Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Οι πιο δυσαρεστημένοι και απαισιόδοξοι στην Ευρώπη εμφανίζονται οι Έλληνες .

Οι Έλληνες καταγράφουν υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας, αρνητικής προδιάθεσης και χαμηλής αξιοπιστίας σε εθνικούς και διεθνείς θεσμούς σε έρευνα του Ευρωβαρομέτρου, που διενεργήθηκε τον Νοέμβριο στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, στις τέσσερις υποψήφιες και στα κατεχόμενα.


Χαμηλή εμπιστοσύνη αποδίδουμε στην ΕΕ (ακολουθώντας τους Βρετανούς), μολονότι γενικά θεωρούμε ότι είναι ένας διεθνής οργανισμός που προσφέρει ασφάλεια. Επ' αυτού ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Π.Καρβούνης, που παρουσίασε την έρευνα, υποστήριξε πως «δεν έχει γίνει ευρέως αντιληπτό ότι η ΕΕ έσωσε την Ελλάδα από την πτώχευση» και απέδωσε ευθύνες στην ελλιπή ενημέρωση που προσέφερε ευρύτερα η ελληνική πολιτεία και οι φορείς της.

Πόσο μεγάλο θα είναι το πετρελαϊκό σοκ του 2011

Οι πέντε τελευταίες μεγάλες παγκόσμιες υφέσεις έλαβαν χώρα μετά από μια μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συγκεκριμένα στη δεκαετία του 1970 και του 1990, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου οφείλονταν σε περιορισμούς της προσφοράς, είτε από τον ίδιο τον ΟΠΕΚ, είτε εξαιτίας ενός πολέμου στη Μέση Ανατολή. Σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα το 2008, οφείλονταν σε μεγάλη αύξηση της ζήτησης.


Αλλά σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η παγκόσμια οικονομία δεν άντεξε τις υφεσιακές επιπτώσεις των υψηλών τιμών ενέργειας. Και από τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ξεπέρασαν ήδη τα 100 δολάρια το βαρέλι – βρέθηκαν δηλαδή 33% πιο ψηλά από ό,τι το περασμένο καλοκαίρι – είναι λογικό να φοβόμαστε ότι το νέο πετρελαϊκό σοκ μπορεί να πλήξει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Οι τιμές του πετρελαίου πρέπει, ωστόσο, να ανέβουν κι άλλο και η άνοδος να κρατήσει πολύ περισσότερο χρόνο για να είναι δικαιολογημένοι αυτοί οι φόβοι.

Eurobank: Πανίσχυρη, με 14,5 δις. από το Δημόσιο! .

Την εικόνα μιας πανίσχυρης τράπεζας πρόβαλε χθες η Eurobank, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2010. Το μόνο που παρέλειψαν να αναφέρουν τα κορυφαία στελέχη της, ενημερώνοντας τους αναλυτές στο conference call, είναι πότε σκοπεύει η τράπεζα που ανήκει στον όμιλο του πλουσιότερου Έλληνα να επιστρέψει στο Δημόσιο τις ενισχύσεις κεφαλαίου που έχει λάβει, όπως απέφυγαν, όλως τυχαίως, να αναφέρουν το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ρευστότητας που έλαβε το 2010 η Eurobank από το Δημόσιο…


Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...