Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

''Πλάτες'' του Μουρίνιο στον Κριστιάνο Ρονάλντο

Μετά το… κράξιμο των πορτογαλικών ΜΜΕ στον Κριστιάνο Ρονάλντο ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν θα μπορούσε να μείνει με «σταυρωμένα» τα χέρια.


Ο πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας και υποστήριξε τον μεγάλο αστέρα της ομάδας του, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον Κάρλος Κεϊρόζ.

«Αυτομαστιγώνεται» η Νιγηρία!

Μια αν μη τι άλλο πρωτοποριακή τιμωρία για να «ξεπλύνει» τη… ντροπή του Μουντιάλ σκέφτηκε ο πρόεδρος της Νιγηρίας.


Σε μια απόλυτη μεταφορά της τακτικής «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», ο Γκούντλακ Τζόναθαν αποφάσισε η εθνική ομάδα της χώρας να αποσυρθεί για τα επόμενα δύο χρόνια από όλες τις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Πανελλαδικές: Στις 6 Ιουλίου τελικά οι βαθμολογίες

Στις 6 Ιουλίου, αντί της 7ης Ιουλίου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα εκδοθούν τελικά τα αποτελέσματα των βαθμολογιών στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.


Σε ό,τι αφορά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, αυτή θα γίνει από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.

Από τον Σεπτέμβριο η διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής σε 800 ολοήμερα

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να διδάσκεται σε 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία η κυκλοφοριακή αγωγή, στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγής Υγείας, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Όλι Ρεν: Νέες «κυρώσεις» για υπέρβαση ελλειμμάτων

Οι χώρες-μέλη που υπερβαίνουν το ποσοστό ελλείμματος και χρέους θα αντιμετωπίζουν «κλειστές πόρτες» σε κονδύλια της ΕΕ.

Την επιβολή οικονομικών κυρώσεων για τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες εμφανίζουν υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα και κατ΄επέκταση παραβιάζουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, πρότεινε σήμερα, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα οικονομικών, Όλι Ρεν.


Τι περιλαμβάνει το σ/ν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το χρέος εκείνο που πράγματι μπορούν να εξυπηρετήσουν.


Ειδικότερα:

1) Το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα στους υπερχρεωμένους πολίτες που έχουν περιέλθει σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να ρυθμίσουν την εξόφληση ενός μέρους των χρεών τους για τέσσερα χρόνια, και εφόσον ανταποκριθούν στη ρύθμιση να απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών τους.

Έντονο παρασκήνιο για το γραμματέα της ΝΔ

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται γύρω από την εκλογή του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή από την νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή.


Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί επισήμως δύο υποψηφιότητες: του νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Κώστα Μαρκόπουλου και του βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου. Ο κ. Μαρκόπουλος ήταν από τους ελάχιστους (μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού) που είχαν στηρίξει αταλάντευτα τον κ. Σαμαρά στην αντιπαράθεσή του με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για την ηγεσία. Γι αυτό και αμέσως μετά την εκλογή ελέγετο ότι ο κ. Σαμαράς του είχε υποσχεθεί την θέση του γραμματέα του κόμματος. Αντίθετα ο κ. Λυκουρέντζος είχε εμφανιστεί σε συγκεντρώσεις και των δύο χωρίς να πάρει θέση και θεωρείται επιλογή των καραμανλικών του κόμματος.

Ιδρύθηκε η ελληνορωσική εταιρεία για τον South Stream

ΔΕΣΦΑ και Gazprom υπέγραψαν σήμερα την ίδρυση της εταιρείας South Stream Greece, η οποία θα μελετήσει, κατασκευάσει και θα εκμεταλλευτεί το Ελληνικό τμήμα του αγωγού.
Ελλάδα και Ρωσία θα μετέχουν στη νέα εταιρεία με ποσοστό 50% η κάθε μία. Στο South Stream μετέχουν επίσης οι Βουλγαρία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σερβία, Σλοβενία και Κροατία. Οι τεχνικές και οικονομικές μελέτες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011. Ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2015.

Στα 89,4 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ

Στα 89,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα τέλη Μαΐου η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, αυξημένη κατά 80% σε σχέση με τις αρχές του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα οποία μεταδίδει το Reuters.


Τα "δάνεια σε ευρώ προς πιστωτικά ιδρύματα ζώνης ευρώ σχετιζόμενα με πράξεις νομισματικής πολιτικής" διαμορφώθηκαν στα 89,4 δισ. ευρώ συγκριτικά με 49,7 δισ. ευρώ, ανέφερε η Τράπεζα της Ελλάδος στην συνοπτική λογιστική κατάσταση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της στα μέσα Ιουνίου. Αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας επιβεβαίωσαν ότι τα στοιχεία αντανακλούν την χρηματοδότηση της ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες.

Εμπόριο : Αναζητώντας λύσεις σε έρημο τοπίο

Με προσφορές και μειώσεις τιμών επιχειρούν να τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται τόσο σε είδη ένδυσης-υπόδησης και ηλεκτρονικά όσο και στον κλάδο των τροφίμων. Δεν είναι λίγες εκείνες μάλιστα που ανακοινώνουν είτε την απορρόφηση της δεύτερης δόσης του ΦΠΑ είτε ακόμη και συνεχείς προσφορές, ενώ οι πλέον συνειδητοποιημένοι επαγγελματίες του κλάδου αναζητούν νέα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης και αύξησης της κατανάλωσης, απευθυνόμενοι σε επαγγελματίες.

Είναι υπερήφανος ο πρωθυπουργός…

Δυσκολεύεται πράγματι ο καλόπιστος παρατηρητής στη χώρα αυτή, να καταλάβει τις κατά καιρούς δηλώσεις του πρωθυπουργού - έστω και αν αντιλαμβάνεται πως αυτές γίνονται «πολιτική αδεία» ή και «κυβερνητική αδεία» - του τύπου ότι είναι υπερήφανος για τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησής του.

Στοιχειώδης ανάγνωση του λαϊκού αισθήματος λέει, ότι ο μέσος πολίτης βιώνει μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση τις πλέον απρόσμενες αρνητικές εκπλήξεις. Κανείς, ούτε και από τους πιο εμπαθείς και κακοπροαίρετους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορούσε να φανταστεί, σε τι είδους πρωτοφανή εφιάλτη για τους εργαζόμενους θα εξελισσόταν η διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Με ληξιπρόθεσμες οφειλές 8,6 εκατ. η Μηχανική ...

Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας αντανακλά χθεσινή ανακοίνωση της Μηχανικής: σύμφωνα με τη διοίκηση της κατασκευαστικής, η εταιρεία έχει απαιτήσεις 135,4 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για έργα που έχει εκτελέσει, αλλά αδυνατεί να τις εισπράξει, με αποτέλεσμα να έχουν σήμερα ληξιπρόθεσμες οφειλές 8,6 εκατ. ευρώ η Μηχανική και οι εταιρείες του ομίλου της, κατά κύριο λόγο σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες!


Rubini: Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα…

Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει απλά μια κρίση ρευστότητας. Αντιμετωπίζει κρίση φερεγγυότητας. Οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης υποβάθμισαν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στην κατηγορία των 'σκουπιδιών', ενώ τα σπρεντ χτύπησαν την περασμένη βδομάδα νέα υψηλά. Το πακέτο διάσωσης ύψους 110 δις ευρώ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ μόνο καθυστερεί την αναπόφευκτη στάση πληρωμών και, το χειρότερο, διακινδυνεύει να την κάνει ανεξέλεγκτη. Απαιτείται τώρα μια εύτακτη αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Κατάρ: Αγοράζει ΕΤΕ σε τιμή ευκαιρίας!


Σε τιμή ευκαιρίας σχεδιάζει να αγοράσει μετοχές της Εθνικής η κρατική εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ από fund που εκπροσωπεί η Morgan Stanley, όπως προκύπτει από χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, καθώς οι συζητήσεις αφορούν πακέτο μετοχών 5-7%, με συνολικό τίμημα περίπου 250 εκατ. ευρώ.



Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...