Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πενες με γαριδες μπροκολο κουνουπιδι και cheese sauce

Η συνταγή μπορεί να είναι για έξη άτομα, εμείς πάντως ήμασταν τέσσερις και δεν έμεινε τίποτα. Γλείψαμε μέχρι και την πιατέλα, μικροί και μεγάλοι.
Αν έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα αυτή είναι μια διαφορετική συνταγή για ζυμαρικά. Το πάντρεμα των λαχανικών με τις γαρίδες και την πλούσια σάλτσα τυριών είναι απλώς μοναδικό και θα εντυπωσιάσει όλους όσοι είναι τυχεροί και το γευτούν.

ΥΛΙΚΑΓια 6 άτομα

1 πακέτο πένες (500γρ.)
200γρ. φουντίτσες κουνουπιδιού
200γρ. φουντίτσες μπρόκολου
½ κιλό φρέσκιες γαρίδες μικρές ή μεσαίες
250ml φρέσκο γάλα χαμηλό σε λιπαρά
50ml κρέμα γάλακτος
200γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε κυβάκια
200γρ. γραβιέρα τριμμένη
70γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε τις πένες, μην ξεχνώντας να προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζει και να τις βράσετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τις βγάλετε και να τις σουρώσετε όταν είναι ακόμη al dente (να κρατάνε στο δόντι).

Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε τα λαχανικά μέχρι να κρατάνε και αυτά λίγο στο δόντι.

Αφαιρέστε το εντεράκι από κάθε γαρίδας (τη μαύρη γραμμή που υπάρχει στη ράχη) χρησιμοποιώντας μια φουρκέτα μαλλιών. Βάλτε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε τις χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αφαιρέστε το κεφάλι, το κέλυφος και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια, αν είναι μεγάλες.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρέμα και τα τυριά και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήστε τα να λιώσουν ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε και το φρέσκο θυμάρι, ανακατέψτε καλά και κρατήστε τη σάλτσα ζεστή.

Σε μια μεγάλη πιατέλα ή μπωλ βάλτε τις πένες, τα λαχανικά και τις γαρίδες, ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά, ρίξτε από πάνω τη ζεστή σάλτσα τυριών, ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε αμέσως.

Tips:- Η σάλτσα πρέπει να είναι σχετικά ρευστή, αν σας γίνει πηκτή προσθέστε λίγο ακόμη γάλα.
-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι τυρί σας αρέσει, όπως κατσικίσιο, παρμεζάνα, πεκορίνο κ.α..
-Πάνω από τις πένες τρίψτε λίγο φρέσκο πιπέρι, του πάει τρελά.
-Επίσης αντί για πένες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο ζυμαρικό επιθυμείτε.
-Ένα κρασί Chardonnay ταιριάζει τέλεια.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

Πηγή : http://www.yumm.gr/article/19610

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...