Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ψαξτε παντου για πετρελαιο και ορυκτα κοιτασματα

Το “ΙΓΜΕ” έχει έτοιμες τις έρευνες, εδώ και 15 χρόνια - Τώρα πρέπει η Ελλάδα να προχωρήσει αποφασιστικά στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο - Έωλες οι απειλές την Τουρκίας
Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας, ξεκίνησε πρόσφατα, τέλη του 2011, ένα πρόγραμμα ερευνών και αναζήτησης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, από το υφυπουργείο Ενέργειας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έρευνες γεωπολιτικές, σεισμικές και τελικά γεωτρήσεις, από διεθνείς εταιρείες εξειδικευμένες στην αναζήτηση υδρογονανθράκων.
Ήδη προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνες στο Ιόνιο – Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος, Κατάκολο – και νοτίως της Κρήτης, με πολλές εταιρείες να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Εξάλλου ετοιμάζονται διαγωνισμοί και για άλλες περιοχές, π.χ. στον Έβρο, στην Καβάλα, στις Σέρρες, στη Θεσσαλονίκη, στη Μεσσηνία,σ την Κρήτη.
Απορούμε και οργιζόμαστε για την εγκατάλειψη από το κράτος επί 15 χρόνια, των ερευνών για ανεύρεση πετρελαίου και ορυκτών, γιατί παλαιότερες έρευνες από το κρατικό Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, αλλά και από ξένα επιστημονικά ινστιτούτα, είχαν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, όσον αφορά την ύπαρξη σχετικών κοιτασμάτων.
Αλλά οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ήταν απορροφημένες από το καταναλωτικό πανηγύρι, που βέβαια γινόταν με δανεικά χρήματα και γι' αυτό τελικά οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεωκοπία και είχαν εγκαταλείψει προσπάθειες πολλών ετών σε αυτόν τον τομέα, όπως είχαν ξεχάσει και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Ορισμένες γεωτρήσεις, που είχαν ανακαλύψει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, είχαν σφραγιστεί γιατί δεν ήταν συμφέρουσα η εμπορική αξιοποίησή τους.
Σήμερα όμως, με την άνοδο των τιμών των υδρογονανθράκων, κατέστη συμφέρουσα η εκμετάλλευσή τους και αυτό πλέον επιδιώκεται.
Ανασταλτικός παράγοντας για τις έρευνες υπήρξαν οι ποικίλες αντιδράσεις της Τουρκίας, που αυθαίρετα προβάλλει δικαιώματα, εκεί που δεν έχει, για αν εμποδίσει τη χώρα μας να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαια του Αιγαίου.
Άλλωστε πολλές φορές έχει προτείνει τη συνεκμετάλλευση τους.
Υπενθυμίζουμε ότι το 1982, η Τουρκία απείλησε με πόλεμο, όταν η εταιρεία που αντλεί πετρέλαιο από τον Πρίνο – κοντά στη Θάσο – θέλησε να προχωρήσει σε γεωτρήσεις ανατολικά του νησιού, στα έξι ναυτικά μίλια, δηλαδή εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το ίδιο συνέβη όταν επιχειρήθηκαν γεωτρήσεις μεταξύ Μυτιλήνης και Λήμνου, όπου υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου.
Ακόμη και σήμερα η Τουρκία διατηρεί εχθρικές και αρπακτικές διαθέσεις έναντι της χώρας μας, όταν ισχυρίζεται ότι το νησί Καστελόριζο δεν έχει υφαλοκρηπίδα, ενώ κατά το διεθνές δίκαιο και τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα. Και αυτό για να περιορίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας.
Η Κύπρος, όμως, μας δίνει το παράδειγμα:
Χάραξε την αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της (ΑΠΖ) στη θάλασσά της και ήδη διενεργεί γεωτρήσεις που θα της εξασφαλίσουν φυσικό αέριο σίγουρα, αφού πρόκειται για το ίδιο κοίτασμα που έχει ανακαλύψει το Ισραήλ.
Η Τουρκία απείλησε την Κύπρο, έστειλε πολεμικά σκάφη και αεροπλάνα στο γνωστό οικόπεδο 12 της ΑΟΖ, αλλά δεν τόλμησε στρατιωτική επέμβαση, γιατί η εταιρεία που διενεργεί τις γεωτρήσεις, είναι αμερικανική, εβραϊκών συμφερόντων.
Η ταυτότητά της τα λέει όλα και εγγυάται την αδρανοποίηση του θρασέως γείτονα.
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, εφαρμόζοντας τη Συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας, που θεσπίστηκε υπό την αιγίδα του ΗΕ και στην οποία έχει προσχωρήσει η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να ορίσει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και να χαράξει την ΑΟΖ σε όλες τις θάλασσές της και παράλληλα να αναθέσει γεωτρήσεις για ανεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, εβραϊκών συμφερόντων και σε γαλλικές και γερμανικές εταιρίες, ώστε να μην τολμήσει η Τουρκία να πράξει το παραμικρό εναντίον μας.
Εξάλλου οι ΗΠΑ και οι μεγάλες χώρες – μέλη της ΕΕ, έχουν ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική κινητικότητα για ανεύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου, που μαζί με τα αντίστοιχα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου, μπορούν να οδηγήσουν την ΕΕ στξην απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, που επιθυμούν διακαώς για γεωπολιτικούς λόγους.
Τα υπάρχοντα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την ανεύρεση πετρελαίου, φυσικού αερίου και πολύτιμων ορυκτών, εφόσον βεβαίως ψάξουμε τη χώρα και τις θάλασσες μας.
Σημειωτέον, ότι όλες οι σχετικές δαπάνες μπορούν να βαρύνουν αποκλειστικά τις εταιρείες που θα αναλάβουν, κατόπιν διαγωνισμού, τις σχετικές έρευνες, δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση του ελληνικού δημοσίου, αλλά και η έλλειψη τεχνογνωσίας, δεν επιτρέπουν την ανάληψη από το κράτος όλων των σχετικών εργασιών. Ψάξτε παντού, είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα.

Public Issue: Ουτε 151 βουλευτες δεν βγαζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζι!

Παγιώνεται η κατάρρευση του δικομματισμού στο εκλογικό σώμα με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν μαζί 36% (36,5% έδινε με αναγωγή αναποφάσιστων η δημοσκόπηση της Pulse για το "Ποντίκι"), τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" να εκτοξεύονται με 6,5%, την "Χρυσή Αυγή" να μπαίνει και πάλι στη Βουλή με ποσοστό 3%, το ΛΑΟΣ να "χαροπαλεύει" στο 4% και από εκεί και πέρα τα αριστερά κόμματα να πετυχαίνουν πολύ υψηλά ποσοστά που φτάνουν πάνω από 43%. Όλα αυτά σε δημοσκόπηση της Public Issue η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη από τον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25% και το ΠΑΣΟΚ το 11%. Η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συγκεντρώνει το 15,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 11,5%, 6,5% συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% ενώ 3% κερδίζει η Χρυσή Αυγή και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%.

Η Δημοκρατική Συμμαχία και πάλι δείχνει να μένει εκτός Βουλής με 2%. Μειωμένο είναι το ποσοστό της αποχής και της ακαθόριστης ψήφους με 25,5% και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις δυνάμεις που μάχονται το Μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας: Όσο μειώνεται η αποχή τόσο μειώνονται τα ποσοστά των δύο πρώην "μεγάλων κομμάτων" που έχουν οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή.
Σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση και το ΠΑΣΟΚ πρακτικά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή ηγεσίας και η έλευση του υπουργού Οικονομικών της χρεοκοπίας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κανένα κέρδος δεν έχει φέρει στο ΠΑΣΟΚ. 

Σε επίπεδο εδρών δύσκολα θα φτάσουν τις 150 έδρες τα δύο κόμματα με αυτά τα ποσοστά. Περί τους 25 βουλευτές εκλέγει το ΠΑΣΟΚ και περί τους 120-125 η ΝΔ.
Στην έρευνα δεν μετρήθηκε η "Κοινωνική Συμφωνία" η πολιτική πλατφόρμα των διαγραμμένων του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, η έρευνα έδειξε ότι οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο φτάνουν το 49% έναντι 48% για τις αρνητικές. Για πρώτη φορά μετρήθηκε και η δημοφιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έχει 70% αρνητικές και 28% θετικές γνώμες. Έτσι εξηγείται και ο μηδενικός θετικός αντίκτυπος από την αλλαγή της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά αυτούς τους συσχετισμούς μέσα σε ένα μήνα, καθώς το εκλογικό σώμα για πρώτη φορά μετά από το 2004 δείχνει αποφασισμένο να πάει να ψηφίσει και να τιμωρήσει...
πηγή : Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

Αποκαλυψη: σε κατασχεσεις κοιτασματων πολεμικου υλικου ιδ. περιουσιων θα μπορουν να καταφευγουν οι δανειστες μας

Σε κατασχέσεις δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής περιουσίας θα μπορούν να προχωρούν τα Δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε αποπληρωμή του δανείου που προκύπτει από τη νέα δανειακή σύμβαση ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 109,1 δισ. ευρώ. 

Η σύμβαση για το νέο δάνειο των 109,1 δισ ευρώ υπογράφηκε εχθές με Πράξη Νομοθετιικού Περιεχομένου, ενώ το  σχετικό νομοσχέδιο  εισάγεται σήμερα προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις διατάξεις της σύμβασης  η οποία δεσμεύει για δεκαετίες – ακριβέστερα για 17,5 χρόνια- τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας έναντι των δανειστών, προβλέποντας κατασχέσεις χωρίς εξαιρέσεις για λόγους εθνικής κυριαρχίας.
Η δανειακή σύμβαση, σε παράρτημά της αναφέρει ρητά ότι:

 «ούτε το Δικαιούχο Κράτος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα  περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσία κατάσχεσης – πριν ή μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης – ή εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία με τη σύμβαση».

Αλλά και επιπρόσθετα: «η Ελλάδα έχει υπαχθεί νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι αμετάκλητη και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία».

Η μέση διάρκεια του δανείου θα είναι 17,5 χρόνια. Αν η Ελλάδα δεν δίνει εμπρόθεσμα  τις δόσεις θα καταβάλλει  επιπλέον τόκο. Αν δεν ανταποκριθεί στους όρους του δανείου και του Μνημονίου τότε οι δόσεις μπορεί να σταματήσουν και το ποσό που έχει αποδοθεί να είναι άμεσα απαιτητό.
Να σημειωθεί πως ούτε η ιδιωτική περιουσία μπορεί να διαφύγει της κατάσχεσης αφού με μια απλή διοικητική πράξη απαλλοτρίωσης μπορεί να περάσει στο δημόσιο. 

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά; Το εξής «απλό». Εάν η Ελλάδα δεν καταβάλλει τις δόσεις του δανείου εμπρόθεσμα θα καταβάλλει τόκο. Εάν οι τόκοι συσσωρευτούν και οδηγήσουν την Ελλάδα σε αδυναμία πληρωμής τους τότε οι δόσεις του δανείου σταματούν και το ποσό από τα 109,1 δισ. € που ήδη έχει εκταμιευθεί γίνεται άμεσα απαιτητό.

Εάν ούτε και τότε η χώρα μπορεί να αποδώσει το ποσό αυτό, τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου έχουν πλήρη δικαιοδοσία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας, χωρίς την δυνατότητα επίκλησης Εθνικής Κυριαρχίας από τον εναγόμενο. Και να σημειωθεί πως η Ελλάδα δε θα έχει στην περίπτωση αυτή το δικαίωμα να αντλήσει το ποσό που απαιτείται να επιστρέψει από άλλο εξωτερικό δανεισμό από τη Ρωσία ή την Κίνα για παράδειγμα, καθώς αυτό απαγορεύεται από το πρώτο μνημόνιο οι όροι του οποίου περικλείονται στο δεύτερο!

Οποιασδήποτε Εθνικής Περιουσίας! Από εκτάσεις του Δημοσίου, το χρυσό της Τραπέζης Ελλάδας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις πολεμικές βιομηχανίες, τις ενεργειακές εγκαταστάσεις (πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου ή φυσικού αερίου) μέχρι και τα μέσα των ΕΔ! Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου θα μπορεί να προβεί  σε κατάσχεση αεροσκαφών, πολεμικών πλοίων ή αρμάτων μάχης απογυμνώνοντας ουσιαστικά την Εθνική Άμυνα. 

Και το ερωτήματα  βέβαια που τίθεται εδώ είναι: Πρώτον, πως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει πίσω ποσά που της ζητούν όταν αυτοί που της τα δανείζουν ταυτόχρονα την καταδικάζουν σε μακροχρόνια ύφεση με τα μέτρα λιτότητας; Πως ευελπιστούν ότι θα τους επιστραφεί το ποσό τη στιγμή που η χώρα θα βρίσκεται σε ύφεση, ύφεση που οι ίδιοι της επιβάλλουν, χωρίς να δημιουργήσει πλεόνασμα που θα της επιτρέψει να αποπληρώνει τους  τόκους εμπρόθεσμα;

Και δεύτερον, αυτοί που υπέγραψαν και πρόκειται να την ψηφίσουν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη νέα αυτή δανειακή σύμβαση έχουν γνώση των πράξεών τους; Και αν έχουν πως προχώρησαν στην υπογραφή της αλλά και γιατί κρατούν τον ελληνικό λαό ουσιαστικά απληροφόρητο; 

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων http://www.defencenet.gr/

O Λευκος Οικος θα ηθελε την Ελλαδα στο δολαριο


Στην εποχή της πλήρους παγκοσμιοποίησης ακόμη και των πιο ακραίων σεναρίων, η συζήτηση περί… μεταγραφής της Ελλάδας από την ευρωζώνη, στο νομισματικό σύστημα του δολαρίου, δεν θα έπρεπε να ξενίζει κανέναν. Συνιστά είδηση και το μόνο το γεγονός ότι την καταθέτει δημοσίως ένας σημαντικός οικονομολόγος σαν τον Μάθιου Λιν, ακούγεται στο CNBC και γράφεται στους «Financial Times».

Η ελληνική κρίση ξέφυγε πολύ νωρίς από τις στενά… βαλκανικές διαστάσεις της. Έγινε ευρωπαϊκό πρόβλημα, και ως εκ τούτου προσέλαβε παγκόσμιες διαστάσεις ή έστω παραμέτρους. Το παράδειγμα των τραγικών συνεπειών της κατάρρευσης της Lehman Brothers, κάνει την παγκόσμια κοινότητα περισσότερο υποψιασμένη και προσεκτική. Γιατί, αν αυτή τη φορά χρεοκοπήσει στην πράξη μια χώρα, και όχι μια τράπεζα, τα πράγματα σοβαρεύουν σε υπερθετικό βαθμό.

Είναι πλήρως κατανοητό από όλους, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στο καθεστώς της δραχμής. Ακόμη όμως και εντός της ευρωζώνης, θα χρειαστούν αρκετά ακόμη πακέτα στήριξης, για να υπερβεί η χώρα τη σημερινή κρίση, χωρίς η κρίση αυτή να προσλάβει χαρακτηριστικά ανεξέλεγκτης διάχυσης στο σύνολο της ευρωζώνης. Και από εκεί να φτάσει, έστω και ως… κρυολόγημα, μέχρι την Ουάσινγκτον.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, δεν θα συνιστούσε έκπληξη να διαβάσουμε σε κάποιο τηλεγράφημα του Wikileaks σε μερικά χρόνια, ότι πράγματι ο Λευκός Οίκος, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τίμοθι Γκάιτνερ μελετούσαν σοβαρά αυτό το φαινομενικά εξωπραγματικό ενδεχόμενο: Να αποκτήσει η Ελλάδα ως επίσημο νόμισμα το δολάριο. Και να στηριχτούν οι ελληνικές τράπεζες καθώς και συνολικά η οικονομία, από την άπλετη ρευστότητα της Fed.

Ειδικά στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, μια τέτοια συζήτηση στέλνει πολύ συγκεκριμένα, κωδικοποιημένα μηνύματα στις αγορές. Οι οποίες εξακολουθούν να προσεγγίζουν με προχωρημένη καχυποψία την Ελλάδα. Και από τις οποίες εξαρτάται η ποιότητα του μέλλοντος της χώρας, καθώς στην περίπτωση που η Ελλάδα αργήσει χαρακτηριστικά να επιστρέψει στις αγορές για απευθείας δανεισμό, η καθημερινότητα της κοινωνίας θα επιβαρύνεται με εκνευριστική συνέπεια.

Η συζήτηση περί εναγκαλισμού του δολαρίου από την Ελλάδα βέβαια, έχει και μια ακόμη πτυχή. Δείχνει ότι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να αυξήσουν τις… αποικίες τους, και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς θεωρούν ότι από την πλευρά της Ελλάδας δεν θα υπήρχε αντίλογος. Είναι και αυτό ένα από τα παρεπόμενα της… εθνικά υπερήφανης πολιτικής των τελευταίων δυο ετών.

πηγή : http://kostasxan.blogspot.com/2012/03/blog-post_9825.html

Οι ρωσοι μας ειπαν οτι ο Α.Ροντος γνωριζε για το σχεδιο δολοφονιας Καραμανλη

Nέα τροπή παίρνει η υπόθεση της συνωμοσίας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από «δυτικές μυστικές υπηρεσίες και του Ισραηλινούς», καθώς ο τότε διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, πριν λίγο, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο 9», όχι απλά επιβεβαίωσε το βάσιμο της υπόθεσης και την αξιοπιστία της σχετικής πληροφόρησης από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αλλά προχώρησε στην αποκάλυψη και ενός ονόματος:

Αυτό του διαβόητου Άλεξ Ρόντου, το οποίο περιεχόταν μέσα στην ενημέρωση των Ρώσων, ότι ήταν «Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή»!

Μέσα στα έγγραφα που είχαν φτάσει από τις ρωσικές υπηρεσίες περιεχόταν το όνομα του Άλεξ Ρόντου, ως γνώστη της υπόθεσης αυτής. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου.

Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες». «Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Βέβαια τότε ο Κ.Καραμανλής είχε πάρει μέτρα και δεν θα κινδύνευε πλέον».

Στην συνέντευξή του ο Ι.Κοραντής σημειώνει ότι «Οι πληροφορίες κρίθηκαν ως απόλυτα έγκυρες. Ακόμα και το συμπέρασμα ότι θα δολοφονούσαν τον Καραμανλή για να ανατρέψουν την ενεργειακή πολιτική του σε ότι αφορά την προσέγγιση με την Ρωσία, κρίναμε από όλα τα στοιχεία που περιήλθαν στην διάθεσή μας ότι δεν ήταν ένας έωλος ισχυρισμός, αλλά τεκμηριωμένος. Σε ότι αφορά το θέμα του Άλεξ Ρόντου και ότι γνώριζε την υπόθεση δεν μπορέσαμε να το ελέγξουμε".

O Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών είτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ.Παπανδρέου, είτε όταν ήταν πρωθυπουργός, με πολλές αποστολές σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες "ενεργειακού χαρακτήρα", με εμπλοκή σε ΜΚΟ στις χώρες αυτές, με κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Γεωργίας που οδήγησε την χώρα στον αυτοκτονικό πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2008, ένας μυστηριώδης άνθρωπος που εμφανίζεται σε όλα τα "καυτά σημεία" του πλανήτη...

Τμήμα ειδήσεων http://www.defencenet.gr/

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...