Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αλεξης Τσιπρας : Η κυβερνηση πρεπει να φυγει...

«Είναι πια κοινό αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας. Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε αποψινή του ομιλία στην Καλαμάτα, ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης τις χαρακτήρισε ως «ανάσα για τους δανειστές της χώρας, την διεθνή κερδοσκοπία, την κυβέρνηση και τις υπερχρεωμένες ιδιωτικές τράπεζες και όχι για τον λαό που καταδικάζεται σε ισόβια κοινωνική εξαθλίωση, μνημόνια και μέτρα λιτότητας διάρκειας μισού αιώνα».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα και «περίμενε πειθήνια στους διαδρόμους των Βρυξελλών να της ανακοινωθούν οι αποφάσεις, ενώ δεν πίεσε κανέναν και δεν έβαλε ούτε ένα όριο».

«Ο νέος όρος, κάτω από τον οποίο η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της, είναι οι «εμπράγματες εγγυήσεις». Οι δανειστές μας εξασφαλίστηκαν όσο γινόταν καλύτερα. Και οι όροι της εξασφάλισής είναι εγγυημένοι με τον δημόσιο πλούτο, τις υποδομές, το φυσικό περιβάλλον, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «αδιέξοδη πολιτική» που εν γνώσει της κυβέρνησης δεν μπορεί να οδηγήσει σε αντιμετώπιση της κρίσης χρέους..

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ξήλωμα του δημοσίου πανεπιστημίου μέσα σε ένα μήνα» απο την κ. Διαμαντοπούλου και τόνισε ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές και δάσκαλοι, δεν θα παραδώσουν το δικαίωμα στην δημόσια παιδεία τόσο εύκολα, χωρίς μάχη».

Θεωρώντας ως «πρώτο και σημαντικό βήμα» την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, όπως έγινε και με τα ασφαλιστικά ταμεία. Από εκεί και πέρα, κάθε κίνηση καταστροφής της δημόσια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι πολύ πιο εύκολη. Αυτό είναι σχέδιο τους».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το «ολοκληρωτικό ξεπούλημα» καθώς, όπως είπε «ξεπουλιούνται τραίνα, λιμάνια, αεροδρόμια, μεταλλεύματα, το νερό, η ΔΕΗ, οι δρόμοι. Ξεπουλιούνται περιοχές ολόκληρες με διαδικασίες φαστ τρακ. Με στόχο τα περίφημα 50 δις τα οποία είναι αμφίβολο αν θα μειώσουν σε σοβαρό βαθμό το πρόβλημα του χρέους. Και με αντάλλαγμα την μετατροπή της Ελλάδας σε αποικιακή χώρα».

«Έχει έρθει η ώρα να μιλήσει η κοινωνία. Να υπερασπιστεί την ζωή και την αξιοπρέπειά της, το μέλλον των επόμενων γενεών, το δικαίωμα να δουλεύει και να ζει από τη δουλειά της. Οι κοινωνικοί αγώνες είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην κρίση» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι το μαζικό κίνημα «με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο στους δρόμους, είναι εδώ και δυναμώνει και θα το βρούν ξανά μπροστά τους πολύ πιό γρήγορα από όσο ήλπιζαν και θα λογαριαστούν μαζί του».

«Η κοινωνική απάθεια, πάνω στην οποία βάσισε η κυβέρνηση και η τρόικα το σχέδιό της, έχει τελειώσει. Το βλέπουν οι ίδιοι, όταν επιχειρούν να διασχίσουν μια οποιαδήποτε πλατεία, η να εμφανιστούν κάπου δημόσια. Δεν είναι ο καταχθόνιος ΣΥΡΙΖΑ που οργανώνει τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον του πολιτικού συστήματος. Είναι οι δικοί τους ψηφοφόροι, οι άνθρωποι που τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν, που τους παίρνουν στο κατόπι και τους αποδοκιμάζουν» είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε ότι αφορά το εναλλακτικό σχέδιο της Αριστεράς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επιθετική αναδιάρθρωση του χρέους και επιθετική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανάπτυξη για τους ανθρώπους και όχι για το κεφάλαιο, φορολογία του πλούτου και αναδιανομή, στήριξη των ασθενέστερων εισοδημάτων, σχέδιο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην σταθερή και μόνιμη απασχόληση και τις δημόσιες επενδύσεις Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί αύριο στις 11 το πρωί το Δημαρχείο της Καλαμάτας και θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας.

www.kathimerini.gr

 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοντρα MEGA με το blog fimotro

To θέμα των blogs για άλλη μια φορά παίρνει διαστάσεις μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη με το αδίκημα της απειλής σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου!

Όπως προκύπτει από την έρευνα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες η συγκεκριμένη δίωξη ήρθε ως αποτέλεσμα της ταυτοποίησης από την εταιρεία Google η οποία βεβαίωσε ότι ο διαχειριστής fimotro.blogspot.com είναι ο Παπαγιάννης. Ήδη ο δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Αθήνας. Άμεση ήταν μέσω του fimotro η απάντηση του Γιάννη Παπαγιάννη ο οποίος για το συγκεκριμένο θέμα έγραψε:

«Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Ελληνικών blogs που επιχειρείται με στημένη μεθοδολογία και εισαγγελικά άλματα η προσπάθεια φίμωσης ενός ιστολογίου και η στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου από (υποτίθεται) συνάδελφό του που τον...  κατηγορεί ότι έστειλε ανώνυμο και υβριστικό email από πασίγνωστο εμπορικό κέντρο εναντίον του! Η κατηγορία που μου αποδίδεται είναι πραγματικά αστεία. Άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω από το να πηγαίνω στο The Mall για να στέλνω υβριστικά μηνύματα εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και της οικογένειάς του.

Επειδή λοιπόν είναι αστεία η κατηγορία, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ΑΘΩΩΣΗ μου καθώς στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου υπάρχει έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ΔΕΝ ταυτοποιεί τα υβριστικά email που επικαλείται ο διευθυντής ειδήσεων του Mega με τις ip του Fimotro.

Αλλού όμως είναι το ζήτημα. Στο Mega ήθελαν να με ταυτοποιήσουν με το Fimotro, για να μπορέσουν να στηρίξουν τις αγωγές εκατομμυρίων ευρώ και να με καταδικάσουν για κάτι πολύ πιο απλό, που είναι συκοφαντική δυσφήμιση ώστε να κερδίσουν τις αγωγές.

Ήξεραν δηλαδή ότι δεν πρόκειται να σταθεί η κατηγορία περί απειλής, τους ενδιέφερε όμως η ταυτοποίηση της IP. Αυτό είναι όλο το παιχνιδάκι που παίχθηκε από το Mega σε συνδυασμό με κυβερνητικούς κύκλους που θεωρούν το Fimotro, ότι έχει τη δική του παρέμβαση δημιουργώντας τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Τους ενημερώνω λοιπόν, ότι ΔΕΝ πρόκειται να κλείσει το ιστολόγιο. Και τους ενημερώνω επίσης ότι ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να το κλείσουν, θα δημιουργηθούν άλλα 1.000 Φίμωτρα σε όλη τη bloggoσφαιρα.

Σ.Σ. Για να μην κάνουν όνειρα εκεί στο Mega, τους πληροφορώ ότι δεν έχω τίποτα στο όνομά μου. Αυτό σε περίπτωση που κερδίσουν τις αγωγές. Γιατί εάν δεν τις κερδίσουν, το πολύ-πολύ να με κάνουν ήρωα»!

πηγή : http://www.gazzetta.gr

Ο Τσοχατζοπουλος προσφευγει στο Στρασβουργο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας στην περίπτωσή του, από δύο βουλευτές της ΝΔ, μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των υποβρυχίων.

Όπως υποστηρίζει στην προσφυγή του ο πρώην υπουργός, οι κ. Αργ. Ντινόπουλος και Μ. Βαρβιτσιώτης, παρά την ιδιότητά τους ως εισαγγελικοί λειτουργοί στην υπόθεση και ενώ ήταν σε εξέλιξη και η κοινοβουλευτική και η ποινική διαδικασία, "παρανόμησαν " και "προέβησαν σε διαπιστώσεις που παραβιάζουν ευθέως τις εγγυήσεις του τεκμηρίου της αθωότητας".

"Ορισμένα μέλη της επιτροπής παρανόμησαν. Μη σεβόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο και καταστρατηγώντας το δικαίωμά μου στο τεκμήριο της αθωότητας έδωσαν δημόσιες συνεντεύξεις και αρθρογράφησαν σε βάρος μου διαρκούσης της επιτροπής. Τα συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής δεν σεβάστηκαν ούτε την υποχρέωσή τους απέναντι στα καθήκοντα που τους ανέθεσε με απόφασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων" σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος στην προσφυγή του.

Και προσθέτει: "Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι με κατασυκοφάντησαν εν γνώσει των υπόλοιπων μελών της επιτροπης, ουδεμία ενέργεια ή παραίνεση υπήρξε εκ μέρους του προεδρείου της επιτροπής προκειμένου να στιγματιστούν και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα".

Όπως υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός, "οι αυθαίρετες και αναπόδεικτες διατυπώσεις" στις οποίες προέβησαν οι δύο βουλευτές δημιούργησαν "ένα απόλυτο ενοχοποιητικό κλίμα σε βάρος του σε όλη την ελληνική κοινωνία".

Η προσφυγή είναι "επί της διαδικασίας" και δεν επηρεάζει την εξέλιξη της υπόθεσης που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, και το ζητούμενο για τον κ. Τσοχατζόπουλο είναι ηθική και πιθανόν και χρηματική αποζημίωση.

Στην προσφυγή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος επιφυλάσσεται να καθορίσει "νομότυπα και εμπρόθεσμα" το αίτημά του "για δίκαιη, εύλογη ικανοποίηση για τη ζημιά που υπέστη συμπεριλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποίησής του λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παραβιάση των ανωτέρω δικαιωμάτων του καθώς και τη δικαστική του δαπάνη".

Σύμφωνα με την πλευρά των δικηγόρων του κ. Τσοαχατζόπουλου, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται σε δύο χρόνια.

Απάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης, εναντίον του οποίου στρέφεται με την προσφυγή του ο κ. Τσοχατζόπουλος, σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός "με την καθυστερημένη προσφυγή του προσπαθεί να βάλει ενάντια στα αδιάσειστα στοιχεία που συγκέντρωσε η Προανακριτική Επιτροπή και στα οποία στηρίχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής που αποφάσισε την παραπομπή του".

"Το τεκμήριο της αθωότητας σαφώς και ισχύει για όλους ακόμη και για τον κ. Τσοχατζόπουλο, ο οποίος νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του όχι στον "τύπο" του τεκμηρίου, αλλά στην ουσία της αθωότητας του, κόντρα στα ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία της παραπομπής του, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης" προσθέτει ο βουλευτής.

Και καταλήγει: "Εγώ υπηρετώ το τεκμήριο του "κοινού νου" που προσβάλλει βάναυσα ο κ. Τσοχατζόπουλος με τις ενέργειες εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού που έχει επιλέξει".


Ο ΛΑΟΣ σχολιάζει ότι ο "Ακης Τσοχατζόπουλος όπως όλος ο κόσμος έχει ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και εθνικές υποχρεώσεις" και προσθέτει: "Πολύ φοβόμαστε ότι με τις ενέργειές του έχει καταρρακώσει τη χώρα πολλαπλώς. Κρείττον το σιγάν".

πηγή : http://www.megatv.com

Αυριο Πεμπτη απεργουν οι Οδοντιατροι

Απεργούν αύριο οι οδοντίατροι όλης της χώρας, αντιδρώντας στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.

H Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία επισημαίνει ότι με τροπολογία που προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καταργείται ο περιορισμός 51% - 49% και δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρηματίες που δεν έχουν πτυχίο οδοντιατρικής να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών μιας ιατρικής επιχείρησης.

Έντονα αντιδρά στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με αυτή την τροπολογία, ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας, μη γιατρός, μπορεί να ανοίγει αλυσίδες Ιατρικών Κέντρων (πολυιατρεία, διαγνωστικά κέντρα και άλλες μονάδες) και να παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο κ. Πατούλης, «ανοίγει η πόρτα στα«σούπερ μάρκετ» της υγείας και οδηγείται στην αλλοίωση η φύση του ιατρικού επαγγέλματος, μετατρέποντας την υγεία, από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.»

πηγή http://www.capital.gr

Elie Saab Couture Fall 2011

Ο σχεδιαστής τον οποίον celebrities όπως η Sarah Jessica Parker έχουν προτιμήσει για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, παρουσίασε την συλλογή Couture Φθινόπωρο 2011.

Οι πανέμορφες τουαλέτες του ήταν πολύ πιο ανάλαφρες από αυτές της προηγούμενης σεζόν με τις διαφάνειες να κυριαρχούν χωρίς βέβαια να λείπουν και τα κεντήματα με πέτρες και οι μεταλλικές λεπτομέρειες.

Τα χρώματα δεν ξέφυγαν από την χαρακτηριστική του παλέτα με έμφαση σε παλ αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου αλλά και κάποια πιο σκούρα χάλκινα και midnight blue.

πηγή : http://blog.brandsgalaxy.gr

Ρουμπινι : 30% να φυγει η Ελλαδα απο την ευρωζωνη

«Υπάρχουν 30% πιθανότητες να βγουν από την ευρωζώνη η Ελλάδα ή η Πορτογαλία», δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

«Σε μερικά χρόνια, το σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας θα καταρρεύσει», επεσήμανε, ενώ τόνισε ότι το ίδιο ισχύει και για την Ιρλανδία.

«Ίσως οι πολιτικοί της ευρωζώνης να καταφέρουν να πάρουν μια παράταση για τα επόμενα πέντε χρόνια, όμως τελικά θα έλθουν αντιμέτωποι με κάποιες πολύ σκληρές αποφάσεις», είπε, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα σταθούν αρκετά για να σώσουν τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης.
πηγή www.skai.gr

Dior Fall 2011 Haute Couture… εποχη μετα Galliano

Την πρώτη haute couture συλλογή μετά την απομάκρυνση του John Galliano παρουσίασε ο οίκος Dior.

Την συλλογή για το Φθινόπωρο 2011 επιμελήθηκαν οι επικεφαλείς της σχεδιαστικής ομάδας του οίκου, Bill Gaytten (πρώην δεξί χέρι του John Galliano) και Susanna Venegas.

Το αποτέλεσμα φανερώνει την έλειψη του επι 15 χρόνια “τιμονιέρη” του οίκου John Galliano και χαρακτηρίζεται από την αίσθηση μιας πιο ομαδική δουλειάς αντί για το ξεκάθαρο όραμα ενός σχεδιαστή.

Τα στοιχεία που επικρατούν είναι αρκετά ετερόκλητα και συμπεριλαμβάνουν αέρινα μεταξωτά με έντονα χρώματα, τουαλέτες σαν κουστούμια παιδικού θεάτρου και γεωμετρικά στοιχεία στα αξεσουάρ.

Πάντως η αναζήτηση αντικαταστάτη του μεγάλου couturist συνεχίζεται.

πηγή : http://blog.brandsgalaxy.gr

Stefano Gabbana κατι τρεχει με αυτον και την Pippa

O διάσημος fashion designer Stefano Gabbana πριν από λίγες ημέρες εξέφρασε την αγάπη που έχει στο Twitter, δηλώνοντας μάλιστα ότι κάποια από τα καλύτερα tips που αφορούν τις δημιουργίες του, του της δίνουν οι followers που έχει.

Τώρα, λοιπόν, παραδέχεται ότι πριν από λίγο καιρό συνομιλούσε στο Twitter με την Pippa Middleton ή ... έτσι του φάνηκε!

«Για μερικές ημέρες συνομιλούσα με κάποια Pippa Middleton και πραγματικά σκέφτηκα ότι ήταν η Pippa Middleton. Mετά ανακάλυψα ότι δεν ήταν η αληθινή! Το άτομο πάντως με το οποίο συνομιλούσα ήταν ευχάριστο. Είχε ένα είδος ιδιοφυίας, με το δικό του τρόπο».

Τελικά, καλά κάνει ο Domenico Dolce και δεν ασχολείται με το Internet…

πηγή : www.zougla.gr

Ο Κωστας Χαραλαμπιδης στην Εθνικη Μπασκετ

Το Sport24.gr υποκλίνεται στο ήθος του Κώστα Χαραλαμπίδη, ο οποίος κλήθηκε στην Εθνική Μπάσκετ μετά τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη και έγινε ο πρώτος… ρούκι ετών 35 στην ιστορία της ομάδας των Ανδρών. Διαβάστε και θα καταλάβετε τους λόγους

Η αλήθεια είναι ότι αμέσως μετά τη χθεσινή (25/7) ανακοίνωση της ΕΟΚ επιχειρήσαμε να εντοπίσουμε τον έμπειρο γκαρντ υποθέτοντας ότι θα τον βρούμε μεταξύ Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Τελικά, αφού είπε στον εαυτό του… "τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία" (ή καλύτερα στα βουνά της Ευρυτανίας, όπου προετοιμάζεται η Εθνική για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας), απάντησε στην κλήση του Sport24.gr, μόνο που δεν έκρινε ορθό το να κάνει δηλώσεις εκείνη τη στιγμή.

Δεν μου φαίνεται σωστό να κάνω δηλώσεις για την Εθνική. Ας πατήσω πρώτα το πόδι μου στο Καρπενήσι και βλέπουμε", αποκρίθηκε ευγενικά και εμείς περιμέναμε να περάσουν μερικές ώρες για να έλθει η σημερινή (26/7) ημέρα, ώστε να δοκιμάσουμε ξανά έχοντας έτοιμη την πρώτη ερώτηση προς τον πρώην παίκτη του Αρη, του Πανελληνίου, του Αμαρουσίου, του Μακεδονικού και της Ολύμπιας Λάρισας.

"Ομολογούμε ότι η αντίδρασή σου μας εξέπληξε. Τώρα που βρίσκεσαι στο Καρπενήσι, θα ήθελες να εξηγήσεις τη στάση σου;", τον ρωτήσαμε και αμέσως ξεκίνησε να αναλύει το σκεπτικό του. "Πιστεύω ότι δεν μου αναλογεί αυτή η δημοσιότητα", έδωσε την πρώτη αφοπλιστική απάντηση για να συνεχίσει: "Το να έκανα χθες δηλώσεις για την Εθνική, το βρήκα τουλάχιστον γελοίο. Για αυτό σας είπα, ας φτάσω με το καλό στο Καρπενήσι και βλέπουμε".

Συναισθήματα; "Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα να καλείσαι στην Εθνική και την ίδια ώρα ένας συνάδελφός σου και σπουδαίος παίκτης, ο Βασίλης Σπανούλης να περνά την πόρτα του χειρουργείου. Μπορεί οι περισσότεροι να επαναλαμβάνουν το κλισέ ‘ουδείς αναντικατάστατος’, αλλά εγώ θα διαφωνήσω. Ορισμένοι παίκτες είναι πραγματικά αναντικατάστατοι και οι φετινές απουσίες δεν αναπληρώνονται. Για αυτό δεν σας κρύβω ότι μέσα μου είμαι και λίγο στενοχωρημένος!".

Πώς είπε; Στενοχωρημένος; "Είμαι στενοχωρημένος, γιατί εγώ όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ και συγκινούμαι με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ. Είμαι στενοχωρημένος, γιατί υπάρχουν παιδιά που θέλουν και δεν μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Τι δηλαδή; Να δηλώσω κάτι που δεν πιστεύω; Δεν θα είμαι ο εαυτός μου. Μιλώντας, πάντως, με τον Ηλία Ζούρο, του υποσχέθηκα ότι θα έλθω για να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ και αυτό θα κάνω", εξομολογήθηκε στο Sport24.gr ο… 35χρονος ρούκι!

"Αυτό πάλι πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ! Λέτε να με γράψουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες; 35 ετών ρούκι. Ούτε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ δεν έχω συμμετάσχει. Πόσω μάλλον σε εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων ή νέων. Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω μια μοναδική εμπειρία στο Καρπενήσι, όπως είμαι και βέβαιος για τα πειράγματα των συμπαικτών μου. Και αυτά τα περιμένω", μας είπε ο Κώστας Χαραλαμπίδης, για τον οποίο ο γνωστός… δαίμων του τυπογραφείου φρόντισε να υπάρχει το ονοματεπώνυμό του στα αρχεία της ΕΟΚ.

Σερφάροντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (basket.gr) και πληκτρολογώντας το όνομα… Κώστας Χαραλαμπίδης, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένας αθλητής, γεννημένος στις 5 Απριλίου 1976, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων στη Θεσσαλονίκη. "Για στάσου όμως!", αναφωνήσαμε ενστικτωδώς. "Η διοργάνωση διεξήχθη το 1981, κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει. Αν είναι σωστή η ημερομηνία γεννήσεως του αθλητή, τις ημέρες των αγώνων ήταν… πέντε ετών. Αποκλείεται"!

Εκ των υστέρων και αφού το ψάξαμε, πληροφορηθήκαμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος γεννήθηκε δέκα χρόνια νωρίτερα (το 1966) και ήταν συμπαίκτης με τους Αργύρη Πεδουλάκη, Θανάση Σκουρτόπουλο, Μιχάλη Ρωμανίδη, Αντώνη Σταμάτη, Παναγιώτη Καρατζά, Δημήτρη Δημακόπουλο, Νίκο Αρβανίτη, Σταμάτη Τσαπραλή, Τάσο Τσιτάκη, Παναγιώτη Μπουρλίβα και Χρήστο Μαγγίνα, που τότε έκαναν τα πρώτα βήματά τους στο μπάσκετ.

Απλή συνωνυμία ήταν, λοιπόν, ωστόσο ο διεθνής γκαρντ (δυσκολεύτηκε λίγο, αλλά) θυμήθηκε έναν Κώστα Χαραλαμπίδη να παίζει στην πόλη του. "Τώρα που μου λέτε το όνομα, το θυμάμαι. Έπαιζε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, από όπου ξεκίνησα να παίζω και εγώ. Ναι, ναι…", αναφώνησε ο πρώην παίκτης του Αρη. Οσο για την αιτία της σύγχυσης; Η ημερομηνία γεννήσεώς του: Tα περισσότερα επίσημα έγγραφα αναγράφουν 4 Απριλίου 1976, αλλά οι δικοί του τού εύχονται χρόνια πολλά την επομένη! Κάτι θα ξέρουν…

πηγή www.sport24.gr

Καμερον: "Να εξαιρουνται οι πολιτικοι απο τις συγχωνευσεις των ΜΜΕ"

Την πιθανότητα να εξαιρούνται πολιτικοί από τις αποφάσεις περί συγχωνεύσεων μέσων ενημέρωσης της Βρετανίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, την Τετάρτη (20/7).

"Μπορεί να υπάρχει μια περίπτωση, όταν πρόκειται για τις συγχωνεύσεις των μέσων ενημέρωσης, να προσπαθήσουμε και να εξαιρέσουμε περαιτέρω τους πολιτικούς. Είναι σωστό να υπάρχουν καλές και αρμόζουσες νομικές διαδικασίες για την εξέταση των συγχωνεύσεων των μέσων ενημέρωσης, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν οι πολιτικοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτές συνολικά", είπε ο Κάμερον στη Βουλή.

Λίγο πιο πριν, ο Κάμερον εξέφρασε τη λύπη του για την υπόθεση των υποκλοπών στη Βουλή, σημειώνοντας πως "εκ των υστέρων και υπό το φως των όσων συνέβησαν" δεν θα είχε προσλάβει ως σύμβουλο επικοινωνίας του τον πρώην αρχισυντάκτη της News of the World, της εφημερίδας που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου.

"Λυπάμαι πολύ για το σκάνδαλο που ο διορισμός του Άντι Κούλσον έχει προκαλέσει. Εκ των υστέρων και υπό το φως των όσων συνέβησαν στη συνέχεια δεν θα τον είχα προσλάβει. Αλλά δεν παίρνει κανείς την απόφαση εκ των υστέρων, την παίρνει σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ζούμε και μαθαίνουμε και πιστέψτε με, και εγώ έμαθα", συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Εντ Μίλιμπαντ είπε πως "Ο πρωθυπουργός έκανε λάθος επιλογή, επιλέγοντας να συνεχίσει να εργάζεται με τον κ. Κούλσον. Παγιδεύτηκε σε μια τραγική σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην ακεραιότητα, που οι άνθρωποι περιμένουν από αυτόν, και τις προσωπικές και επαγγελματικές του σχέσεις με τον Κούλσον".

πηγη www.cosmo.gr

10 καλοκαιρινες τροφες με αντιγηραντικη αξια

Ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, η αφυδάτωση και η ελλιπής διατροφή στέκονται εμπόδια σε αυτή μας την προσπάθεια. Παρακάτω θα βρεις τις 10 καλύτερες τροφές για να αποκτήσεις μια ασπίδα προστασίας και αντιγήρανσης αποκτώντας λαμπερή και υγιή επιδερμίδα, αλλά και μαλλιά και νύχια

1. Καρύδια: από τους καλύτερους καρπούς αφού μας δίνουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6, βιταμίνη Ε και ασβέστιο.

2. Κράνα: (κράνμπερυ) και γενικά τα φρούτα του δάσους: είναι μια «βόμβα» αντιοξειδωτικών και βοηθούν στην ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.

3. Σολομός: είναι το ψάρι που θα σε βοηθήσει να διατηρείς λαμπερή την επιδερμίδα σου χάρη στα ω-3 και ω-6 που περιέχει, και μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση των δερματικών παθήσεων.

4. Σαρδέλες: πηγή βιταμίνης D, ασβεστίου και φωσφόρου παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία των οστών και των δοντιών.

5. Αυγά: οι πρωτεΐνες τους είναι ότι χρειάζεται για την ελαστικότητα της επιδερμίδας αλλά και για τα μαλλιά που ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

6. Μπρόκολο: θεωρείται το καλύτερο λαχανικό αφού περιέχει ασβέστιο, β- καροτίνη, βιταμίνη C και σουλφοραμάνη, η οποία πιθανόν να προστατεύει τα κύτταρα του ματιού από την υπεριώδη ακτινοβολία.

7. Πράσινο τσάι: πλούσιο σε κατεχίνες, και όπλο ενάντια στην πρόωρη γήρανση των κυττάρων. 2 ποτήρια την ημέρα έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και βοηθούν στην θεραπεία των ηλιακών εγκαυμάτων.

8. Ρόδι: προστατεύει από τη πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων και βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.

9. Γιαούρτι: αποτελεί βασική πηγή ασβεστίου και κρατάει σε άψογη κατάσταση τα δόντια, τα μαλλιά και τα νύχια μας. Προστατεύει από τους μύκητες που εύκολα μας προσβάλλουν το καλοκαίρι...

10. Ελαιόλαδο: η βιταμίνη Ε που περιέχει είναι η αιτία που το κάνει να είναι βασικό συστατικό στα περισσότερα καλλυντικά ενώ χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για λόγους αισθητικής.

πηγη: www.dietup.gr

Lady Gaga : αυτη ειναι η διαιτα μου

Η Lady Gaga ακολουθεί μια εύκολη δίαιτα για να διατηρείται σε φόρμα. Το ύψος της είναι 1,55 και ζυγίζει 45 κιλά. Η διάσημη τραγουδίστρια προτιμάει βιολογικά προϊόντα και τρώει συχνά και σε μικρές ποσότητες.

Της αρέσει η ιαπωνική και ταϊλανδέζικη κουζίνα ενώ κάθε μέρα δεν μπορεί να αντισταθεί στη μαύρη σοκολάτα.  Καίει πολλές θερμίδες με τον χορό και πίνει πολύ νερό.

Το διατροφικό της μενού όταν επιθυμεί να χάσει κιλά είναι:

Πρωινό1 κούπα πράσινο τσάι
1 τοστ με δυο φέτες ψωμί ολικής άλεσης με ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά και μαρούλι
2 καρότα
1 πράσινο μήλο

Μεσημεριανό200γραμμ. Σαλάτα εποχής
2 φέτες καπνιστό σολομό
1 φέτα τυρί με χαμηλά
1 ακτινίδιο
Βραδινό
1 μερίδα σούπα με λαχανικά
Σαλάτα με μαρούλι και ντομάτα
1 ποτήρι κρασί

Πριν τον ύπνο1 αχλάδι

πηγη : http://www.enter2life.gr

Σε ενα χρονο η Ελλαδα θα γνωριζει ποσο πετρελαιο εχει στο υπεδαφος

Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες δημοσιοποιείται η πρώτη διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή σεισμικών θαλάσσιων ερευνών.

Σε έναν χρόνο από σήμερα, η Ελλάδα θα γνωρίζει το πετρελαϊκό δυναμικό στο θαλάσσιο χώρο του Ιονίου και στη Νότια Κρήτη, σύμφωνα με τη δημόσια εκτίμηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννη Μανιάτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ενεργειακές αγορές και τις έρευνες υδρογονανθράκων, στη Βουλή.

Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες δημοσιοποιείται η πρώτη διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή σεισμικών θαλάσσιων ερευνών (σ.σ. αυτή είναι η μέθοδος που επιλέγει τελικά η χώρα μας) στο Ιόνιο και το θαλάσσιο χώρο της Νότιας Κρήτης. Τα μηνύματα του υπουργείου από τη φάση της διαβούλευσης, δημιουργούν αισιοδοξία ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τις εξειδικευμένες εταιρείες στους σεισμικούς θαλάσσιους ελέγχους, και αυτό θα εκδηλωθεί σε περίπου 90 ημέρες, όταν θα κατατεθούν οι φάκελοι των ενδιαφερόμενων.

"Αυτή θα είναι και η λυδία λίθος επί της οποίας θα αξιολογηθούμε ως χώρα, για το εάν έχουμε ή δεν έχουμε πετρελαϊκό δυναμικό υδρογονανθράκων, από τις εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να κάνουν την έρευνα", είπε ο υφυπουργός, θυμίζοντας ότι τα αποτελέσματα των σεισμικών αυτών ελέγχων θα αξιολογηθούν από τον επενδυτή που θέλει να έρθει να βάλει τα λεφτά του για γεώτρηση.

"Ουσιαστικά θα ξέρουμε το δυναμικό μας σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, όταν θα έχει τελειώσει η συλλογή και ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων", πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

Όσο για τη διεθνώς δοκιμασμένη ερευνητική πρακτική των σεισμικών ελέγχων, ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι τα δεδομένα της έρευνας δεν θα είναι αποκλειστικής χρήσης. Τα στοιχεία και οι ερμηνείες από τους ελέγχους σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη θα δοθούν και στο ελληνικό κράτος αλλά, ταυτόχρονα, θα πουληθούν και ως πακέτα πληροφοριών στις πετρελαϊκές εταιρείες. "Με τον τρόπο αυτό η δαπάνη για τις σεισμικές έρευνες επιμερίζεται σε περισσότερους πελάτες", υπογράμμισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει όφελος και από τη συμμετοχή του στα κέρδη που θα προέλθουν από τα έσοδα διανομής αυτών των ερευνητικών δεδομένων.

Γιατί όμως αν έχουμε πετρέλαιο στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη δεν κάνουμε μόνοι μας όλη τη δουλειά, έρευνα και εξόρυξη; Ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, τα κράτη να μην αναλαμβάνουν το επιχειρηματικό ρίσκο και τον κίνδυνο αποτυχίας τέτοιων προσπαθειών, και έτσι με διεθνείς διαγωνισμούς παραχωρούν τα δικαιώματά τους σε εξειδικευμένες πετρελαϊκές εταιρείες, διασφαλίζοντας με αυστηρές συμβάσεις τα δικαιώματά τους. Το κέρδος για κάθε χώρα προέρχεται από τη φορολογία της ΑΕ που διενεργεί την έρευνα και από το μίσθωμα ή το ποσοστό επί της παραγωγής που θα έχει συμφωνήσει.

Πηγή : www.newsit.gr

Πολυ σκληρο σχεδιο της κυβερνησης για το δημοσιο

Τι προβλέπει το σκληρό σχέδιο της κυβέρνησης

Φρένο στη χρηματοδότηση φορέων του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που επανειλημμένα εμφανίζουν υπερβάσεις στους ισολογισμούς τους βάζει η κυβέρνηση και το πλαφόν στις επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό όχι μόνο θα είναι «αδιαπραγμάτευτο», αλλά θα επιβάλλεται και με διοικητική πράξη του υπουργού Οικονομικών.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου τονίζουν ότι οι επιταγές του μνημονίου στο σκέλος των δαπανών θα τηρηθούν κατά γράμμα και οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου σχεδίου θα επιτύχουν ακόμα και αν οι περικοπές χρειαστεί να επιβληθούν με υπουργική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, το μοντέλο που θα εφαρμόσει η ηγεσία του Yπουργείου Oικονομικών προβλέπει για κάθε υπέρβαση ισολογισμού ισόποση περικοπή της επιχορήγησης που έχει προϋπολογιστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή ετοιμάζονται και οι πρώτες αποφάσεις (εντός Αυγούστου) για τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί για τα υπουργεία και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προκειμένου να γίνουν ανακατανομές.

Το σχέδιο αφορά κονδύλια 2,5 δισ. για τον σχηματισμό αποθεματικού και στοχεύει στο να διασώσει τον προϋπολογισμό μετά τον πλήρη εκτροχιασμό του κατά το α΄ εξάμηνο της χρονιάς. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 3% των συνολικών δαπανών για μισθούς, συντάξεις και λειτουργικά έξοδα.

Το Γενικό Λογιστήριο θα εκδώσει και αποφάσεις που θα παγώνουν κάθε πληρωμή, ώστε να γίνει ανακατανομή πιστώσεων. Ως συνέπεια, αναμένεται ότι ορισμένοι φορείς δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν πάνω από το 60% των κονδυλίων που υπολόγιζαν για φέτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την απαγόρευση προσλήψεων και αυξήσεων στο Δημόσιο, μέσα στους πρώτους 6 μήνες οι δαπάνες ξέφυγαν κατά 1,3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο, τάση που, αν δεν αντιστραφεί πλήρως, πρέπει τουλάχιστον να μετριασθεί ή να μην επαναληφθεί στο β΄ εξάμηνο.

Εάν προστεθούν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοσοκομείων (έχουν φτάσει και πάλι το 1,3 δισ. μετά την τελευταία ρύθμιση του 2010), των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ αλλά και των υπουργείων, οι δαπάνες με βάση τα στοιχεία πενταμήνου, αγγίζουν τα 6,5 δισ. ευρώ.

Aμεση προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί η μεταφορά κονδυλίων στα ασφαλιστικά ταμεία (600 εκατ. ευρώ θα απαιτηθούν για αρχή στο ΙΚΑ) προκειμένου να μην κινδυνεύσει η πληρωμή των συντάξεων και η παροχή περίθαλψης στους δικαιούχους.

Για να ενισχύσει το συγκεκριμένο μοντέλο πειθαρχίας, ο κ. Βενιζέλος σχεδιάζει και την ενεργοποίηση του θεσμού των γραφείων δημοσιονομικών ελέγχων, τα οποία παραμένουν ακόμη στα χαρτιά.

Θα εφαρμοστεί δηλαδή ένας «δημοσιονομικός κανόνας» για κάθε φορέα του Δημοσίου, δηλαδή ένα απόλυτο όριο δαπανών κάθε δημόσιου φορέα, το οποίο θα ελέγχεται εσωτερικά -από τις αρχές δημοσιονομικού ελέγχου- και θα έχει την υψηλή εποπτεία ομάδα ειδικών από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.
πηγή : www.newsbeast.gr
 

Για συγχυση και ανικανοτητα κανει λογο αρθρογραφος της FT


«Δεν κατανοούν τι υπέγραψαν για την Ελλάδα»
Για σύγχυση και ανικανότητα κάνει λόγο αρθρογράφος της FT

«Κατανοούν άραγε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης το πακέτο διάσωσης που υπέγραψαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες μετά από μια 8ωρη σύνοδο κορυφής;», αναρωτιέται με άρθρο του στην Financial Times ο Πίτερ Σπίγκελ. Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για μία δυσνόητη και αναποτελεσματική συμφωνία που δεν θα επιλύσει τα προβλήματα της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ.

Επιστρέφοντας στις σουίτες των ξενοδοχείων τους οι ηγέτες της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να πείσουν τις αγορές για τις αποφάσεις τους. Οι σύμβουλοι τους έδιναν εκείνη τη νύχτα αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς αυτές οι αποφάσεις θα διευθετήσουν τα προβλήματα.

«Κάποιος θα μπορούσε να αποδώσει την σύγχυση στη γνωστή ανικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επικοινωνήσει σωστά (τις αποφάσεις της) στις αγορές», υπογραμμίζει ο κ. Σπίγκελ. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, αν και έχουν περάσει ημέρες μετά τη συμφωνία εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση», συμπληρώνει.

Πόσα κεφάλαια από τα 440 δισ. ευρώ του ταμείου διάσωσης θα στραφούν προς την Αθήνα και πόσο γρήγορα; Μήπως τα αναμενόμενα 33 δισ. ευρώ για την επαναγορά ελληνικών ομολόγων είναι ένα νούμερο που προέκυψε από τύχη; Και τελικά, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει κατά ένα τρίτο στο συνολικό ποσό των 109 δισ. ευρώ;

Η πραγματικότητα υποδεικνύει ότι κανείς δεν γνωρίζει τις ακριβείς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Οι Ευρωπαίοι απαντούν πώς δεν συζητήθηκαν όλα με επακριβείς λεπτομέρειες και άρα δεν μπορούν να δοθούν επακριβείς εξηγήσεις.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Ταλιατελες με ψαρονεφρι, λιαστη ντοματα και ανθοτυρο

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις ημιλιαστές ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες). Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. 

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄. Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο.

Υλικά
  • 500 γραμμ. ταλιατέλες
  • 1 (300-350 γραμμ.) ψαρονέφρι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10-12 ημιλιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 200 γραμμ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ: Προσθέτοντας τα ζυμαρικά όπως στάζουν σε μια σάλτσα, πετυχαίνουμε αφενός να δέσει με το άμυλο των ζυμαρικών η σάλτσα και αφετέρου να ποτίσουν με τα αρώματα της σάλτσας τα ζυμαρικά και να κολλήσει πάνω τους.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

Η Τουρκια επιλεγει πολιτικη κρισης στο Κυπριακο

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, το 2004 στην ουσία άνοιξε την «πόρτα» της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράφοντας το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, για να πάρει η χώρα του την περιπόθητη ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. Φυσικά, ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του, ποτέ δεν έφερε το συγκεκριμένο Πρωτόκολλο προς επικύρωση στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, για να επαληθεύσει για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια όλες εκείνες τις συμφωνίες που υπογράφει, όταν δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς της.

Ο Ερντογάν, που σκόρπισε ελπίδες για μια άλλη προσέγγιση στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, χρόνια τώρα δεν κάνει ούτε ένα βήμα στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το οποίο, σημειωτέον δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά αμερικανοτουρκικό θέμα. Να σημειωθεί δε ότι η Χάλκη, που έκλεισε το 1971, ως μέρος του σχεδίου στραγγαλισμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εθνοκάθαρσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, δεν θεωρείται πλέον κάτι σημαντικό για την Τουρκία, αφού οι μηχανισμοί του τουρκικού κράτους φρόντισαν να εξολοθρεύσουν τους Έλληνες της Πόλης, που δεν ξεπερνούν τα δυο χιλιάδες άτομα, κι αυτά υπέργηρα στην πλειοψηφία τους.

Τη στιγμή που βρίσκονται σε πολύ ώριμο σημείο η συνομιλίες Ελλάδος-Τουρκίας για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, που, σύμφωνα με τη γνωστή δεξαμενή σκέψης «Διεθνής Ομάδα Κρίσεων» (International Crisis Group – ICG), προβλέπεται να παραπεμφθεί στη Χάγη εκτός από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και οι εντελώς παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας περί «γκρίζων ζωνών», η Τουρκία του Ερντογάν κάνει μεγάλη στροφή στην πολιτική της στο Κυπριακό. Αντί να κινηθεί προς την αναγνώρισή της, όπως αναμένει η δοκιμαζόμενη Ε.Ε., η Κύπρος και η Ελλάδα, ο Ερντογάν, επισκεπτόμενος την Κύπρο, υιοθεί εξ ολοκλήρου τις θέσεις του Ντενκτάς, των στρατηγών και της τρομοκρατικής οργάνωσης Εργενεκόν για το Κυπριακό, που μέχρι χθες απέρριπτε μετά βδελυγμίας, και φαίνεται ότι επιλέγει την πολιτική της κρίσης. Γιατί κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι κρύβουν κάτι άλλο δηλώσεις του τύπου: «Το μαχαίρι κοντεύει να φθάσει στο κόκαλο. Να μην περιμένουν από μας καμία κίνηση, όσο δεν γίνεται αποδεκτό ένα πλαίσιο δίκαιης συνολικής λύσης, που θα αποδέχεται την ύπαρξη και των δυο κρατών. Τη στιγμή αυτή για μας δεν υπάρχει κάποιο κράτος που λέγεται Κύπρος. Υπάρχει η Ρωμέικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε την Κύπρο και το εξάμηνο που προβλέπεται να είναι Προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε., η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ενδιαφέρον έχει να δούμε πού, σε ποιόν και σε τί στηρίζεται ο Ερντογάν και υπαναχωρεί από τις θέσεις που είχε αποδεχτεί για την Αμμόχωστο, το Ριζοκάρπασο, τη Μόρφου και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, θέτοντας σε κίνδυνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. και γιατί όχι και με τις ΗΠΑ;

Το πρώτο που μπορεί να πει κανείς, είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης, που αποδυναμώνει σημαντικά τη διαπραγματευτική της θέση αλλά και την επιρροή της στους κόλπους της επίσης δοκιμαζόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι η Κύπρος, που ήταν ήδη αποδυναμωμένη λόγω της αντικειμενικής πολιτικής αδυναμίας της Ελλάδος, αντιμετωπίζει επί πλέον και η ίδια σοβαρά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα μετά το έγκλημα της έκρηξης στη ναυτική βάση, προβλήματα που μπορεί να την οδηγήσουν στη Μηχανισμό Στήριξης, με ό,τι σημαίνει αυτό για την πολιτική της θέση και επιρροή στην Ε.Ε.

Το τρίτο είναι η οικονομική ενδυνάμωση της Τουρκίας και η ανάδειξή της σε σοβαρό οικονομικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πολιτικό επίπεδο και σε επίπεδο ενίσχυσης της θέσης της Τουρκίας στη δοκιμαζόμενη Μέση Ανατολή και στη ΝΑ Μεσόγειο.

Το τέταρτο είναι η ανάδειξη της Τουρκίας σε βασικό παρτενέρ των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ουάσιγκτον να εκμεταλλευθεί γεωπολιτικά την «Αραβική Άνοιξη» στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η πρόσφατη σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη για τη Λιβύη, με την παρουσία της Χίλαρυ Κλίντον, στην οποία σημειωτέον η Ελλάδα είχε ρόλο ασήμαντου κομπάρσου, είναι μάρτυρας του ρόλου που διεκδικεί και κατά τα φαινόμενα κερδίζει η Τουρκία σ’ αυτήν τη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στην περιοχή. Και, παρεμπιπτόντως, μόνο τρόμο θα πρέπει να προκαλεί στην Αθήνα το ενδεχόμενο ανατροπής του Καντάφι και επικράτησης της αντιπολίτευσης στη Λιβύη. Κι αυτό γιατί τότε η Τουρκία, που από τώρα έχει φροντίσει να έχει ισχυρό λόγο την «επόμενη μέρα», θα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη θέση της Λιβύης στην οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα. Και μιλάμε για τρόμο γιατί αν περάσει η θέση ότι η Γαύδος δεν δικαιούται ΑΟΖ, τότε …αντίο Καστελλόριζο.

Το πέμπτο είναι το γεγονός ότι η Τουρκία φαίνεται ότι αποφάσισε να «γαντζωθεί» με όλες τις δυνάμεις της στην Κύπρο, για να έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει τα όσα μέλει να συμβούν στη ΝΑ Μεσόγειο. Εκεί, που ενώ οι εξέδρες έχουν ήδη στηθεί και τα γεωτρύπανα είναι έτοιμα να αρχίσουν το έργο τους, ο Λίβανος, έχει προσφύγει στον ΟΗΕ καταγγέλλοντας το Ισραήλ ότι έχει συμπεριλάβει στη δική του ΑΟΖ περιοχή που ανήκει στο κράτος του Λιβάνου, εμπλέκοντας κατά κάποιο τρόπο και την Κύπρο.Το ζήτημα έχει και άλλες πτυχές και διαστάσεις, που σχετίζονται με τις τουρκο-ισραηλινές και τις τουρκο-ιρανικές σχέσεις, καθώς και με τις εξελίξεις στο Κουρδικό, όλα απολύτως συνδεδεμένα με το περίπλοκο και τεράστιο γεωπολιτικό και γεω-ενεργειακό παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή, με απουσία ή ισχνή παρουσία της Ελλάδος. Πάντως, για να μην παιχτεί το παιχνίδι αυτό στις «πλάτες» του Ελληνισμού, είναι απόλυτη ανάγκη να δρούμε προληπτικά και να δηλώνουμε πολιτικά παρόντες σε όλες τις διαδικασίες, με στόχο να αναπληρώσουμε το σοβαρό κενό που έχει δημιουργήσει οι κακή οικονομική κατάσταση σε Αθήνα και Λευκωσία με έξυπνες διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις. Ελλαδίτες, Κύπριοι και απανταχού Έλληνες, πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και να παραμείνουμε όρθιοι. Το επιβάλλουν οι συνθήκες και η Ιστορία μας.

Σάββας Καλεντερίδης

πηγή : http://www.strategyreport.gr

Παπαρδελες με ψητη ντοματα σπανακι και κατικι Δομοκου

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

¼ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
3 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8
400 γραμ παπαρδέλες
100 γραμ φρέσκο σπανάκι
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
200 γραμ κατίκι Δομοκού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Αναμιγνύετε το ξύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ. 

 2.Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις ντομάτες και από πάνω ρίχνετε το μείγμα του ξυδιού. Τις βάζετε στο φούρνο ξεσκέπαστες για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν.

 3.Βράζετε τις παπαρδέλες μέχρι να γίνουν al dente . Σουρώνετε 

 4.Αναμιγνύετε τις παπαρδέλες με τις ντομάτες, το σπανάκι και το λάδι. Από πάνω θρυμματίζετε το κατίκι Δομοκού. 
   
Ιδανικό γεύμα για αθλητές αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Οι έρευνες δείχνουν πως η ψημένη τομάτα απελευθερώνει ένα ευεργετικό αντιοξειδωτικό δραστικότερα από ότι η ωμή τομάτα -το "λυκοπένιο"-, αυξάνοντας έτσι τη θρεπτική αξία του πιάτου αυτού.

πηγή : http://www.eliasmamalakis.gr

Ηγετικη εμφανιση πραγματοποιησε στις ΗΠΑ ο Βαγγελης Βενιζελος

Ηγετική εμφάνιση πραγματοποιεί στις ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, αλλά και εν αναμονή ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, όπως όλα δείχνουν, Ευάγγελος Βενιζέλος από ενωρίς το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2011 (τοπική ώρα) όταν και ξεκίνησε ο μαραθώνιος των συναντήσεων και διαβουλεύσεων που έχει.
Στο κτίριο του IIF ο κ. Dallara ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό σε συνάντηση στελεχών του διεθνούς οργανισμού που συμμετείχαν σε σεμινάριο σχετικό με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Στην ομιλία του, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις ασύμμετρες απειλές των οίκων αξιολόγησης και στην απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις στην εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων.

«Η προστασία και η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους αποτελεί μέτρο αυτοπροστασίας για το ευρώ ως διεθνές νόμισμα, ως κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά και για την Ευρωζώνη, ως οικονομική και πολιτική οντότητα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη δέσμευση του ΔΝΤ, χρειαζόμαστε την πλήρη εφαρμογή του PSI στα πολύ φιλόδοξα επίπεδα του 90%, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, καταλήγοντας: «Πρέπει να στείλουμε από εδώ όλοι μας -το ΔΝΤ, το IIF, η αμερικανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ- ένα πεντακάθαρο και ισχυρό μήνυμα: Έχουμε ένα πρόγραμμα, πιστεύουμε στην εφαρμογή του και τις προοπτικές του και θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Η Ελλάδα αποτελεί μια ελκυστική υπόθεση ανασυγκρότησης, ελπίδας και αισιοδοξίας ενός ιστορικού έθνους".


Tο πρόγραμμα ξεκίνησε από την έδρα του ΔΝΤ, όπου ο κ. Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τον Έλληνα εκπρόσωπο, καθηγητή Παναγιώτη Ρουμελιώτη, συνάντησε τους εκτελεστικούς διευθυντές του ταμείου που εκπροσωπούν τη Λ.Δ. της Κίνας (Luo), την Ιταλία (Sadun), τη Γαλλία (Fayolle) και τις ΗΠΑ (Rediker).

Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF), κ. Charles Dallara και το επιτελείο του. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου και στο σχήμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο πρόγραμμα για την βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους. Η διαδικασία αυτή τελεί τώρα πλέον υπό τον έλεγχο της Ελληνικής Δημοκρατίας και η πρώτη σχετική σύσκεψη εργασίας σε διεθνές επίπεδο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου στην Αθήνα.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Κρεπες γεμιστες με λαχανικα και γραβιερα

ΥΛΙΚΑ

για 12 κρέπες

1 φλιτζ του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ του τσαγιού χλιαρό γάλα
½ φλιτζ του τσαγιού χλιαρό νερό
4 αβγά
4 κουτ της σούπας φρέσκο βούτυρο
λίγο αλάτι
1 κουτ του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμ γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
1 κολοκυθάκι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 μικρή ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
3 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο καρότο
3 κουτ της σούπας ψιλό αρακά
3 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο φενόκιο
1 κρεμμυδάκι λειωμένο στο μίξερ
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
3 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, τα αβγά, το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι, μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάτε το μείγμα καλά και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Το αφήνετε να παγώσει καλά. 

 2.Φτιάχνετε τις κρέπες. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό σαγανάκι διαμέτρου 14 εκατ. και με ένα πινελάκι το αλείφετε με ελάχιστο φρέσκο βούτυρο.

 3.Χρησιμοποιώντας για μεζούρα ένα φλιτζ του καφέ αδειάζετε το μείγμα για τις κρέπες στο σαγανάκι, το κουνάτε για να απλωθεί σε όλη του την επιφάνεια, ψήνετε περίπου για 1 λεπτό και με τη βοήθεια μιας ξύλινης σπάτουλας αναποδογυρίζετε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Αφήνετε τις κρέπες να περιμένουν και ετοιμάζετε τη γέμιση. 

 4.Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το κρεμμυδάκι να σοταριστεί. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το κολοκυθάκι, τη ντοματούλα, το καρότο, τον αρακά και το φενόκιο. Μόλις στεγνώσει το τηγάνι από τα υγρά του σβήνετε με το λευκό κρασί.

 5.Αλατίζετε, πιπερώνετε , αφήνετε να πάρει μια καλή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι το μείγμα να μελώσει. Το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

 6.Ρίχνετε μέσα τη μισή γραβιέρα και ανακατεύετε καλά. Με το μείγμα γεμίζετε τις κρέπες και τις βάζετε σε ένα ταψάκι τη μια δίπλα στην άλλη.

 7.Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα τις κρέπες και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 160ο για ½ ώρα περίπου και μέχρι η γραβιέρα που είναι από πάνω να λειώσει και να απλωθεί πάνω στις κρέπες. 

πηγή : http://www.eliasmamalakis.gr

Μοσχα προς Αγκυρα : αν κινδυνευσει η Κυπρος δεν θα αδιαφορησουμε

Προειδοποιητική "σφαλιάρα" από αυτές που είχαν χρόνια να πέσουν στο σβέρκο της Άγκυρα έριξε η Ρωσία με αφορμή της παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς της Ρωσίας, αφού υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα νόμιμο κράτος μόνο και κανένα άλλο (!), απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν, τόνισε ότι "Μόνο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα επιτρέψουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση» και ότι "Οι δηλώσεις Εντογάν είναι πολύ σκληρές".

Εντύπωση προκάλεσε στους διπλωματικούς κύκλους ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν περιορίστηκε σε τυπικές διατυπώσεις, αλλά εμμέσως πλην σαφώς υπενθύμισε την παράνομη ύπαρξη του κατοχικού ψευδοκράτους (σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 του 1983 και 550 του 1984), υπενθυμίζοντας ότι εκεί καλούνται τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να μη διευκολύνουν και να μην παρέχουν κατ' ουδένα τρόπο βοήθεια στο αποσχιστικό μόρφωμα στο βορρά της νήσου της Κύπρου».

Παρασκηνιακά έχει υπάρξει ενημέρωση της Άγκυρας, αναφέρουν πηγές από την Μόσχα ότι "Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μείνουν αδιάφορες αν κινδυνεύσει η ασφάλεια της κυπριακής δημοκρατίας και έχουν τρόπους να το καταστήσουν αυτό σαφές"!

Η θέση που έλαβε η Μόσχα άφησε άφωνή την Άγκυρα που θεωρούσε ότι λόγω της ανάπτυξης καλών οικονομικών σχέσεων η Ρωσία θα "έριχνε νερό στο κρασί της" σε ότι αφορά την Κύπρο, αλλά η Ρωσία έφτασε να υπενθυμίσει μέχρι και την απορριπτική απόφαση του ΟΗΕ στο αυθαίρετο ψευδοκράτος που έστησαν οι κατοχικές δυνάμεις στην Βόρεια Κύπρο.

Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Λουκασέβιτς, «η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής διευθέτησης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, των ενδοκυπριακών συμφωνιών υψηλού επιπέδου (των ετών 1977 και 1979) και της εθελουσίας, χωρίς έξωθεν πίεση, συναίνεσης των ίδιων των κυπριακών κοινοτήτων».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η τύχη της κυπριακής διευθέτησης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων», όμως το «ευαίσθητο υλικό» των συνεχιζόμενων εφ' όλης της ύλης διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο δεν πρέπει να υφίσταται πίεση έξωθεν, πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες που η διαπραγματευτική διαδικασία προχωρά εξαιρετικά δύσκολα, γι' αυτό και το βασικότερο είναι να βοηθηθεί ο διάλογος και όχι «να προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα κοινά συμφέροντα των Κυπρίων με τα συμφέροντα άλλων πλευρών».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επαναβεβαίωσε ότι στηρίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνοντας ότι «μόνο αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση».

«Είναι προφανές ότι η Μόσχα θέλει να δείξει με σαφήνεια ότι η Κύπρος τελεί υπό την υψηλή διπλωματική και στρατηγική της προστασία» εκτιμούν διπλωματικές πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι Ρώσοι τάχθηκαν εκ νέου υπέρ ενός ενιαίου κράτους με βάση το πρότυπο «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», κάτι το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ανέφερε στις δηλώσεις της και η Αμερικανίδα υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, κάτι το οποίο διέφυγε από τα ελληνικά ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων θεώρησαν – εκτίμησαν ότι συντάχθηκε με τις θέσεις της Τουρκίας.

Η Μόσχα δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει την άριστη σχέση που έχει με την Κυπριακή Δημοκρατία. Μπορεί οι σχέσεις της με την κυβέρνηση Χριστόφια - παρά τις πολιτικές ρίζες στην Σοβιετική Ένωση που έχει ο τελευταίος - να μην είναι το ίδιο καλές όπως ήταν με τον μακαρίτη τον Τάσσο Παπαδόπουλο (υπάρχουν κύκλοι στη Μόσχα που λένε ότι ο Χριστόφιας ανέκαθεν ήταν πιο κοντά στο Λονδίνο παρά στην Μόσχα), αλλά το μέγεθος των ρωσικών επενδύσεων στη Κύπρο και η γνώση του γεγονότος ότι τυχόν επανένωση υπό τουρκική κηδεμονία θα ανατρέψει όλη της στρατηγική ισορροπία στην Α.Μεσόγειο σε βάρος της Ρωσίας, κάνει να μην "σηκώνει μύγα στο σπαθί της".

Μία αιτία "παγώματος" των σχέσεων με την κυβέρνηση Χριστόφια είναι η ματαίωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ρωσία, όπως των ρουκετοβόλων Smerch, των αντιαρματικών πυραύλων Kornet-E κλπ.

Επίσης η Μόσχα ενδιαφέρεται μέσω της Gazprom, να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο ενεργειακό "Ελ Ντοράντο" της Α.Μεσογείου.

Η Ρωσία με δεδομένη την πολιτική αναταραχή στην Συρία και την έκθεση σε κίνδυνο της μοναδικής ναυτικής βάσης στην Α.Μεσόγειο, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κινδυνεύσουν τα πολιτικά κεκτημένα στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό δηλώνει τώρα "παρούσα" και κόβει τον αέρα του Ερντογάν, όπως δεν τόλμησε να τον κόψει κανένας άλλος μέχρι τώρα.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Οι αποταμιευσεις των ελληνων επιστρεφουν στις τραπεζες

Για πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι Έλληνες επιστρέφουν μαζικά στα γκισέ των τραπεζών για να καταθέσουν τις αποταμιεύσεις τους που φύλαγαν σε θυρίδες ή στο σπίτι τους και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή δεν προλάβαιναν να δέχονται τα μετρητά που ξανάφερναν οι πολίτες.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, η ροή χρημάτων που παρατηρήθηκε την Παρασκευή ήταν πέρα από κάθε προσδοκία και ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ για κάθε ένα από τα μεγάλα καταστήματα. Ακριβή στοιχεία για τις επιστρεφόμενες καταθέσεις δεν υπάρχουν ακόμη, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις από τα στοιχεία της Παρασκευής, ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των κεφαλαίων που κατατέθηκαν τη μέρα αυτή σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «τώρα εξαφανίστηκαν τα επίπεδα κινδύνου που υπήρχαν σε σχέση με το ενδεχόμενο πραγματικής «πτώχευσης» στην Ελλάδα και αναμένουμε σταδιακά να αποκατασταθεί η ρευστότητα».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να βάλει «φρένο» στη μαζική και σταθερή φυγή των καταθέσεων που παρατηρείται από το τέλος του 2009, η οποία μέχρι σήμερα έχει ανέλθει στο δυσθεώρητο ποσό των 45 με 50 δις ευρώ. [via imerisia]

Οι πολίτες είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές τράπεζες , μέσα από τον καθημερινό «βομβαρδισμό» αρνητικών ειδήσεων (υποβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης, συνεχείς αναφορές ξένων οίκων σε σενάρια χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή ), με αποτέλεσμα την εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό.

Mια πρώτη σοβαρή ένδειξη (ας είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να δούμε τα αριθμητικά στοιχεία) ότι συντελείται αντιστροφή αυτού του οικονομικού κλίματος, είναι οι επιστρεφόμενες καταθέσεις . Σε αυτό φαίνεται να συνέβαλλε πέρα την εξάλειψη του κινδύνου χρεοκοπίας , η επέκταση μέχρι το τέλος του 2015 της εγγύησης του Δημοσίου στις καταθέσεις και η αποσαφήνιση από την κυβέρνηση ολόκληρου του σχεδίου της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στον ελληνικό λαό - ώστε να μην υπάρχουν σχετικές "επιλεκτικές”παρερμηνείες και ανάλογες συμπεριφορές πανικού.

πηγή http://www.epikairo.gr

Στην Αντιπαρο Αλβερτος και Σαρλιν

Στην Αντίπαρο ο πρίγκηπας Αλβέρτος και η σύζυγός του!

Διακοπές στην Αντίπαρο κάνουν ο Αλβέρτος και η σύζυγος του Σαρλίν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το
νιόπαντρο ζευγάρι έφτασε μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα με learjet και μετά πέταξαν για το νησί.

Η οικογένεια, φιλοξενείται στη βίλα Έλληνα επιχειρηματία και χαίρεται τον ήλιο, τη θάλασσα και το καλό ελληνικό φαγητό!
Πηγή : http://www.mediagate.gr

Οι Ρωσοι αποκαλυπτουν σχεδιο δολοφονιας Καραμανλη

Τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προωθούσαν ξένες μυστικές υπηρεσίες. Αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε πρόσφατα πολιτικό περιοδικό επικαλούμενο διαρροές από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Στα έγγραφα αποκαλύπονται τα ακόλουθα και θα παραθέτουμε άνευ σχολιασμού:
“α.”Ομάδα Εργασίας” δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB ,που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική,με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ.Κ.Καραμανλή,V.Putin και G.Parvanov ,κατά την υπόψη περίοδο,διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:

-Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας TOYOTA HIACE,χρώματος μπεζ,το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακο Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας ), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ:Του κ.Πρωθυπουργού) χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίαςεπαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.

-Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαινοντα στο παραπάνω όχημα άτομα ,κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου ,επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής ,συνοδευτικά οχήματα ,άτομα συνοδείας κ.λ.π στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου),τόσο το μήνα Μάρτιο,όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN ,μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε ,το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).

-Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου,καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία:(α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής ,(β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW , χρώματος ασημί ,μοντέλο 1995 ή 1996,το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN , μάρκας FORD TRANSIT,χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προανεφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερομένων οχηματων.

-Από έρευνα της ομάδας “αντιπαρακολούθησης” της FSB, ως προς τους επιβάτες των υποψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο ΒΑΝ ,μάρκας Toyota Hiace,χρώματος μπεζ ,επέβαιναν συνήθως τέσσερις άνδρες εκ των οποίων τρεις μελαχρινοί και ένας καστανός,στο ΒΑΝ μάρκας FORD TRANSIT ,τρεις άνδρες και στο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW ,δύο γυναίκες.
Πέραν των ατόμων αυτών ,το προαναφερόμενο κλιμάκιο “αντιπαρακολούθησης της FSB “,κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου.Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι άτομα,τα οποία δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά ,ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στη περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνιόυ του 2008 επί της οδού Φανερωμένης),διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που -όπω εκτιμήθηκε- ήταν Ευρωπαίοι,μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.

-Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 ,στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ,κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής,διάρκειας 30 δευτερολέπτων μεταξύ του κλιμακίου της ομα΄δας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω “ελεγχόμενη” διαδικασία” εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί το όχημα τύπου ΒΑΝ ,μάρκας Toyota Hiace,χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο ,άοπλα,γυμνασμένα,μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro ,χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.

-Εντός του προαναφερομένου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ.Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του,τα συνοδευτικά οχήματα,οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας ,καθώς και:

Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης ,μεταξυ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στη περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης ,είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα GOODY’S επί της οδού Κηφισίας πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό.Επιπλέον υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής -Χαλανδρίου-Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής Αγ.Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μ΄θυρο χρώμα.

•Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης
•Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
Υλικά καμουφλάζ (καινούρια,αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα.
Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
•Τηλεχειριστήριο
Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
Σκηνές
β.Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:

-Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομολογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.

-Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.
-Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου,με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας),σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει τη κωδική ονομασία “ΠΥΘΙΑ 1” και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:

Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ΄οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

-Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες.Είναι ειδικοί σε ληστείες ,απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο Πόλεων (τέσσερις ομάδες).

Επιπρόσθετα ,θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης,ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη,Χαλανδρίου,Αγίας Παρασκευ΄ςη και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.

2.Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας επί των ανωτέρω αποσπασμάτων;

α.Τα αναφερόμενα “σημεία εντοπισμού” της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,χωρίς κατ΄ ανάγκη αυτό να σημαίνει κι υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης “εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας”.

Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας,το σημείο εντοπισμού στη Λ.Μαραθώνος είνα κατάλληλο σημείο παρακολούθησης,το σημειο εντοπισμού του CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας,ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.

β.Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται απόο το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία “ελεγχόμενης” εμπλοκής απεικοίζονται στην εικόνα με τίτλο “Σημεία επί Χάρτου”, η οποία επισυνάπτεται. Η αποσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής,καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για “έκνομη ενέγεια”.

γ.Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτικη εκρητκική ύλη ,μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού ,σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειςες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.

3.Επισημαίνεται ότι για τις συγκεκριμένες πληροφορίες η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των “αντικειμενικών στοιχείων” (τοποθέσίες ,ονόματα χώρων,απαοστάσεις κ.λ.π) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ.Πρωθυπουργού.Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται -ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ.Πρωθυπουργού ,στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις όπως π.χ Βατοπέδιο,τρομοκρατία κ.λ.π- γεννάστην υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν εποακλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας ,με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων .

πηγή www.newsbomb.gr


4.Σε κάθε περίπτωση ,παρέλκει να επισημάνουμε ,από σκοπιάς Υπηρεσίας μας,την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας του κ.Πρωθυπουργού.

Κρουσμα ανταρσιας παλι στο ΠΑΣΟΚ



Δύσκολα βράδια θα περάσει το προσεχές διάστημα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι στενοί του συνεργάτες, καθώς όλο και πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας εντός του κόμματος για τις επιλογές πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης.

Το θέμα είναι, όμως, κ. βουλευτές, ότι είχατε πολλές φορές την ευκαιρία, είτε με ψηφοφορίες, είτε με την ψήφο εμπιστοσύνης, είτε με το μεσοπρόθεσμο, να εκφράσετε ανοιχτά τις διαφωνίες σας. Όσοι, λοιπόν, ψήφισαν «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο, θα πρέπει να αναλάβουν και την ευθύνη που τους αναλογεί.

Διαβάστε περισσότερα στο: prionokordela.gr

Μερικα συμβουλευτικα tips για καλυτερο μακιγιαζ

Με διάθεση σαγήνης
Αναμφισβήτητα γοητευτικό, το smoky είναι η βραδινή υπόσχεση ομορφιάς!

KNOW-HOW:
Απλώνετε λίγο foundation ή διάφανη πούδρα στο πάνω βλέφαρο.
Με μια ουδέτερη σκιά «γεμίζετε» όλο το μάτι από τις βλεφαρίδες έως τα φρύδια.
Με ένα μολύβι - αϊλάινερ (ενισχυμένο με το ειδικό βουρτσάκι) σε σκούρο γήινο τόνο «γράφετε» κατά, μήκος των πάνω
και κάτω βλεφαρίδων. Ύστερα με το βουρτσάκι μουντζουρώνετε με απαλές κινήσεις.
Απλώνετε μια σκούρα σκιά (που ταιριάζει με το μολύβι) στο πάνω βλέφαρο μέχρι το σημείο που αρχίζει το βαθούλωμα.
Συμπληρώνετε με μάσκαρα και... έτοιμοι.

Με όψη φυσική
To natural eye δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, έχει όμως κάποιες απαιτήσεις!

KNOW-HOW:

Αρχικά, λίγο foundation ή κονσίλερ στο βλέφαρο βοηθά το χρώμα να απλωθεί καλύτερα.
Απλώνετε με απαλές κινήσεις λίγη διάφανη πούδρα στο μάτι.
Με μια ανοιχτή σκιά (μπεζ ανοιχτό καφέ) που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας, βάφετε όλο το μάτι από τις βλεφαρίδες έως τα φρύδια.
Προσθέτετε μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες, κατά προτίμηση μόνο στις άκρες για να αποφύγετε την υπερβολή. Το βλέμμα αυτομάτως «ανοίγει».
Τέλος, με ένα μικρό και μυτερό βουρτσάκι απλώνετε την ίδια σκιά και στο κάτω βλέφαρο κατά μήκος των βλεφαρίδων.

«Μεταλλικά» μάτια

Το ιριδίζον βλέμμα φορά τα καλά του και αστράφτει με όλη του τη δύναμη!

KNOW-HOW:

Απλώνετε λίγο foundation ή κονσίλερ στο πάνω βλέφαρο.
Με ένα καφέ μολύβι ζωγραφίζετε μια γραμμή σχεδόν σύρριζα με τις πάνω βλεφαρίδες και το απαλά με ένα βουρτσάκι. Απλώνετε σε όλο το μάτι μια σκιά σε κρεμώδη υφή, σε ζεστούς ή μπεζ - χρυσαφί τόνους, χωρίς να σβήνετε τη γραμμή του μολυβιού.
Παίρνετε μια ιριδίζουσα σκιά σε σκόνη, την απλώνετε στο βαμμένο μάτι και επεκτείνετε έως το φρύδι.
Τέλος, ακολουθεί η μάσκαρα που μπορεί κάλλιστα να είναι. χρωματιστή, ανάλογη βέβαια με τον τόνο της σκιάς.

Κι άλλο χρώμα!
To χρωματισμένο μάτι είναι χαρούμενο και παιχνιδιάρικο, αρκεί να γίνει με προσοχή.

KNOW-HOW:
Foundation ή πούδρα για το πάνω βλέφαρο.
Με ένα χρωματιστό μολύβι ή αϊλάινερ βάφετε κατά μήκος των εσωτερικών γωνιών του ματιού.
Απλώνετε μια σκιά (κρεμώδη ή σε σκόνη) πιο ανοιχτή από το μολύβι σε όλο το πάνω βλέφαρο και παράλληλα με τις κάτω βλεφαρίδες. Καλό είναι να σβήνει σταδιακά έως τις εξωτερικές γωνιές.
Με μια σκιά χρυσή (για τους ζεστούς τόνους) ή ασημένια (για τους ψυχρούς) και σε υγρή μορφή απλώνετε στο κέντρο του πάνω βλεφάρου και ανακατεύετε ώστε τα χρώματα να δέσουν μεταξύ τους και να μη φαίνεται η διαφορά.
Προσθέτετε μαύρη μάσκαρα για κοντράστ ή σε άλλο τόνο για πιο απαλό αποτέλεσμα.
Αν σας ξέφυγαν κόκκοι σκιάς προς τα μήλα, «καθαρίστε» με ένα μεγάλο πινέλο πούδρας.

«Γυάλινο φιλί»
Λάμψη και πάλι λάμψη για χείλη όλο υπόσχεση και... υλοποίηση!

KNOW-HOW:
Απολεπίζετε τα χείλη σας με μια ειδική κρέμα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα.
Με ένα έντονο μολύβι κάνετε ίο περίγραμμα και σβήνετε κατόπιν ώστε να μη φαίνεται ο διαχωρισμός.
Γεμίζετε τα χείλη με το γκλος της αρεσκείας σας. Μια στρώση αρκεί για ένα φίνο αλλά και όσο πρέπει λαμπερό λουκ.
Αν θέλετε περισσότερο χρώμα, απλώνετε μια στρώση ματ κραγιόν, ταμπονάρετε, ξαναεφαρμόζετε και συμπληρώνετε με μια στρώση διάφανου γκλος.

Ρουά... ματ
Ευχάριστη αλλαγή στην εμφάνιση των χειλιών, η ματ εκδοχή παραπέμπει σε παλιότερες εποχές, είναι πιο «σοβαρή», ενώ στις σκούρες αποχρώσεις είναι το απόλυτο «βαμπ».

KNOW - HOW:

Ενυδατώνεται τα χείλη με ειδικό προϊόν και εφαρμόζετε λίγο foundation.
Γεμίζετε το εσωτερικό με το ματ κραγιόν που προτιμάτε και με τη βοήθεια ενός ειδικού πινέλου για καλύτερη εφαρμογή. Ταμπονάρετε και επαναλαμβάνετε.
Για να αποφύγετε το πολύ φλατ αποτέλεσμα, προσθέτετε λίγο κραγιόν - σε έναν τόνο ανοιχτότερο από το προηγούμενο - στο κέντρο του πάνω και κάτω χείλους.

Σαν μαργαριτάρι

Οι περλέ ή ελαφρά ιριδίζουσες υφές αντανακλούν το φως και κάνουν όλο το πρόσωπο να φαίνεται ζωντανότερο και πιο ζουμερό.

KNOW - HOW:

Απλώνετε λίγο foundation ή διάφανη πούδρα.
Με ένα μολύβι, σε τόνο παρόμοιο με το κραγιόν που θα φορέσετε, σχεδιάζετε το περίγραμμα και γεμίζετε.
Απλώνετε το λαμπερό κραγιόν με ένα ειδικό πινέλο. Οι πιο θερμοί τόνοι είναι προτιμότεροι, γιατί τονίζουν περισσότερο τη θηλυκότητα και κάνουν τα χείλη πιο επιθυμητά.
Ταμπονάρετε και επαναλαμβάνετε. Αν θέλετε το έξτρα touch, συμπληρώνετε με λίγο διάφανο γκλος.

Πηγή : www.myworld.gr
www.ask4.gr

Ενεργοποιηστε την κρυφη εφαρμογη Facebook για iPad

Χθες χρήστης iPad είχε ανακαλύψει και δημοσίευσε στο Internet έναν τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορούσε, σε jailbroken iPad, να ενεργοποιήσει την κρυφή εφαρμογή Facebook για iPad.

Οι υπεύθυνοι του Facebook άμεσα μπλόκαραν την εφαρμογή και δεν μπορούσε κάποιος να κάνει login, όμως σήμερα Τρίτη ένα tweak που κυκλοφόρησε στο Cydia για jailbroken συσκευές επιτρέπει την επανενεργοποίηση του Facebook για iPad και την κανονική χρήση του, παρακάμπτοντας το μπλοκάρισμα που εφαρμόστηκε χθες.

Για να χρησιμοποιήσετε το Facebook για iPad:

1) Κατεβάστε από το App Store τη νεότερη έκδοση του Facebook για iPhone (είναι απαραίτητο να έχετε την έκδοση 3.4.4 ή νεότερη της εφαρμογής Facebook για iPhone)
2) Ανοίξτε το Cydia, αναζητήστε το δωρεάν πακέτο "FaceForward" (χωρίς εισαγωγικά) και εγκαταστήστε το. Μετά την εγκατάστασή του, θα σας ζητηθεί Respring (επανεκκίνηση του γραφικού περιβάλλοντος) το οποίο θα πρέπει να κάνετε.

Τώρα, τρέχοντας την εφαρμογή Facebook για iPhone... θα έχετε το Facebook για iPad, με πολύ περισσότερες δυνατότητες, υψηλή ευχρηστία και γραφικό περιβάλλον προσαρμοσμένο για την οθόνη του iPad.

πηγή : www.techteam.gr

Μαυρα τα μαντατα για την Ελληνικη Τουριστικη Βιομηχανια



Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Τα πρώτα στοιχεία στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού τις μέρες αυτές για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας του 2011, είναι κατάμαυρα και απογοητευτικά.

Σε ότι αφορά την άφιξη και διαμονή τουριστών από το εξωτερικό, υπάρχει μείωση της τάξης του 30% σε σχέση με πέρυσι, που γίνεται όμως 50%-60% στον χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα.
Δηλαδή ο μέσος όρος παραμονής τουριστών στη χώρα μας το τρίμηνο Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος, από 12 ημέρες που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, έχει μειωθεί στις 6 μέρες.

Δραματικά είναι όμως τα στοιχεία και για τον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό.

Εδώ έχουμε μείωση περίπου 50%, καθώς χιλιάδες ελληνικές οικογένειες δεν έφυγαν ούτε μία ημέρα για διακοπές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Επίσης υπάρχει μία μείωση 20% στην κίνηση των τσάρτερς, που παίρνει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες λόγω της απεργίας των ταξί και των εκατοντάδων ακυρώσεων των πτήσεων τσάρτερς.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Μείωση των τουριστικών δαπανών για τη χώρα μας του ύψους 35%-40% από άλλες χρονιές, δηλαδή μείον περίπου 3 δισ. ευρώ από αυτά που υπολόγιζαν να εισπράξουν από την τουριστική μας βιομηχανία.

πηγή : www.newsbomb.gr

Θελετε το αι - λαινερ να ειναι επιτυχημενο ?

Το άι-λάϊνερ προσφέρει βάθος στο βλέμμα, κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν μακρύτερες και σκούρες και δίνει καλύτερο σχήμα στα μάτια. Τα άι-λάϊνερ υπάρχουν σε μορφή υγρού, σε πεπιεσμένη πούδρα κόμπακτ και σαν μολύβια. Πάντα όταν χρησιμοποιείται μολύβια για τα μάτια, βεβαιωθείτε οτι η άκρη δεν είναι μυτερή.



Μάτια με μικρή απόσταση
Για τα μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ξεκινήστε τη γραμμή στην αρχή του κέντρου του βλεφάρου και προχωρήστε προς την εξωτερική του άκρη ακουλουθώντας τη βάση των βλεφαρίδων.

Μάτια με μεγάλη απόσταση

Για κανονικά μάτια ή με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Ξεκινήστε τη γραμμή από το πρώτο τρίτο του βλεφάρου και συνεχίστε μέχρι το τέλος του βλεφάρου.


Tips

  • Τραβώντας μια λεπτή γραμμή με ένα μολύβι κόλ και απλώνοντας και σβήνοντας την γραμμή αυτή με το πινέλο του άι-λάινερ ή με το μπαστουνάκι που καταλήγει σε σφουγγαράκι, μπορείτε να πετύχετε ότι ακριβώς σας προσφέρει το άι-λάινερ χωρίς να έχετε την παχιά, σκούρα, έντονη γραμμή που δείχνει αφύσικη και σκληρή.
  • Αν θέλετε να δώσετε καινούριο σχήμα στα μάτια σας και μια κλίση προς τα πάνω, βάλτε το άι-λάινερ από την αρχή μέχρι το τέλος του βλεφάρου, αλλά αντί ν' ακολουθήσετε τη φυσική του γραμμή, δώστε μια μικρή κλίση προς τα πάνω στο τελευταίο τρίτο του βλεφάρου.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκρίζο καφετί, μαύρο ή οποιοδήποτε σκούρο μπλε ή μωβ για το άι-λάινερ σας. Προσοχή όμως, το σκούρο άι-λάινερ (μαύρο, γκρίζο, καφέ ή σκούρο μπλε) όταν μπαίνει στην κορυφή του κάτω βλέφαρου έχει την ιδιότητα να μικραίνει τα μάτια. Αποφύγετε λοιπόν το σκούρο άι-λάινερ στο κάτω βλέφαρο άν έχετε μικρά μάτια ή χρησιμοποιήστε τουλάχιστον πιο φωτεινές αποχρώσεις.


     

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...