορβηγία παραπάνω από το 100% των δυνάμεών μας μέσα στο γήπεδο. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο ότι πρέπει να παίξουμε με καρδιά, εκτός από μυαλό! Πάντως, όπως γνωρίζουν όλοι, τα προβλήματα καμιά φορά σε κάνουν πιο δυνατό κι αυτό ελπίζω να συμβεί σε αυτή την περίπτωση".
Τι είδους παιχνίδι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ στο Ούλεβαλ για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει;
"Ανοικτό, αλλά με μυαλό!"
Τι εννοείς ακριβώς;
"Πρέπει να κυνηγήσουμε το γκολ, αλλά να μην είμαστε εντελώς ανοικτοί στην άμυνά μας. Να μην δώσουμε χώρους στους αντιπάλους μας να σκοράρουν".
Θεωρείς ότι είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να πετύχει γκολ εκτός έδρας; Γιατί ακόμη κι αν δεν το κάνει, αν κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, θεωρητικά έχει πλεονέκτημα, αφού η ρεβάνς είναι στην Τούμπα.
"Δεν είναι απλώς σημαντικό να σκοράρουμε εκτός έδρας. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να σημειώσουμε γκολ, κρατώντας εννοείται την άμυνά μας στο μηδέν, ουσιαστικά θα είναι το κλειδί της πρόκρισης για μας! Έχουμε τη ρεβάνς στην Τούμπα κι αυτό από μόνο του είναι μεγάλη βοήθεια στην προσπάθειά μας".
Άρα, πιστεύεις ότι είναι καλύτερα που άλλαξε η έδρα και παίζει ο ΠΑΟΚ το πρώτο παιχνίδι στη Νορβηγία.
"Ναι, πιστεύω ότι είναι καλύτερα για μας. Είναι αλλιώς να παίζουμε επαναληπτικό στην Τούμπα και να ξέρουμε τι σκορ πρέπει να κυνηγήσουμε. Άλλωστε, στον επαναληπτικό πιστεύω ότι θα είμαστε και πιο έτοιμοι και με λιγότερα αγωνιστικά προβλήματα, σε σχέση με αυτά που έχουμε τώρα".
Η τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Νορβηγία σας επηρεάζει ψυχολογικά;
"Έμείς θα πάμε εκεί να παίξουμε ποδόσφαιρο. Βεβαίως, όλοι το σκεφτόμαστε αυτό που έγινε, γιατί έχει πολλούς νεκρούς και όσο να είναι επηρεάζεσαι. Σίγουρα δεν είμαστε φοβισμένοι, όμως, δεν νιώθεις καλά όταν σκέφτεσαι αυτό που έγινε εκεί. Πάντως, σε πιο δύσκολη θέση είναι οι παίκτες της Βαλερένγκα, καθώς αυτό που έγινε, συνέβη στον τόπο που ζούν".

ΠΗΓΉ : http://www.contra.gr

Εμφαση στις στημενες φασεις στην προπονηση του Παναθηναικου

Πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το... μενού της Κυριακής για τον Παναθηναϊκό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε έμφαση στην τακτική και στα στημένα, από τα οποία πιστεύει πως μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Οντένσε.

Ο Πορτογάλος έχει περάσει αρκετές ώρες μπροστά από την τηλεόραση του για να παρακολουθήσει την αντίπαλο των "πρασίνων" και μάλλον εκεί έχει εντοπίσει κάποια αδυναμία στο παιχνίδι της Οντένσε.

Ο Βιτόλο ακολούθησε πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ενώ Κοτσόλης και Ιωαννίδης προπονήθηκαν ατομικά. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Δημούτσος, ο οποίος έκανε θεραπεία, ωστόσο έτσι και αλλιώς δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με την Οντένσε. Ο νεαρός άσος δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

πηγή : www.novasports.gr

Ειναι πολυ πιθανο να παει στην Τσελσι ο Παστορε

Ο αντιπρόεδρος της Παλέρμο, Γκιγιέρμο Μισίχε δήλωσε ότι πιθανότερος προορισμός του Χαβιέ Παστόρε θα είναι η Τσέλσι αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες.

Ο 22χρονος άσος είναι στο στόχαστρο των Ρόμα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι πέραν της ομάδας του Αντρέ Βίλας Μπόας.

"Είναι πιθανό ο Παστόρε να πάει στην Τσέλσι αλλά νομίζω ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες υψηλού επιπέδου που κυνηγούν τον παίκτη", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Θέλει ένα μεγάλο σύλλογο και υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με σημαντικές ομάδες. Ο μάνατζερ του δουλεύει καλά και αν κάποιος δώσει τα σωστά χρήματα, τότε θα είμαστε χαρούμενοι να τον πουλήσουμε.Αν όχι θα τον κρατήσουμε".

Παρά την πρόταση ύψους 45 εκατ. ευρώ που έχει κατατεθεί, η Παλέρμο δεν έχει κατεβάσει τις απαιτήσεις της που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ.
πηγή : www.sport24.gr

ΗΠΑ Τιμοθι Γκαιθνερ : θα ανταποκριθουμε στις υποχρεωσεις μας



Ζωτικής σημασίας για τον Τίμοθι Γκάιθνερ ένα νέο πλαφόν για το χρέος

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιθνερ δήλωσε σήμερα ότι είναι αδιανόητο για τις ΗΠΑ να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά το θέμα του χρέους και ότι είναι πεπεισμένος ότι θα καταστεί δυνατή μια συμφωνία για το θέμα αυτό.

Μιλώντας στην εκπομπή State of the Union του δικτύου CNN, ο Γκάιθνερ σημείωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα νέο πλαφόν για το χρέος με το οποίο η χώρα θα εισέλθει στο 2013, μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2012.

Ο Γκάιθνερ σημείωσε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικοινωνούσε με όλα τα ηγετικά στελέχη του Κογκρέσου καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, την ώρα που βουλευτές και Λευκός Οίκος καταβάλλουν προσπάθειες για την εξεύρεση ενός τρόπου άρσης του ανώτατου ορίου των 14,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον ομοσπονδιακό δανεισμό των ΗΠΑ έως την καταληκτική διορία της 2ας Αυγούστου.

Ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ για την άρση του ανώτατου ορίου του χρέους έως το τέλος του 2011 και στη συνέχεια την επανάληψη της πρακτικής αυτής αργότερα δεν συγκεντρώνει τις ψήφους που χρειάζεται για να περάσει από το Κογκρέσο και ότι δεν είναι αποδεκτή από το Λευκό Οίκο.

Η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε αρκετά το πρώτο εξάμηνο του 2011, προσέθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ανάπτυξη αναμένεται να είναι καλύτερη στο δεύτερο εξάμηνο. Επίσης τόνισε ότι το ποσοστό της ανεργίας είναι απαράδεκτα υψηλό.
πηγή :  www.newsbeast.gr
 

Εντυπωσιακο το γκραν πρι Γερμανιας στο Νιρμπουργκρινγκ



Εντυπωσιακό το γκραν πρι Γερμανίας

Συγκλονιστικό το γκραν πρι στο Νίρμπουργκρινγκ της Γερμανίας, όπου φιλοξενήθηκε ο 10ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

Μέχρι το φινάλε δόθηκαν πολλές μάχες με τον Βρετανό πιλότο της ΜακΛάρεν να βλέπει πρώτος την καρό σημαία και να τον ακολουθούν Αλόνσο και Γουέμπερ στην δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου αντίστοιχα.

Ο Χάμιλτον εκκινώντας από τη δεύτερη θέση κατάφερε να «αρπάξει» τη νίκη, ενώ πολύ καλή ήταν και η απόδοση του Ισπανού πιλότου της Ferrari, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος εκκινώντας από την τέταρτη θέση τερμάτισε 2ος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1 3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 60 Νικητής
2 5 Fernando Alonso Ferrari 60 +3.9 secs
3 2 Mark Webber RBR-Renault 60 +9.7 secs
4 1 Sebastian Vettel RBR-Renault 60 +47.9 secs
5 6 Felipe Massa Ferrari 60 +52.2 secs
6 14 Adrian Sutil Force India-Mercedes 60 +86.2 secs
7 8 Nico Rosberg Mercedes 59 +1 Lap
8 7 Michael Schumacher Mercedes 59 +1 Lap
9 16 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 59 +1 Lap
10 10 Vitaly Petrov Renault 59 +1 Lap
11 17 Sergio Perez Sauber-Ferrari 59 +1 Lap
12 19 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 59 +1 Lap
13 15 Paul di Resta Force India-Mercedes 59 +1 Lap
14 12 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 59 +1 Lap
15 18 Sebastien Buemi STR-Ferrari 59 +1 Lap
16 20 Heikki Kovalainen Lotus-Renault 58 +2 Laps
17 24 Timo Glock Virgin-Cosworth 57 +3 Laps
18 25 Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth 57 +3 Laps
19 22 Daniel Ricciardo HRT-Cosworth 57 +3 Laps
20 21 Karun Chandhok Lotus-Renault 56 +4 Laps
Ret 23 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 37 +23 Laps
Ret 4 Jenson Button McLaren-Mercedes 35 +25 Laps
Ret 11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 16 +44 Laps
Ret 9 Nick Heidfeld Renault 9 +51 Laps

πηγη : www.newsbeast.gr

 

Πυρκαγια στα Ιωαννινα σε δασικη εκταση



Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Χαραυγή Ιωαννίνων. Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.


 

Amy Winehouse θανατηφορο κοκτειλ ναρκωτικων



Ένα κοκτέιλ ναρκωτικών φαίνεται ότι είχε για παρέα τις τελευταίες της ώρες η «καταραμένη ψυχή» Amy Winehouse, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.
Παρόλο που τα αίτια θανάτου παραμένουν «αδιευκρίνιστα», καθώς η ημερομηνία για την ιατροδικαστική εξέταση θα οριστεί τη Δευτέρα, οι φήμες δίνουν και παίρνουν για ένα θανατηφόρο κοκτέιλ κοκαΐνης, ecstasy και κεταμίνης.
Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι η Amy εθεάθη στο Κάμντεν του Λονδίνου την Παρασκευή το βράδυ, να αγοράζει ναρκωτικά από έναν dealer.

Μια πηγή που παρέμεινε ανώνυμη δήλωσε στο «People»: «Είχε βγει στο Κάμντεν το βράδυ της Παρασκευής προετοιμασμένη για μεγάλη βραδιά και έδειχνε αποφασισμένη ότι θα συνεχίσει το "πάρτι" στο διαμέρισμά της».

Το κοκτέιλ ναρκωτικών σε συνδυασμό με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, θα μπορούσαν γίνουν οι πρώτες ύλες μιας θανατηφόρας χημικής αντίδρασης στο σώμα της τραγουδίστριας. Άλλωστε ήταν γνωστό ότι εκτός από τον εθισμό της στα ναρκωτικά, κατανάλωνε αλκοόλ με τους «κουβάδες».
Παρόλο που είχε περάσει ένα διάστημα που έδειχνε υγιής, το καλοκαίρι δεν είχε ξεκινήσει καλά για την Amy. Η ευρωπαϊκή της περιοδεία ακυρώθηκε έπειτα από μια καταστροφική συναυλία στο Βελιγράδι στις 18 Ιουνίου, κατά την οποία είχε εμφανιστεί να τρεκλίζει και να μην μπορεί να αρθρώσει τα λόγια από τα τραγούδια της.
πηγή : http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/68944/thanathforo-kokteil-gia-th-ragismenh-kardia-ths-amy

Mηπως η πλαστικη γοβα εκτος απο φτηνη ειναι και σουπερ

Περιμένουμε με αγωνία τη νέα συνεργασία της Melissa με το σχεδιαστή Jason Wu

Παρόλο που δεν είμαστε ...λάτρεις του πλαστικού, τα παπούτσια Melissa (και οι εκάστοτε συνεργασίες της εταιρείας με σχεδιαστές όπως η Vivienne Westwood) έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.

Γι' αυτό και ανυπομονούμε για τα δύο συλλεκτικά παπούτσια Melissa + Jason Wu από ανακυκλωμένο PVC που θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη σε συνεργασία με τον Ταϊβανέζο σχεδιαστή. Οι μπαλαρίνες Ultragirl με την απλικέ κουκουβάγια και οι σέξι slingback γόβες Lady Dragon με την απλικέ λιβελούλα, δίνουν έναν designer αέρα σε δύο κλασσικά σχέδια της εταιρείας   www.melissa.com.br

πηγή :  http://www.glamourmagazine.gr/moda/nea/plastic-fantastic

η συλλογη Color & Stripes των Mango

Χαρούμενη και ζωντανή η συλλογή Color & Stripes των Mango με τα απαραίτητα καλοκαιρινά κομμάτια, από χαριτωμένα κοντά σορτς μέχρι και λαμπερά φωτεινά top. Οι ρίγες και το color blocking είναι το κυρίαρχο στοιχείο της συλλογής.

Η παλέτα χρωμάτων διαθέτει πολλά φωτεινά χρώματα όπως πετρόλ, πορτοκαλί και πράσινο, καθώς και μια δόση κίτρινου. Οι γραμμές της συλλογης είναι σύμφωνα με τα τελευταία trends της σεζόν, με χαλαρά t-shirt, ψηλόμεσα μεσάτα παντελόνι, μεσάτα με ζώνη φορέματα και, ένα κατάλευκο tailored κοστούμι.

Τα αξεσουάρ με πλατύγυρα καπέλα, ζώνες και νέον φωτεινές τσάντες μας βάζουν από τώρα σε μια χαρούμενη διάθεση και μας ξεσηκώνουν για τον ερχομό του καλοκαιριού.

Καλοκαίρι 2011 οι τάσεις της μόδας

Μπορεί μέχρι πριν μερικές ημέρες να γκρινιάζαμε για τον ψυχρό καιρό και τις βροχές που δεν μας επέτρεπαν να δοκιμάσουμε εκτός σπιτιού τα καινούργια μας πέδιλα, όμως επιτέλους το καλοκαίρι έφτασε και οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν ήδη ντυθεί με όσα είδαμε στις περασμένες εβδομάδες μόδας Παρισίου, Λονδίνου και Νέας Υόρκης –ή οικονομικότερα αντίγραφα αυτών. Από τα φωτεινά χρώματα που θα στολίσουν την γκαρνταρόμπα μας μέχρι τα υπερβολικά prints που θα αγαπηθούν από τις πιο τολμηρές, σας παρουσιάζουμε όσα θα γίνουν μόδα φέτος το καλοκαίρι.

Το χρώμα
(από αριστερά: Aquilano.Rimondi, Haider Ackermann, Jil Sander, Lanvin, Max Mara)Δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε την τελευταία χρονιά που το χρώμα επιβλήθηκε τόσο αυστηρά στις μεγάλες πασαρέλες. Το πιο ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι πως επιστρατεύτηκε από σχεδιαστές που μέχρι πρόσφατα προτιμούσαν τις μουντές αποχρώσεις. Ο Haider Ackermann, για παράδειγμα, πρώτη φορά ξέφυγε τόσο πολύ από το γκρι και πρότεινε το βεραμάν και το μπλε ελεκτρίκ. Ο οίκος Aquilano.Rimondi συνδύασε με ποπ διάθεση αποχρώσεις του κίτρου, ενώ η επίδειξη του οίκου Jil Sander θύμιζε -χρωματικά τουλάχιστον-παιδική ζωγραφιά. Ο δε καλλιτεχνικός υπεύθυνος του οίκου, Raf Simons, σε πολλές περιπτώσεις μας θύμισε πως όλα τα χρώματα «δείχνουν» περισσότερο όταν συνδυάζονται με μαύρο.

Η υφή
(από αριστερά: Balenciaga, Christopher Kane, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Valentino)Η δαντέλα έχει ήδη καθιερωθεί από την χειμερινή σεζόν ως το απόλυτο «ύφασμα της χρονιάς». Η νέα, ανοιξιάτικη, εκδοχή της ωστόσο την θέλει πιο «στολισμένη» και κεντημένη με χάντρες και πολύχρωμα διακοσμητικά. Οι Dolce & Gabbana δείχνουν να εμπνέονται από vintage νυφικά, ενώ από εξίσου ρομαντική σκοπιά παρουσίασε την συλλογή του φέτος και ο οίκος Ralph Lauren. Πολύ πιο προκλητικός ο Christopher Kane έβαψε τις δαντέλες του με φωσφοριζέ χρώματα, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε και ο οίκος Balenciaga με τα μυστηριώδη πουκάμισά του –ένα μείγμα σατέν και πλαστικοποιημένης δαντέλας, σε ύφος street punk.

Το μήκος
(από αριστερά: Calvin Klein Collection, Chloé, Narciso Rodriguez, Rodarte, Roland Mouret)Όπως η ιστορία έτσι και η μόδα κύκλους κάνει και το midi επιστρέφει για να μας θυμίσει πως πάνω από όλα είμαστε κυρίες –με την έννοια του lady και όχι του madam. Στην τάση αυτή δείχνουν να συμφωνούν οι -έτσι κι αλλιώς «συντηρητικοί»- Calvin Klein Collection και Narciso Rodriguez, καθώς και οι πάντα κομψοί οίκοι Rodarte και Roland Mouret. Τις εντυπώσεις πάντως έκλεψε το twist που έδωσε στην τάση η Hannah MacGibbon, του οίκου Chloé, με τα έντονα πλισέ και τα αέρινα υφάσματα. Ο δε συνδυασμός του συνόλου με ολόισιες μπαλαρίνες μας άρεσε πολύ.
διαβαστε όλο το άρθρο : http://www.in2life.gr/indulgence/fashion/articles/201808/article.aspx?m=33

Το μπικινι εχει και μια ιστορια

Το μπικίνι πήρε το όνομά του επειδή το ντεμπούτο του συνέπεσε με τις πυρηνικές δοκιμές στα νησιά Bikini. Oι εμπνευστές του, πολύ πιθανό να μην μπορούσαν τότε να φανταστούν τι θα ακολουθούσε.

Εφευρέτες του δυο Γάλλοι, ο σχεδιαστής μόδας Jacques Heimο από τις Κάννες και ο μηχανολόγος μηχανικός Louis Reard. Διαλλέξαν τελικά αυτό το όνομα, καθώς πίστευαν - σαν έξυπνοι άντρες - ότι θα προκαλούσε μια εκρηκτική αντίδραση και τελικά η εξέλιξη μάλλον τους δικαίωσε.

Το τολμηρό δημιούργημα πρωτοέκανε την εμφάνισή του στις 5 Ιουλίου του 1946 στο Piscine Molitor, που ήταν η πιο δημοφιλής πισίνα την εποχή εκείνη στο Παρίσι.

Το όλο εγχείρημα έκρυβε μεγάλη δυσκολία για τον Reard, γιατί κανένα μοντέλο δεν καταδεχόταν να φορέσει αυτό το σκανδαλωδώς τσιγκούνικο deux pieces μαγιό. Έτσι στράφηκε στην Micheline Bernardini, που ήταν μια εξωτική χορεύτρια στο Casino de Paris. Η Micheline φυσικά ποιο εξοικειωμένη λόγω της δουλειάς της, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να εμφανισθεί σχεδόν γυμνή στο κοινό. Το γεγονός όπως ήταν φυσικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα κι έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες της εποχής. Το μπικίνι έτσι έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, ειδικά μεταξύ των ανδρών, και η Bernardini έλαβε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πήρε περισσότερα από 50.000 γράμματα από θαυμαστές της.

διαβαστε όλο το άρθρο: http://fe-mail.gr/pages/posts/fashion_magio_bikini_/fashion_magio_bikini_7327.php

Τι ειναι πιο στυλατο για να φοραμε στην παραλια

Το αγαπημένο σου μέρος τώρα το καλοκαίρι δεν είναι άλλο από την παραλία, αλλά μήπως εκεί είναι που μπερδεύεσαι με το στιλ σου;


Παρεό ή φόρεμα, καπελαδούρα ή τζόκεϊ ή μήπως τελικά να μη φορέσεις τίποτα για να γλιτώσεις και τον πονοκέφαλο;

Βρε τι να φορέσεις στην πλαζ!

Διάβασε παρακάτω πώς θα βρεις το δικό σου στιλ στο πιο must καλοκαιρινό προορισμό: την παραλία!


Από την κορυφή ως τα νύχια: το καπέλο όχι μόνο είναι ένα βασικό αξεσουάρ του στιλ της παραλίας αλλά σε προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου! Από μεγάλο - που βγάζει μάτι- στην ψάθινη εκδοχή του που σε βάζει στο κλίμα της εποχής και σε μεταμορφώνει σε υπερπαραγωγή της παραλίας μέχρι το κλασικό τζόκεϊ ή σε στιλ κάδου το απαραίτητο αξεσουάρ του καλοκαιριού σου προσφέρει την απαραίτητη σκιά ενώ κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται "ποια είναι η ντίβα κάτω από το καπέλο;".

Εναλλακτικά α αγαπημένη σου μπαντάνα ή το φουλάρι αν το δέσεις περίτεχνα γύρω από το κεφάλι σου κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά ενώ σε καθιερώνει ως την επόμενη bohemian θεά της παραλίας!

Hot: μπαντάνα και καπέλο panama

Τι θα φορέσεις: στην παραλία, δε μπορείς να πεις τα έχει δει όλα: από καυτά μίνι, μέχρι μάξι φορέματα με δέσιμο στο λαιμό, καυτό μίνι σορτς συνδυασμένο με λευκό τοπάκι ή απλά παρεό που "δένει" χρωματικά με το μαγιό. Ανάμεσα σε τόσες επιλογές και τόσα στιλ΅, η αλήθεια είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να μπερδευτείς! Εσύ τι θα διαλέξεις; Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να επηρεάσουν αυτή σου - την ιδιαίτερα σημαντικά για την εικόνα σου - απόφαση. Ιδανικά πήγαινε στην παραλία με ένα άνετο φορεματάκι -σε φούξια, τιρκουάζ και κίτρινο χρώμα- που συνδυάζεται με το μαγιό σου και πάρε μαζί σου ένα σορτσάκι και ένα τοπ για όταν θα φεύγεις από την παραλία. Και μην ξεχνάς το χρυσό κανόνα της μόδας: less is more ειδικά στην παραλία!

Hot: τα μάξι αέρινα φορέματα και τα ολόσωμα floral σορτς

Ντρούγκου ντρούγκου: τα αξεσουάρ της παραλίας είναι ότι πιο σέξι μπορείς να βρεις! Το πιο βασικό συστατικό της εμφάνισης σου και αυτό το καλοκαίρι δεν είναι άλλο από τα σέξι αξεσουάρ! Βραχιόλια, σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια για το πόδι, το χέρι ή όποιο άλλο μέρος του κορμιού σου θέλεις σε στολίζουν και σε κάνουν να νιώθεις πιο σέξι από ποτέ. Ξύλινα βραχιόλια, έθνικ κολιέ και μακριά σκουλαρίκια σε μεταμορφώνουν στο απόλυτο summer style icon!

Πρόσεξε: τα faux αξεσουάρ που θα φορέσεις και μέσα στο νερό και είναι πιθανό να σκουριάσουν, επάνω σου!

Απόφυγε τα αλυσιδάκια στο πόδι που είναι tres passe!



Αγαπημένη μου τσάντα θαλάσσης: η πορεία ολόκληρου του στιλ σου, εξαρτάται από αυτή τη μοναδική λεπτομέρεια! Η τσάντα ως αξεσουάρ ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντική όσο στην παραλία. Η τσάντα θαλάσσης σου πρέπει εκτός από άνετη, βολική και ευρύχωρη να δένει και άρτια στιλιστικά με το υπόλοιπο σύνολο! Η ψάθινη τσάντα είναι μια διαχρονικά in λύση που μπορεί να έχει επάνω παό λουλούδια μέχρι φουλάρι ή πολύ απλά μπορεί να έχει όλα τα καλοκαιρινά χρώματα. Γενικά ξέχασε τις μονοχρωμίες και τόλμησε να λανσάρεις καλοκαιρινά εμπριμεδάκια και χρωματικούς συνδυασμούς που θα απογειώσουν το στιλ σου! Η τσάντα σε marine στιλ με ρίγες και σχοινί είναι μια ακόμη επιλογή ενώ όλα τα έντονα χρώματα όπως κοραλλί, κίτρινο ή και τιρκουάζ είναι ότι πρέπει για την τσάντα του μπάνιου σου! Φρόντισε η τσάντα να είναι μεγάλη, να διαθέτει μικρό τσαντάκι που θα χωράει τα αντηλιακά σου και ξεχωριστή θήκη για χρήματα, μκροαντικείμενα και κινητά.

Ηot: εξερετικά σικάτη και μοδάτη είναι και η μπουρνουζέ τσάντα σε έντονα χρώματα.

διαβασε ολο το αρθρο : http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13299&subid=2&tag=9959&pubid=22360664

Χρουσαλα - Πατιτσας ξανα στο στοχαστρο των δημοσιογραφων

Αγαπητή Μαριέττα και Λέων, σας το έχουμε πει και γράψει εδώ και 14 μήνες. Ότι και να κάνετε καλό ή κακό θα σχολιαστεί αρνητικά. Διαβάστε τι γράφτηκε σε γνωστό site για το ζευγάρι:


«Ε ναι λοιπόν, η κρίση χτυπάει τους πάντες! Ακόμα κι αυτούς που δεν το περιμένεις. Αλλιώς πώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι Μαριέττα Χρουσαλά και Λέον Πατίτσας επέλεξαν μία low cost αεροπορική εταιρία για να ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη;

Ναι, ναι, όπως το διαβάζετε. Μαριέττα και Λεό εθεάθησαν στο Ελ. Βενιζέλος, λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο τους μαζί με τον… υπόλοιπο απλό λαό και όχι σε θέσεις VIP όπως θα περίμενε κανείς.

Θυμάστε που η Μαριέττα έλεγε ότι ζει ανάμεσά μας και γνωρίζει ότι η κρίση… σαρώνει; Ε, το κορίτσι δεν έλεγε υπερβολές. Οπότε σου λέει , πού να ξοδέψω ένα σκασμό λεφτά για δύο αεροπορικά εισιτήρια, ας ψάξω με τον… εφοπλιστή σύζυγό μου για τα πιο φθηνά.

Άλλωστε η Μαριέττα, μπορεί να παντρεύτηκε γόνο καλής οικογενείας, αλλά παραμένει κι αυτή και ο Λεό απλά παιδιά της διπλανής πόρτας. Το απέδειξε καλέ και ο σύζυγός της, όταν… επέλεξε να πάει να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα!!!!!

Αν υποψιαστώ ότι διάλεξαν και… hostel για να μείνουν στη Βαρκελώνη και όχι χλιδάτο, πεντάστερο ξενοδοχείο θα πεθάααααααανω!!!!!»

Φυσικά οι εν λόγω δημοσιογράφοι αν έβλεπαν την Μαριέττα και τον Πατίτσα με lear jet θα τους έσερναν τα εξ αμάξης, επειδή ξοδεύουν χρήματα σε καιρούς κρίσης!

Αν πάλι τους έβλεπαν VIP σε μια νορμάλ αεροπορική πτήση, θα τους έλεγαν ξιπασμένους.

Τώρα που πέταξαν low cost τους χλευάζουν και πάλι!

Αν αυτό δεν είναι ζήλια, τι είναι κακία; Κόμπλεξ, ή κάτι άλλο;

Τα σχόλια δικά σας!

πηγή : http://toblogtonkirion.gr

H Aβασταχτη ελαφροτητα της πολιτικης προσωπικοτητας του Γιωργου Παπανδρεου

Γράφει ο Τρελλάκιας

Τελικά είναι να μένεις με την απορία, ήταν ηθελημένο το όλο σκηνικό της απασφάλισης του βλακώδους σκηνικού τον Οκτώβριο του 2009 ή τυχαίο; Τώρα που έχει περάσει ένας ικανός χρόνος, με δύο Μνημόνια, με απείρου κάλους πολιτικές πράξεις υποτέλειας, μιας κυβέρνησης, που ειλικρινά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως πράττει έτσι! Αναρωτιέσαι άραγε ο τίτλος «κουτόφραγκοι» που έχει δώσει ο φιλόσοφος λαός για τους ξένους «συμμάχους» μας είναι σωστός;

Δεν θα κουραστώ να φωνάζω πως η κρίση ήρθε στην Ελλάδα το 2009, υπό κυβέρνησης Καραμανλή, που για ένα χρόνο προσπαθούσε να δώσει μια λύση. Σε ένα περιβάλλον άκρως εχθρικό, που ο Ζαβός της Μάργκαρετ, είχε καταλάβει πως η κρίση αυτή ήταν το εισιτήριο του για την εξουσία. Ήταν σε γνώση του, ήταν δηλαδή κύριο μέλημα του, η κάθετη διαφωνία του με οποιαδήποτε ενέργεια της τότε κυβέρνησης, που θα μπορούσε να φέρει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Κάθετη αντίσταση στην νόμιμη κυβέρνηση, καμία σύμπνοια, καμία συνεννόηση, παρά μόνο άρνηση, παρόλες τις επισημάνσεις του Προβόπουλου προεκλογικά, και τον υπεύθυνο λόγο Καραμανλή για την επικίνδυνη οικονομική τροχιά που έμπαινε η χώρα. Τότε που υπήρχε ο χρόνος, τότε που το ζήτημα ήταν μόνο μεταξύ κάποιων οικονομικών γραφείων που έβλεπαν τα προβλήματα, και κυρίως εντός της χώρας. Πάλι η ανεύθυνη, έως προδοτική, εγωκεντρική, μισαλλόδοξη κίνηση του βλαμμένου της Μάργκαρετ να βγει στο εξωτερικό για να κάνει γνωστό το πρόβλημα, με την μετατόπιση του προβλήματος από εσωτερικό σε διεθνές έφερε την αλματώδη άνοδο των spreads, και το  πρόβλημα του χρέους έγινε πρόβλημα δανεισμού. Έχοντας δε και την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ, που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, που ετοίμαζε την λύση μέσω της προσέγγισης  Πούτιν, και της αγοράς ελληνικού χρέους, και την σταδιακή απεξάρτηση από το άρμα των ΗΠΑ, είδαν τον Ζαβό ως λύση. Σήμερα που πια έχει περάσει και η περίοδο των «αγαθών σχέσεων» μεταξύ του δανειζόμενου, και των δανειστών, της πολιτικής των «γιέσμαν» που έκανε ο βλαμμένος κυρίαρχη, με τα βραβεία που έπαιρνε από τις τράπεζες που δανειζόταν, στην εποχή της οικονομικής κρίσης που όλοι έβλεπαν την οικονομική χίμαιρα να έρχεται και αυτοί έβγαζαν σίγουρα λεφτά, εις βάρος του ελληνικού λαού.

Δεν είχαν όμως σκεφτεί κάτι! Την απέραντη  ανικανότητα του Ζαβού! Την αβάσταχτη ελαφρότητα της πολιτικής προσωπικότητας του Παπανδρέου! Η σιγουριά των επενδύσεων στα δάνεια της Ελλάδος που είχαν εμμέσως σκοπό την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών  πηγών μας, ξαφνικά έγιναν βρόγχος στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί η ανικανότητα του καθεστώτος Πασοκ να εφαρμόσει το σχέδιο του Μνημονίου, την κάθετη αντίδραση του λαού, και την εκ γενετής βραδύτητα του πράσινου παρακράτους στην εφαρμογή των νόμων που είναι αντίθετοι στην κομματική νοοτροπία τους , έφερε τα αποτελέσματα της ουσιαστικής διάλυσης κάθε μορφής κράτους σήμερα. Πληρώνουν λοιπόν τις επιλογές τους, πληρώνουν για άλλη μια φορά την κοντόφθαλμη επιλογή τους. Μια αργή πορεία θανάτου της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που θα συμπαρασύρει και την αμερικανική οικονομία που στηρίζεται στις κινέζικες τοποθετήσεις στα αμερικανικά ομόλογα! Η απασφάλιση της «περόνης» που έγινε με την άνοδο του Ζαβού στην εξουσία το 2009, έφερε και προβλήματα που δεν τα είχαν καν φανταστεί οι αμερικανοί σύμμαχοι μας! Για άλλη μια φορά έκαναν το λάθος!

Και ως γνωστών τα λάθη ...; ...;.πληρώνονται!
πηγή : http://forza-grecia.pblogs.gr/2011/07/h-abastahth-elafrothta-ths-politikhs-proswpikothtas-toy-papandre.html

Επιλεκτικη χρεωκοπια και πιτες μπλε

Για να καταλάβει κανείς τι "παίζει" θα πρέπει να καταλαβαίνει τι λένε οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι πίσω από τις λέξεις.
Η χρεωκοπία είναι για το ευρύ κοινό μια τρομακτική λέξη.
Αλλά τι σημαίνει στην πραγματικότητα;

Τι γίνεται όταν μια εταιρία χρεοκοπεί; Αρνείται να πληρώσει τα χρέη της.

Τότε παει η εφορία και δίδει το κεφάλαιο της στους πιστωτές και τους εργαζόμενους (για το δεύτερο όχι πάντα), και τα υπόλοιπα χρέη τα διαγράφει.

Όταν μιλάμε σε επίπεδο κρατών. Χρεωκοπία σημαίνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές της.

Γιατί όμως μιλάμε για επιλεκτική χρεωκοπία και την παρουσιάζουν καλύτερη από τις απλές χρεοκοπίες;

Η αλήθεια είναι πως είναι καλύτερη αν την δεις από την μεριά τους.
Είναι καλύτερη για το ΔΝΤ τους επενδυτές, την ΕΕ και φυσικά τα τσιράκια των παραπάνω.
Τους πολιτικούς μας.

Όταν λοιπόν χαμογελάνε και μιλάνε για επιλεκτικές χρεοκοπίες, θα πρέπει να ξέρεις οτι χαμογελάνε προς όφελος τους κι ΟΧΙ προς όφελος σου.

Πραγματικά. ποτέ τα συμφέροντα τους δεν ήταν στην ιδια κατεύθυνση με τα δικά σου,
κι ας τους ψήφιζες τα τελευταία 50 χρόνια.

Κάποτε το σύνθημα "Δεξιοί και αριστεροί ίδιοι είναι στο φαΐ" φάνταζε λαϊκισμος.

Αλλα ισχύει. Δεξιοι και αριστεροί πολίτες ίδιοι ειναι στο φαϊ (θα γνωρίσουν πείνες).

Αριστεροί και δεξιοί απο τον Τσίπρα μέχρι τον Σαμαρά, και την Παπαρήγα τον Καρατζαφέρη
και όποιον αλλον πολιτικο (και φυσικά τον Τζέφρυ) τρώνε με χρυσα κουτάλια.

Τους ψήφισες; γιατί; είχατε ποτέ κοινά συμφέροντα;
Τώρα θα με πεις. είσαι κομμουνιστής.
Λάθος. κεντροδεξιός είμαι. Αλλά σκεφτείτε το. Ο Ισοκράτης ο οποίος δεν νομίζω να ταν κομμουνιστής έλεγε ότι ο πολιτικός πρέπει να μπαίνει πλούσιος στα κοινά και να φεύγει φτωχός.

Από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους συμβαίνει το αντίθετο. Κι εσύ στα καφενεία φανατίζεσαι για πάρτυ τους.

Και αντε πες οτι ειναι υπερβολικό το να βγεί φτωχός απο την πολιτική.
Ξέρεις να βγήκε εστω και κατα λίγο φτωχότερος; να θυσίασε κάτι;

Όχι μόνο "μιζενς" είδαμε. υποβρύχια που γέρνουν για να τα τζεπώνουν πολιτικοί.
Σαπίλα από τον μικρότερο δήμαρχο και μπάτσο μέχρι και τους υπουργούς.
Αλλά γυρίζοντας στο θέμα η διαφορά ανάμεσα στην επιλεκτική πτώχευση και την κανονική πτώχευση,
και στην χρονική συγκυρία του αν γίνονταν πριν μπούμε στο ΔΝΤ ή τώρα είναι η εξής.
Αν γίνει τώρα η επιλεκτική πτώχευση, τότε πρόκειται απλά να τα χουμε ξεπουλήσει όλα
Και να μας πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα (γι αυτό κι είναι επιλεκτική, ωστε να διαβεβαιωθεί οτι θα πάρουν όλες τις υποδομές της χώρας).

ΑΝ γίνονταν κανονική πτώχευση, ΤΟΤΕ πριν μπούμε στο ΔΝΤ τότε θα σύμφερε μόνο εμάς.
Γιατι θα τους λέγαμε: μάγκας δεν εχω δεν πληρώνω.

Η διεθνής νομοθεσία βάσει ΟΗΕ μας επιτρέπει να κηρύξουμε το χρέος επαχθές.
Το ίδιο και το σύνταγμα.
Αλλα αυτό θα μπορούσε να γίνει αν μας κυβερνούσαν πολιτικοί με κοινά με εμάς συμφέροντα
κι όχι μικρούς βεληνεκούς λακέδες των σιωνιστών που ακόμα και τα αφεντικά τους, τους
έχουν του κλωτσου..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://empirenet.tk/el/2011-07-02-19-23-13/item/100-2011-07-23-14-01-20.html

Λουκανιδης : φοβαμαι για τον Παναθηναικο

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο Τάκης Λουκανίδης, ο οποίος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να ενισχυθεί στο κέντρο.

 Άκουγα και διάβαζα ότι θέλουμε παίκτες κέντρου, αλλά δεν πήραμε κανέναν με αυτά τα χαρακτηριστικά. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο. Είδα τον Παναθηναϊκό με τον Ατρόμητο, με τον οποίο παίξαμε μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα με την Οντένσε και απογοητεύτηκα.

Αν άλλαζαν οι φανέλες εμείς θα ήμασταν ο Ατρόμητος κι αυτοί ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει καλά στοιχεία η ομάδα και δεν βλέπω να βελτιώνεται, εκτός κι αν ο Κουίνσι, ο Τοτσέ και ο Βιτόλο συμμαζέψουν την κατάσταση, αλλά και πάλι νομίζω ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνει καλή...», τόνισε αρχικά ο Λουκανίδης, για να συμπληρώσει σχετικά:

Για τον Φερέιρα: «Πρέπει αυτά που θέλει να περάσει στην ομάδα να τα κάνει στην προπόνηση και όχι στον αγώνα. Δεν μπορεί να ζητάει πρέσινγκ από τους παίκτες στο ματς κι αυτό να μη πρεσάρουν, να μη μαρκάρουν. Τα έχει κάνει αυτά στην προπόνηση ο κ. Φερέιρα για να μάθουν οι παίκτες;; Κι αν τα έχει κάνει γιατί δεν φαίνεται στο γήπεδο; Τι συμβαίνει; Δεν μαρκάρει κανένας. Οι κεντρικοί αμυντικοί, που έχουν αδυναμίες, μένουν εκτεθειμένοι πίσω και γίνεται η ζημιά».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Διαβάζω ότι φεύγει ο Δημούτσος. Είναι δυνατόν να γίνει αυτό το έγκλημα; Δεν το ξέρω το παιδί, αλλά στον αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν ο μόνος που έτρεχε, που πάλευε και μπορεί να σταθεί στην ομάδα. Για μένα πρέπει να μείνει αυτό το παιδί στην ομάδα. Αν ήμουν προπονητής δεν θα έβαζα τον Νίνη. Καταρχήν δεν μαρκάρει, που είναι βασικό αυτό για τον παίκτη. Είναι ταλαντούχος, αλλά αν δεν μαρκάρεις είσαι καταδικασμένος. Το ίδιο ισχύει και για τον Λέτο. Είναι παιχταράς, αλλά δεν μαρκάρει. Οι παίκτες θέλουν δίπλα τους κάποιον σαν ψυχολόγο για να τους πει πέντε πράγματα, ώστε να βελτιωθούν».

Για τα διοικητικά: «Στεναχωριέμαι που έχουμε μείνει ακέφαλοι. Ήλπιζε η οικογένεια Βαρδινογιάννη να κάνει πάλι το μπαμ, να τους παραμερίσει όλους και να βγει μπροστά. Αλλά δεν έγινε. Και ο Τζίγκερ πρέπει να δει με περισσότερη εκτίμηση τους παλαίμαχους. Δεν λέω να τους βάλει στη διοίκηση, αλλά στο τεχνικό επιτελείο, να επιτελέσουν έργο. Γιατί δεν μας λένε τίποτα, να βοηθήσουμε τον Παναθηναϊκό, να κάνουμε καλύτερη την ομάδα. Έχουμε τις γνώσεις και την παιδεία στο ποδόσφαιρο και μπορούμε να δημιουργήσουμε καλούς παίκτες. Μπορούσα για παράδειγμα να πιάσω έναν παίκτη και να του πω τι πρέπει να κάνει για να βελτιωθεί... Είναι κρίμα να μην μας αξιοποιούν»

onsports

Σφιχτη πολυ σφιχτη η αγκαλια μας με τις ΗΠΑ

thumb
Η επίσκεψη της Κλίντον στην Αθήνα και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επικοινωνιακή της διαχείριση, φωτίζουν άπλετα τη θέση που καταλαμβάνει η Ελλάδα στη γεωπολιτική σκακιέρα αυτήν την περίοδο, ως εξάρτημα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Η (πολύ σφιχτή) πρόσδεση της χώρας στο αμερικανικό άρμα αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία αποτυπώθηκε το προηγούμενο διάστημα με δυο κινήσεις:
-Προσφυγή στο ΔΝΤ (άνοιγμα, δηλαδή, της πόρτας της ευρωζώνης στο αμερικανικό εργαλείο οικονομικού ελέγχου). u Διαμόρφωση στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ (δηλαδή το αμερικανικό «μαντρόσκυλο» στην περιοχή).
Αυτές οι «στρατηγικές» επιλογές του Γ. Παπανδρέου θα κριθούν από την... Ιστορία και κυρίως από το αποτέλεσμά τους. Προς το παρόν, ωστόσο, αυτό που μετρά κανείς είναι το τρέχον (πολύ βαρύ) κόστος που συνεπάγονται.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η στενή επαφή της Αθήνας με την Ουάσιγκτον και το παιχνίδι του Παπανδρέου όταν έβαζε «το όπλο (ΔΝΤ) στο τραπέζι» για να απειλήσει τους Γερμανούς, προκάλεσαν τη σφοδρή γερμανική αντίδραση, την οποία όλοι έχουμε βιώσει.
Περισσότερο οξείες, αν και όχι το ίδιο εμφανείς προς το παρόν, είναι οι αντιδράσεις για την ξεκάθαρη αμερικανική γεωπολιτική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης.
Τι δίνουμε στις ΗΠΑ
Η στρατηγική συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι η βάση πάνω στην οποία οικοδομείται η (αμερικανική) στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης.
Αυτή η επιλογή σημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται απέναντι σ’ όλους τους εχθρούς του Ισραήλ, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι: u Ιράν u Τουρκία u Αραβικός κόσμος (γενικότερα)
Παιχνίδι κατά της Ρωσίας
Η απόλυτη προσαρμογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην αμερικανική γραμμή δημιουργεί ένα ακόμη, ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερο, πρόβλημα στη χώρα. Πρόκειται για το πρόβλημα που έχει να κάνει με τον άγριο ενεργειακό πόλεμο μεταξύ των ισχυρών (ΗΠΑ από τη μια και Ρωσίας -Γερμανίας από την άλλη) δυνάμεων.
Το παρασκήνιο (πέρα από τις επίσημες δηλώσεις και τις χαρούμενες φωτογραφίες) της επίσκεψης Κλίντον περιγράφει αυτόν τον άγριο ενεργειακό πόλεμο ο οποίος εξελίσσεται και επί ελληνικού εδάφους.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν... φίλοι του «Π», η Χίλαρι υπογράμμισε το ειδικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη δρομολογημένη διαδικασία εκποίησης της ελληνικής περιουσίας.
Βάσει, λοιπόν, όσων ακούμε, η Χίλαρι ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αποδεχτεί την εν λευκώ διαχείριση της εκποίησης από τη Γερμανία. Το ενδιαφέρον των Αμερικανών επικεντρώνεται, κυρίως για γεωστρατηγικούς λόγους, στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στην τύχη που επιφυλάσσεται στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ).
Καλό θα είναι να μη λησμονούμε ότι οι ΗΠΑ, την τελευταία δεκαετία, σε κάθε ευκαιρία, ανεπισήμως και με επίσημες τοποθετήσεις αρμόδιων υπουργών (για παράδειγμα κατά την επίσκεψη της Κοντολίζα Ράις στην Αθήνα τον Απρίλη του 2006 και τη συνάντησή της με την τότε ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη) έχουν υπογραμμίσει ότι: Τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας στο δίκτυο αγωγών μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη δεν είναι αποδεκτή. Με αυτήν τη θέση, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε, έχει συμβιβαστεί απόλυτα η κυβέρνηση Παπανδρέου, τινάζοντας στον αέρα τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Ωστόσο, αυτή η αμερικανική θέση υποσκάπτεται σήμερα εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας: Η Ρωσία μέσω της στρατηγικής ενεργειακής συμμαχίας που έχει με τη Γερμανία, μπορεί να επιστρέψει και να διεκδικήσει ένα κομμάτι από την ελληνική ενεργειακή πίτα, αφού ο βασικός διαχειριστής της εκποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας είναι το Βερολίνο.
Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι δυο μόλις μέρες πριν από την έλευση της Κλίντον στην Αθήνα υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ του ρωσικού γίγαντα Gazprom και της γερμανικής εταιρείας RWE για την κατασκευή και διαχείριση εργοστασίων ηλεκτρικής ενέργειας που θα εφοδιάζονται με ρωσικό αέριο.

«Αιτιολογημένος» έρωτας
Όσο κάνετε αυτό που πρέπει για την εξυγίανση της οικονομίας σας, θα έχετε τη φιλία και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών». Πρόκειται για τη φράση - κλειδί στις δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον μετά την πρόσφατη συνάντησή της στο υπουργείο Εξωτερικών με τον ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη, καθώς αποκάλυψε ότι η πρωτοφανής στήριξη που προσφέρει αυτή την περίοδο η Ουάσιγκτον στην κυβέρνηση Παπανδρέου έχει «αιτιολογημένη βάση», χαρακτηρίζεται από πολύ συγκεκριμένους όρους και παρέχεται στην Αθήνα με μία βασική προϋπόθεση: ότι οι Έλληνες «θα κάνουν αυτό που πρέπει»!
Ενδιαφέρον, εν προκειμένω, στις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον είναι το εύρος του μηνύματος που έστειλε εν μέσω καλοκαιριού η αμερικανική διπλωματία στην Αθήνα της κρίσης! Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δήλωση «ακούγεται» το ίδιο άνετα από τη μία ως «επιβράβευση» της μέχρι σήμερα πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και των οικονομικών επιλογών του και από την άλλη ως «εκβιασμός» την καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, καθώς:
-Στο πεδίο της οικονομίας, οι ΗΠΑ είναι ο βασικός χρηματοδότης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτό θα πει ότι η τρίτη δόση του δανείου, τον προσεχή Σεπτέμβριο, δεν πρέπει κατ’ ουδένα τρόπο να... «σκαλώσει».
-Στο πεδίο της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής η Ουάσιγκτον επιθυμεί συνομιλητή στην Αθήνα που δεν θέτει σε αμφισβήτηση «μνημόνια» και «μεσοπρόθεσμα». Αυτό θα πει ότι, ακόμα και αν η δήλωση Κλίντον αφήνει ανοικτά να διαφανούν οι «πολιτικές προτιμήσεις» των ΗΠΑ στην ελληνική εσωτερική πολιτική σκηνή, η δουλειά πρέπει να γίνει όπως έχει «καταστρωθεί», έστω και εάν η δήλωση της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δημιουργεί τριγμούς, αφού συνιστά εμφανή ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτης χώρας.
♦ Στο πεδίο της διεθνούς στρατηγικής, η Ουάσιγκτον απαιτεί πλήρη ευθυγράμμιση με τις κρίσιμες γεωστρατηγικές της επιλογές στην ευρύτερη περιοχή. Η Κλίντον επικρότησε τη στάση της κυβέρνησης της Αθήνας σε σειρά διεθνών ζητημάτων, ενώ δεν αποκλείεται να αξιοποίησε, έστω και σε μικρότερο βαθμό, τους «δεσμούς» της Αθήνας με τον αραβικό κόσμο.
«Bravo Giorgos »
Με την ιδιότητα των ΗΠΑ ως του μεγαλύτερου χρηματοδότη του ΔΝΤ, η ανοικτή πολιτική στήριξη που προσέφερε η Κλίντον στον Γ. Παπανδρέου προσπερνά τον σκόπελο της Ευρωπαϊκής Συνόδου για ζητήματα οικονομίας. Οι αναφορές στη θετική απήχηση από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων και οι χαρακτηρισμοί της πολιτικής Παπανδρέου ως «μονόδρομος» για την υπέρβαση της κρίσης, από κοινού με τις δηλώσεις εμπιστοσύνης στη δύναμη του ελληνικού λαού που στο τέλος «θα τα καταφέρει», δημιουργούν μια κάποια αίσθηση (ίσως και ψευδαίσθηση) στέρεου εδάφους για την κυβέρνηση προκειμένου να «σπρώξει» τις καλοκαιρινές μέρες. Στις δηλώσεις της η Κλίντον διατύπωσε τρεις φορές την ισχυρή υποστήριξη της χώρας της στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, παραμερίζοντας την κοινωνική κατήφεια και τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης πολιτικής που περιγράφει ικανή μερίδα του διεθνούς Τύπου. Η Χίλαρι Κλίντον μίλησε για «ηγετικές κινήσεις (του πρωθυπουργού), που θα κτίσουν ένα νέο οικονομικό μέλλον», για «βήματα που δεν είναι ανώδυνα, αλλά θα οδηγήσουν την Ελλάδα μπροστά», για την πεποίθηση που υπάρχει στις ΗΠΑ σχετικά με την «αντοχή και την ευφυΐα του ελληνικού λαού».
Στρατηγικοί εταίροι
Τα προηγούμενα χρόνια, στις ελληνοαμερικανικές συναντήσεις εργασίας οι αξιωματούχοι δεν παρέλειπαν να υπενθυμίσουν την ισχυρή στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών, ακόμα και εάν οι δηλώσεις αυτές γίνονταν σε περιόδους που οι διμερείς σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον «δούλευαν» εν κενώ... Την προσφιλή στους προκατόχους επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας της Κλίντον (Μαντλίν Ολμπράιτ, Κοντολίζα Ράις) διατύπωση περί «ισχυρών στρατηγικών εταίρων» απέφυγε η σημερινή προκαθήμενη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Δεν πρόκειται για αμέλεια, αλλά πλέον για γεγονός αυτονόητο. Αντί της μέχρι σήμερα ξύλινης γλώσσας, η Κλίντον παρέθεσε τα σημεία της ταύτισης:
α) Στις εξελίξεις της Λιβύης, ευχαριστώντας την Ελλάδα για «την προθυμία της να φιλοξενήσει τις συμμαχικές δυνάμεις στη Σούδα». Η παραμονή της Χίλαρι Κλίντον στη Αθήνα συνέπεσε με τις συναντήσεις Λίβυων και Αμερικανών αξιωματούχων στο Μαρόκο, από τις οποίες ωστόσο δεν προέκυψε η παραμικρή περίπτωση άρσης του αδιεξόδου σε διμερές επίπεδο.
β) Στις «ανησυχητικές» εξελίξεις της Συρίας, σημειώνοντας την ξεκάθαρη στάση που έλαβε η Αθήνα αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Δαμασκό.
γ) Στους επαίνους προς την ελληνική κυβέρνηση για «την εποικοδομητική προσέγγιση», μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, για τα ανθρωπιστικά θέματα της Γάζας, «που βοηθούν να αποφύγουμε τους κινδύνους».
δ) Στη βαλκανική πολιτική της Αθήνας, κυρίως ως προς την προοπτική ένταξης των δυτ. Βαλκανίων στην Ε. Ε.
Υψηλότερη στιγμή πάντως στην αποδοχή εκ μέρους των ΗΠΑ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι εμφανώς εκείνη της καλλιέργειας αποστάσεων από τη Μόσχα.
Αν η ρωσική διπλωματία έκλεισε πρόσφατα την πόρτα στον νέο ΥΠΕΞ Στ. Λαμπρινίδη (ανέβαλε επίσκεψή του στη Μόσχα), η άλλη πόρτα του Στέιτ Ντιπάρτμεν άνοιξε ορθάνοικτα με ποδαρικό της Χίλαρι Κλίντον στον νέο οικοδεσπότη της Βασ. Σοφίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Κλίντον, αναφερόμενη στις ισχυρές ελληνοαμερικανικές σχέσεις, έκανε ιδιαίτερη μνεία ακόμα και στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα Visa Wayve r, το οποίο δόθηκε ως δώρο στον Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ενώ είναι γνωστό πλέον ότι η αμερικανική διοίκηση το κρατούσε παγωμένο επί σειρά ετών προκειμένου να τιμωρήσει την κυβέρνηση Καραμανλή για το βέτο στο Βουκουρέστι.

Διαβάστε περισσότερα στο : http://www.topontiki.gr/article/19790

Να γιατι μας θελουν χρεωμενους


του Κώστα Ροδινού
«O ελληνικός λαός απαλλάχθηκε από τον βραχνά της χρεοκοπίας», δήλωσε, χωρίς αιδώ, ο κ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο. Υποτίθεται ότι από τον βραχνά αυτό απαλλαχθήκαμε με το Μνημόνιο. Τι μεσολάβησε και πρέπει ν’ απαλλαγούμε, εκ νέου;
Κατ’ αρχήν μεσολάβησαν 14 μήνες καταστροφικής διακυβέρνησης. Ό,τι σχεδίασαν έπεσε έξω. Ό,τι εφήρμοσαν δεν έφερε αποτελέσματα. Ο προϋπολογισμός εκτός στόχων, η ανεργία καλπάζει, η ύφεση αντί να ρηχαίνει, όπως κόμπαζε ο πρώην πλέον υπουργός οικονομικών, βαθαίνει και το χρέος διογκούνται, αντί να μειώνεται. Και όλα αυτά παρά τη δρακόντεια φορολογία και τις οριζόντιες περικοπές. Θα ζητήσει κάποιος, επιτέλους, συγνώμη για μια πολιτική, που ενώ ο λαός υποβάλλεται σε θυσίες, δεν φέρνει αποτελέσματα;
Γιατί πανηγυρίζουν;
Έμαθα ότι οι υπουργοί υπεδέχθησαν τον πρωθυπουργό χειροκροτούντες! Όπως αρμόζει σε μια κωμική παράσταση! Αντί να κομπορρημονούν, ας μας εξηγήσουν: Ένα χρόνο τώρα μας λένε ότι «αυτό είναι το μνημόνιο και δεν επιδέχεται διαπραγμάτευσης»! Και τι έκαναν στη Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι ηγέτες; Μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού, επιμήκυναν τον χρόνο αποπληρωμής, μας έδωσαν και περίοδο χάριτος!
Αν είχαμε μια κυβέρνηση, που θα διαπραγματευόταν σοβαρά, μπορεί και να μας δάνειζαν με τα επιτόκια της ….Γερμανίας!!! Άρα κάποιος μας δούλευε όλο αυτόν τον καιρό! Και συκοφαντούσαν τον Σαμαρά που από πέρυσι φωνάζει για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης.
Στοιχηματίζω από τώρα, το υβριδικό αυτοκίνητο του κ. Παπανδρέου, ότι το Φθινόπωρο (αν είναι ακόμα στην εξουσία) θα μειώσουν και τους φορολογικούς συντελεστές!
Στοιχηματίζω, επίσης, ότι η προτεραιότητα από πλευράς ΕΕ θα δοθεί στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις για την ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας. Να θυμίσω, ότι σχεδόν δυό χρόνια στην εξουσία και ο κ. Παπανδρέου μόνο …γκάφες έχει να επιδείξει στον τομέα της ανάπτυξης!
Μείωση του χρέους

Πανηγυρίζουν, λέει, γιατί πέτυχαν τη μείωση του χρέους! Μάλιστα! Αλλά ποια μείωση;
Ο Σαρκοζί μίλησε για περιορισμό του χρέους κατά 24% του ΑΕΠ, δηλαδή 54 δις ευρώ!
Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε τη μείωση του χρέους στα 26 δις ευρώ.
Ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση!
Τελικά πόσο μειώνεται το χρέος μας; Α, Β ή δεν ξέρω, δεν απαντώ; Για να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Και πώς θα προέλθει αυτή η μείωση; Από τη συμμετοχή των ιδιωτών, το μειωμένο επιτόκιο, ή από την «αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου», η οποία μάλιστα κατά την κα Μέρκελ είναι και πολύ μεγάλη; Γιατί μπορεί στο τέλος όλη η μείωση, αν προέλθει, να είναι από την εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου!
Το χρέος μας δεν μειώθηκε αυτομάτως. Μπορεί να μειωθεί, αν συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις. Στο αν βρισκόμαστε ακόμα!

Πως μειώνεται το χρέος;

Να το εξηγήσουμε απλά. Για να μειωθεί το δημόσιο χρέος, πρέπει ν’ αρχίσουμε να παράγουμε πλεονάσματα. Όσο παράγουμε ελλείμματα, αυξάνεται το χρέος.
Με την πολιτική του κ. Παπανδρέου, το ελληνικό δημόσιο χρέος έφτασε σήμερα περίπου στο 160% του ΑΕΠ (και βγαίνει αυξανόμενο). «Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται 25 χρόνια για να το επαναφέρει στα όρια του Μάαστριχτ (60%). Αν το πραγματικό επιτόκιο στο ελληνικό χρέος ήταν 4% (περίπου αυτό που πληρώνει για την έκτακτη βοήθεια που δέχτηκε), και το ΑΕΠ της αυξάνονταν κατά 2% (μέσο όρο), θα χρειάζονταν ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 5.7% για κάθε χρόνο στα επόμενα 25 χρόνια. Αυτό θα ήταν ένα αβάσταχτο βάρος, και θα καταδίκαζε την Ελλάδα σε μόνιμη ύφεση και σε κοινωνικές αναταραχές….
Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να μειωθεί. Αυτό θα μπορούσε να γίνει με δυο τρόπους. Ή να μειωθούν αισθητά τα επιτόκια που πληρώνει η χώρα, ή να μειωθεί η ονομαστική αξία του χρέους της. Ακόμη και με γερμανικού τύπου επιτόκια, η Ελλάδα θα χρειάζονταν πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ της, κάτι που είναι δύσκολο. Και με την ονομαστική αξία του χρέους της αναλλοίωτη, η ψυχολογική διάθεση όπως και οι επενδύσεις θα συνέχιζαν να είναι χαμηλές.
Η εναλλακτική λύση είναι να μειωθεί η ονομαστική αξία του ελληνικού χρέους. Η απαιτούμενη μείωση είναι σημαντική. Το σβήσιμο του μισού δημόσιου χρέους, θα το άφηνε στο 80% του ΑΕΠ, ποσοστό υψηλότερο απ αυτό της Ισπανίας.
Η οποιαδήποτε συζήτηση για «κουρέματα» των ιδιωτών επενδυτών, πυροδοτεί φόβους για μετάδοση της κρίσης. Οι αγορές όμως ήδη θεωρούν πιθανή μια ελληνική χρεοκοπία. Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν εδώ και πολύ καιρό χαρακτηρίσει τα ελληνικά ομόλογα ως σκουπίδια, και σήμερα κάνουν κάτι ανάλογο σε αυτά της Πορτογαλίας, και της Ιρλανδίας. Τα αυξανόμενα σπρέντς των Ισπανών και των Ιταλών, αποδεικνύουν πως η μεταδοτικότητα άρχισε ήδη, ακόμη και χωρίς μια επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Η ΕΕ ελπίζει πως ο μηχανισμός έκτακτης στήριξης θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αγοράσει η ίδια με έκπτωση το χρέος της στη δευτερογενή αγορά. Η εμπειρία όμως του παρελθόντος μας δείχνει πως αυτό δεν είναι πανάκεια. Ο λόγος είναι απλός. Όσο μειώνεται το χρέος, η τιμή του αυξάνεται στη δευτερογενή αγορά, μειώνοντας έτσι τα όποια οφέλη του δανειολήπτη. Η καλύτερη λύση θα ήταν να ανταλλαγούν τα παλιά ελληνικά ομόλογα με ευρωομόλογα, στηριζόμενα από την εμπιστοσύνη ολόκληρης της ευρωζώνης.» Παρέθεσα αυτήν επιχειρηματολογία γιατί είναι ενός ανθρώπου που ξέρει καλύτερα πολλών άλλων. http://www.antinews.gr/2011/07/23/114407/

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο : http://www.antinews.gr/2011/07/24/114494/#more-114494

Οι 300 και ποσο μας στοιχιζουν

Έχετε αναρωτηθεί πόσα βγάζει ένας βουλευτής σε περίοδο οικονομικής κρίσης; Πού σταματά ο μύθος και που ξεκινά η πραγματικότητα των αποδοχών των 300 που φροντίζουν για το καλό του τόπου και αγωνιούν για την οικονομική ευρωστία της Ελλάδας;

Πόσο μας κοστίζουν οι 300

Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο κάθε βουλευτής παίρνει στα χέρια του ως καθαρή βουλευτική αποζημίωση 6.595,03 ευρώ, όπως αναφέρει και το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News. Ωστόσο στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται μείωση 5% της έκτακτης εισφοράς και 3% υπέρ των ανέργων, απώλεια 660,16 ευρώ, που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα.

Όπως όμως υποστηρίζουν και οι ίδιοι με τα χρήματα αυτά “δεν βγαίνουν”. Γάμοι, βαφτίσια, δώρα, τραπέζια, καμπάνιες για να διατηρούν ζεστές τις σχέσεις τους με τους ψηφοφόρους τελειώνουν γρήγορα τον “αντικειμενικά” περιορισμένο μισθό τους με αποτέλεσμα να “μην τα φέρνουν βόλτα”.
Ξαναθυμήθηκαν τις δουλείες που έκαναν λοιπόν πριν γίνουν βουλευτές, κατά την παροιμία “μάθε τέχνη κι άστηνε”, και εργάζονται κανονικά τις ώρες που δε χρειάζεται να βρίσκονται στο Κοινοβούλιο.

Στο σημείο αυτό βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι άλλα είναι τα χρήματα που εισπράττει ένας βουλευτής και άλλο το πραγματικό ποσό που κοστίζει στο κράτος, συνυπολογίζοντας και άλλες παροχές που απολαμβάνουν όπως αυτοκίνητο, ατέλειες, έξοδα αποσπασμένων υπαλλήλων στο γραφείο του, αεροπορικά εισιτήρια και πολλές άλλες διευκολύνσεις. Αποκορύφωμα αυτών των μικρών διευκολύνσεων για τους “λειτουργούς” μας που δεν τα “βγάζουν πέρα” φοροαπαλλαγή της βουλευτικής τους αποζημίωσης κατά 68,6%.

Ναι, καλά διαβάσατε!

Η χαρά του επιδόματος!

Μέχρι τώρα η βασική βουλευτική αποζημίωση έφτανε τα 5.780.60 ευρώ. Σε αυτήν προστίθεται κάθε μήνα το επίδομα οργάνωσης γραφείου 935,88 ευρώ ή πιο απλά ενοίκιο πολιτικού γραφείου, η οικογενειακή παροχή 35 ευρώ ή απλούστερα επίδομα γάμου, τα ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ (κάρτες και γράμματα στους ψηφοφόρους που καταλήγουν στα σκουπίδια!), τα έξοδα κίνησης 364 ευρώ, με το συνολικό ποσό των αποδοχών να φτάνει αισίως τις 8.252, 12 ευρώ το μήνα.

Αν βιαστήκατε ως κακεντρεχείς αναγνώστες να τους κακοχαρακτηρίσετε, σκεφτείτε ότι οι βουλευτές τις επαρχίας, όπως υποστηρίζουν, πληρώνουν από την τσέπη τους τουλάχιστον 1.000 ευρώ επιπλέον σε βενζίνες για να μεταβαίνουν στις επαρχίες τους, όπως επίσης και τα διόδια.

Από τις 8.252,12 ευρώ αφαιρούνται οι κρατήσεις υπέρ κόμματος 578,06 ευρώ, υπέρ του ταμείου τους 385,57 ευρώ, το ΦΕΚ 289,03 ευρώ και ο φόρος εισοδήματος 354,43 ευρώ. Έτσι οι συνολικές κρατήσεις φτάνουν τα 1,607,09 ευρώ και ο μισθός τους περιορίζεται στα 6.595,03 ευρώ.

Τα κινητά και τα ακίνητα

Ένας καλός βουλευτής χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων και από τις επικοινωνιακές του ικανότητες. Όλα με μέτρο όμως. Οι βουλευτές παίρνουν κάποια επιπλέον χρήματα λοιπόν για τα τηλέφωνά τους. 200 ευρώ το μήνα για το κινητό και 10.500 ευρώ ετησίως για τα τηλέφωνα των πολιτικών γραφείων τους. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι παραπονιούνται, και πάλι μπαίνουν μέσα, αφού στο τέλος του χρόνου πληρώνουν 800-1.000 ευρώ από την τσέπη τους.

Τα εξτραδάκια των επιτροπών

Τυχεροί όσοι από τους 300 συμμετέχουν σε επιτροπές, καθώς για την παρουσία τους αμείβονται χωριστά. Το ποσό δεν είναι ίδιο για όλους και εξαρτάται από τον αριθμό των επιτροπών μου μετέχουν και τη συχνότητα με την οποία αυτές συνεδριάζουν ανά μήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτά της Real News, ένας μέσος βουλευτής λοιπόν για πέντε συνεδριάσεις το μήνα με 245 ευρώ η καθεμία θα λάμβανε επί συνόλου 1.228,40 ευρώ.

Ωστόσο μετά την πρόσφατη απόφαση του προέδρου της Βουλής να μείωση την αμοιβή από τα 245 στα 150 ευρώ, ο ίδιος βουλευτής θα λαμβάνει πλέον 750 ευρώ. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι η μείωση θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με αύξηση των συνεδριάσεων των επιτροπών.

Καλό τους αμάξι...

Δωρεάν αυτοκίνητο 1.400 κυβικών για τους βουλευτές της Αθήνας και 1.800 κυβικών για τους βουλευτές της περιφέρειας με πληρωμένα τα service προβλέπει η σύμβαση που έχει συνάψει η Βουλή με τις εταιρίες leasing για τους 300.

Επίσης για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν στην κίνηση της Αθήνας και θέλουν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ η Βουλή έχει φροντίσει να τους παραχωρήσει πάσο, προκειμένου να μετακινούνται δωρεάν.

Τι έχασαν

Τα χρήματα που εισπράττουν τώρα οι βουλευτές δεν έχουν καμία σχέση με όσα έπαιρναν πριν την οικονομική κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 έχουν χάσει ετησίως 40.465 ευρώ, δηλαδή το 35% των πρότερων αποδοχών τους.

Τι κόπηκε; Δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων, μείωση επιδομάτων κατά 20%, μείωση αφορολόγητου κατά 400 ευρώ, μείωση 5% της αποζημίωσης υπέρ του ταμείου για το δημόσιο χρέος, 5% έκτακτη εισφορά, 3% υπέρ των ανέργων και μείωση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές.

Ποιος άνθρωπος λοιπόν μπορεί να ζήσει με 6.068 ευρώ το μήνα -χωρίς τα επιδόματα- τη σήμερον ημέρα;
πηγή : http://www.newstoday.gr/

Τον θανατο σκορπισε ενας ανδρας κατα τη διαρκεια γιορτης στις ΗΠΑ

Τον θάνατο σκόρπισε ένας άνδρας κατά τη διάρκεια γιορτής στις ΗΠΑ. Με ένο όπλο στο χέρι ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε πέντε ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους τέσσερις και στη συνέχεια αυτοκτόνησε στη διάρκεια γιορτής σε χώρο με πίστα πατινάζ μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

«Ο ύποπτος ως ένοπλος δράστης κατέληξε από τραύμα από σφαίρα που προκάλεσε ο ίδιος» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Γκραντ Πρέρι στο Τέξας, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας του Φορτ Γουόρθ Star-Telegram.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...