Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Υπηρξαν αλλοιωμενα πρωταθληματα παραδεχτηκε ο Γερουλανος

Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η σέντρα της Super League. Διαβάστε τι είπε για τα στημένα παιχνίδια και τους συνδέσμους των ομάδων.

Μια ημέρα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα μέτρα που θα πάρει η πολιτεία για την εξυγίανση αυτού.

Ο κ.Γερουλάνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, προσθέτοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΪ" ότι η εξυγίανση θα συνεχιστεί και μέσα στη σεζόν.

"Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου θα πάρει χρόνο. Θα πάρει χρόνο για να χτιστεί και η αξιοπιστία μεταξύ φιλάθλων και διαιτησίας. Γιατί εάν μέχρι τώρα αμφισβητούσαν τη διαιτησία τώρα έχουν περισσότερα στοιχεία για να το κάνουν. Εδώ, λοιπόν, ήρθε ο κ.Πλατινί και μας λέει. "’Έχουμε τον κ.Κολίνα ο οποίος έχει εμπειρία και ένα ολόκληρο επιτελείο που δουλεύει πάνω στη διαιτησία και θα βοηθήσει’".

Κατά την άποψη του υπουργού Πολιτσμού "υπήρξαν αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Αυτά που έχουμε δει, μέχρι τώρα δεν αρμόζουν στο είδος του αθλητισμού που θέλουμε να έχουμε στην Ελλάδα".

Αναφέρθηκε δε και στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών και στην αναδημιουργία τους: "Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα στήθηκε σε λάθος βάσεις. Και οι σύνδεσμοι αυτοί, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να φτιάξουμε συνδέσμους που αντί για πηγή διαφθοράς θα αποτελέσουν πηγή στήριξης των ομάδων. Οι σύνδεσμοι δεν θα έχουν νομική υπόσταση. Θα έχουν σύνδεση με τις ομάδας, θα λογοδοτούν σε αυτές και την Πολιτεία. Μου κάνει εντύπωση ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με τις Λέσχες, ακόμη και μετά από ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Τέλος, φάνηκε να υποστηρίζει την άποψη περί φυλάκισης των ανθρώπων που προκαλούν βία στα γήπεδα:

"Κάποιος που εμπλέκεται συνεχώς σε επεισόδια πρέπει να ξέρει ότι θα πάει φυλακή. Αυτός δεν πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο. Τώρα δεν μπαίνει ποτέ κανένας".

πηγή : www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...