Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Προβάδισμα για τους Σοσιαλδημοκράτες στην Τσεχία...

Με καταμετρημένο το 51,8% των ψήφων, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD) του πρώην πρωθυπουργού Γίρι Πάρουμπεκ προηγείται στις βουλευτικές εκλογές της Τσεχίας με 23,3%.



Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το δεξιό Δημοκρατικό Κόμμα των Πολιτών (ODS) με αρχηγό τον Περτ Νέτσας κερδίζει το 19,1% των ψήφων, ενώ τρίτο έρχεται το νέο κόμμα της δεξιάς TOP09 του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τσεχίας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ με 15,1%.

Μετ εμποδίων οι μετακινήσεις στον ΗΣΑΠ

Κλειστό είναι για αυτό το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Μαΐου, το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου από την Ομόνοια έως τα Άνω Πατήσια, λόγω των εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής.


Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη γραμμή 2 του Μετρό για το τμήμα Ομόνοια-Αττική ενώ από το σταθμό της Αττικής ως τα Άνω Πατήσια έχει δρομολογηθεί η λεωφορειακή γραμμή Χ8.

Παράταση για τις συνομιλίες με συνδικάτα και επιχειρήσεις στην Ισπανία...

Η προθεσμία για τις συνομιλίες με τα συνδικάτα και τις επιχειρήσεις στην Ισπανία για τη μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας παρατάθηκε για μια ακόμα εβδομάδα μετά το τέλος Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το ισπανικό υπουργείο Εργασίας.




Η κυβέρνηση είχε τονίσει ότι αν τα συνδικάτα και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε μια ομόφωνη εργατική μεταρρύθμιση ως το τέλος του μήνα, τότε θα προχωρούσε στις αλλαγές της εργατικής νομοθεσίας χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σημειώνεται ότι οι τριμερείς συνομιλίες προσκρούουν στη σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των εταιριών που πλήττονται από την ύφεση, που ζητούν πιο χαλαρούς νόμους για τις προσλήψεις και τις απολύσεις, και των συνδικάτων, που υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα καθώς η ανεργία έχει φθάσει το 20%.

πηγή: www.ANT1online.gr


Βάλτε τη βρώμη στη ζωή σας!

Με μια νέα διαφημιστική καμπάνια και κεντρικό πρόσωπο το γνωστό κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Κωνσταντίνο Ξένο, το δημητριακό βρώμης Quaker έρχεται να μπει δυναμικά στην καθημερινή μας διατροφή για να μας προσφέρει την πολύτιμη θρεπτική του αξία.



Ο ΣΦΕΕ ζητά την άμεση εφαρμογή του Άρθρου 14

'Μέτωπο' με την κυβέρνηση ανοίγει η διοίκηση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), η οποία κατέθεσε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις ακυρώσεως κατά των Αγορανομικών Διατάξεων 2/2010, 3/2010 και του προσωρινού Δελτίου Τιμών.



Τέλος ο Κονσεϊσάο από τον ΠΑΟΚ!

Μετά από 2,5 χρόνια συνεργασίας, ως παίκτης και τεχνικός διευθυντής.

Παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ αποτελεί ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.




Μετά από συναντήση και με τον πρόεδρο της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη, οι δύο άντρες αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους. Η λύση πιθανότατα έχει να κάνει και με την εξέλιξη της μετεγγραφής του Ζόρζε Κόστα ως προπονητή, που είχε αρνητική κατάληξη.

Η καταιγίδα “Αγκάθα” απειλεί τη Γουατεμάλα

Η “Αγκάθα”, η πρώτη τροπική καταιγίδα της φετινής περιόδου, κατευθύνεται προς τη Γουατεμάλα...
 
Η πρώτη τροπική καταιγίδα της φετινής περιόδου σχηματίστηκε το Σάββατο στον Ειρηνικό Ωκεανό ανοιχτά των ακτών της Γουατεμάλας, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).


Ανησυχητική αύξηση των πρόωρων γεννήσεων, πανευρωπαϊκά

Οι πρόωρες γεννήσεις αυξάνονται ραγδαία και αποτελούν τη σημαντικότερη αιτία βρεφικής θνησιμότητας, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Όμως, αυτή η αύξηση καθώς και η εμφάνιση μακροπρόθεσμων επιπλοκών, όπως αναπνευστικά προβλήματα, κινητικά προβλήματα και νοητική στέρηση, μπορούν να αποφευχθούν εφόσον η Ευρώπη θέσει τη φροντίδα των νεογνών ως προτεραιότητα πολιτικής υγείας! Πανευρωπαϊκή έρευνα καταδεικνύει ότι η έλλειψη δράσης από την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της, επιδεινώνει την ήδη υφιστάμενη κατάσταση. Όλα τα νέα δεδομένα αποτυπώνονται αναλυτικά στην έκθεση που δημοσίευσε, πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Φροντίδα των Νεογνών (European Foundation for the Care of Newborn Infants - EFCNI).

Αποκρατικοποιήσεις και εξόφληση νοσοκομειακών χρεών ...

Πολύωρη σύσκεψη με αντικείμενο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ο ΟΣΕ, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΔΕΠΑ, οι επιχειρήσεις ύδρευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες, αλλά και η αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου. Από την υλοποίηση του προγράμματος, η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να εισπράξει τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ εφέτος και άλλα δυο τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας τακτοποιούνται τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

Άρνηση με αιχμές από τον Κώστα Σημίτη ...

Αρνητική ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην πρόταση της ΝΔ να κληθεί ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, μετά και την παραδοχή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για "προεκλογική χορηγία", από την γερμανική εταιρεία. Η απάντηση του κ. Σημίτη που άφηνε αιχμές και κατά του Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρηγίλλης.Την ίδια ώρα αιχμές για την διακυβέρνηση Σημίτη και Καραμανλή αφήνει με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.


Κάθε γέφυρα , με όποιον ακολούθησε το μονοπάτιτης διαφθοράς είναι αποφασισμένα να κόψουν τα πολιτικά κόμματα, μετά τις καταιγιστικέςεξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Αιματηρά επεισόδια οπαδών στη Λαμία !!!

Θέατρο επεισοδίων μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, έγινε η πόλη της Λαμίας με αφορμή τον ημιτελικό του φάιναλ φορ στο χάντμπολ, που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στα γραφεία του συνδέσμου της ΑΕΚ, πέταξαν μια βόμβα μολότοφ και συνεπλάκησαν με οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, που βρίσκονταν εκεί. Μετά από απόφαση του γγ Αθλητισμού οι αγώνες αναβλήθηκαν επ' αόριστο.




Eννιά τραυματίες και πολλές συλλήψεις

Σκάνδαλο πλήττει τη νέα Βρετανική κυβέρνηση ...

Αντιμέτωπη με το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο βρίσκεται η νέα κυβέρνηση Συντηρητικών και Φιλελευθέρων στην Βρετανία, μετά την αποκάλυψη των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο υφυπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Λόους χρησιμοποιούσε δημόσιο χρήμα για να πληρώνει επί μία πενταετία το ενοίκιο σπιτιού στο οποίο στέγαζε τον… έρωτά του.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των «Τέλεγκραφ» και «Ιντεπέντεντ» και εκπομπές του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου SkyNews ο Φιλελεύθερος Δημοκράτης, υφυπουργός Οικονομικών, Ντέιβιντ Λόους, ξόδευε δημόσιο χρήμα -για τουλάχιστον μια πενταετία- προκειμένου να νοικιάζει διαμερίσματα, στα οποία στέγαζε τον άνθρωπο με τον οποίο διατηρούσε μακροχρόνια σχέση.

Συμφωνία για τα όπλα μαζικής καταστροφής στη Μέση Ανατολή

Σημαντικό βήμα προς την παγκόσμια ειρήνη αποτελεί η ψήφιση από 189 χώρες- μέλη του ΟΗΕ της συνθήκης για την απαγόρευση των όπλων μαζικής καταστροφής σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή ως το 2012. Μόνη "παραφωνία" η στάση του Ισραήλ που αντιτάχθηκε, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της διεθνούς κοινότητας.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η δημιουργία μίας τέτοιας ζώνης θα μπορούσε τελικά να αναγκάσει το Ισραήλ να υπογράψει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών του 1970 και να εγκαταλείψει οποιαδήποτε πυρηνικά όπλα έχει στην κατοχή του.

Ακόμη μία εβδομάδα παθών για το ΧΑ...

Ακόμη μία συνεδρίαση στην οποία επιβεβαιώθηκε πως το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει αδύναμο ήταν αυτή της Παρασκευής, που έβαλε το τέλος σε μία εβδομάδα ταλαιπωρίας, όπου το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η αστάθεια αλλά και η απαγοήτευση των επενδυτών που είδαν τη διεθνή αγορά μετοχών να αντιδρά ανοδικά και το ΧΑ να αδυνατεί να ακολουθήσει. Η ετεροχρονισμένη ανοδική απόπειρα της Παρασκευής δεν είχε αίσιο τέλος, με το ΓΔ να κλείνει, τελικά χαμηλότερα ακολουθώντας την πτωτική τάση της ΕΤΕ.

Κυβέρνηση σωτηρίας για… τις Big Business!

Ντόρα και εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν για νέο κόμμα, με ισχυρή κατεύθυνση υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων – Σενάρια διπλών εκλογών και συγκυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο – Αχίλλειος πτέρνα του εγχειρήματος η ανοικτή Εξεταστική για την Siemens…


Ένα κεντρώο κομματικό μόρφωμα, που θα εκφράσει καλύτερα από τους υπάρχοντες σχηματισμούς τις ανησυχίες των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας, προσανατολίζεται να δημιουργήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, προσβλέποντας στη συνεργασία με επιφανείς εκσυγχρονιστές από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και σε μια μεγάλη ευκαιρία συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα, αν επαληθευθούν τα σενάρια για διπλές εκλογές το φθινόπωρο, με αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...