Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΟΤΕ: Φεύγει ο Βουρλούμης, μένει το Δημόσιο!

Την απομάκρυνση του Π. Βουρλούμη από τη διοίκηση του ΟΤΕ, αλλά και τη διατήρηση του στρατηγικού πακέτου μετοχών του ελληνικού Δημοσίου στον Οργανισμό μέχρι νεοτέρας, ανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνοντας τέλος στο σίριαλ των σεναρίων για το μέλλον του ΟΤΕ.


Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στον ΟΤΕ, «η Κυβέρνηση διατηρεί την υφιστάμενη στρατηγική συμμετοχή και θα συζητήσει με τη νέα Διοίκηση του ΟΤΕ που θα προκύψει μετά από τη Γενική Συνέλευση το μέλλον της επιχείρησης αυτής». Απαντώντας δε σε σχετική διευκρινιστική ερώτηση δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο στήριξης του κ. Βουρλούμη από την κυβέρνηση.

Nokia 6700 Slide, Διαθέσιμο από την Vodafone

Το νέο Nokia 6700 slide, με κομψό design κυκλοφορεί σε τέσσερα μοναδικά χρώματα που προκαλούν.




Με κάμερα 5 Mpixels, με δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφίας αλλά και μοναδική εμπειρία internet, το Νokia 6700 slide υπόσχεται να συναρπάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. σύμφωνα με το mynextphone.gr. Η συσκευή υποστηρίζει μία σειρά από υπηρεσίες και εφαρμογές social networking στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση εύκολα και γρήγορα.


Βροχή… φιλέτων σε τραπεζίτες και εργολάβους!


Δύο ιδέες που είχε προτείνει η Goldman Sachs το περασμένο φθινόπωρο στην κυβέρνηση, πριν καταστεί… απόβλητη στην Ευρώπη για το ρόλο της στην κερδοσκοπία κατά εθνικών ομολόγων και του ευρώ, θέτει τώρα σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Παράλληλα, πετάει… καρότα στους ισχυρούς του εγχώριου κατασκευαστικού τομέα, καθώς ετοιμάζεται να υλοποιήσει μεγάλα έργα, που είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά από την προηγούμενη κυβέρνηση.


Η αποτυχία της Ευρωζώνης

Του πρωθυπουργού της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους-Το 1989, μετά την πτώση του κομμουνισμού, η Τσεχία, που είχε αποκλειστεί για 41 χρόνια από τη μεταπολεμική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ήθελε να γίνει μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχει ήταν με την προσχώρησή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά επειδή η κομμουνιστική εμπειρία ήταν πολύ ‘φρέσκια’, οι Τσέχοι ήθελαν πρωτίστως να διατηρήσουν την ελευθερία τους και την εκ νέου αποκτηθείσα τους εθνική κυριαρχία. Οι περισσότεροι Τσέχοι λοιπόν τάχθηκαν υπέρ μιας χαλαρής μορφής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και ενάντια στην αποκαλούμενη εμβάθυνση της Ε.Ε. και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης. Πολλοί είχαμε κατανοήσει από νωρίς ότι η ιδέα του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος αντιπροσώπευε ένα επικίνδυνο σχέδιο που θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε μεγάλα προβλήματα είτε σε έναν μη δημοκρατικό συγκεντρωτισμό στην Ευρώπη. Η θέση μου ήταν ξεκάθαρη: θέλαμε να προσχωρήσουμε στην Ε.Ε. αλλά αντιτασσόμασταν στο σχέδιο του ευρώ.

H χρεοκοπία του μοντέλου της Skoda Ξάνθη. Όλα όσα δεν λέμε δημοσίως ...


Η ομάδα της πόλης, όπως είναι γνωστό δεν είναι μόνο ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο που περιορίζεται στο αθλητικό πλαίσιο των δραστηριοτήτων της αλλά εκτείνεται ως σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό μέγεθος για την πόλη. Ως εκ τούτου το ενδιαφέρον ξεφεύγει από τα όρια της αθλητικής δημοσιογραφίας – αν υπήρχε τέτοια - και γίνεται αντικείμενο του πολιτικού ρεπορτάζ. Και επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες για την ομάδα, αντίθετα με όσα ακούγονται τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να γίνουμε δυσάρεστοι και να ακουστούν όσα εδώ και χρόνια αποφεύγουν όλοι να πουν. Όλα όσα γνωρίζει ο κόσμος αλλά δεν έχουν γίνει ποτέ αντικείμενο της δημοσιότητας. Όλα όσα οι φίλαθλοι θα ήθελαν να πουν αλλά δεν βρήκαν ποτέ το βήμα. Γιατί δεν αρκεί η διέξοδος από την κρίση αλλά η αποφασιστική αλλαγή πλεύσης από το μεγαλομέτοχο που έχει και την κύρια ευθύνη για τα θετικά και τα αρνητικά.

Ταμειακές μηχανές σε περίπτερα και λαϊκές αγορές από 1η Ιουλίου

Υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις από ταμειακές μηχανές είναι από την 1η Ιουλίου



οι εκμεταλλευτές περιπτέρων, οι επιτηδευματίες που διαθέτουν λιανικώς στο κοινό εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας, καθώς και οι εκμεταλλευτές κινητής καντίνας σύμφωανα με το sofokleous10.gr. Αυτό ορίζεται με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα επίσης με τις οποίες, από την ίδια ημερομηνία οι εκμεταλλευτές περιπτέρων και κινητών καντινών εντάσσονται στη Β΄ κατηγορία τήρησης βιβλίων ΚΒΣ.

Βρεττανία ...Θύματα από ένοπλο που πυροβολούσε αδιακρίτως

Τους 12 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση άνδρα που καταλήφθηκε από αμόκ και σκότωνε αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης στη βορειοδυτική Αγγλία μέσα και πέριξ των πόλεων Ουατχέβεν, Σίσκλε και Ιγκρεμοντ.

Επίσης από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε σε δασώδη περιοχή το πτώμα ενός 52χρονου ένοπλου άνδρα που εικάζεται ότι είναι ο δράστης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πτώμα ανήκει στον οδηγό ταξί Ντέρεκ Μπέρντ.

Το κάρυ σύμμαχος κατά του καρκίνου

Η λέξη κάρυ στην Ευρώπη και στην Αμερικάνικη ήπειρο χρησιμοποιείται γενικά για να περιγράψει το σύνολο των καρυκευμάτων της ευρύτερης κατηγορίας συμπεριλαμβάνοντας τον τέρμινθο, την κουρκουμίνη, το κόκκινο πιπέρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο.

Στην πραγματικότητα στα Πακιστανικά και στα Ινδικά η λέξη χρησιμοποιείται για να περιγράψει ορεκτικά πιάτα και σως που πλαισιώνουν ένα κυρίως πιάτο. Τα πιάτα με κάρυ είναι πολύ δημοφιλή σε πολλές κουζίνες συμπεριλαμβανομένων της ταϊλανδικής, της ιαπωνικής, της ινδικής, της πακιστανικής, της κινέζικης, της ινδονησιακής, της ιρανής, της μαλαισιανής και της βιετναμέζικης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την διάνοιξη της παραλίας...

Έως τις 15 Ιουνίου συνεργεία του υπουργείου Περιβάλλοντος θα έχουν ξηλώσει τις περιφράξεις στο παραλιακό μέτωπο από τον Άγιο Κοσμά έως και το Ακρωτήρι και έως τις 20 του ίδιου μήνα μέχρι τον Ιππόκαμπο. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν μικρά έργα αποκατάστασης.


Στόχος, είναι η εύκολη πρόσβαση των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο και η ήπια αποκατάσταση του χώρου.

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...