Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αλεξης Τσιπρας : Η κυβερνηση πρεπει να φυγει...

«Είναι πια κοινό αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας. Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε αποψινή του ομιλία στην Καλαμάτα, ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης τις χαρακτήρισε ως «ανάσα για τους δανειστές της χώρας, την διεθνή κερδοσκοπία, την κυβέρνηση και τις υπερχρεωμένες ιδιωτικές τράπεζες και όχι για τον λαό που καταδικάζεται σε ισόβια κοινωνική εξαθλίωση, μνημόνια και μέτρα λιτότητας διάρκειας μισού αιώνα».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε τίποτα και «περίμενε πειθήνια στους διαδρόμους των Βρυξελλών να της ανακοινωθούν οι αποφάσεις, ενώ δεν πίεσε κανέναν και δεν έβαλε ούτε ένα όριο».

«Ο νέος όρος, κάτω από τον οποίο η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της, είναι οι «εμπράγματες εγγυήσεις». Οι δανειστές μας εξασφαλίστηκαν όσο γινόταν καλύτερα. Και οι όροι της εξασφάλισής είναι εγγυημένοι με τον δημόσιο πλούτο, τις υποδομές, το φυσικό περιβάλλον, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της χώρας» είπε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «αδιέξοδη πολιτική» που εν γνώσει της κυβέρνησης δεν μπορεί να οδηγήσει σε αντιμετώπιση της κρίσης χρέους..

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «ξήλωμα του δημοσίου πανεπιστημίου μέσα σε ένα μήνα» απο την κ. Διαμαντοπούλου και τόνισε ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα, φοιτητές και δάσκαλοι, δεν θα παραδώσουν το δικαίωμα στην δημόσια παιδεία τόσο εύκολα, χωρίς μάχη».

Θεωρώντας ως «πρώτο και σημαντικό βήμα» την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το επόμενο βήμα είναι η κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, όπως έγινε και με τα ασφαλιστικά ταμεία. Από εκεί και πέρα, κάθε κίνηση καταστροφής της δημόσια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι πολύ πιο εύκολη. Αυτό είναι σχέδιο τους».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά με εντατικούς ρυθμούς το «ολοκληρωτικό ξεπούλημα» καθώς, όπως είπε «ξεπουλιούνται τραίνα, λιμάνια, αεροδρόμια, μεταλλεύματα, το νερό, η ΔΕΗ, οι δρόμοι. Ξεπουλιούνται περιοχές ολόκληρες με διαδικασίες φαστ τρακ. Με στόχο τα περίφημα 50 δις τα οποία είναι αμφίβολο αν θα μειώσουν σε σοβαρό βαθμό το πρόβλημα του χρέους. Και με αντάλλαγμα την μετατροπή της Ελλάδας σε αποικιακή χώρα».

«Έχει έρθει η ώρα να μιλήσει η κοινωνία. Να υπερασπιστεί την ζωή και την αξιοπρέπειά της, το μέλλον των επόμενων γενεών, το δικαίωμα να δουλεύει και να ζει από τη δουλειά της. Οι κοινωνικοί αγώνες είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στην κρίση» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι το μαζικό κίνημα «με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο στους δρόμους, είναι εδώ και δυναμώνει και θα το βρούν ξανά μπροστά τους πολύ πιό γρήγορα από όσο ήλπιζαν και θα λογαριαστούν μαζί του».

«Η κοινωνική απάθεια, πάνω στην οποία βάσισε η κυβέρνηση και η τρόικα το σχέδιό της, έχει τελειώσει. Το βλέπουν οι ίδιοι, όταν επιχειρούν να διασχίσουν μια οποιαδήποτε πλατεία, η να εμφανιστούν κάπου δημόσια. Δεν είναι ο καταχθόνιος ΣΥΡΙΖΑ που οργανώνει τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον του πολιτικού συστήματος. Είναι οι δικοί τους ψηφοφόροι, οι άνθρωποι που τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν, που τους παίρνουν στο κατόπι και τους αποδοκιμάζουν» είπε ο κ. Τσίπρας.

Σε ότι αφορά το εναλλακτικό σχέδιο της Αριστεράς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επιθετική αναδιάρθρωση του χρέους και επιθετική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ανάπτυξη για τους ανθρώπους και όχι για το κεφάλαιο, φορολογία του πλούτου και αναδιανομή, στήριξη των ασθενέστερων εισοδημάτων, σχέδιο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην σταθερή και μόνιμη απασχόληση και τις δημόσιες επενδύσεις Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί αύριο στις 11 το πρωί το Δημαρχείο της Καλαμάτας και θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας.

www.kathimerini.gr

 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...