Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πρωτα οι οροι και μετα θα σας πουμε αν χρεωκοπησατε

Πρώτα οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο, και μετά η απόφαση για το αν αποτελεί πιστωτικό γεγονός, λέει η ISDA.

Δεν θα αποφανθεί εάν ακόμη το σχέδιο συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αποτελεί πιστωτικό γεγονός, η International Swaps and Derivatives Association, η αρμόδια δηλαδή επιτροπή που θα δώσει το «πράσινο φως» σε περίπτωση που χρειάζεται να ενεργοποιηθούν τα ελληνικά CDS.

Η ISDA γνωστοποίησε ότι μέχρι τώρα δεν έχει λάβει καμία αίτηση από κάτοχο CDS της Ελλάδας, γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει πληγεί κάποιος ομολογιούχος της χώρας, ώστε να ζητεί να του καταβληθούν ασφάλιστρα. Ωστόσο, ο γενικός σύμβουλος της ISDA, David Geen, ανέφερε στο Reuters ότι θα αποφασίσει η Επιτροπή όταν θα γίνουν γνωστοί όλοι οι όροι της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η ISDA αποφασίζει μόνο όταν υπάρχει κάποια ενέργεια είτε από τη μεριά του δανειζόμενου είτε από τη μεριά του δανειστή. Μόνο όταν αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό πακέτο θα ληφθεί η απόφαση από την ISDA, καθώς τότε θα γνωρίζουμε τους όρους της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ορισμό της ISDA για το τι αποτελεί πιστωτικό γεγονός, είναι κάθε αλλαγή στους όρους τς σύμβασης δανεισμού, προς όλους τους πιστωτές όμως. Ο Geen χαρακτήρισε την περίπτωση της Ελλάδας μοναδική, καθώς δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν. «Είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς όταν δεν υπάρχει προηγούμενο στο εν λόγω σχέδιο, ενώ δεν θα πρέπει να προδικάσουμε κάποιο αποτέλεσμα, εάν δεν δούμε στην πράξη πως λειτουργεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Geen.

πηγή : www.reporter.gr

Chateau d' Yquem Το πιο ακριβο λευκο κρασι του κοσμου



Τιμή ρεκόρ για το ηλικίας 200 ετών Le Chateau d'Yquem

Στην τιμή των 85.000 ευρώ πουλήθηκε στο Λονδίνο ένα μπουκάλι κρασί Μπορντό 200 ετών, καθιστώντας το έτσι το πιο ακριβό μπουκάλι λευκό κρασί στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ένας έμπορος κρασιών.

Το Le Chateau d'Yquem του 1811 αγοράστηκε από έναν γάλλο συλλέκτη, τον Κριστιάν Βανέκ για το νέο του εστιατόριο στο Μπαλί. Η φιάλη πωλήθηκε στο Ριτς του Λονδίνου από την Antique Wine Company, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην πώληση σπάνιων κρασιών.

Ο Στέφεν Ουίλιαμς, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, εξήρε τη θρυλική χρονιά του κρασιού το οποίο οφείλει την επιτυχία του εν μέρει στις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες του εν λόγω έτους.



«Το Le Chateau d'Yquem είναι το καλύτερο λευκό κρασί στον κόσμο», τόνισε.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα λευκά κρασιά που χειροτερεύουν με το πέρασμα του χρόνου, το Chateau d'Yquem, που καλλιεργείται κοντά στη Sauternes στους αμπελώνες του Μπορντό, ωριμάζει καλά και μπορεί να βελτιώνεται επ' αόριστον.
Η μεγάλη ποσότητα των υπολειμματικών σακχάρων, σε συνδυασμό με τη φυσική οξύτητα των σταφυλιών, δρα ως συντηρητικό και αποτρέπει το κρασί από το να χειροτερεύει, σημείωσε.



«Έχει τη δυνατότητα να διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα λευκά κρασιά», δήλωσε ο Ουίλιαμς. Παρά το γεγονός ότι το μπουκάλι δεν έχει ακόμη ανοιχτεί, το κρασί έχει πιθανότατα μια «καραμελωμένη γλύκα», εκτίμησε.

«Φανταζόμαστε ότι έχει κρεμώδη υφή, που επικαλύπτει το στόμα με τον πλούτο της αφήνοντας μια γλυκιά γεύση», πρόσθεσε.

Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα λευκό κρασί κατέχει επίσης ένα μπουκάλι Chateau d'Yquem Sauternes του 1787, το οποίο προέρχεται από τους ίδιους αμπελώνες με το μπουκάλι του 1811, καθώς εκείνο είχε πουληθεί στην τιμή των 60.000 δολαρίων.



Το ρεκόρ του ακριβότερου κρασιού στον κόσμο κατέχει ένα Cheval Blanc 1947, ένα κόκκινο κρασί που πουλήθηκε από τον οίκο Christie's για 304.375 δολάρια στη Γενεύη τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγη : www.newsbeast.gr

Νικη στην Τσεχια για την Εθνικη ομαδα Μπασκετ Εφηβων



Πέτυχε τη δεύτερή της νίκη στη διοργάνωση

Εύκολα επικράτησε της Τσεχίας η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Πολωνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε με 100-72, για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου κατάταξης για τις θέσεις 13-16, και πέτυχε τη δεύτερή τoυ νίκη στη διοργάνωση.

Κορυφαίοι για την Ελλάδα ο Λαρεντζάκης με 29 πόντους και έξι τρίποντα και ο Μαραγκός που σημείωσε 22 πόντους.

Την Τετάρτη η Εθνική Εφήβων θα αντιμετωπίσει την Φινλανδία.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-47, 54-77, 72-100

Τσεχία (Ούλριχ): Χάμπετς 2, Μπέρναθ 4, Λάκμαν 2, Λίκα 7, Φεστρ 7 (1), Κριζ 9, Φέιτ 4, Χέρμαν 9 (1), Μπάζαρ 5, Μπέτζεκ 3 (1), Σβάντρλικ 10 (3), Κίζλινκ 10.

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Μποχωρίδης, Λαρεντζάκης 29 (6), Δημητρόπουλος, Δημακόπουλος, Τσελεντάκης 10 (2), Δεληγιώργης 10 (1), Αγραβάνης 11, Μελισσαράτος 7, Ζούμπος 3 (1), Καμπερίδης 8, Μαραγκός 22 (1).

Πηγή: sport-fm.gr

Για 40 χρονια και με τσουχτερα προστιμα η νομιμοποιηση των αυθαιρετων

Για 40 χρόνια η διατήρηση των αυθαιρέτων. Πως υπολογίζεται το πρόστιμο.
Στη δημοσιότητα έδωσε αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο η ρύθμιση για τα αυθαίρετα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Προβλέπονται πρόστιμα βάσει της τιμής ζώνης και αναλόγως του εμβαδού του αυθαίρετου κτίσματος, με γενναίες μειώσεις σε σχέση με το ισχύον ως σήμερα καθεστώς, αλλά και διάκριση μεταξύ κτισμάτων εντός κι εκτός σχεδίου.

Διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών

• Αφορά σε κατασκευές που έχουν ανεγερθεί έως 28/4/2010 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 3843/2010 για τους ημιυπαίθριους χώρους)
• Αφορά σε επιτρεπόμενες χρήσεις
Α. Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εντός σχεδίου πόλεως ή εντός ορίων οικισμών, η ρύθμιση ισχύει για σαράντα (40) χρόνια.
Β. Για τα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως ή εκτός ορίων οικισμών, η ρύθμιση ισχύει για είκοσι (20) χρόνια. Εάν ολοκληρωθεί ο πολεοδομικός σχεδιασμός και ο καθορισμός των χρήσεων γης και των όρων και περιορισμών δόμησης της περιοχής και το διατηρούμενο κτίσμα εντάσσεται σε αυτόν, διατηρείται για επιπλέον είκοσι (20) χρόνια.
Επιπλέον, προκείμενου περί αυθαίρετων κατασκευών που έχουν ανεγερθεί σε μη άρτια και συνεπώς μη οικοδομήσιμα οικόπεδα, η διατήρηση επίσης αυξάνεται σε 40 χρόνια υπό την προϋπόθεση:
• χρήσης, όμορου ή τμήματος όμορου ή οικοπέδου που βρίσκεται στο δήμο της αυθαίρετης κατασκευής, άρτιου και οικοδομήσιμου γηπέδου για τη συμπλήρωση της υπολειπόμενης αρτιότητας ή
• ειδικού προστίμου ισοδύναμου εμβαδού γης που υπολείπεται ή
• συνδυασμό των δύο παραπάνω.

Υπολογισμός προστίμου διατήρησης

Λαμβάνονται υπόψη:
1. Η ύπαρξη οικοδομικής άδειας,
2. Η θέση του κτίσματος σε περιοχή εντός ή εκτός σχεδίου,
3. Το είδος του ακινήτου (κύρια και μοναδική κατοικία, άλλη χρήση κ.λ.π),
4. Ο τύπος της πολεοδομικής παράβασης (κατ’επέκταση ή/και καθ’ύψος υπέρβαση δόμησης/κάλυψης, παραβίαση πλάγιων αποστάσεων ή/και οικοδομικής γραμμής),
5. Η αυθαίρετη αλλαγή ως προς την χρήση της οικοδομικής άδειας,
6. Η τιμή ζώνης, βάσει του συστήματος αντικειμενικών αξιών
7. Κάθε άλλο είδος αυθαίρετης κατασκευής (π.χ. πισίνες),
8. Υπό προϋποθέσεις, κοινωνικά κριτήρια.

Διαδικασία διατήρησης

Με πλήρη ευθύνη του ιδιοκτήτη και του μηχανικού υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη ή το νόμιμο εκπρόσωπό του, στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία ή στο ΚΕΠ μέχρι 31.12.2011, φάκελος με τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση
2. Παράβολο υπέρ του ελληνικού δημοσίου
(500€, 1000€ ή 2000€, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της αυθαίρετης κατασκευής)
3. Έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου
4. Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599/86 με τα στοιχεία της αυθαίρετης κατασκευής.
Το έντυπο υπολογισμού θεωρείται από την Πολεοδομική Υπηρεσία προσωρινά (σε περίπτωση εξόφλησης με δόσεις) ή οριστικά (σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης) και με αυτό ο ιδιοκτήτης πληρώνει στις τράπεζες το πρόστιμό του.

Ενδεικτικά πρόστιμα:

για 30τμ κατοικίας, σε διάφορες περιπτώσεις:

• Υπέρβαση δόμησης 30τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€, α’ κατοικία -> 3.375 €
• ΥΔ 30τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€ (+υπέρβαση ύψους >20%) -> 5.062 €
• ΥΔ 30τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€ (+υπέρβαση κάλυψης <20%)-> 4.050 €
• ΥΔ 30τμ, εκτός σχεδίου, με ΤΖ: 500€, (α’ κατοικία) -> 2.250 €

για 100τμ κατοικίας, σε διάφορες περιπτώσεις:

• Υπέρβαση δόμησης 100τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€, α’ κατοικία -> 11.250 €
• ΥΔ 100τμ, εντός σχεδίου, με ΤΖ: 1.500€(50τμ κύριοι/50τμ βοηθ.) -> 8.812 €
• ΥΔ 100τμ, εκτός σχεδίου, με ΤΖ: 500€ (β’ κατοικία) -> 27.000 €
• 100τμ, εκτός σχεδίου, με ΤΖ: 500€, α’ κατοικία -> 7.500 €
• 100τμ, εκτός σχεδίου, με ΤΖ: 500€, (α’ κατοικία, χωρίς άδεια) -> 22.500 €

για μεγάλα κτίρια (πλην κατοικίας) σε διάφορες περιπτώσεις:

• Αγροτική μονάδα 1.200τμ, εκτός σχεδίου με Τ.Ζ.: 500€ ->24.000€
• Βιομηχανία-τουρ. κατάλυμα 1.200τμ, εκτός σχεδίου με Τ.Ζ.: 500€ ->48.000€
• Βιομηχανία-τουρ. κατάλυμα 4.000τμ, εκτός σχεδίου με Τ.Ζ.: 500€ ->200.000€
• Βιομηχανία-τουρ. κατάλυμα 120τμ, εντός σχεδίου με Τ.Ζ.: 1.500€ ->7.200€
• Βιομηχανία-τουρ. κατάλυμα 1.200τμ, εντός σχεδίου με Τ.Ζ.: 1.500€ ->108.000€

Σημείωση: κατ’ αποκοπή πρόστιμο για αυθαίρετες κατασκευές μικρότερες από 20τμ:

• εντός σχεδίου με ΤΖ<2.000€ >2.000€
• εντός σχεδίου με ΤΖ≥2.000€ >3.000€
• εκτός σχεδίου >1.500€

πηγή : www.reporter.gr

Ντορα Μπακογιαννη αν δεν εκλεγω θα αποχωρησω απο την πολιτικη

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι αυτό είναι η αρχής της Δημοκρατίας.

stournaria notes: αντε με το καλο και στο σπιτι σου...

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ.Μπακογιάννη έστρεψε τα βέλη της κατά της κυβέρνησης, ζητώντας της να σοβαρευτεί, γιατί-όπως είπε- ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα.

Ζήτησε επίσης να εφαρμόζει την πολιτική της, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον που να επιτρέπει επενδύσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι για να έρθουν οι επενδύσεις χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα εγγυημένο από την τρόικα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σημείωσε ότι η λογική του κράτους μπαταχτσή, που δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του, οδηγεί υγιείς επιχειρήσεις να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

Η κ.Μπακογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης,λέγοντας ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.
πηγη : www.reporter.gr

Ξυπνησε και ηταν στο ψυγειο του νεκροτομειου

Φανταστείτε τι σοκ θα περάσατε αν ξαφνικά ξυπνούσατε και ανακαλύπτατε πως είστε κλεισμένοι μέσα σε ένα ψυγείο στο νεκροτομείο.

Κάτι τέτοιο έπαθε και ένας Νοτιοαφρικανός. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή το απόγευμα οι συγγενείς ενός άνδρα από το Γιοχάνεσμπουργκ τηλεφώνησαν στο νοσοκομείο για να πούνε ότι ο συγγενείς τους, το όνομα του δεν έγινε γνωστό, έχει πεθάνει μετά από κρίση άσθματος.

Το ασθενοφόρο πήγε, παρέλαβε τον...νεκρό και τον πήγε στο νεκροτομείο όπου τον έβαλαν στο ψυγείο χωρίς καν να ελέγξουν αν ζούσε. Μετά από 21 ώρες αφού δηλώθηκε νεκρός, δηλαδή κάπου το μεσημεράκι της Δευτέρας ο άνδρας ξύπνησε και τι να δει. Ότι βρίσκεται μέσα σε ψυγείο του νεκροτομείου.

Με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει χτυπούσε και τελικά οι εργαζόμενοι αφού άνοιξαν την πόρτα έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην εντατική και οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας της χώρας δήλωσε πως καλό θα ήταν οι συγγενείς των νεκρών να τηλεφωνούν στις αρχές και να βεβαιώνονται πως σίγουρα έχει...πεθάνει!
Τι να πούμε. Ζωή σε μας και σε αυτούς!

πηγή : NewsIt.gr

Ω3 Λιπαρα ευεργετικα τοσο απο τα ψαρια οσο και απο φυτικες πηγες

Αντίθετα από ό,τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, η κατανάλωση ω3 λιπαρών οξέων από φυτικές πηγές μπορεί να είναι εξίσου ευεργετική για την υγεία με την πρόσληψη ω3 λιπαρών από τα ψάρια, αναφέρει μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.

Γνωρίζουμε ότι η συστηματική κατανάλωση ω3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFA) – ειδικά εικοσιπεντανοϊκού (EPA) και δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA) από τα λιπαρά ψάρια και τα ιχθυέλαια – είναι σημαντική για την όραση, την φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου και την καλή υγεία της καρδιάς.

Ως εκ τούτου, οι τρέχουσες διατροφικές συστάσεις για τη διατήρηση επαρκών επιπέδων ω3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων στην κυκλοφορία προτείνουν την κατανάλωση μίας ή περισσότερων μερίδων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για το εάν και κατά πόσο τα άτομα που δεν τρώνε ψάρια βρίσκονται σε κίνδυνο για χαμηλά ή ανεπαρκή επίπεδα ω3 λιπαρών οξέων, κατάσταση που υπολογίζεται μέσω του λόγου EPA/ DHA.

Με βάση τη μελέτη EPIC (Ευρωπαϊκή Προοπτική Μελέτη για τον Καρκίνο και τη Διατροφή), οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 14.422 άτομα, άντρες και γυναίκες, ηλικίας 39-78 ετών, αναφορικά με τις διατροφικές τους επιλογές, την πρόσληψη καθώς και τα επίπεδα ω3 λιπαρών οξέων ανάλογα με τις διατροφικές τους συνήθειες (άτομα που τρώνε ψάρι, κρεατοφάγοι που δεν τρώνε ψάρι, χορτοφάγοι και αυστηρά φυτοφάγοι). Η ανάλυση των αποτελεσμάτων αποκάλυψε ότι η συνολική διατροφική πρόσληψη ω3 λιπαρών οξέων ήταν 20-43% χαμηλότερη στα άτομα που δεν έτρωγαν ψάρι σε σύγκριση με εκείνα που περιελάμβαναν τα ψάρια στο διαιτολόγιό τους.

Φάνηκε επίσης πως οι άντρες κατανάλωναν υψηλότερες ποσότητες ω3 λιπαρών οξέων συγκριτικά με τις γυναίκες. Συνολικά, το βασικό εύρημα της μελέτης ήταν ότι οι διαφορές στα επίπεδα EPA και DHA στο αίμα των συμμετεχόντων μεταξύ των τεσσάρων ομάδων ήταν μικρότερη από εκείνη που υπολογίστηκε μέσω της διατροφικής πρόσληψης. Σε προηγούμενες μελέτες είχε προκύψει πως ο βαθμός μετατροπής των ω3 λιπαρών οξέων φυτικής προέλευσης (α-λινολενικού οξέος-ALA) σε EPA και DHA είναι σχετικά χαμηλή. Τώρα όμως, τα δεδομένα από τη νέα αυτή μελέτη υποδεικνύουν ότι το ανθρώπινο σώμα έχει ικανοποιητική δυνατότητα παραγωγής EPA και DHA από ALA ελλείψει άμεσων πηγών ω3 λιπαρών οξέων από ιχθυέλαια.

Προς το παρόν, οι συστάσεις περί κατανάλωσης 1-2 μερίδων λιπαρών ψαριών την εβδομάδα εξακολουθούν να ισχύουν ώστε να εξασφαλίζεται η επαρκής πρόσληψη προσχηματισμένων DHA και EPA. Επιπλέον, σκευάσματα ιχθυελαίων ή τρόφιμα εμπλουτισμένα με EPΑ / DHA, όπως είναι για παράδειγμα εμπλουτισμένοι χυμοί φρούτων, μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή επιλογή για εκείνους που δεν τρώνε τα ψάρια. Καλό είναι όμως, παράλληλα με την πρόσληψη ω3 λιπαρών οξέων από ιχθυέλαια, να φροντίσουμε να καταναλώνουμε και φυτικές πηγές ω3, όπως ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορο ή μαλακές μαργαρίνες, ενισχύοντας την καθημερινή διατροφική πρόσληψη των ωφέλιμων αυτών λιπαρών.

ΠΗΓΗ: nutrimed.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/o3-lipara-oxea-choris-diakrisis/#ixzz1TEntcuqP

Καλαμαρακια γεμιστα ψητα στα καρβουνα

Τα έφτιαχνε η κυρά Λένη, γυναίκα του Ξυπόλητου, ψαρά και αργότερα και ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας με το ομώνυμο όνομα στην Άρτεμιδα στη Ραφήνα, ψαροταβέρνα που υφίσταται ακόμη. Τα καλαμάρια τα έπιανε ο άντρας κι εκείνη τα μαγείρευε μοναδικά! Αποτελούν ωραιότατο ορεκτικό, ή μέρος ενός πλουσιότερου γεύματος.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

4 μεγάλα καλαμάρια για ψητά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και περασμένες στο μπλέντερ ή αν δεν είναι η εποχή τους 200γρ. κονσέρβα κονκασέ
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μια πρέζα πάπρικα
λίγο κόκκινο καυτερό κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗΕίτε ζητάτε από τον ψαρά που αγοράσατε τα καλαμάρια να σας τα καθαρίσει είτε τα καθαρίζετε μόνοι σας. Ξεχωρίστε τα πλοκάμια και ψιλοκόψτε τα. Σε ένα τηγάνι σωτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, σωτάρετέ τα όλα μαζί για λίγο ακόμη και σβήστε τα με το λευκό κρασί. Αφήστε λίγο να εξατμιστεί, στη συνέχεια προσθέστε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το καυτερό πιπέρι. Σιγοβράστε τη γέμιση μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος προσθέστε το μαϊντανό. Η γέμιση δεν πρέπει να έχει πολλά ζουμιά.
Με αυτήν γεμίστε τα καλαμάρια και ράψτε τα με μια μεγάλη βελόνα και χοντρή κλωστή.
Ψήστε τα γεμισμένα καλαμάρια σε ψησταριά ή αν μπορείτε ιδανικά στα κάρβουνα.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art de la table

πηγή : http://www.yumm.gr/article/19502

Τι θα πληρωσουμε για τα τελη κυκλοφοριας του 2012

Σαν να μην έφταναν οι αλλεπάλληλες αλλαγές των τελευταίων ετών στον τρόπο φορολόγησης και τεκμηρίων των ΙΧ αυτοκινήτων ήρθε και ο νέος τρόπος που υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας, που κάνει υποψήφιους αγοραστές και πωλητές αυτοκινήτων άνω κάτω…
Αυξημένα τέλη κυκλοφορίας κατά 10% σε σχέση με πέρυσι θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων το 2011, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Για τα επιβατικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα έως την 31 Οκτωβρίου 2010 και τις μοτοσικλέτες, ανεξαρτήτως ημερομηνίας πρώτης ταξινόμησης, ισχύουν με βάση τον κυλινδρισμό:

Τα επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1 Νοεμβρίου 2010, θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:
Κλιμάκιο εκπομπών CO2 Τέλη κυκλοφορίας ανά γραμμάριο CO2

Στα ανωτέρω αυτοκίνητα περιλαμβάνονται και τα τύπου Jeep αυτοκίνητα, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό τους ως επιβατικών ή φορτηγών.
Τα υβριδικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έως 1.929 κ.εκ. απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας.
Για τα υβριδικά οχήματα άνω των 1.929 κ.εκ., τα τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται αναλογούν στο ήμισυ των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων.
Τα ηλεκτροκίνητα και υδρογόνου αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες απαλλάσσονται των τελών κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι επιβατικά αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης που προκύπτουν από την κυριότητα ή κατοχή τους.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/ti-tha-plirosoume-gia-ta-teli-kikloforia-tou-2012/#ixzz1TEmaBFT2

Αρωμα πως να το διαλεξετε και πως να το φορεσετε

Προσθήκη λεζάντας
Δε χρειάζεται να έχετε διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο του Ζίσκιντ για να νιώσετε τη μυστηριώδη δύναμη που μπορεί να ασκεί επάνω μας ένα άρωμα, αλλάζοντας εντελώς την εντύπωση που έχουμε για τους άλλους. Η όσφρηση είναι από τις πλέον ερωτικές αισθήσεις και στο παιχνίδι της αποπλάνησης φαίνεται ότι τα αρώματα κρατούν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για να επιλέξετε το άρωμα που σας ταιριάζει, να το φορέσετε όπως πρέπει και να το φυλάξετε σωστά, μετατρέποντάς το σε αναντικατάστατο όπλο γοητείας.

1. Η διαδικασία επιλογής του αρώματος
Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Το άρωμα γενικά επιλέγεται βάσει των συναισθημάτων που μας προκαλεί τη στιγμή που το μυρίζουμε, αλλά και της διάθεσης που έχουμε εκείνη τη στιγμή. Αποφύγετε λοιπόν να καταλήξετε σε κάποιο μόνο και μόνο επειδή είναι το πλέον διαφημισμένο της σεζόν, ή το φοράει η καλύτερή σας φίλη.

Μην επιχειρήσετε δοκιμάσετε περισσότερα από τρία διαδοχικά αρώματα. Ακόμα και η πιο ευαίσθητες μύτες δεν είναι σε θέση να διακρίνουν πολλές από τις πιο λεπτές νότες του κάθε αρώματος μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

Να αρχίζετε πάντα την έρευνα από τα πιο ελαφριά αρώματα προκειμένου να μην οδηγήσετε από την αρχή στο ... κόκκινο τους αισθητήρες της όσφρησης, ώστε να μην αντιλαμβάνεστε τελικά τη διαφορά ανάμεσα σ’ ένα αρωματικό μπουκέτο και σ’ ένα άλλο.

Μην προσπαθείτε να μυρίσετε ένα άρωμα κατευθείαν από το μπουκάλι. Πριν η μύτη σας προλάβει να έλθει σε γνωριμία με το χαρακτήρα του αρώματος, θα ... κατακλυστεί από το αλκοόλ που κάθε αρωματικό παρασκεύασμα περιέχει. «Ψεκάστε» το άρωμα σε μια mouillette (όπως λέγονται οι καρτούλες από απορροφητικό χαρτί που βρίσκουμε στα perfume bars).
Απαιτείται τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι το άρωμα να μπορεί να γίνει αντιληπτό στο σύνολό του. Χρειάζεται ηρεμία για να ανιχνεύσετε όχι μόνο τις επιφανειακές νότες, αλλά και τις κεντρικές, αυτές δηλαδή που δίνουν το χαρακτήρα κάθε αρωματικού μπουκέτου. Αν έχετε την υπομονή να περιμένετε ακόμα περισσότερο είναι πιθανό να εντοπίσετε και τις πιο βαθιές νότες, που, όπως λένε οι αρωματοποιοί, δίνουν το «σώμα» του αρώματος.

Σε δεύτερη φάση δοκιμάστε να συγκρίνετε τη μυρωδιά του αρώματος επάνω στη mouillette με την αίσθηση που σας αφήνει όταν το φοράτε επάνω σας. Είναι γεγονός ότι όταν το άρωμα έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας το αποτέλεσμα διαφέρει από αυτό που έχουμε στη μύτη μας, μετά από την επαφή με το αρωματισμένο χαρτί, ή από αυτό που θυμόμαστε έχοντας μυρίσει το ίδιο άρωμα επάνω σε κάποιον άλλο.
«Ψεκάστε» μία φορά επάνω στην εσωτερική πλευρά του καρπού. Αποφύγετε να τρίψετε τους δύο καρπούς μεταξύ τους, μια συνηθισμένη κίνηση που είναι όμως ικανή να αλλοιώσει την αίσθηση του αρώματος, τροποποιώντας κατά κάποιο τρόπο τη δομή και επηρεάζοντας τη διάχυσή του στον αέρα.
2. Πώς χρησιμοποιείται το άρωμα

Το ξέρατε; Το άρωμα φοριέται στα πιο ζεστά σημεία του σώματος, δηλαδή σε αυτά όπου η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο επιφανειακή: στο εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών, στο σημείο ανάμεσα στο στήθος, στο εσωτερικό του μπράτσου, ακόμα και στο έσω γόνατο! Η θερμότητα του δέρματος ευνοεί την εξάτμιση του αρώματος.

Η Coco Chanel συμβούλευε τις γυναίκες να αρωματίζονται στα σημεία που μπορεί να ... τις φιλήσει ένας άνδρας! Είχε δίκιο. Εφαρμόστε το άρωμα στις περιοχές που ασκούν μεγαλύτερη έλξη στον ερωτικό σας σύντροφο, όπως πχ ο λαιμός ή το ντεκολτέ.

Τυλιχτείτε από ... την κορυφή ως τα νύχια στα μόρια του αρώματος, φροντίστε όμως να μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Αρκεί (όταν η συσκευασία είναι vaporisateur) ενα ψέκασμα στον αέρα με το μπουκάλι στο ύψος του στήθους και σε απόσταση περίπου 50 εκατοστών από το σώμα σας. Στη συνέχεια απλώς βυθιστείτε αμέσως στο αρωματισμένο «σύννεφο». Με την ίδια τεχνική μπορείτε να αρωματίσετε και τα μαλλιά, αρκεί να είναι φρεσκολουσμένα, χωρίς να έχουν επάνω styling.

Ένα άλλο τέχνασμα για να αναδείξετε και να διατηρήσετε την ένταση του αρώματος είναι να χρησιμοποιήσετε την αντίστοιχη σειρά προϊόντων μπάνιου. Αφρόλουτρα, έλαια, λοσιόν ή γαλάκτωμα σώματος, αποσμητικά, καθώς και προϊόντα περιποίησης του δέρματος με το ίδιο άρωμα που έχει το eau de toilette σας, δίνουν την αίσθηση ότι ακόμα και μετά από πολλές ώρες έξω, έχετε μόλις αρωματιστεί.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμίξετε μια μικρή ποσότητα ουδέτερης ενυδατικής κρέμας σωματος με λίγες σταγόνες από το άρωμά σας. Το γαλάκτωμα θα «παγιδεύσει» το άρωμα και θα το διατηρήσει για αρκετή ώρα επάνω στο δέρμα.

Για να έχετε επάνω σας την αίσθηση του αρώματος όλη την ημέρα μια συνηθισμένη τακτική είναι να αρωματίζετε τα ρούχα σας (κυρίως μαντήλια, φουλάρια, μπλούζες). Προσοχή όμως: Φροντίστε να το κάνετε όταν τα ρούχα είναι καθαρά, ώστε το άρωμα να μην αναμειγνύεται με ιδρώτα ή σκόνη και επιπλέον (ειδικά σε πουλόβερ, σακάκια ή πουκάμισα) επιλέξετε να ρίξετε το άρωμα σε εσωτερικά σημεία (πχ στο γιακά ή στην επένδυση), ώστε να αποφύγετε τους λεκέδες. Για τον ίδιο λόγο καλύτερα να μην αρωματίζετε τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως μεταξωτά, σιφόν ή σατέν, όπως επίσης και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα ή τα δερμάτινα είδη σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια «ιδέα» αρώματος στο απορρυπαντικό σας όταν πλένετε μάλλινα ή βαμβακερά. Άλλο ένα μυστικό είναι να αρωματίσετε γενναιόδωρα μια κάρτα από απορροφητικό χαρτί και να τη φυλάξετε μέσα στα συρτάρια με τα ρούχα ή τα λευκά είδη σας.

Μικρές συμβουλές για τη φύλαξη και τη συντήρηση των αρωμάτων

Τα φυαλίδια με το άρωμα πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος δροσερό, με όχι πολύ φως και φυσικά στη σκιά, αν όχι στο απόλυτο σκοτάδι.
Κάθε φορά που ανοίγετε τη συσκευασία και χρησιμοποιείτε το άρωμα, σφραγίζετε προσεκτικά το μπουκάλι, ώστε να μην εισχωρεί ο αέρας και μέσω της διαδικασίας της οξείδωσης, το άρωμα σταδιακά αλλοιωθεί.

Από τη στιγμή που θα ανοιχτεί, το l’eau de toilette πρέπει να καταναλωθεί σε ένα διάστημα περίπου ενός χρόνου. Τα αρώματα δεν διατίθενται φυσικά σε αεροστεγείς συσκευασίες. Από τα πώματα των μπουκαλιών, συχνά ευφάνταστα στο σχεδιασμό, ο αέρας εισχωρεί έτσι και αλλιώς και αναπόφευκτα η αίσθηση του αρώματος μετά από κάποιους μήνες αλλάζει.

Εάν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πλαστική και μια γυάλινη συσκευασία, οπωσδήποτε προτιμήστε τη δεύτερη. Μπορεί το γυαλί να είναι πιο εύθραυστο, αλλά «σέβεται» περισσότερο το περιεχόμενό του.

Όταν ταξιδεύετε μη βάζετε το μπουκαλάκι του αρώματος στη βαλίτσα, μαζί με τις άλλες αποσκευές σας. Φυλάξτε το στην τσάντα σας ή σε μια χειραποσκευή για να ανακινηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο.


πηγή : http://www.beautysecrets.gr

Οδηγιες προς Ρωσους τουριστες που ερχονται Ελλαδα

Καθησυχαστικοί ότι η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής προορισμός εμφανίζονται οι Ρώσοι τουριστικοί αξιωματούχοι, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τους τουρίστες τους ότι θα ήταν καλύτερα να αποφεύγουν την Αθήνα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις.«Οι ταραχές στην Ελλάδα δεν άγγιξαν τις τουριστικές περιοχές, γι’ αυτό και οι Ρώσοι τουρίστες μπορούν να αισθάνονται πλήρως ασφαλείς», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας Αλεξάντρ Ρατκόφ.

Την ίδια στιγμή ο κ. Ρατκόφ συνέστησε στους συμπατριώτες του να επιδεικνύουν «προσοχή και προνοητικότητα» και να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε μεγάλες ελληνικές πόλεις, «όπου διεξάγονται ταραχές και πολύ περισσότερο να μην προσπαθήσουν να συμμετάσχουν σε αυτές».

Όπως επισημαίνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, που φιλοξενεί τις δηλώσεις Ρατκόφ, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταστεί για τους Ρώσους ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός διακοπών και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του 2010 επισκέφθηκαν την Ελλάδα περισσότεροι από 450 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες, σημειώνοντας ποσοστό αύξησης έναντι της προηγούμενης χρονιάς 64%.

Σημαντικά αυξητικές είναι και οι τάσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των τριών ελληνικών προξενείων στη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Νοβοροσίσκ), που εξέδωσαν μέχρι στιγμής 234.715 θεωρήσεις εισόδου, έναντι 147.604 πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 59 %. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εντός 48 ωρών έκδοση βίζας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr

Πενες με γαριδες μπροκολο κουνουπιδι και cheese sauce

Η συνταγή μπορεί να είναι για έξη άτομα, εμείς πάντως ήμασταν τέσσερις και δεν έμεινε τίποτα. Γλείψαμε μέχρι και την πιατέλα, μικροί και μεγάλοι.
Αν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα αυτή είναι μια διαφορετική συνταγή για ζυμαρικά. Το πάντρεμα των λαχανικών με τις γαρίδες και την πλούσια σάλτσα τυριών είναι απλώς μοναδικό και θα εντυπωσιάσει όλους όσοι είναι τυχεροί και το γευτούν.

ΥΛΙΚΑΓια 6 άτομα

1 πακέτο πένες (500γρ.)
200γρ. φουντίτσες κουνουπιδιού
200γρ. φουντίτσες μπρόκολου
½ κιλό φρέσκιες γαρίδες μικρές ή μεσαίες
250ml φρέσκο γάλα χαμηλό σε λιπαρά
50ml κρέμα γάλακτος
200γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε κυβάκια
200γρ. γραβιέρα τριμμένη
70γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τις πένες, μην ξεχνώντας να προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζει και να τις βράσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τις βγάλετε και να τις σουρώσετε όταν είναι ακόμη al dente (να κρατάνε στο δόντι).

Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα λαχανικά μέχρι να κρατάνε και αυτά λίγο στο δόντι.

Αφαιρέστε το εντεράκι από κάθε γαρίδας (τη μαύρη γραμμή που υπάρχει στη ράχη) χρησιμοποιώντας μια φουρκέτα μαλλιών. Βάλτε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε τις χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αφαιρέστε το κεφάλι, το κέλυφος και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια, αν είναι μεγάλες.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρέμα και τα τυριά και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήστε τα να λιώσουν ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και το φρέσκο θυμάρι, ανακατέψτε καλά και κρατήστε τη σάλτσα ζεστή.

Σε μια μεγάλη πιατέλα ή μπωλ βάλτε τις πένες, τα λαχανικά και τις γαρίδες, ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά, ρίξτε από πάνω τη ζεστή σάλτσα τυριών, ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε αμέσως.

Tips:- Η σάλτσα πρέπει να είναι σχετικά ρευστή, αν σας γίνει πηκτή προσθέστε λίγο ακόμη γάλα.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι τυρί σας αρέσει, όπως κατσικίσιο, παρμεζάνα, πεκορίνο κ.α..
-Πάνω από τις πένες τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι, του πάει τρελά.
-Επίσης αντί για πένες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε.
-Ένα κρασί Chardonnay ταιριάζει τέλεια.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

Πηγή : http://www.yumm.gr/article/19610

Κερκυρα αγαπημενες παραλιες και Canal d' Amour

To Canal D’Amour είναι μία από τις πιο αγαπημένες παραλίες στην Κέρκυρα.

Βρίσκεται σε ένα άνοιγμα στο βράχο μέσα στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει το Corfuinfo, η παράδοση λέει ότι όποιος κολυμπήσει σε αυτό το πέρασμα, στην άλλη πλευρά θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του.

Ολόκληρη η παραλία είναι διάσπαρτη από μικρούς όρμους και σπηλιές.
Ο ψαμμόλιθος των βράχων της περιοχής, διαβρωμένος από το νερό και τον αέρα, σχηματίζει εντυπωσιακά σύνολα που είναι λες και τα σκάλισε το χέρι κάποιου εκκεντρικού καλλιτέχνη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/to-panemorfo-canal-d-amour-stin-kerkira-pics/#ixzz1TEi4Wvc4

Κυριε ελεησον ευτυχως σωθηκαμε

thumb
Του Δημήτρη Μυ
Λοιπόν τι λέγαμε; Α! Ότι σωθήκαμε! Ομως γιατί δεν αισθανόμαστε – ολοένα και περισσότεροι από εμάς -- το ευτυχές αυτό συναίσθημα της ανακούφισης; Είμαστε μήπως περιορισμένων πνευματικών δυνατοτήτων και δεν κατανοούμε την μέγιστη προσπάθεια και επιτυχία του ηγέτη μας; Φωτιά να πέσει να μας κάψει τους αχάριστους...
Ο ηγέτης, ωστόσο, δεν κάμπτεται από τις αδυναμίες και την ανωριμότητα του πόπολου. Προχωρά ακάθεκτος και το οδηγεί (το... πόπολο) μέχρι την τελική σωτηρία η οποία, με τη χριστιανική έννοια του όρου προσφέρεται ως ανταμοιβή, στην άλλη (μετά θάνατο) ζωή! Ο δρόμος για τη σωτηρία που άνοιξε ο ηγέτης (και σημαιοστολίζουν τα παπαγαλάκια των media) περνά μέσα από τη δοκιμασία, την εξομολόγηση, τα βάσανα τη νηστεία την προσευχή. Ας ρίξουμε μια ματιά πως έχει χαραχτεί αυτός ο δρόμος για τη σωτηρία μας:
Νέα μέτρα (δοκιμασία)
  1. Η αύξηση της παρακράτησης φόρου, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, που θα εφαρμοστεί από τη μισθοδοσία του Αυγούστου.
  2. Από τον Αύγουστο επιβάλλεται εισφορά (υπέρ ανεργίας και υπέρ του ΤΠΔΥ) συνολικού ύψους 3% στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
  3. Εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς «αλληλεγγύης» ύψους από 1% έως 4%, σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.
  4. Τέλος επιτηδεύματος, σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ύψους 300 ευρώ, φέτος και 400-500 ευρώ, το 2012.
  5. Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών, σε σκάφη αναψυχής και σε πισίνες.
  6. Κόβονται 6% οι συντάξεις ΝΑΤ Από την 1η Αυγούστου επιβάλλεται εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ σε συνταξιούχους κάτω των 60 με συντάξεις πάνω από 1.700 ευρώ.
  7. Μειώνεται 10% - 15% το εφάπαξ σε ασφαλισμένους Δημοσίου που αποχώρησαν μετά την 1η-1-2010.
  8. Από το Σεπτέμβριο αυξάνεται από 13% σε 23% ο ΦΠΑ σε ανθρακούχα νερά, αναψυκτικά, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες.
  9. Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας κατά 10%.
  10. Αυξάνεται ο φόρος κατά 6 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Τα παραπάνω μέτρα, μαζί με αυτά που έχουν προηγηθεί με το μνημόνιο 1 και αυτά που με βεβαιότητα θα έρθουν με το μνημόνιο2 δε χωρά αμφιβολία πως εξασφαλίζουν τη σωτηρία (με τη χριστιανική έννοια του όρου) για τεράστια τμήματα του πληθυσμού, καθώς θα ανακαλύψουν τις ευεργετικές συνέπειες της νηστείας...
...και προσευχή
Διαβάζοντας κανείς το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ξεπούλημα) και τους ρυθμούς που αυτό θα ακολουθήσει, δύσκολα αποφεύγει το επιφώνημα «αμάν»- Παναγιά μου. Και τότε, αρχίζει ο διάλογος με τα Θεία (προσευχή) , ο οποίος για τους λιγότερο ευσεβείς μπορεί να καταλήξει και σε «γ@μ@σταυρίδια», καθώς αντιλαμβάνονται ότι πωλείται το σύνολο της δημόσιας περιουσίας μόνο και μόνο για να πληρωθούν τόκοι και πανοτόκια. Εχουμε και λέμε μέχρι και το Σεπτέμβριο:
1. θα έχουν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΑΘ
2. του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»,
3. του ΟΠΑΠ (επέκταση σύμβασης και νέες άδειες παιγνιδιών),
4. του ΟΛΘ
5. και των Κρατικών Λαχείων.
6. Θα επιλεγούν σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων, για τα Περιφερειακά αεροδρόμια (28) ανάμεσα στα οποία τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κέρκυρας, Χανίων, Κω, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης και Χίου, πλην του Ηρακλείου Κρήτης.
7. Μεταλλευτικά δικαιώματα Προβλέπεται η παραχώρηση εκμετάλλευσης κοιτασμάτων χρυσού και άλλων μετάλλων στη Χαλκιδική, στην Πέραμο και στις Σάππες Θράκης.
8. ΛΑΡΚΟ Α.Ε.: Στόχος είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση.
9. Μικροί λιμένες και μαρίνες: θα παραχωρηθεί η διαχείρισή τους σε ιδιώτες.
10. ΤΡΑΙΝΟΣΕ:
11. Ελληνικά Ταχυδρομεία: Το Δημόσιο σχεδιάζει την εντός του πρώτου τριμήνου του 2012 μερική ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με την πώληση τουλάχιστον του 40% των μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει και τη διοίκησή της.
12. Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε. και άδειες καζίνων: Το Δημόσιο θα πωλήσει το 49,0% που κατέχει στο καζίνο, το οποίο θα ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και θα ανανεώσει τις άδειες των καζίνων.
Λοιπόν τι λέγαμε; Α! Σωθήκαμε... Κύριε (Γιώργο) ελέησον

πηγή : www.topontiki.gr

Νεος ρολος Καουμποι για τον Harrison Ford

Φαίνεται ότι γλυκάθηκε με το ρόλο του στο Cowboys & Aliens και θέλει να ξαναφορέσει σπιρούνια ο Harrison Ford.

Ο ηθοποιός λέγεται πως ήδη έχει συμφωνήσει για τον επόμενο ρόλο του ο οποίος επίσης θα είναι σε ένα γουέστερν, κανονικό αυτή τη φορά.

Ο τίτλος είναι Black Hats και ο Ford θα υποδυθεί τον θρυλικό Wyatt Earp. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Max Allan Collins και την έχουν αναλάβει οι δημιουργοί του 300.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/neos-rolos-kaoumpoi-gia-ton-harrison-ford/#ixzz1TEbJcNP2

Οπισθεν ολοταχως ο Ραγκουσης στο θεμα των ταξι

Πίσω κάνει η κυβέρνηση στο θέμα των ταξί, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται τόσο από τους επαγγελματίες, όσο και κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αδειάζοντας τον υπουργό Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος επέδειξε πρωτοφανή εμμονή στην τήρηση και μόνο των όρων του Μνημονίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος ανακοίνωσε ότι, συνεχίζεται ο διάλογος με τους ιδιοκτήτες ταξί με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος με συγκεκριμένους κανόνες.

Ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι, θα γίνει ανοικτός και ενδελεχής διάλογος.

Η αναφορά «σε απελευθέρωση με συγκεκριμένους κανόνες», παραπέμπει στη λογική των κινήσεων του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα περί πληθυσμιακών κριτηρίων στο άνοιγμα του επαγγέλματος.
Η άτακτη υποχώρηση του κ. Ραγκούση καταγράφεται ήδη ως μια πρώτη σημαντική επιτυχία του κλάδου, με την κυβέρνηση ήδη να ανησυχεί έντονα για την εκδήλωση και άλλων απεργιακών «πυρκαγιών».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.greek-radar.gr/atakti-ipochorisi-ragkousi-gia-ta-taxi/#ixzz1TEWFkDBR



Αν χρωστατε στην εφορια τοτε ξεχαστε τον μισθο σας

Ζητούν από εταιρίες να αποδίδουν στην εφορία τις αποδοχές υπαλλήλων τους.
Ειδοποιητήρια έχουν αποσταλεί σε επιχειρήσεις για την κατάσχεση μισθών των εργαζομένων τους για χρέη που έχουν οι τελευταίοι προς το Δημόσιο. Με αυτές τις ενέργειες το υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά πιέζει τους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» με εγκύκλιο που έστειλε το υπ. Οικ. Προς όλες τις εφορίες, ζητάει να ειδοποιηθούν άμεσα όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με αυτό το σχέδιο κατασχέσεων το υπουργείο πιστεύει πως θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα του Προϋπολογισμού του.

Όσοι δεν προσέλθουν στην εφορία εντός λίγων ημερών θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα εναντίον τους, όπως η κατάσχεση εισοδημάτων, που σε κάποιους φορολογουμένους έχει ήδη ξεκινήσει.

Αν το χρέος έχει περάσει τους τέσσερις μήνες, τότε θα παραπέμπονται ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Τέλος το υπουργείο έχει προσλάβει ιδιώτες δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές, οι οποίοι ουσιαστικά θα αναλάβουν να ξεκαθαρίσουν το μητρώο των οφειλετών.

πηγή : www.polispress.gr



Οι Γερμανοι ( επιχειρηματιες ) ξαναρχονται

Οι Γερμανοί (επιχειρηματίες) ξανάρχονται! Με διαδικασίες εξπρές ξεκινά η γερμανική επιχειρηματική απόβαση στη χώρας μας. Οι προεργασίες για την τελική «εξόρμηση» των Γερμανών είχαν ξεκινήσει πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, με πολλαπλές επαφές μεταξύ αντιπροσώπων των δύο χωρών και υπό τις διαταγές της ίδιας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Προτού καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης να στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ, ανακοίνωσε χτες ότι την Τετάρτη θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με αντικείμενο τις επενδύσεις και αναπτυξιακές ευκαιρίες που μπορούν να βρουν επί ελληνικού εδάφους.

Οι Γερμανοί βιομήχανοι, όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, προσβλέπουν σε επικερδείς συμφωνίες με την Ελλάδα και εκτιμούν ότι οι επενδύσεις τους μπορεί να φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ.
Ήδη ο κ. Ρέσλερ έχει συντάξει πρόγραμμα 16 σημείων υπό την ονομασία «»Επενδυτική επίθεση και ανάπτυξη για την Ελλάδα», με στόχο να προσδιοριστούν όλες οι αναγκαίες δράσεις ώστε το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας να μετουσιωθεί σε πράξεις.

πηγή : www.polispress.gr



Ναντια Μπουλε: Πιο sexy αποσο φανταζεσαι

Είναι ο μοναδικός λόγος για να ξυπνάς το πρωί ακόμα και στην καλοκαιρινή σου άδεια. Η 26χρονη παρουσιάστρια έχει φάει αρκετή λάσπη τα τελευταία τρία χρόνια αλλά βρήκε τον δρόμο της προς την πρωινή ζώνη. Το MEN 24 επικροτεί τον ΑΝΤ1 και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην “more sexy than you think” Νάντια.

Είναι σίγουρα η πιο παρεξηγημένη τηλεοπτική περσόνα της τελευταίας πενταετίας. Αν και όμορφη ξανθιά, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη θέση που τις αξίζει ανάμεσα στις τηλεοπτικές μας βεντέτες. Θες γιατί δεν έκανε ποτέ την απλή γλάστρα; Θες γιατί είναι αυθόρμητη στις κινήσεις και στον τρόπο που μιλάει; Θες γιατί δεν είναι σοβαροφανής σαν κάθε άλλη συνομήλική της; Θες γιατί για κάποιο χρονικά διάστημα την ήξεραν όλοι περισσότερο σαν το κορίτσι του Αρναούτογλου παρά σαν την Νάντια;

Την ώρα που η Φαίη Σκορδά “πουλούσε” το ντεκολτέ της στον Alter, η Δούκισσα Νομικού στεκόταν ανέκφραστη μπροστά στην τηλεοτπική κάμερα και η Ζέτα Μαρκυπούλια παρίστανε τη παγοκολώνα, η Νάντια Μπουλέ έδειχνε στον τηλεθεατή ότι υπάρχει και η άλλη όψη της ξανθιάς παρουσιάστριας. Εκείνης που δεν ντρέπεται να είναι ο εαυτός της ακόμα και on camera. Κι αν δεν κάνω λάθος, αυτό είναι που έκανε την ωραία Ελένη, κραταιά κυρία στην πρωινή ζώνη.

Τυχαίνει να ξέρω την Νάντια πολλά χρόνια. Από τότε που φοιτούσαμε στο ίδιο πανεπιστήμιο. Τότε που γνώρισα μια Νάντια με κοκκάλινα γυαλιά και κότσο. Τότε που χρειάστηκε να μου ψιθυρίσει ένας φίλος “ρε μαλάκα αυτή είναι που έχει εκπομπή στο MAD” για να την καταλάβω.

Από τότε την παρακολουθούσα σε όλα τα χρόνια της εξέλιξής της. Από το μουσικό κανάλι στο Life Style, το πρωινό του Mega, το Top Chef και το Elatte. Και όσες φορές και αν την συναντούσα επιβεβαίωνα κάθε φορά ότι η Νάντια είναι πιο sexy, πιο αυθόρμητη και πιο ταλαντούχα απ' όσο μπορείς να φανταστείς.










Διακοπες σε Ξενοδοχειο πεντε αστερων με χρηματα του Κρατους

Την ώρα που η χώρα ασφυκτιά στον κλοιό της κρίσης, οι κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) απολαμβάνουν τριήμερα χλιδής στο πιο ακριβό resort της Πελοποννήσου.

Χάριν στο τουριστικό τριήμερο που προβλέπεται μια φορά το χρόνο, τα στελέχη της επιχείρησης κάνουν διακοπές χλιδής με τα λεφτά του ελληνικού λαού στο Aldemar Olympian Village Hotel, στη δυτική Πελοπόννησο, στην περιοχή Σκαφίδια του Πύργου Ηλείας.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα χτισμένο πάνω στη θάλασσα, με δεκάδες πισίνες.

Σύμφωνα με το press-gr την έγκριση έδωσε ο υφυπουργός Γ. Μανιάτης, ενώ το γεγονός πληροφορήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρισκόταν στην Αμερική.

Το εξοργιστικό βέβαια είναι ότι διοίκηση της εταιρείας ενέκρινε το τουριστικό τριήμερο όχι μόνο για τους 98 εργαζόμενους της εταιρείας, αλλά και τους συγγενείς τους!

Όλο αυτό το …τσουνάμι των τζαμπατζήδων, δεν πλήρωσε μάλιστα ούτε οδοιπορικά, αφού ακόμη και η βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους πληρώθηκε από τον ΔΕΣΦΑ!

Παρά το γεγονός ότι ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις προς ιδιωτικοποίηση εταιρείες, συνεχίζει να προσφέρει στους εργαζομένους της μοναδικής χλιδής εκδρομές εκτός Αθηνών χωρίς καν να εντάσσονται σε προγραμματισμένο συνέδριο. Έτσι, για τα «μάτια του κόσμου»!

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης υποστηρίζει τώρα ότι δεν το γνώριζε και ότι σήμερα θα κάνει έρευνα για το ποιος έδωσε την εντολή και πώς εγκρίθηκαν τα έξοδα μιας τέτοιας δαπάνης.

Αναμένουμε τα αποτελέσματα...




Την κοινοβουλευτικη του ομαδα θα ενημερωσει ο πρωθυπουργος

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενημερώνει αύριο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.

Η συνεδρίαση προγραμματίζεται για τις 9:30 το πρωί και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι κατ' ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή αναμένεται η ενημέρωση της Ολομέλειας της Βουλής, σε «μίνι» προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

http://www.newsbeast.gr/





Ψητες πιπεριες µε αντσουγιες και καππαρη

Αυτές οι πιπεριές είναι τέλειες αν μείνουν για λίγη ώρα στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις τους. Τις συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Εξαφανίζονται στο λεπτό. Είναι ιδανικός καλοκαιρινός μεζές για παρέα.

Υλικά

5 κόκκινες πιπεριές
5 κίτρινες πιπεριές
2 πράσινες πιπεριές
100 γραμμ. αντσούγιες
2 κ.σ. κάππαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
Λίγα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα του φούρνου μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους και να σκάει. Τότε τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε μπολ που κλείνει καλά. Τις αφήνουμε να ιδρώσουν για λίγα λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε γύρω γύρω. Αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Αραδιάζουμε σε πιατέλα τις πιπεριές σε στρώσεις με το σκόρδο, την κάππαρη, τις αντσούγιες. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο (σαν σαλάτα). Τέλος πασπαλίζουμε με μπόλικο βασιλικό.

Σερβίρουμε τις πιπεριές κρύες ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ: Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και τις κλείνουμε σε σακούλα ή σκεύος να ιδρώσουν για 5΄-10΄. Τις καθαρίζουμε-ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστές. Όταν κρυώσουν, δεν ξεφλουδίζονται εύκολα.

μερίδες 6

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

πηγή : http://www.argiro.gr/



Εκλεισε ο Περπερογλου στον ΠΑΟ

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, ο Στράτος Περπέρογλου με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε πως δεν του ήταν καθόλου δύσκολο να αποφασίσει να παραμείνει στο «τριφύλλι».

«Ήθελα πολύ να μείνω στην ομάδα και αυτό έγινε», δήλωσε αρχικά, για να προσθέσει: «Όλοι αναγνωρίζουμε τα νέα δεδομένα που υπάρχουν γενικότερα και ειδικότερα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό για άλλη μια χρονιά. Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς και να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Προσωπικά, δεν ήταν πολύ δύσκολο να πάρω την απόφαση να παραμείνω, γιατί ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα. Και θα πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας όλα τα παιδιά που θέλουν να μείνουν πραγματικά στην ομάδα, αναγνωρίζοντας κάποια δεδομένα και καταστάσεις».





Ενα απλο μινι φορεμα αλλα με εξτρα στυλ

Πως μπορείς να δώσεις έξτρα στυλ στην εμφάνισή σου τώρα το καλοκαίρι όταν φοράς το απλό μίνι λευκό σου φόρεμα;

Μα με τα κατάλληλα αξεσουάρ φυσικά!

Η απλότητα του λευκού φορέματος μας αφήνει ελεύθερο το πεδίο να αναδείξουμε τα όμορφα και εντυπωσιακά αξεσουάρ μας.

Γενικά μπορούμε σχετικά εύκολα να προσθέσουμε στο λευκό φόρεμα τα περισσότερα από τα αγαπημένα μας αξεσουάρ χωρίς να φοβόμαστε για μη ταιριαστούς συνδυασμούς και στυλιστικά λάθη.

Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν κάποιοι ακαταμάχητοι συνδυασμοί που τους βλέπουμε και στις διάσημες σταρ που έχουν βοήθεια από τους καλύτερους στυλίστες στον κόσμο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

1. «Ντρουμ Ντρουμ» τα Βραχιόλια σου…..

Γιατί: Το απλό λευκό φόρεμα αφήνει το έδαφος ουδέτερο για να αναδειχτούν τα χρώματα και τα σχέδια από τα βραχιόλια στο γυμνό μας καρπό και μπράτσο.

2. Το Μαύρο Σακάκι/Jacket.


Γιατί: Μα για την έντονη και στιλάτη αντίθεση που δημιουργεί!

3. Μεταλλικές Λάμψεις.


Γιατί: Η λάμψη των ασήμι και χρυσών αξεσουάρ δείχνει ακόμα πιο όμορφη και εντυπωσιακή με φόντο το λευκό χρώμα χωρίς ταυτόχρονα να κάνει την εμφάνισή μας υπερβολική.

4. Αξεσουάρ σε Χρώμα Ταμπά.


Γιατί: Αυτή η γήινη απόχρωση σε κάθε είδους αξεσουάρ πάνω στο λευκό χρώμα δίνει ένα πολύ όμορφο διακριτικό και φυσικό look

5. Το Αέρινο Μακρύ Φουλάρι


Γιατί: Ένα αέρινο φουλάρι τυλιγμένο χαλαρά γύρω από το λαιμό είναι τέλειο για ένα πιο casual αλλά ταυτόχρονα chic look.

πηγη : http://www.e-gynaika.gr/




Εκτος οι Τορο και Παντελιτς λογω μικροενοχλησεων

Εκτός από τον αγώνα με τη Βρέμη λόγω μικροενοχλήσεων

Απόντες από το πιο σημαντικό, ως τώρα, φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης το βράδυ της Τρίτης (20:00, Νοvasports 2) θα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Μάρκο Πάντελιτς λόγω μικροενοχλήσεων. Αντίθετα, στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο Ράφικ Τζεμπούρ που ξεπέρασε το κρυολόγημα.

Τόσο ο διεθνής μπακ των «ερυθρολεύκων» όσο και ο Σέρβος επιθετικός αποφασίστηκε να προφυλαχθούν από την φιλική αναμέτρηση με την γερμανική ομάδα ενώ εκτός πλάνων είναι και αυτή τη φορά οι ανέτοιμοι Φέισα και Γέστε αλλά και ο τραυματίας Μέγερι.

Αντίθετα, ο Ράφικ Τζεμπούρ που ταλαιπωρήθηκε από ένα κρυολόγημα είναι απολύτως έτοιμος και θα λάβει μέρος κανονικά. Οι πέντε παίκτες που θα αγωνιστούν κόντρα στην Βέρντερ θα μείνουν στο Έρμελο και θα προπονηθούν μόνοι τους.




Γαριδες ψημενες σε κρουστα αλατιου

Ενα πιάτο καλοκαιρινό που θα μοσχοβολάει φρέσκο θαλασσινο αέρα και ελληνική γεύση.

Υλικά
16 μεγάλες γαρίδες
4 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. μαϊντανό

1 κ.γλ. θαλασσινό χοντρό αλάτι

Για την πικάντικη μαγιονέζα

2 κρόκους αυγών (βιολογικά)

1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς το φύτρο) πολτοποιημένη

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι

ελαιόλαδο ελαφρύ, όσο πάρει (περίπου 250 ml)

2 κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί

1 κ.γλ. πιπέρι καγέν

Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε τις γαρίδες: Ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής το μαϊντανό και το σκόρδο, περνώντας πολλές φορές το μαχαίρι πάνω στα υλικά, μέχρι να γίνουν πάστα. Αν έχουμε γουδί, γίνεται πιο εύκολα, βάζοντας όλα τα υλικά μέσα και χτυπώντας τα.

Στεγνώνουμε καλά τις γαρίδες (όπως είναι, με το κέλυφος) σε απορροφητικό χαρτί και τις αλείφουμε με το μείγμα του μαϊντανού που ετοιμάσαμε.

Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μία στρώση το μισό αλάτι, αραδιάζουμε πάνω τις γαρίδες και τις καλύπτουμε καλά με το υπόλοιπο αλάτι.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 250οC και ψήνουμε για 20΄. Σερβίρουμε τις γαρίδες όπως είναι, με το ταψί, γιατί είναι εντυπωσιακό το θέαμα, αλλά και επειδή θα διατηρηθούν ζεστές. Συνοδεύουμε με πικάντικη μαγιονέζα ή σάλτσα ντομάτας.

Για τη μαγιονέζα

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξίδι, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, να διαλυθεί το αλάτι.

Προσθέτουμε τους κρόκους και το λάδι λίγο-λίγο, με ροή κλωστής και πάντα ανακατεύοντας. Αφού πάρει όλο το λάδι, τότε δυναμώνουμε το χτύπημα.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Τέλος, προσθέτουμε το αγγουράκι και το καγέν. Ανακατεύουμε και παγώνουμε την πικάντικη μαγιονέζα.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

πηγή : http://www.argiro.gr/





Οι γυναικες προτιμουν να σερφαρουν στο Διαδικτυο παρα να κανουν σεξ


Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, στην οποία κλήθηκαν συμμετέχοντες και από τα δύο φύλα, να επιλέξουν από μία λίστα … καθημερινών δραστηριοτήτων, τρεις χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσαν να ζήσουν για ένα μήνα.

Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες επέλεξαν για τις δύο πρώτες θέσεις, ως απολύτως απαραίτητα τον ύπνο και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, ωστόσο αναφορικά με το τρίτο υπήρξαν κάποιες διαφορές στα θέλω τους.

Ενώ οι άντρες επέλεξαν το σεξ, το ωραίο φίλο επέλεξε να κάνουν μπάνιο. Όμως η γενικότερη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες αρχίζουν και ασχολούνται περισσότερο με την τεχνολογία, που μέχρι τώρα υπήρξε ένας παραδοσιακά ανδροκρατούμενος χώρος.

Για την ακρίβεια σε ένα δείγμα πληθυσμού ηλικίας μεταξύ 18 και 54, ένα 54% των γυναικών είναι κάτοχοι «έξυπνων» κινητών, με μόλις το 46% το αντίστοιχο στους άντρες.

Η έκθεση όμως συνεχίζει στο ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν κάποιο παιχνίδι κατεβασμένο στο κινητό τους, παρά οι άντρες, ενώ σε ποσοστό 44% διαθέτουν Wii, εν αντιθέσει με τους άντρες που το ποσοστό κυμαίνεται στο 41%.






Τι εγινε σαν σημερα ...

σαν Σημερα Στις 26 Ιουλίου

1822: Η Μάχη στα Δερβενάκια. Καταστροφή του Δράμαλη.

1856: Γεννήθηκε ο Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1925. («Ο Πυγμαλίων»)

1925: Ο ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο του αγώνα και νικά τον Ηρακλή με 2-1. Στις φανέλες των παικτών του φιγουράρει το τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι, που θα αντικατασταθεί από τον δικέφαλο αετό τέσσερα χρόνια αργότερα.

1940: Γεννήθηκε ο Τόλης Βοσκόπουλος, τραγουδιστής και ηθοποιός.

1943: Γεννήθηκε ο Μικ Τζάγκερ, άγγλος μουσικός, μέλος των Rolling Stones.

1953: Πέθανε ο Νικόλαος Πλαστήρας, στρατιωτικός και πολιτικός, πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1945 και από το 1950 έως το 1952.

1953: Αρχίζει η επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.

1953: Υπογράφεται η Συνθήκη της Κορέας που έδωσε τέλος στον τρίχρονο πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου σκοτώθηκαν 1,6 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες και Κινέζοι και 118.000 άνδρες των στρατευμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

1964: Γεννήθηκε η Σάντρα Μπούλοκ, αμερικανίδα ηθοποιός.

1974: Σχηματίζεται από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Δεν μετέχουν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι της Αριστεράς.



Ποιες ευρωπαικες τραπεζες δισταζουν να δεσμευτουν στο ελληνικο πακετο

Μπορεί να έκλεισε η συμφωνία για τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών τραπεζών στο χρέος της ελληνικής κυβέρνησης, όμως αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες με μεγάλη έκθεση στα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ακόμη προσυπογράψει το σχέδιο για τη συμμετοχή των πιστωτών στο δεύτερο ελληνικό πακέτο διάσωσης ως το ύψος των 37 δις ευρώ.

Να θυμίσουμε πως το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, προέκυψε ως αποτέλεσμα συμφωνίας μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσώπων μεγάλων ευρωπαϊκών με έκθεση στο ελληνικό χρέος υπό τη διεύθυνση του Institute of International Finance (IIF), προβλέπει δε την ανταλλαγή ή μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων που ωριμάζουν για 30 χρόνια.

Μεταξύ των τραπεζών που δεν έχουν δεσμευτεί ακόμη να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρόγραμμα είναι η βρετανική Royal Bank of Scotland, οι γερμανικές DZ Bank και LBBV και η αυστριακή Erste Bank, τράπεζες με έκθεση στα ελληνικά ομόλογα της τάξης των 3 δις ευρώ.

Ανώτατα τραπεζικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αβεβαιότητα σχετικά με τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας και τους τρόπους εφαρμογής του. Ακόμα και σε ό,τι αφορά το επίπεδο της εκτιμώμενης συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών – που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα φτάσει τα 37 δις ευρώ μέσα στα 3 επόμενα έτη, ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής που έκανε τον συντονισμό των ομολογιούχων θα φτάσει τα 54 δις – παραμένει μια διάχυτη σύγχυση.

Στην πραγματικότητα, βέβαια οι αποκλίσεις των αριθμών περιγράφουν σωστά τα πράγματα: τα 54 δις ευρώ είναι το ποσό που αναμένεται ότι θα δεσμεύσουν οι τράπεζες στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή του τραπεζικού τομέα στην μετακύλιση ή το σχέδιο ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων θα φτάσει το 90% και τα 37 δις ευρώ είναι το ποσό που θα λάβει όντως η Ελλάδα, επειδή τα 16,8 δις ευρώ από τα λεφτά των τραπεζών θα κατευθυνθούν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος ‘πιστωτικής αναβάθμισης’.

Με τον όρο αυτό περιγράφεται ο μηχανισμός με τον οποίο η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να επενδύσει το 20% του δανεισμού της σε ένα ασφαλιστικό όχημα που θα διαθέτει εγγυήσεις ανώτατης πιστοληπτικής αξιολόγησης για προστασία απέναντι στο ενδεχόμενο ενός μελλοντικού χρεοστασίου.

Άλλη μια πηγή ισχυρής αβεβαιότητας έχει να κάνει με το επίπεδο συμμετοχής των τραπεζών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, θεωρείται εύλογη η συμμετοχή του 90% των τραπεζών στο σχήμα η οποία θα οδηγήσει σε 54 δις ευρώ χρηματοδότησης ως τα μέσα του 2014 και σε 135 δις ως το 2020.



Κοντα στην Ανακαλυψη του σωματιδιου του Θεου


Πιο κοντά από ποτέ δείχνουν να είναι οι επιστήμονες στην απομόνωση του μποζονίου του Higgs ή αλλιώς σωματίδιο του «Θεού», … που θεωρείται ως ένα από τα πλέον θεμελιώδη σωματίδια σχετικά με την δημιουργία του σύμπαντος.

Μετά από ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, που διεξάγονται τα σχετικά πειράματα στα Γαλλοελβετικά σύνορα, οι επιστήμονες είναι σε θέση πλέον να μας παρουσιάσουν απτά στοιχεία για το μέχρι τώρα θεωρητικό αυτό σωματίδιο.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε τη Παρασκευή, οι ερευνητές ανακοίνωσαν στο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στη Γένοβα, τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματά τους.

Δύο διαφορετικές ομάδες, που εργάζονται με διαφορετικούς ανιχνευτές στον επιταχυντή, παρατήρησαν κάποιες συγκρούσεις σωματιδίων στα δεδομένα τους, κάτι που συνήθως είναι δείγμα κάποιας νέας ανακάλυψη και άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση πολύ πιθανό να είναι η εύρεση του πολυπόθητου για μελέτη σωματιδίου.


 
Όμως ειδικοί υιοθετώντας μία πιο συγκρατημένη στάση, επεσήμαναν πως θα μπορούσαν αυτές οι «συγκρούσεις» να οφείλονται σε κάποια δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών ή σε κάποια υπολογιστικά ελαττώματα του προγράμματος.


Εκπρόσωποι και από τις δύο ομάδες συμμερίζονται εν μέρει αυτήν την άποψη. Αν και έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικές μεθόδους για την ανίχνευση των σωματιδίων και οι δύο εχουν παρατηρήσει αυτές τις συγκρούσεις κάτι που αν τελικά δεν οφείλεται σε κάποιο ελάττωμα στα προγράμματα τότε θα είναι πολύ ενδιαφέροντες οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις.




πηγή : http://www.techit.gr/







Ενα βημα πριν την επιλεκτικη χρεοκοπια

Λίγο πριν την επιλεκτική χρεοκοπία και επισήμως φαίνεται πως βρίσκεται η Ελλάδα όπως έχει πρώτο γράψει το S10. Καθώς η σκόνη των κυβερνητικών πανηγυρισμών κατακάθεται η ομοβροντία αρνητικών εκθέσεων αλλά και της υποβάθμισης της Moody’s έρχεται να ξεθωριάσει σιγά σιγά την ευφορία για την πρόσφατη συμφωνία της ευρωζώνης για την χώρα μας.


Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ιστορική συμφωνία της Ευρώπης για την Ελλάδα η Moody’s υποβάθμισε την χώρα μόλις μια βαθμίδα πάνω από την επιλεκτική χρεοκοπία ενώ η Morgan Stanley τονίζει ότι και μετά από αυτήν η τροχιά του χρέους παραμένει μη διατηρήσιμη στα επόμενα επτά χρόνια ενώ η Nomura τονίζει ότι το νέο πακέτο δεν ελαφραίνει σημαντικά το χρέος που βαραίνει την Ελλάδα!

Όλα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας ήταν μια πύρρειος νίκη και συνεπώς η χώρα μας δεν θα αποφύγει τελικά την οριστική χρεοκοπία κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον με άμεση συνέπεια να επανέλθει στις αγορές σε κάποια από τις … επόμενες γενιές της…

Το δεύτερο πακέτο διάσωσης αγοράζει χρόνο για την Ελλάδα, αλλά δεν βελτιώνει πραγματικά τη φερεγγυότητα της χώρας, καταλήγουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Η τροχιά του χρέους παραμένει μη διατηρήσιμη στα επόμενα επτά χρόνια, υπολογίζουν, εκτιμώντας ότι για να αποφευχθεί ένα haircut στα ομόλογα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, απαιτείται ένας συνδυασμός ομαλής εφαρμογής των προγραμμάτων λιτότητας και αποκρατικοποιήσεων με πολύ υψηλή ανάπτυξη, κάτι που σύμφωνα με τον οίκο συγκεντρώνει χαμηλές πιθανότητες.

Η πιθανότητα haircut αυξάνεται μετά το 2013, επισημαίνει η Morgan Stanley και υπολογίζει ότι σε αυτή την περίπτωση, οι ομολογιούχοι θα πάρουν πίσω το 50% των χρημάτων τους. Σε ένα τέτοιο σενάριο, το χρέος της Ελλάδας θα πέσει στο 90% του ΑΕΠ, επίπεδα που χαρακτηρίζονται ως οικονομικά και πολιτικά ανεκτά.

Σε επενδυτικό επίπεδο, ο οίκος συστήνει στους πελάτες του να τηρήσουν long θέσεις στα ελληνικά κρατικά ομόλογα λήξης Μαρτίου 2012 με κουπόνι 4,3% και στους τίτλους λήξης Μαΐου 2012 με κουπόνι 5,25%.

Κατά τρεις βαθμίδες υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας η Moody’s, σε Ca από Caa1, βυθίζοντάς την περαιτέρω σε junk status, καθώς εκτιμά ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα υποστούν σημαντικές ζημιές.

Στην ανακοίνωσή της η Moody’s επισημαίνει ότι το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποδηλώνει πως η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, ουσιαστικά βρίσκεται στο 100%.

Όπως τονίζει ο οίκος αξιολόγησης, ο συνδυασμός του προγράμματος που ανακοινώθηκε από την ΕΕ και οι προτάσεις ανταλλαγής χρέους από τα μεγάλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα, υποδηλώνει ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καταγράψουν μεγάλες οικονομικές απώλειες από την έκθεσή τους στο κρατικό ελληνικό χρέος.

Οι αναπτυσσόμενες προοπτικές της αξιολόγησης, αντανακλούν την τρέχουσα αβεβαιότητα για την ακριβή αξία των τίτλων που θα λάβουν οι πιστωτές στην ανταλλαγή. Όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή χρέους, η Moody’s θα επανεξετάσει το πιστωτικό risk profile των υφιστάμενων ή νέων τίτλων που θα εκδοθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Το ανακοινωθέν πρόγραμμα της ΕΕ σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του IIF, υποδηλώνουν ότι η πιθανότητα μιας αναγκαστικής ανταλλαγής (distressed exchange) και ως εκ τούτου μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας, είναι ουσιαστικά 100%.

Το μέγεθος της ζημιάς των επενδυτές θα καθοριστεί από τη διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας του χρέους που ανταλλάσσεται και της αξίας της αγοράς του χρέους που έλαβε. Το IIF έχει δηλώσει πως οι απώλειες των επενδυτών θα κυμανθούν στο 20%.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη υποβάθμιση της Moody’s για την Ελλάδα, ήταν την 1η Ιουνίου, όταν είχε υποβαθμίσει τα ελληνικά ομόλογα κατά τρεις βαθμίδες, σε Caa1 από το B1. Πριν από αυτό, στις 9 Μαΐου η Moody’s είχε τοποθετήσει τις αξιολογήσεις του ελληνικού χρέους υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση.

Κοιτάζοντας περαιτέρω μπροστά, ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι το πρόγραμμα της ΕΕ και η προτεινόμενη ανταλλαγή χρέους, αυξάνουν τις πιθανότητες η Ελλάδα να κατορθώσει να σταθεροποιήσει και εν τέλει να μειώσει το χρέος της.

Το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα ωφελεί ακόμη όλη την ευρωζώνη, συγκρατώντας το «άγριο» βραχυπρόθεσμο ρίσκο μετάδοσης που πιθανότατα θα ακολουθούσε από μια άτακτη στάση πληρωμών ή από μεγάλα haircuts του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, η Ελλάδα έχει ακόμη να αντιμετωπίσει μεσοπρόθεσμες προκλήσεις φερεγγυότητας. Το μέγεθος του χρέους της θα παραμείνει υψηλότερα του 100% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια και έχει ακόμη να αντιμετωπίσει πολύ σημαντικά ρίσκα εφαρμογής των δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.





Facebook : κατα λαθος στη φορα τα βιντεο των χρηστων

Ένα λάθος στο Facebook, αποκάλυπτε για μία ολόκληρη εβδομάδα, τα προσωπικά βίντεο των χρηστών του.Tο Facebook φαίνεται πως αντιμετωπίζει για ακόμα μία φορά προβλήματα με την ασφάλεια του.

Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα κάθε χρήστης μπορούσε να δει την ονομασία καθώς και το thumbnail από τα προσωπικά videos που είχαν ανεβάσει οι φίλοι του αλλά δεν είχαν κάνει την πρόσβαση τους, δημόσια σε όλους.


Ευτυχώς όμως που τα βίντεο αυτά δεν ήταν προσβάσιμα παρά μόνο σε αυτούς που είχαν άδεια να τα δουν οπότε αν επιχειρούσε κάποιος χωρίς έγκριση να τα δει το Facebook τους έστελνε σε μία “σελίδα λάθους” με το μήνυμα οτι “το video δεν βρέθηκε”.

Από την πλευρά του το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παραδέχτηκε το πρόβλημα αυτό και ανακοίνωσε οτι πλέον έχει διορθωθεί.



Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...