Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ολοκληρη την προπονηση εβγαλαν Γεστε, Φεισα και Μιραλας



Ολόκληρη την προπόνηση έβγαλαν Γέστε, Φέισα και Μιραλάς

Με όλους τους ποδοσφαιριστές -πλην του Μπάλας Μέγερι που ακολούθησε ατομικό-να λαμβάνουν κανονικά μέρος στο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού στο Έρμελο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε τους Γέστε, Φέισα και Μιραλάς να «βγάζουν» ολόκληρη την προπόνηση. Ψιλόβροχο και κρύο στην Ολλανδία, με τον Ισπανό τεχνικό να δίνει εντολή στους παίκτες του να προπονηθούν σε κανονικούς ρυθμούς ενόψει του αυριανού φιλικού κόντρα στη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε «έτρεξε» τους ποδοσφαιριστές του παρά το γεγονός πως «πάτησαν» Ολλανδία πριν μερικές ώρες. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» θέλει να τους έχει όλους σε ετοιμότητα και για αυτό αρχικά έκαναν ασκήσεις τακτικής με την μπάλα ενώ ακολούθησε δίτερμα.

Στην τελευταία φάση του διπλού ο Παπάζογλου χτύπησε τον Φουστέρ σε μια διεκδίκηση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Ισπανός από την προπόνηση, χωρίς όμως να έχει κάτι σοβαρό. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχει περίπτωση ο Βαλβέρδε να χρησιμοποιήσει κόντρα στην Βάρεγκεμ και τον Γέστε.

Διευκρίνιση Βαλβέρδε για μεταγραφές


Σε διευκρίνιση παρέμβαση, προς αποφυγήν… παρεξηγήσεων, οδηγήθηκε αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κρίνοντας πως οι δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού το πρωί του Σαββάτου (23/7) για το Έρμελο παρερμηνεύτηκαν, ο Βάσκος τεχνικός έσπευσε να ξεκαθαρίσει στους δημοσιογράφους πως η μόνη περίπτωση να γίνουν επιπλέον μεταγραφές είναι να διαπιστωθεί ανάγκη σ’ αυτό το στάδιο προετοιμασίας.

Πηγή: sport-fm.gr

Σοκ απο τον θανατο της Amy Winehouse

Τα μηνύματα που έγραψαν στο twitter

Αν και τα προβλήματα με τον εθισμό στον αλκοολισμό και στις ναρκωτικές ουσίες «φρέναραν» την πορεία της στη μουσική σκηνή, χωρίς αμφιβολία όλοι αναγνωρίζουν το ταλέντο της.

Πολλοί διάσημοι αστέρες αποφάσισαν να αποχαιρετίσουν τη μόλις 27 ετών βρετανίδα τραγουδίστρια ποστάροντας μηνύματα γι΄αυτήν στο twitter.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το νέο του θανάτου της είναι ήδη από τα πολυσυζητημένα θέματα στο δημοφιλές αυτό site κοινωνικής δικτύωσης.

Ricky Martin: «Μόλις το έμαθα. Αισθάνομαι πόνο. Αισθάνομαι οργή. Αναπαύσου όμορφο κορίτσι. Είσαι ελεύθερη».

Kim Kardashian: «Μόλις άκουσα ότι έφυγε η Amy Winehouse. Τι πραγματικό ταλέντο! Εύχομαι να είναι σε καλύτερο μέρος».

Alyssa Milano: «Τραγικό. Αναπάυσου εν ειρήνη, Amy Winehouse».

Ashton Kutcher: «RIP Amy Winehouse».

Dita Von Teese: «Σας παρακαλώ πείτε μου ότι τα νέα για την Amy Winehouse δεν είναι αληθινά».

Nia Vardalos: «Εν συντομία, RIP Amy Winehouse».

Demi Moore: «Πραγματικά δυσάρεστα τα νέα για την Amy Winehouse. Σκέφτομαι την οικογένειά της. Μακάρι η ταραγμένη της ψυχή να ηρεμίσει».

Kelly Osbourne: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω αυτή τη στιγμή, κλαίω τόσο πολύ, μόλις έχασα μια από τις καλύτερες φίλες μου. Θα σε αγαπώ Amy για πάντα και ποτέ δεν θα ξεχάσω τον πραγματικό σου εαυτό».

Stefano Gabbana(των Dolce& Gabbana): «Απίστευτο. Εκπληκτική καλλιτέχνης».


Φιναλε με ασυνεννοησια για το νεο κομμα

Άδοξα φαίνεται να τελείωσαν οι προσπάθειες για έναν νέο φορέα στον χώρο των σοσιαλιστικών και πασοκογενών δυνάμεων, τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών, αφού παρά τους διαύλους επικοινωνίας που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ τους, η αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας από πολλά ΜΜΕ, κυρίως διαδικτυακές πύλες και μπλογκ, οδήγησε σε διευκρινίσεις. Φαίνεται ότι οι όποιες πρωτοβουλίες είτε ήταν πρόωρες είτε έγιναν… δεύτερες σκέψεις.

Το γραφείο Τύπου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες περί δημιουργίας νέου κόμματος, χωρίς να αποκλείει όμως τίποτε, αφού - όπως επισημαίνεται στο κείμενο - σε μια τέτοια περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί από τα μέλη και τη βάση του Κινήματος.

Παρόμοιου κλίματος επιστολή επίσης έστειλε στο «Π» και ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, στην οποία τονίζει ότι σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του η πληροφορία δεν ισχύει και διευκρινίζει ότι «με τον αγώνα εναντίον των δανειακών συμφωνιών (του λεγόμενου ‘‘Μνημονίου’’) θέλησα, ως πανεπιστημιακός δάσκαλος και ως Έλληνας πολίτης, να θέσω στη διάθεση του Ελληνικού Λαού τις γνώσεις μου για το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό θέμα του επονείδιστου δανεισμού της Ελλάδας». Υποστηρίζει μάλιστα επί της ουσίας ότι «η προσπάθεια δεν αποβλέπει ούτε στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, ούτε στη συμμετοχή σε ίδρυση ή σε υπάρχον πολιτικό κόμμα».

Διευκρινίσεις έδωσε ακόμη ο Αλέξης Μητρόπουλος, που δήλωσε ότι δεν συμμετέχει σε πρωτοβουλία για ίδρυση νέου κόμματος, καθώς και ότι η Αριστερά σήμερα δεν έχει ανάγκη από νέα κόμματα, αλλά ενότητα και κοινή δράση για να αποτραπεί η ολοσχερής καταστροφή του λαού. Επίσης δήλωση ότι δεν συμμετέχει στην «πρωτοβουλία των 8» για τη δημιουργία νέου κόμματος έκανε σε επικοινωνία με την εφημερίδα η Σοφία Σακοράφα. Αυτά στο επίπεδο των στελεχών, που συχνά κινδυνεύουν από τον ενθουσιασμό συνεργατών τους, γιατί σε επίπεδο βάσης τα πράγματα ακολουθούν άλλο δρόμο, αφού σε συνάντηση σοσιαλιστικών συνιστωσών που έγινε την περασμένη Τετάρτη συμφωνήθηκε από τον Σεπτέμβρη να υπάρξουν ενωτικές αντιμνημονιακές και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες.
πηγή : http://topontiki.gr/article/19782

Επιθεση hacking στο Κεντρο Ηλεκτρονικης Αμυνας της Βοννης

Μόλις λίγες εβδομάδες έχουν περάσει από τα εγκαίνια της έναρξης των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ηλεκτρονικής Άμυνας (Cyber Defense Center) στη Βόννη της Γερμανίας και ήδη δέχθηκε τις πρώτες διαδικτυακές επιθέσεις από hackers.

Οι υπεύθυνοι του Cyber Defense Center δηλώνουν αποφασισμένοι να ανακαλύψουν τους κακόβουλους χρήστες που πραγματοποίησαν τη συγκεκριμένη επίθεση πάση θυσία.

Ενώ οι έρευνες της υπόθεσης έχουν ξεκινήσει, οι αρχές ενημέρωσαν ότι έχουν ήδη συλλάβει 2 ύποπτους ως μέλη της ομάδας hacking “n0n4m3 cr3w” (No Name Crew), η οποία φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την εν λόγω διαδικτυακή επίθεση.

Οι αρχές οι οποίες κρατούν τους υπόπτους δήλωσαν ότι ο αρχηγός των No Name Crew, ο 23χρονος hacker που ακούει στο ψευδώνυμο Darkhammer, είναι μάλιστα ο ένας εκ των συλληφθέντων.
Η ομάδα διέψευσε ότι κρατούνται δύο εκ των μελών της ομάδας No Name Crew και δήλωσε ότι κανείς από τους υπόπτους που έχει συλληφθεί δεν είναι μέλος της ομάδας No Name Crew.

πηγή : http://www.secnews.gr/archives/17926

Παγωτο βυσσινο με γιαουρτι

Υλικά
  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κρόκοι
  • 90 γραμμ. ζάχαρη
  • 200 γραμμ. γιαούρτι
  • 450 γραμμ. βύσσινα χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 6΄-7΄ με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν καλά και να γίνουν ανοιχτόχρωμη κρέμα. Λίγο πριν βράσει η κρέμα τη ρίχνουμε, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ, λίγη λίγη στους χτυπημένους κρόκους. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε την κρέμα πάνω στο μπεν μαρί μέχρι να πυκνώσει ελαφρά και να μένει στρώση στη ράχη της κουτάλας. Μόλις πυκνώσει η κρέμα, βγάζουμε το μπολ από το ζεστό μπεν μαρί και το βάζουμε πάνω σε μπολ με παγάκια και κρύο νερό (κρύο μπεν μαρί). Ανακατεύουμε ελαφρά να κρυώσει η κρέμα καλά. Βουτυρώνουμε ελαφρά 1 λαδόκολλα και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας. Την παγώνουμε στο ψυγείο. Στο μεταξύ πολτοποιούμε τα βύσσινα στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Όταν παγώσει η κρέμα ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο το γιαούρτι, ανακατεύοντας πάντα με σύρμα, και τέλος ρίχνουμε τον πουρέ βύσσινο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή, αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, ακολουθούμε την παλιά μέθοδο παγώματος με τα πολλά χτυπήματα.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά
 

 

Το Baidu μιμεiται τη Google με τον κινeζικο «Chrome»

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας, Baidu δημιούργησε τον δικό της διαδικτυακό περιηγητή, μιμούμενη τη Google που δημιούργησε τον Chrome. Ο περιηγητής περιλαμβάνει αρκετές εφαρμογές, φιλοδοξώντας να αντικαταστήσει τους άλλους browsers.
Ο περιηγητής της Baidu, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε Windows, αλλά διαθέτει το δικό του «κατάστημα» διαδικτυακών εφαρμογών, καθώς και μια επιφάνεια εργασίας που θυμίζει κατά πολύ εκείνη του Chrome. Το πρόγραμμα περιήγησης προσφέρει επίσης<…>
εκτενείς επιλογές προσαρμογής για τη διαχείριση των συντομεύσεων, δημιουργώντας μια διάταξη στην οθόνη που μοιάζει πολύ με εκείνη του iPad της Apple.

Μία μελέτη του νέου περιηγητή συνιστά ότι είναι πολύ καλός, αλλά διαθέτει ακόμη κάποια κενά. Την μελέτη μπορείτε να δείτε εδώ. H Baidu ετοιμάζεται επίσης να δημιουργήσει δικό της λειτουργικό σύστημα, στοχεύοντας κυρίως σε Android για κινητά τηλέφωνα.
Βλέπουμε ότι κινείται στα χνάρια της Google και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που μια κινέζικη εταιρεία μιμείται προϊόντα. Οι Κινέζοι είναι γνωστοί για τις απομιμήσεις, αφού έχουν κατορθώσει να κλωνοποιήσουν ακόμη και ένα ολόκληρο Apple Store.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Baidu ξεκινάει πολύ δυναμικά από την Κίνα, επεκτείνοντας την αγορά της, αν φυσικά σκεφτούμε ότι η Google όταν χρησιμοποιείται στην Κίνα παρουσιάζει πολλά προβλήματα, λόγω των μηχανισμών ελέγχου των αναζητήσεων.
πηγή : http://www.secnews.gr/archives/17929

Παγωτο με Ροδακινο

Υλικά
  • 250 ml γάλα
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 450 γραμμ. ροδάκινα (σάρκα καθαρισμένη, χωριστά τα κουκούτσια)
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού. Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη. Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα. Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας. Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί. Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 60 λεπτά
πηγή : http://argiro.gr

Η Δολοφονια της γλωσσας

Ο Δρόμος είχε τη δική του ιστορία, ήταν μια λέξη μοναχά "Ελευθερία"

Ο στόχος κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι η υποταγή της πλειοψηφίας μέσω της στέρησης γνώσης και έκφρασης. Σε αυτό το πλαίσιο δράσης, το υπερόπλο που ονομάζεται γλώσσα πρέπει να παραμείνει κτήμα μιας Ελίτ. Οι μάζες πρέπει να στερηθούν τον τρόπο δημιουργικής και ελεύθερης έκφρασης ώστε η νόηση και η παιδεία τους να είναι απόλυτα ελεγχόμενες και στείρες. Γι' αυτό παραδοσιακά κάθε προοδευτική κίνηση είχε ως βασικό αίτημα την παιδεία, όχι ως προς τα κονδύλια αλλά το δικαίωμα ελευθερης διακίνησης της Γνώσης.
Το φαινόμενο ελέγχου της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι παγκόσμιο φαινόμενο.

Στην Ελλάδα όμως ο χώρος της παιδείας ήταν ανέκαθεν στο στόχαστρο για συγκεκριμένους λόγους που επικεντρώνονται στη ιδιαίτερη φύση της Ελληνικής γλώσσας:

Η Ελληνική κατέχει την πρώτη θέση στο βιβλίο Γκίνες με 5,000,000 λέξεις και άνω των 80 εκατομμυρίων λεκτικών τύπων. Αντίστοιχα η Αγγλική έχει μόλις 490,000 λέξεις. Ακόμα και βάσει του μοντέρνου λεξικού Webster, η Αγγλική γλώσσα φαίνεται να έχει δανειστεί πάνω από 40,000 Ελληνικές λέξεις. Φανταστείτε ότι από όλες τις Σλαβικές διαλέκτους μαζί έχει δανειστεί μόλις 34  ενώ λ.χ από την Τουρκική 57. Αντίστοιχη και μεγαλύτερη είναι η επιρροή στην Γαλλική, που οδήγησε τον Γάλλο ιστορικό J.P. Vernant να δηλώσει ότι "οι Έλληνες μας εφηύραν" (1997).

Η ίδια πολιτική ακρωτηριασμού Εθνικών γλωσσών όπως είπαμε είναι παγκόσμια πρακτική εμπνευσμένη από την απάνθρωπη ιμπεριαλιστική Βρεταννική αποικιοκρατία που συνεχίζεται από την πλανητική πλέον αυτοκρατορία του καπιταλισμού. Ο άμεσος στόχος είναι εμφανής: Η αποδυνάμωση της ανθρώπινης έκφρασης και σκέψης δημιουργεί τον ιδεατό υπήκοο του νέου καθεστώτος όπου αυτοσκοπός είναι η ταύτιση της ευτυχίας όχι με τη δημιουργία αλλά την κατανάλωση. Ποιά πολυεθνική άραγε δεν θα ονειρευόταν ένα παγκόσμιο πελατολόγιο όπου η διανομή των προϊόντων της θα γινόταν χωρίς αντίδραση ή αμφισβήτηση;

Εκεί αποσκοπούσαν και οι εγκάθετοι της "διανόησης" με αριστερή προβιά που προσπάθησαν έντεχνα να συκοφαντήσουν την εκάστοτε Εθνική γλώσσα προσδίδοντας της ταξικό χαρακτήρα: Ο πλούτος της γλώσσας ταυτίστηκε με τον ταξικό πλούτο ενώ ο σωστός προλετάριος έπρεπε να χρησιμοποιεί την απλοποιημένη "προλεταριακή" γραμματική. Τι γελοίος τρόπος για την ηλιθιοποίηση και υποδούλωση της πλειοψηφίας!  Το επιχείρημα όχι μόνο αυτοαναιρείται με μια μελέτη της Ποντιακής ή της Κυπριακής διαλέκτου (τι πλούτος) αλλά και από την φύση της ταξικής πάλης με Μαρξιστική ή άλλη προσέγγιση.


Ο ίδιος ο Στάλιν το 1950 διαβλέποντας τη σύνδεση καπιταλισμού - εκφυλισμού της γλώσσας έγραψε:
"Δεν υπάρχει γλώσσα ταξική, γλώσσα του λαού παρά μόνον γλώσσα εθνική. Υπαρχει δημοτική που πρέπει σταδιακά να παραμεριστεί προς όφελος της ιστορικής εθνικής γλώσσας" και συμπληρώνει " Ισχυρίζονται (οι εγκάθετοι) πως κάθε ταξική γλώσσα έχει την ταξική γραμματική της ήτοι προλεταριακή γραμματική και αστική γραμματική. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Στην εθνική γλώσσα υποτάσσονται οι διάλεκτοι ως κατώτερες μορφές". (Περί Γλωσσολόγων, 28/7/1950).
Ιδιαίτερα γλώσσες όπως η Ελληνική και η Κινέζικη, οι μόνες ζώσες εδώ και 4,000 χρόνια σύμφωνα με τον Ισπανό ιστορικό Francisco Adrados, αποτελούν μήτρα δημιουργίας ευρύτερου πλέγματος γλωσσών που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη Μητρική. Κατά τον Adrados οι περισσότερες γλώσσες του πλανήτη σήμερα θεωρουνται κρυφοελληνικές γεγονός που αποδεικνύεται από τα τμήματα Ελληνικών σπουδών ανά τον κόσμο.



Thomas Macaulay
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού είναι η περίπτωση της Ινδίας και των Σανσκριτικών. Τα Σανσκριτικά είναι η μήτρα των 150 και πλέον διαλέκτων που ομιλούνται στην Ινδία και θα μπορούσε να είναι η ενωτική Λαϊκή γλώσσα, όπως ακριβώς έγινε στο Ισραήλ με την αρχαία Εβραϊκή. Εκεί ανέλαβε δράση ο βαρώνος Θωμάς Μακώλαιυ (Thomas Babington Macaulay, 1800 - 1859) ο αποκαλούμενος Πάπας της Βρεταννικής παιδείας των Ινδιών. Οργάνωσε την παιδεία της κατεχόμενης χώρας με σκοπό την κατασκευή μιας ελίτ Ινδών Εξευρωπαϊσμένων κλώνων. "Μιας τάξης ανθρώπων που θα είναι οι ενδιάμεσοι φορείς μεταξύ ημών, των επικυριάρχων και των εκατομμυρίων που διοικούμε". Ένα "Κολωνάκι" λοιπόν με σκοπό να δυτικοποιήσει παιδεία, συνήθειες και ήθη.

Αυτό ακριβώς το Κολωνάκι (με την ομώνυμη έδρα μάλιστα!) που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, για το οποίο διατέθηκαν πακτωλοί χρημάτων με σκοπό την αντίστοιχη εξευτελιστική διάβρωση. Επιστρατεύτηκαν απίστευτες περσόνες τύπου Κωστόπουλου για να περάσουν ένα life - style γκλαμουριάς και αγαμίας με όπλο την αμορφωσιά. Το "θέλω να γίνω σιτάρ", αστείρευτη πηγή γέλιου στις παλιές Ελληνικές ταινίες έγινε επίσημη γλώσσα του Αθηναϊκού νεοαστικού κράτους και προωθήθηκε στους ιθαγενείς με χάντρες (πολύχρωμα εξώφυλλα) και τσόντα.

Καρπαζοεισπράκτορες και λοβοτομημένοι Αυνάνες καθιερώθηκαν σαν status symbol με κοινό παράγοντα την ακρωτηριασμένη δυνατότητα έκφρασης και άφθονο χρήμα. Αποτέλεσμα;
Σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση της Alco για το Ινστιτούτο επικοινωνίας, το 64,8% των κατοίκων της Αττικής χρησιμοποιεί ξενικές λέξεις στην καθημερινή του ομιλία! Το ποσοστό πέφτει αισθητά στην επαρχία, αλλά είπαμε, γεωγραφικό το "Κολωνάκι" των συμπλεγματικών.

Ποιά Αριστερά; Το υπόβαθρο αυτής της εξαθλίωσης είχε θεμελιωθεί νωρίτερα βέβαια με τις απίστευτες ενέργειες του 1910 αλλά κυρίως του 1976 όπου η Ελληνική Δεξιά έδειξε το απεχθές της πρόσωπο ακρωτηριάζοντας την Ελληνική γλώσσα με την προκλητική ανοχή της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που από θεματοφύλακας της ελεύθερης και ποιοτικής παιδείας, έγινε δεκανίκι του καπιταλισμού ακυρώνοντας αγώνες δεκαετιών. Το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" έγινε "φεράρι για τους πρυτάνεις, κλειστό πανεπιστήμιο και φασισμός στα ιδρύματα". Το ταγάρι της Πόπης Τσουκάτου (αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία) έγινε Λουί Βιτόν και βόλτες μεταξύ Μυκόνου και Κολωνακίου. Powered by Siemens.

Το έγκλημα έγινε με την συνενοχή των καπηλευτών της γενιάς του Πολυτεχνείου και οδήγησε τον Κορνήλιο Καστοριάδη να δηλώσει αηδιασμένος:  " Αν δεν θέλετε κύριοι του υπουργείου να κάνετε φωνητική ορθογραφία τότε πρέπει να αφήσετε τους τόνους και τα πνεύματα γιατί αυτοί που τους βάλανε ήξεραν τι έκαναν. Δεν υπήρχαν στα αρχαία Ελληνικά γιατί απλούστατα υπήρχαν μέσα στις ίδιες τις λέξεις. Αυτά τα κτήνη, τα τετράποδα που έκαναν αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν ξέρουν τι είναι γλώσσα. Η κατάργηση των τόνων και των πνευμάτων είναι η κατάργηση της ορθογραφίας που τελικά είναι η καταστροφή της συνέχειας. Ήδη τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη γιατί αυτοί είναι γεμάτοι από τον πλούτο των αρχαίων Ελληνικών. Δηλαδή πάμε να καταστρέψουμε ότι χτίσαμε. Αυτή είναι η δραματική μοίρα του σύγχρονου Ελληνισμού". Βόλος, 1989.

Επιμένουμε σε αυτή τη χώρα να ζούμε σε έναν μίζερο μικρόκοσμο με μίζερες επιδιώξεις που συνεπάγονται μίζερα όνειρα. Έτσι και στο θέμα της ΕΕ δεν έχουμε αντιληφθεί ότι είμαστε ένα παράρτημα μιας πολυεθνικής που αν θέλει να έχει τη στοιχειώδη ευημερία για τους πολίτες της πρέπει να αγωνιστεί για το εδώ μαγαζί και όχι για τις ιδεοληψίες ή τα κομματικά συμφέροντα του καθενός. Τρανταχτό παράδειγμα των αρλεκίνων που στέλνουμε στην Ευρωβουλή (και φαίνεται μας αντιπροσωπεύουν επάξια) είναι η αντίδραση των Ελλήνων ευρωβουλευτών στην πρόταση Ισπανών (!!) συναδέλφων τους να ψηφιστεί η Αρχαία Ελληνική ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Την αγνόησαν επιδεικτικά και τις τρεις φορές που κατατέθηκε!

Ναι μεν ο επερχόμενος παγκόσμιος πολιτισμός αποσκοπεί στην επιβολή μιας παγκόσμιας γλώσσας, είναι όμως στο χέρι μας, στην καθημερινότητα μας να δράσουμε όχι ως ανάχωμα αλλά ως δημιουργοί και ενεργοί φορείς ενός πολιτισμού βασιζόμενου στην Ανθρωπιστική παιδεία που μας έχουν στερήσει. Και ο αγώνας αυτός είναι απλός, καθημερινός και όμορφος.

Πηγές:
Αντώνης Κουνάδης, Η Ελληνική γλώσσα ανά τον κόσμο: παρελθόν, παρόν και μέλλον.
Εφημερίδα "Το Παρόν"
"Ενδιάμεση Περιοχή", τ. 12, 1999
Δημήτρης Κιτσίκης, "Για μια παγκόσμια Γλώσσα", π. Τρίτο Μάτι, τ.168

πηγή : http://lovelyheart.pblogs.gr/

Τι ηταν το σχεδιο Μαρσαλ την δεκαετία του 50 ?

Τι ήταν το σχέδιο Μάρσαλ

Ονομάστηκε από εγχώρια και διεθνή Μέσα «νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα». Οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ελληνικό χρέος παραπέμπουν στη χρηματοδοτική ανάσα που είχε λάβει η Ελλάδα και η Ευρώπη από τις ΗΠΑ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μια ενίσχυση που από κάποιους θεωρήθηκε σωτηρία και από άλλους μέσο ελέγχου της πολιτικής του ελληνικού κράτους από τις ΗΠΑ - μια μορφή οικονομικής διπλωματίας και προάσπισης των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων.

Στα ερείπια του πολέμου, σε μια Δυτική Ευρώπη που βρισκόταν αντιμέτωπη με τη φτώχεια και την ανεργία, οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνταν ότι ο κομμουνισμός θα κέρδιζε ψηφοφόρους και τα ευρωπαϊκά κράτη θα περιέρχονταν στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ενωσης. Η Ελλάδα εγκαινίαζε την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου με τον Εμφύλιο και στην κατεχόμενη μεταπολεμική Γερμανία η βιομηχανική παραγωγή είχε πέσει στο ένα τρίτο σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Ο αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν με τον υπουργό Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ αποφασίζουν το 1947 να χρηματοδοτήσουν οι ΗΠΑ την ανάκαμψη της Ευρώπης. Με το σχέδιο Μάρσαλ (επισήμως γνωστό ως Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ανάκαμψης) δόθηκαν από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη πάνω από 13 δισ. δολάρια την εποχή εκείνη. Διαγράφηκε το προπολεμικό γαλλικό χρέος και λίγα χρόνια αργότερα μέρος και του γερμανικού. Οπως έχει γράψει ο Μαρκ Μαζάουερ, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, «ο Μάρσαλ είχε συνειδητοποιήσει ότι τα πραγματικά οφέλη της αποφασιστικής παρέμβασής του δεν ήταν ποσοτικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Μονάχα η αυτοπεποίθηση που παρείχε μια ισχυρή κυβερνητική ηγεσία θα ήταν σε θέση να καθησυχάσει τις αγορές».

Η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν από τους πρώτους παραλήπτες της οικονομικής βοήθειας, ως χώρες που σύμφωνα με τις ΗΠΑ κινδύνευαν άμεσα από την εξάπλωση του κομμουνισμού. Συνολικά 16 κράτη (Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Βρετανία, Δανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Δυτική Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Τουρκία) συμμετείχαν στο σχέδιο Μάρσαλ. Όπως δημοσιεύουν «Τα Νέα», την περίοδο 1948-1949 το πρώτο πακέτο ελληνικής ενίσχυσης φτάνει τα 175 εκατ. δολάρια. Συνολικά από το 1948 μέχρι και το 1951 η χώρα μας παίρνει 366 εκατ. δολάρια. Μεγαλύτερη ενίσχυση δόθηκε στις μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις της εποχής. Το ποσό που έλαβε η Γαλλία στη διάρκεια της τετραετίας ξεπέρασε τα δύο δισ. δολάρια, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο πήρε πάνω από 3 δισ.

Οι όροι της βοήθειας τέθηκαν από την Ουάσιγκτον. Στην Ελλάδα τη διαχείριση της οικονομικής ενίσχυσης ανέλαβε η Αμερικανική Οικονομική Αποστολή (AMAG) που εγκαταστάθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1947. Ο αρχηγός της αποστολής, Πολ Πόρτερ σε έκθεσή του είχε αναφερθεί στο πρόβλημα της ελληνικής γραφειοκρατίας και στα φαινόμενα διαφθοράς που είχαν διαβρώσει την πολιτική και επιχειρηματική ζωή του τόπου. Η AMAG υπέδειξε στην ελληνική κυβέρνηση τη λήψη σκληρών μέτρων. Επέτρεψε εισαγωγές βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης και προώθησε την έκτακτη φορολόγηση εμπορικών και βιομηχανικών τάξεων. Τα έργα ανασυγκρότησης που άρχισαν μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου περιελάμβαναν αποκατάσταση των δρόμων, του σιδηροδρομικού δικτύου, των λιμανιών και της διώρυγας της Κορίνθου. Το δεύτερο κύμα επενδύσεων στόχευσε στην αναζωογόνηση της γεωργίας. Στα κράτη της Δυτικής Ευρώπης με το σχέδιο Μάρσαλ το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αυξήθηκε από 15% μέχρι και 25% την περίοδο της τετραετίας, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 40% σε σύγκριση με την προπολεμική περίοδο.

πηγή : www.newsbeast.gr

Σε ναυαγιο κατεληξαν οι συζητησεις για το Αμερικανικο χρεος

Αποχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το χρέος των ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, από τις συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Λίγο πριν τη λήξη της προθεσμίας της 2ας Αυγούστου, οπότε και θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ο Τζον Μπένερ απέρριψε μία «εξαιρετικά δίκαιη συμφωνία».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την αποτυχημένη συνάντηση, ο Ομπάμα, φανερά εκνευρισμένος είπε: «Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο πρόεδρος Μπένερ αποχώρησε από μία τέτοιου είδους συμφωνία. Υπάρχουν πολλοί Ρεπουμπλικάνοι που δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν μπορούσε να υπάρξει συμφωνία».

Ο Μπένερ, από την πλευρά του, δήλωσε πως ο Μ.Ομπάμα ζητούσε φορολογικές αυξήσεις 400 δισ. δολαρίων, πέρα από την αύξηση των κρατικών εσόδων κατά 800 δισ. δολαρίων αύξηση της φορολογίας και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να δεχθεί κάτι τέτοιο.

Πέρα από περικοπές 650 δισ. δολαρίων από το Medicare, το Medicaid και άλλα προγράμματα, ο Μπ. Ομπάμα είπε ότι προσέφερε περικοπές δαπανών 1 τρισ. δολαρίων και έσοδα 1,2 τρισ. δολαρίων, μέσω της αύξησης της φορολογίας των εισοδημάτων.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 2 Αυγούστου, το αμερικανικό δημόσιο θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών.
πηγή : www.newsbeast.gr

Σαμαρας : η πολιτικη της κυβερνησης απετυχε παταγωδως

«Θετικό βήμα» χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση της ΕΕ για την κρίση χρέους της Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, για να προσθέσει, όμως, ότι «η απόφαση αυτή δεν επαρκεί, έχει ελλείψεις και δημιουργεί νέα προβλήματα».

Συμπυκνώνοντας την αποτίμησή του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας «θα δίνουμε «παράταση ζωής» σε μια οικονομία που αργοπεθαίνει, λόγω της ύφεσης».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την χθεσινή απόφαση ως «ομολογία ότι η μέχρι τώρα πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου απέτυχε πλήρως».

Γι αυτό και χρειάζονται καινούργια μέτρα, καινούργιες δανειακές συμβάσεις, ενώ μετατίθεται συνεχώς ο χρόνος που η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές, είπε.

«Η απόφαση για την βελτίωση των όρων δανεισμού δεν επαρκεί, αν δεν ξεπεραστεί η βαθιά ύφεση κι αν δεν μπούμε σε ανάκαμψη και ανάπτυξη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι « τώρα πλέον είναι, δυστυχώς, πολύ πιθανό να προκύψει, τις επόμενες μέρες, προσωρινή επιλεκτική χρεοκοπία, που αποτελεί αναμφίβολα «ρετσινιά» για την Ελλάδα και την Οικονομία της και βάζει ζήτημα στήριξης της ρευστότητας. Κι αυτό φαίνεται να καλύπτεται από τη συμφωνία. Αλλά, δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο θα κρατήσει, ούτε πως θα αντιδράσει η Ελληνική οικονομία, ούτε πως θα αντιδράσουν οι διεθνείς αγορές στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας».

Χαρακτήρισε, πάντως, θετικό το γεγονός ότι ενισχύεται η ρευστότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, για να προσθέσει, όμως, ότι «δεν διασφαλίζεται η ρευστότητα της πραγματικής μας Οικονομίας».

Επίσης είπε ότι είναι σημαντικό πως ο Μηχανισμός Στήριξης (EFSF) στη δευτερογενή αγορά ενεργοποιείται, είναι, όμως, αδύνατο να γίνει αυτό, αν δεν αυξηθεί σημαντικά το συνολικό ποσό που έχει το ταμείο στη διάθεσή του, κάτι για το οποίο δεν προβλέπεται τίποτε.

Κρίνοντας περαιτέρω την απόφαση, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτή έχει μεγάλες ασάφειες και ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι και ανεπαρκής: «Προβλέπει, μια μικρή μείωση του συνολικού χρέους, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πριν το Μνημόνιο, το Ελληνικό χρέος ήταν 127% του ΑΕΠ. Με το πρώτο Μνημόνιο, προβλεπόταν να φτάσει μέχρι και το 149% του ΑΕΠ, πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Στη συνέχεια, αυτός ο στόχος αναθεωρήθηκε πολλές φορές προς τα πάνω. Πριν, μάλιστα, το Μεσοπρόθεσμο είχε φτάσει στο 200%. Με το Μεσοπρόθεσμο κατέληξε στο 160%. Τώρα, επανέρχεται στο 149% του ΑΕΠ, περίπου. Εδώ, απλώς ομολογείται και διορθώνεται το λάθος του Μνημονίου».

Ανησυχητική χαρακτήρισε, εξ άλλου, την απόφαση για «εμπράγματες εγγυήσεις» στο νέο δανεισμό και επανέλαβε ότι «για μας δεν είναι αποδεκτό, όπως δεν ήταν μέχρι τώρα και για τον κ. Παπανδρέου».
πηγή : www.skai.gr


Αμφισβήτησε δε και την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι «μπήκε «πάτος στο βαρέλι», δηλαδή ότι σταμάτησε η διόγκωση του χρέους.

Αναφέρθηκε επίσης στα «σκοτεινά σημεία που υπάρχουν στην συμφωνία": «Η χθεσινή συμφωνία προϋποθέτει δύο πράγματα: Και την επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και νέα δανειακή σύμβαση με το Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή νέα μέτρα», είπε.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς είπε ότι «Βρήκε, προ ολίγου, την ευκαιρία ο κ. Παπανδρέου, να κατηγορήσει για όλα τη Νέα Δημοκρατία. Αντί να κοιτάξει την ανάκαμψη της Οικονομίας και το χάος της κυβέρνησής του, στρέφει πάλι τα πυρά του στην ΝΔ. Ο καθένας καταλαβαίνει, ότι τις ευθύνες του θέλει να κρύψει. Και για την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής και για την συνειδητή του επιλογή να μας βάλει στο μηχανισμό στήριξης. Άλλωστε, μέχρι τώρα όλες οι ελπίδες που δόθηκαν κι όλες οι «σωστικές πρωτοβουλίες» που εξαγγέλθηκαν, οδήγησαν σε σημαντική επιδείνωση», είπε.

Παπουλιας : Βαλτε πλατη για να ανακουφιστει ο Λαος

«Να βάλουν όλοι πλάτη για την ανακούφιση του λαού», ζήτησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για μια «ιστορική στιγμή». «Επιτέλους, η Ευρώπη ξύπνησε», δήλωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε «να μην αναπαυθούμε στις δάφνες που μαραίνονται γρήγορα», διατυπώνοντας τη θέση ότι μετά από σκληρό αγώνα και μέρες αγωνίας έχει φθάσει η στιγμή που όλοι πρέπει να βάλουν πλάτη για την ανακούφιση του λαού.

«Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας, ήταν μέρες αγωνίας, αλλά έφθασε η στιγμή που αρχίζει η δουλειά που πρέπει να γίνει», τόνισε ο κ. Παπούλιας και συμπλήρωσε ότι όλοι τώρα «πρέπει να βάλουν πλάτη για την προσπάθεια και για την ανακούφιση του λαού».

Τέλος, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και με αφορμή την επιτυχή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες σημείωσε χαρακτηριστικά: «Και όχι ανάπαυση στις δάφνες άλλωστε οι δάφνες μαραίνονται γρήγορα».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός τόνισε για ακόμη μία φορά ότι «υπάρχει μια πολύ μεγάλη δικαίωση. «Εχουμε», πρόσθεσε, «ένα χρέος που παρά τις δυσκολίες είναι διαχειρίσιμο, ένα πλαίσιο ασφάλειας για την Ελλάδα. Παραμένουμε συνεπείς και αυτό νομίζω αξιολογήθηκε πολύ θετικά».

«Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες διψάει ο ελληνικός λαός και που ανοίγουν προοπτικές για τις επόμενες γενιές», κατέληξε.
πηγή : http://www.tanea.gr

Θεματα που μπορει να απασχολησουν την γυναικα

Θέματα που σας απασχολούν

Τα ξηρά χείλη, οι μαύροι κύκλοι και άλλα σημάδια

Τι αποκαλύπτει η τριχοφυΐα; Τι σηµαίνουν οι κίτρινες κηλίδες γύρω από τα µάτια; Τα µελανιασµένα δάχτυλα; Αν αναρωτιέστε γι’ αυτά και άλλα, διαβάστε το θέµα που ακολουθεί...

Πολύ ξηρά χείλη
Αν τα χείλη σας είναι συχνά ξηρά και αφυδατωµένα, πιθανότατα πρόκειται για ατοπική δερµατίτιδα, που εµφανίζεται συνήθως στη βρεφική-παιδική ηλικία και µπορεί να αφήσει κάποια κατάλοιπα και στην ενήλικη ζωή. Τα έντονα ξηρά χείλη µπορεί επίσης να υποκρύπτουν υπερβιταµίνωση Α εφόσον συνοδεύονται από ξηρότητα και σε άλλα σηµεία, π.χ. στα µάτια (ξηροφθαλµία). Επίσης µπορεί να οφείλονται σε δυσανεξία σε κάποια κραγιόν ή στη χρήση απολεπιστικών κρεµών.

Λευκά «µπαλώµατα» στη στοµατική κοιλότητα

Πρόκειται είτε για µυκητιασική στοµατίτιδα είτε για γενικευµένη άφθωση (άφθες). Η πρώτη οφείλεται σε τροποποίηση του pH της στοµατικής κοιλότητας και υπεραύξηση της µυκητιασικής χλωρίδας και η δεύτερη στην πτώση της άµυνας του οργανισµού από κούραση, λήψη αντιβιοτικών ή κάποια ασθένεια. Αν εµφανίζετε τακτικά γενικευµένες στοµατίτιδες, πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας για ανοσολογικό έλεγχο.

Κίτρινες κηλίδες γύρω από τα µάτια ή τους αγκώνες

Ονοµάζονται ξανθελάσµατα και αποτελούν ένδειξη υψηλών τιµών χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων. Μπορούν όµως να εµφανιστούν και ως απλό δερµατικό σύµπτωµα, που όµως ίσως µας προειδοποιεί για πιθανή εµφάνιση χοληστερίνης στο µέλλον.

Νύχια που ασπρίζουν όταν τα πιέζουµε
Αν όταν πιέζετε το νύχι σας το ροδαλό χρώµα αργεί να επανέλθει, είναι πιθανό να υπάρχει πρόβληµα µε την κυκλοφορία του αίµατος στα τριχοειδή αγγεία. Καταστάσεις που συνδέονται µε µειωµένη κυκλοφορία είναι ο διαβήτης, η περιφερική αγγειοπάθεια, η χαµηλή πίεση κ.ά. Σπάνια, το σύµπτωµα µπορεί να αποτελεί και ένδειξη αναιµίας.

Μπλε δάχτυλα

Μπορεί να εµφανίζονται µόνιµα σε άτοµα που έχουν αναπνευστικά προβλήµατα όπως χρόνια αποφρακτική πνευµονοπάθεια και έντονα προβλήµατα της αιµατικής κυκλοφορίας όπως συµβαίνει στο σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, την υπερλιπιδαιµία κ.λπ. Επίσης το σύµπτωµα (ονοµάζεται φαινόµενο Raynaud και συνήθως εµφανίζεται σε συνδυασµό εναλλαγής του χρωµατισµού από άσπρο σε κόκκινο και κατόπιν καταλήγει σε µπλε) σχετίζεται και µε πολλά ρευµατικά νοσήµατα και παρενέργειες ορισµένων φαρµάκων. Ορισµένες φορές πάντως µπορεί να εµφανίζεται παροδικά όταν βρισκόµαστε σε κρύο περιβάλλον.

Έντονη τριχοφυΐα
Η έντονη τριχοφυΐα στις γυναίκες σε διάφορα σηµεία του σώµατος, όπως στο πρόσωπο, το στήθος, την κοιλιά (γραµµή) κ.ά., πολύ συχνά αποτελεί ένδειξη συνδρόµου πολυκυστικών ωοθηκών. Αυτό οφείλεται σε ορµονικές διαταραχές και µπορεί να οδηγήσει σε προβλήµατα περιόδου και γονιµότητας.

Πρησµένα δάχτυλα
Μερικές φορές τα δάχτυλα είναι οµοιόµορφα πρησµένα, ενώ άλλες είναι κάποια ή µόνο ένα. Στην πρώτη περίπτωση η αιτία βρίσκεται συνήθως σε προβλήµατα όλου του οργανισµού, µε πιο συνηθισµένη την παχυσαρκία. Άλλα αίτια είναι η κατακράτηση υγρών λόγω ορµονικών ή ηλεκτρολυτικών διαταραχών (από κακή διατροφή ή λήψη φαρµάκων), καθώς και κάποια ρευµατικά νοσήµατα, όπως η ρευµατοειδής αρθρίτιδα ή ο ερυθηµατώδης λύκος.

Μαύροι κύκλοι
Οι µαύροι κύκλοι κάτω από τα µάτια που δεν οφείλονται σε κούραση είναι συνήθως κληρονοµικοί, χωρίς να υποκρύπτουν πάντα κάποιο πρόβληµα υγείας. Συνήθως για την εµφάνισή τους ευθύνεται η συµφόρηση της µύτης που εµποδίζει την κυκλοφορία των αγγείων κάτω από τα µάτια αλλά και κάποιες αλλεργίες. Τέλος οι µαύροι κύκλοι µπορεί να οφείλονται και σε ατοπική δερµατίτιδα.

Αναψοκοκκινισµένα µάγουλα
Τα µάγουλά σας κοκκινίζουν χωρίς εµφανή λόγο (ζέστη κ.λπ.); Τότε µάλλον µιλάµε για τη λεγόµενη ροδόχρου νόσο, η οποία µπορεί να επιδεινώνεται µε την απότοµη αλλαγή θερµοκρασίας, την κατανάλωση αλκοόλ κ.ά. και χρειάζεται την επέµβαση δερµατολόγου προκειµένου να ελεγχθεί. Ωστόσο τα αναψοκοκκινισµένα µάγουλα µπορεί να αποτελούν και ένδειξη δερµατικής αλλεργίας αν συνοδεύονται από φαγούρα και απολέπιση.

Ειδικά για το στήθος
Αν υπάρχει κάποια εσοχή ή εξέλκωση, σκλήρυνση ή είσοδος της θηλής προς τα µέσα ή πληγή, πρέπει να επισκεφτείτε αµέσως τον γιατρό µας.

Πηγή: myworld

Ινδικο σπιτι θα στοιχιζει 507 ευρω να κατασκευαστει

Πρόταση της Ινδικής εταιρείας Tata Group

Η Ινδική εταιρεία Tata Group που έγινε γνωστή ως η εταιρεία που κατασκευάζει τα φθηνότερα αυτοκίνητα στον κόσμο, τώρα προσανατολίζεται και στην κατασκευή των φθηνότερων κατοικιών, με κόστος μόλις 507 ευρώ και χρόνο ολοκλήρωσης μόλις τη μια βδομάδα.

Με το βασικό πακέτο μπορεί κανείς να στήσει ένα σπίτι 20 τετραγωνικών μέτρων, με τοίχους, εξωτερικούς και εσωτερικούς, από ίνες κοκοφοίνικα ή από γιούτα,ενώ ο χρόνος ζωής του υπολογίζεται να είναι περίπου στα 20 χρόνια.

Η εταιρεία όμως, σχεδιάζει να προσφέρει και προκατασκευασμένα σπίτια που να περιέχουν παράθυρα, σκεπές, πόρτες και ακόμα περισσότερα στους πελάτες της.

Αν και με τόσο μικρή διάρκεια ζωής μπορεί να μην είναι και ιδανικότερη λύση για την ανάπτυξη των πόλεων, θα μπορούσε να αποτελέσει στέγη σε απόρους και άστεγους, και μάλιστα να προσφερθεί λόγω του χαμηλού κόστους από το ίδιο το κράτος. Στα επόμενα σχέδια της Tata Group, είναι και η κατασκευή πιο εξελιγμένων κατοικιών, εξοπλισμένων με φωτοβολταϊκά και βεράντες, που θα απευθύνονται σε ένα πιο ευρύ κοινό.
πηγή : www.newsbeast.gr
 

ΑΕΚ : ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΗΓΕΤΗ Ο ΚΟΥΛΛΗΣ ΠΑΥΛΟΥ

Ο Κούλλης Παύλου πάει να εξελιχθεί σαν η καλύτερη φετινή μετεγγραφή της ΑΕΚ. Ο νεαρός διεθνής μεσοεπιθετικός ήδη στα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια με αντίπαλο την Φλοριάνα Μάλτας έδειξε ότι επέστρεψε στην ομάδα που τον «γέννησε» ποδοσφαιρικά όχι μόνο για να είναι στη 18άδα και να είναι μια καλή λύση στον πάγκο, αλλά για να έχει μόνιμη θέση στην ενδεκάδα με την προοπτική να εξελιχθεί σε ηγέτη της. Ο Κούλλης Παύλου αναμφισβήτητα έχει πολλά προσόντα και είναι ένας χαρισματικός παίκτης. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, κλειστή ντρίπλα και καλό αριστερό πόδι όπου έχει την ικανότητα να δώσει ασίστ αλλά και να σκοράρει. Πιο ώριμος ποδοσφαιρικά πραγματικά έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να διακριθεί αλλά και να κάνει αίσθηση και να αναδειχθεί σαν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του νέου πρωταθλήματος.

Αγωνίστηκε σε έξι ομάδες…
Η περίπτωση του Κούλλη Παύλου θα λέγαμε ότι είναι ιδιάζουσα. Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο χαρακτηρίστηκε σαν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Παρόλο ότι τα 25 του μόλις χρόνια κλείνει στις 4 Σεπτεμβρίου (4/9/1986 ) έχει κάνει μια διαδρομή 9 χρόνων και αγωνίστηκε συνολικά σε 6 ομάδες. Από το 2002-2006 ήταν στην ΑΕΚ, το 2006-2007 πήγε στον Πανιώνιο, από το 2007-2009 έπαιξε στην Ομόνοια, το 2009 έπαιξε σε ΑΕΚ και Ερμή, το 2010 -2011 αγωνίστηκε σε Διαγόρα Ρόδου και Πέγεια και φέτος κατέληξε ξανά στην ΑΕΚ όπου υπέγραψε συμβόλαιο για 3 χρόνια. Θα λέγαμε ότι ο Παύλου βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη και είναι έτοιμος να κερδίσει όσα έχασε αυτά τα χρόνια. Έκανε λάθη, κινδύνευσε να χαθεί αλλά πάει να κάνει ένα εντυπωσιακό come back στην καριέρα του όπου είναι αποφασισμένος να την αξιοποιήσει σύμφωνα με τις μεγάλες του δυνατότητες. Και δεν είναι μόνο αυτός που θα κερδίσει αλλά και η ΑΕΚ με την αίσθηση ότι έχει πραγματοποιήσει μια σπουδαία μετεγγραφική κίνηση στο πρόσωπο του 25χρονου μεσοεπιθετικού.

Και τώρα η Μλάνταν
Μετά και την άνετη και επιβλητική πρόκριση πάνω στη Φλοριάνα Μάλτας με το συνολικό εντυπωσιακό 9-0, η ΑΕΚ βλέπει πλέον τις διπλές αναμετρήσεις με τη Μλάνταν Μπόλεσλαβ με στόχο να δει στα μάτια… την Τσέχικη ομάδα και να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για ιστορική πρόκριση στον Δ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Τον Κάανεν είδε τη Μλάνταν αγωνιζόμενη ψες απέναντι στην Πλετζ για το Σούπερ Καπ Τσεχίας και πρέπει να αποκόμισε σημαντικά και χρήσιμα στοιχεία για την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του. Ο Ολλανδός τεχνικός θα επιστρέψει σήμερα το πρωί και θα αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το πρώτο παιχνίδι με τη Μλάνταν στο ΓΣΖ (18,00) στο ΓΣΖ την προσεχή Πέμπτη. Το ευχάριστο για τον προπονητή της ΑΕΚ είναι ότι έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, κάτι που κάνει πιο εύκολο το έργο του.

Κινητοποίηση από τον κόσμο…
Ταυτόχρονα οι οπαδοί της ομάδας έχουν αρχίσει μια κινητοποίηση για το ματς της Πέμπτης έχοντας μια έντονη και δυναμική παρουσία στην προσπάθεια να βοηθήσουν την ομάδα τους να φθάσει στη νίκη. Όσο για τον προχθεσινό επαναληπτικό με τη Φλοριάνα απλά η ΑΕΚ σφράγισε την πρόκρισή της με μια δεύτερη νίκη έστω και στενή χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με τον Τον Κάανεν να δίδει ευκαιρίες σε παγκίτες παίκτες. Αξιοσημείωτη η παρουσία του Κούλλη Παύλου που σκόραρε το μοναδικό γκολ της ομάδας του όπως και η επανεμφάνιση στα γήπεδα του Γιάννη Σκοπελίτη αλλά και η πρώτη εμφάνιση του Ντε Κλερ. Ήταν μια νίκη χωρίς η ΑΕΚ να προσφέρει το θέαμα που έδωσε στη Μάλτα, αλλά καλύτερα να φορτσάρει την Πέμπτη στον πολύ σημαντικό πρώτο αγώνα με τη Μλάνταν που θα κρίνει πάρα πολλά για την υπόθεση πρόκριση.
πηγή : www.sigmalive.com

Περιποιηθειτε τον εαυτο σας και θα αισθανθειτε καλυτερα

Θα αισθανθείτε καλύτερα

Όσο καλύτερα νιώθετε για τον εαυτό σας και το σώµα σας, τόσο περισσότερο ανεβαίνει η σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση. Αντί να αφήνετε λοιπόν τα παραπανίσια κιλά, την κυτταρίτιδα, την κοιλίτσα ή τη χαλάρωση να ροκανίζουν την αυτοπεποίθησή σας, περάστε στη δράση: σωστή διατροφή και άσκηση. Θυµηθείτε όµως! Πρέπει να αγαπήσετε το σώµα σας χωρίς να αναζητάτε το τέλειο.

Οι περισσότερες κρίνετεε µε αυστηρότητα και κοιτάζεστε στον καθρέφτη αγνοώντας τα προτερήµατα και εστιάζοντας στα ελαττώµατα. Κι όµως, θα αναπτερώνατε σίγουρα το ηθικό σας αν αφήνατε το βλέµµα σας να περιπλανηθεί στα δυνατά σηµεία του κορµιού αντί στις ατέλειες.

Γι’ αυτό δώστε στον εαυτό σας την καλύτερη δυνατή ευκαιρία. Περιποιηθείτε το σώµα σας µε προϊόντα οµορφιάς, φορέστε θηλυκά εσώρουχα και όµορφα ρούχα. Αν καταφέρετε να µετριάσετε το άγχος για την εµφάνισή σας, θα απελευθερώσετε και τη σεξουαλική σας έκφραση.

Πηγή: myworld 

Ανεβαινει το android ενω τα windows ξεπερασαν το Playbook

Χωρίς να έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής κάποια έκδοση λειτουργικού συστήματος ειδικά παραμετροποιημένη για tablets, η Microsoft ενσωματώνει σε αυτά εκδόσεις … των λειτουργικών συστημάτων των Windows που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές.

Παρ’ όλα αυτά, τα tablet που τρέχουν λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις το BlackBerry PlayBook της RIM, σύμφωνα με στατιστικά που αφορούν το προηγούμενο τετράμηνο.

Σύμφωνα με αναφορές της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, τα tablet που τρέχουν Windows ως λειτουργικό σύστημα κατέχουν το 4.6% της αγοράς μέχρι και το δεύτερο τετράμηνο του 2011, τη στιγμή που το αντίστοιχτο ποσοστό για το PlayBook αγγίζει το 3.3% επί της αγοράς. Παράλληλα, η Apple η οποία κατείχε το 94% της αγοράς με το iPad πέρυσι, είδε το μερίδιό της να μειώνεται μέσα σε ένα χρόνο στο 61.3%.

Μεγάλη άνοδος σημειώθηκε στο ποσοστό που κατέχουν τα Android tablets, με το μερίδιο του ποσοστό τους να αυξάνεται σε ένα χρόνο από 2.9% στο 30%.
πηγή : www.techit.gr

ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ

Η πρόσληψη βάρους αποτελεί περισσότερο γυναικεία υπόθεση

Η διαρκής ενασχόληση με τα περιττά κιλά είναι κατά βάση γυναικεία υπόθεση εξαιτίας μόνο των προτύπων που προβάλλονται και «επιβάλλονται» από τα Μ.Μ.Ε ή μήπως κρύβεται μια αλήθεια πίσω από αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να παχαίνουν πιο εύκολα από τους άντρες και συνεπώς οι διαρκείς προσπάθειες για απώλεια βάρους αποτελούν γυναικείο «προνόμιο»;

Πράγματι, η πρόσληψη βάρους στις γυναίκες είναι πιο συχνή και διαβάστε προσεκτικά το γιατί:

1. Το χαμηλότερο ποσοστό μυϊκής μάζας στις γυναίκες δικαιολογεί τη μικρότερη ενεργειακή δαπάνη των γυναικών, συγκριτικά με τους άντρες. Πιο απλά οι άντρες «καίνε» περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες, οπότε τείνουν να είναι περισσότερο «προστατευμένοι» από την πρόσληψη περιττού βάρους, όταν οι διατροφικές τους συνήθειες δεν είναι και οι πιο προσεγμένες.

2. Οι γυναίκες, σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους άντρες, επιδίδονται στη συχνή εφαρμογή αυστηρά υποθερμιδικών διατροφικών σχημάτων (π.χ μονοφαγικές δίαιτες κτλ), με σκοπό τη γρήγορη απώλεια κιλών, τα οποία επανέρχονται σταδιακά μετά τη διακοπή της δίαιτας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση των υγρών του σώματος αλλά και της μυϊκής μάζας όσο εφαρμόζεται η δίαιτα, βάρος το οποίο επαναπροσλαμβάνουμε με τη μορφή λίπους, όταν επαναπροσλαμβάνουμε βάρος.

Συνεπώς όταν χάνουμε και επαναπροσλαμβάνουμε κιλά τείνουμε να αυξάνουμε το ποσοστό λίπους στο σώμα μας και να φαινόμαστε πιο υπέρβαρες από πριν. Αν αυτό επαναληφθεί 3-4 φορές στη διάρκεια ενός χρονικού διαστήματος, το σώμα μας καταλήγει σταδιακά να αποτελείται από περισσότερο λίπος σε σχέση με πριν.

3. Η συναισθηματική αστάθεια και η σύνδεσή της με την κατανάλωση φαγητού αποτελεί και πάλι γυναικείο «προνόμιο». Οι γυναίκες πολύ συχνότερα σε σχέση με τους άντρες «ξεσπούν» στο φαγητό, όταν κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος, ανία, στεναχώρια, απόρριψη, και συνήθως οι διατροφικές επιλογές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά (π.χ σοκολάτα, μπισκότα, γλυκά), τα οποία «ανακουφίζουν» προσωρινά από τα αρνητικά συναισθήματα.

Συγχρόνως, όμως, προσθέτουν ένα μεγάλο αριθμό θερμίδων στο καθημερινό διαιτολόγιο, οι οποίες αποθηκεύονται με τη μορφή λίπους, με αποτέλεσμα τη σταδιακή άνοδο των κιλών.

Καθώς, λοιπόν, η πρόσληψη βάρους αποτελεί περισσότερο γυναικεία υπόθεση, οι παραπάνω παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να ελέγχονται μεθοδικά σε γυναίκες που τείνουν να παχαίνουν. Η καθοδήγηση ενός ειδικού διαιτολόγου είναι απαραίτητη, ώστε η απώλεια βάρους να γίνεται σωστά και μεθοδευμένα, ελέγχοντας παράλληλα όλα τα παραπάνω, για να είναι μόνιμη.

Με αυτό τον τρόπο, ίσως η ενασχόληση με τα περιττά κιλά πάψει να είναι πλέον «αγαπημένο» θέμα συζήτησης στα γυναικεία πηγαδάκια...

Πηγή: nutrimed.gr

Facebook iPhone app χειροτερη εφαρμογη δεν γινεται

Το Facebook iPhone app κερδίζει με την αξία του το βραβείο fail για το χειρότερο app του εξαμήνου. Είναι τόσο ασταθές και προβληματικό που έχω πιάσει τον εαυτό μου να χρησιμοποιεί την mobile έκδοση του Facebook αντί για το iPhone app που κολλάει, κλείνει μόνο του κάθε φορά πάει να εμφανιστεί η λίστα με τα μηνύματα ή το πληκτρολόγιο για απάντηση. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα μαζί με άλλα λιγότερα συχνά όπως κολλήματα σε στοιχεία του UI που συνεχίζουν να παραμένουν την οθόνη ενώ προσπαθείς να δεις το wall ή να κάνεις like.
Σύμφωνα με τους Financial Times το Facebok θα αναβαθμίσει το iPhone app τις επόμενες ώρες ή κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας (Πέμπτη) στην Αμερική. Ποιες θα είναι οι αλλαγές, αν αφορούν μόνο bug fixes ή και νέα χαρακτηριστικά όπως το νέο Facebook chat, μένει να το δούμε. Το σίγουρο είναι ότι το Facebook iPhone app άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα τον τελευταίο μήνα και κάτι. Γιατί το Facebook άφησε την κατάσταση να ξεφύγει τόσο πολύ και το app να είναι κυριολεκτικά άχρηστο στην αποστολή και λήψη μηνυμάτων είναι μια απορία που μάλλον δεν θα απαντηθεί ποτέ.
Όλα αυτά σε iOS 4.3.3 και iPhone 4. Φαντάζομαι η εμπειρία από άλλες εκδόσεις του iOS και άλλα μοντέλα iPhone θα είναι το ίδιο χάλια.
πηγή : http://www.pestaola.gr/

ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ

Μία συναυλία με ζεστή, ζωντανή και αληθινή μουσική

Επανασυνδέθηκαν μουσικά πέρυσι για επιλεκτικές εμφανίσεις στις ελληνικές πόλεις. Η ζεστή ανταπόκριση και η καθολική συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες τους, τους έπεισαν ότι αυτή η επανένωση άξιζε και αποφάσισαν να την επαναλάβουν και το φετινό καλοκαίρι.

Έτσι και το 2011 οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας θα μας αγκαλιάσουν με τις κρυστάλλινες φωνές τους και με τις αγαπημένες μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν.

Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ‘80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της.

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας με τις εξαιρετικές ερμηνείες θα μας ταξιδέψουν τις καλοκαιρινές βραδιές, ξυπνώντας μας τα πιο ουσιαστικά συναισθήματα!

Στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά στις 26 Ιουλίου.
πηγή : www.newsbeast.gr

Τα φυκια μπορουν να προστατεψουν την καρδια

Μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση

Εντάξει, συμφωνούμε, δεν είναι και το πιο λαχταριστό πιάτο… λαχανικών! Αλλά ένα πιάτο… φύκια μπορεί να σας προστατέψει από την εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων, σύμφωνα με ερευνητές.

Επιστήμονες από το Κέντρο Μελέτης Τροφίμων του Δουβλίνου ανακάλυψαν τα συστατικά «κλειδιά» που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ακριβώς όπως κάνουν τα χημικά φάρμακα.

Τα φύκια είναι μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών, γνωστές ως βιοενεργά πεπτίδια, που υπάρχουν και στο γάλα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Agricultural and Food Chemistry» και περιείχε στοιχεία από 100 άλλες ανάλογες έρευνες.

Τα φύκια έχουν πολύ λίγες θερμίδες και οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, εμποδίζοντας την απορρόφηση του λίπους.

Ιάπωνες ερευνητές ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ποντίκια που τρέφονταν με συγκεκριμένο είδος από φύκια έχασαν το 10% του βάρους τους.
πηγή : www.newsbeast.gr

Τι προβλεπει η συμφωνια για χρεος, επιτοκια και «ευρωπαϊκο σχεδιο Μαρσαλ»

Το τελικό κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής αναφέρει μεταξύ άλλων:

- Το συνολικό ποσό για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας στο πλαίσιο του 2ου προγράμματος ανέρχεται σε 109 δισ. ευρώ. Προβλέπονται χαμηλά επιτόκια, που νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί προσδιόρισε στο εύρος του 3,5% - 4%. Οπως είπε ο ίδιος ο μηχανισμός που είναι πια γνωστός ως EFSF θα μπορεί να παρεμβαίνει τόσο στην πρωτογενή όσο και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων υπό τον συντονισμό και τις οδηγίες της ΕΚΤ. "Θα παρακολουθούμε πολύ στενά την αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος, που θα βασίζεται στη διαρκή αξιολόγησή του από την Κομισιόν σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ" αναφέρεται στο κείμενο που είναι δηλωτικό του στενής εποπτείας υπό την οποία θα βρίσκεται η χώρα.
- Τα δάνεια που θα θα δοθούν από το EFSF αντί 7,5 χρόνια θα έχουν διάρκεια "τουλάχιστον 15 χρόνια και έως 30 χρόνια με 10ετή περίοδο χάριτος".

- Δημιουργείται ομάδα εργασίας στην Κομισιόν που σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Πρόκειται για το "ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ" που θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

- Ο ιδιωτικός τομέας θα συμμετέχει σε εθελοντική βάση. "Η καθαρή του συνεισφορά εκτιμάται στα 37 δισ. ευρώ" ωστόσο υπάρχει μια υποσημείωση στο κείμενο της συμφωνίας που λέει πως το ανωτέρω ποσό αφορά στην περίοδο 2011-2014. Γίνεται επίσης λόγο για πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, ύψους 12,6 δισ. ευρώ, ενώ για την περίοδο 2011-2019 η συνολική συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα "εκτιμάται στα 106 δισ. ευρώ".

Παρουσιαση του Φραν Γεστε απο τον Ολυμπιακο

Ως ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Φραν Γέστε, ο οποίος παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα από τους "ερυθρόλευκους". Ο Ισπανός μέσος τόνισε ότι η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας και δήλωσε έτοιμος να δουλέψει σκληρά για να κατακτήσει τίτλους με τη νέα ομάδα του.

Τον Βάσκο καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος υπογράμμισε: «Είναι μεγάλος παίκτης, με σπουδαία καριέρα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον Ολυμπιακό έχουμε μάθει να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Χρειάζεται πολλή δουλειά και φέτος. Οι κόποι της προετοιμασίας και συνολικά η δουλειά που γίνεται θα φανούν στο γήπεδο. Φαβορί δεν υπάρχουν. Όπως βλέπετε, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Πιστεύω ότι αυτό το πρωτάθλημα θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά από τους ποδοσφαιριστές. Η λέξη φαβορί για μας δεν υπάρχει». Απαντώντας σε σχετική ρώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γι' ακόμη μία μεταγραφή, αν διαφανεί τέτοια ανάγκη μετά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα προσπαθήσω να δουλέψω πολύ για να δικαιώσω τις προσδοκίες» ήταν τα πρώτα λόγια του Φραν Γέστε. «Η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε έπαιξε σημαντικό ρόλο για να πω το "ναι". Θα μπορούσα να είχα έρθει και πέρυσι, αλλά επέλεξα να κάνω κάτι άλλο στην καριέρα μου. Ξέρω πως είναι ένα βήμα μπροστά για την καριέρα μου ο Ολυμπιακός. Είναι μία σημαντική χρονιά για την ομάδα, αφού θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και θα πρέπει να παλέψουμε για τους τίτλους. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να δουλέψω, διότι ξέρω πολύ καλά πως οι στόχοι κατακτώνται μέσα από πολλή δουλειά» επισήμανε ο Ισπανός.

Βερνερ Φαιμαν : Η Ελλαδα θα ορθοποδησει μεχρι το 2014

«Ανακουφισμένος» μετά το θετικό αποτέλεσμα της χθεσινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, εκφράζοντας συγχρόνως την ελπίδα πως με την επιτευχθείσα στήριξή της, η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από την κρίση και να ορθοποδήσει μέχρι το 2014.
Και βέβαια αισθάνεται ανακούφιση, όπως τόνισε ο κ. Φάιμαν, καθώς η χθεσινή υπήρξε μια πολύ καλή ημέρα, αφού οι πολιτικοί, με τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις, μπόρεσαν και αντέδρασαν απέναντι στις χρηματαγορές και στους κερδοσκόπους, που υπαγορεύουν πολλές φορές, κάτι που στον ίδιο προξενεί μεγάλη ανησυχία.

Όπως σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί πλήρως ο στόχος, πολλά απομένει να γίνουν, όμως η «επείγουσα εγχείρηση» πέτυχε και εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα και την εφαρμογή του προγράμματός της το πότε θα εγκαταλείψει την «εντατική» και θα μπορέσει με τις δικές της δυνάμεις να προχωρήσει και πάλι.

Δήλωσε δε ότι θεωρεί ότι θα πρέπει στο μέλλον να υπάρχει φροντίδα να προλαμβάνονται οι κρίσεις, για να μην χρειάζεται κατόπιν θεραπεία, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και σκληρός.

Σε σχέση με τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, την επιβολή του οποίου ο ίδιος ζητά εδώ και μήνες, ο κ. Φάιμαν πιστεύει πως μέχρι το νέο κοινοτικό προϋπολογισμό το 2014, θα έχουν πειστεί πολλοί ηγέτες για την αναγκαιότητα του φόρου, κάτι, όμως, που μπορεί να συμβεί ήδη τον επόμενο χρόνο, ενώ ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος που από καιρό έχει επιβάλει τον φόρο τραπεζών στην Αυστρία.
πηγή : www.marketbeast.gr

20 εκατομμυρια οι χρηστες ηδη στο Google +


Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών comScore το Google+ έχει ήδη πάνω από 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και όλο πληθαίνουν.

Η … comScore, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που μια υπηρεσία φτάνει τα 20 εκ. μέλη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ενώ από την πλευρά της η Google δεν έκανε καμία δήλωση για τις ανακοινώσεις αυτές αφού η πολιτική της εταιρείας θέλει να μην γίνονται σχόλια πάνω σε στοιχεία τρίτων φορέων.
Πάντως οι ανακοινώσεις της comScore έρχονται μερικές μέρες μετά τις δηλώσεις του Larry Page, που ήθελαν το Google+ να έχει πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι διαμοιράζονται πάνω από ένα δισ. items την ημέρα.
Όσα εκατομμύρια χρήστες και να έχει για την ώρα το Google+ στην πραγματικότητα είναι ακόμα πολύ μικρό μπροστά στο Facebook, που έχει πάνω από 750 εκατομμύρια χρήστες πάντως η εταιρία πιστεύει οτι η νέα της υπηρεσία θα πάει καλύτερα από τις προηγούμενες απόπειρες της Google στα Social Networks, όπως ήταν το Buzz. 

ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟ 2011


Έπεται συνέχεια στις περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, πέρα από τις όποιες καθυστερήσεις, το αργότερο μέσα στο φθινόπωρο το ενιαίο μισθολόγιο θα είναι νόμος του κράτους και θα θέτει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 1 με 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2014.


Το νέο μισθολόγιο θα εισαγάγει μία θεμελιώδη αλλαγή στο υφιστάμενο καθεστώς προσδιορισμού των βασικών μισθών.
 Σύμφωνα με τις αρχές του μισθολογίου που εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία, οι βασικοί εισαγωγικοί μισθοί κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας θα συγκλίνουν και σταδιακά θα εξισωθούν με εκείνους τους ιδιωτικού τομέα.
 Παράλληλα δεν θα ενσωματωθεί -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- κανένα επίδομα σε αυτούς.
 Ετσι τα επιδόματα θα καθορίζονται με βασικό κριτήριο τη θέση και την εμπειρία του κάθε υπαλλήλου, ενώ θα αυξάνονται σταδιακά, ανάλογα με την αποδοτικότητά του.
 Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι ο εξορθολογισμός της μισθολογικής δαπάνης και η μείωσή της κατά 5-8% έως το 2014. Ποσοστά που μεταφράζονται σε περικοπές μεταξύ 1 και 1,5 δισ. ευρώ.
 Εξάλλου αναμένεται να θεσπιστεί ένα σύστημα «μέτρησης της αποδοτικότητας» των υπαλλήλων με βάση δείκτες που θα δείχνουν την αποτελεσματικότητά τους και την παραγωγικότητα τους κατά τα πρότυπα του γερμανικού μοντέλου.
 Από τη στιγμή που θα είναι έτοιμο το νέο ενιαίο μισθολόγιο, οι προβλέψεις του θα εφαρμοστούν σε πρώτη φάση άμεσα για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.
 Από την άλλη, για τους εν ενεργεία υπαλλήλους και στο πλαίσιο της σύγκλισης των μισθών μεταξύ υπουργείων, αναμένεται να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, πιθανότατα τρία χρόνια, ανάλογο και της μείωσης αποδοχών που θα υποστεί κάθε υπάλληλος.
 Οι ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου θα ισχύσουν και για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ. Και εκείνοι θα ενταχθούν στο νέο ενιαίο μισθολόγιο, με το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμά ότι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ.
 Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως ήδη με τον εφαρμοστικό νόμο έχει καταργηθεί το σύστημα προαγωγών και των μισθολογικών ωριμάνσεων, γεγονός το οποίο από μόνο του επιφέρει σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.
 Το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε μειώσεις που σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάσουν στο 50% στο κίνητρο απόδοσης, το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης, το επίδομα ειδικής απασχόλησης και σε σειρά ειδικών επιδομάτων. Οι απώλειες κυμαίνονται από 28 έως και 404 ευρώ τον μήνα.
 Παράλληλα αποφάσισε ότι έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ ανεργίας 3% επί των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου των ΝΠΔΔ των ΟΤΑ και των λοιπών δημόσιων φορέων. Ετσι τους τελευταίους πέντε μήνες του χρόνου θα τους γίνονται κρατήσεις και για τους πρώτους επτά. Με αποτέλεσμα κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο οι απώλειες ελέω εισφοράς να ανέρχονται στο 7,2% επί των αποδοχών τους.
 Από τον συνδυασμό τους ψαλιδίσματος των επιδομάτων και της αναδρομικότητας της ειδικής εισφοράς προκύπτουν εισοδηματικές απώλειες που ξεπερνούν το 10% μέχρι το τέλος του έτους.
 Πιο αναλυτικά, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει έτοιμο το ενιαίο μισθολόγιο, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Πέμπτης, πρόβλεψη για μείωση των επιδομάτων χωρίς όμως να αναλύονται οι λεπτομέρειες με σχετική διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί με τροπολογία.
 Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου σημειώνεται πως «κρίνεται αναγκαία η μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο ή ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης του έργου των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσης και της αποσυμπίεσης του μισθολογικού κόστους».
 Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το ποσοστό της μείωσης θα φθάσει το 50%.
 Κατά τις ίδιες πηγές, εκτός του κινήτρου απόδοσης που δίδεται σε όλους τους υπαλλήλους, οι περικοπές των άλλων ειδικών επιδομάτων ή ειδικών παροχών θα αφορούν σε όλους τους κλάδους που έχουν τέτοια οικονομικά βοηθήματα.
 Οι νέες περικοπές προγραμματίζονταν να συμπεριληφθούν στο νέο ενιαίο μισθολόγιο. Αλλά, επειδή αυτό πιθανότατα δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιουλίου, όπως αρχικώς προγραμματιζόταν, το υπουργείο Οικονομικών θα «περάσει» τις μειώσεις στα επιδόματα, με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.
 Πιο αναλυτικά, το κίνητρο απόδοσης ξεκινά από τα 57 ευρώ για υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και ανέρχεται στα 64 ευρώ για δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 90 ευρώ για τεχνολογικής εκπαίδευσης και φθάνει τα 100 ευρώ για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Με τη μείωση του κατά 50% θα πέσει στα 28,5 , 32, 45 και 50 ευρώ αντίστοιχα.
 Το επίδομα ειδικής απασχόλησης των στρατιωτικών ξεκινά από τα 162,73 και φθάνει τα 375,65 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον βαθμό. Μετά το ψαλίδισμα θα περιοριστεί μεταξύ 81,37 και 187,83 ευρώ.
 Μεγαλύτερες θα είναι οι μηνιαίες απώλειες για τους δικαστικούς, καθώς βέβαια λαμβάνουν και υψηλότερα επιδόματα.
 Το επίδομα ταχύτερης διεκπεραίωσης των δικαστικών ξεκινά από τα 404,8 ευρώ (θα πέσει στα 202,4 ευρώ) για Ειρηνοδίκη Δ΄ και Γ΄ τάξεως και φθάνει στα 809,6 ευρώ τον μήνα (θα πάει στα 404,8 ευρώ) για τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 Το επίδομα ειδικής απασχόλησης στους ΟΤΑ κλιμακώνεται μεταξύ 89 και 170 ευρώ τον μήνα και αναμένεται να μειωθεί στα 44,5 και 85 ευρώ τον μήνα κατ΄ αντιστοιχία.
 Το κίνητρο απόδοσης των διπλωματικών υπαλλήλων περιορίζεται από τα 208 στα 104 ευρώ.
Αναδρομικά η εισφορά του 3% υπέρ της ανεργίας
 Μία νέα δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε το άρθρο 24 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τον Εφαρμοστικό Νόμο επιβλήθηκαν για πρώτη φορά ειδικές εισφορές συνολικού ποσοστού 3% υπέρ ανέργων και Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων επί των αποδοχών των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α., καθώς και όλων των υπαλλήλων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ.
 Τώρα με το πολυνομοσχέδιο ορίζεται ότι αυτές οι ειδικές εισφορές επιβάλλονται αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2011.
 Ειδικότερα στη σχετική διάταξη διευκρινίζεται ότι οι ειδικές εισφορές, οι οποίες αναλογούν στο χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μήνα, θα κατανεμηθούν ισόποσα και θα συνεισπραχθούν με τις εισφορές των επομένων μηνών του έτους 2011 σύμφωνα και με όσα θα ορίζονται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση του νόμου.
 Με την αλλαγή που επέφεραν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο θα γίνουν οι κρατήσεις που αφορούν τα ποσά των εισφορών για τους επτά πρώτους μήνες του έτους.
 Ετσι οι εισφορές 2% υπέρ ανέργων και 1% υπέρ Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που θα παρακρατούνται από τις αποδοχές του μηνός Αυγούστου 2011 και των επομένων μηνών μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011, δεν θα είναι 3% αλλά 7,2%.
 Κι αυτό καθώς στο αρχικό ποσοστό 3% θα προστεθεί ένα επιπλέον 4,2%, που είναι το συνολικό ποσοστό που αντιστοιχεί στο ύψος των εισφορών του πρώτου επταμήνου.
 Ετσι από τον επόμενο μήνα και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 οι 450.000 πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου και των δημόσιων οργανισμών θα επιβαρύνονται σωρευτικά με εισφορές και θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 7,2%.
πηγή : http://www.sofokleous10.gr

Ζητησαν να μπει υποθηκη και ο Παρθενωνας

Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις έπαιρναν φωτιά προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία τόσο για το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, όσο και για τα μέτρα που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, κάποιοι από τους εταίρους μας αποφάσισαν να ζητήσουν περίεργες εγγυήσεις προκειμένου να μη βρεθεί η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, οι Φινλανδοί ζήτησαν την υποθήκευση του Παρθενώνα, ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

«Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά όπως μερικά ελληνικά νησιά και την Ακρόπολη και μερικά ελληνικά νησιά» γράφει η Ιταλική εφημερίδα.

Μάλιστα οι Φινλανδοί «κοστολόγησαν» τον Παρθενώνα στα 300 εκατομμύρια ευρώ!

Στο τέλος του άρθρου, η Corriere della Sera θέτει και ένα ρητορικό ερώτημα: «Άραγε θα άφηναν τον Παρθενώνα στο σημείο και θα τον νοικιάζανε ή θα τον έπαιρναν μαζί τους στο Ελσίνκι»;
πηγή : www.marketbeast.gr

Διεθνεις δηλωσεις συμπαραστασης στην Νορβηγια

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη Νορβηγία, που επλήγη από φονικές επιθέσεις, καλώντας συγχρόνως τη διεθνή κοινότητα σε «συνεργασία κατά της τρομοκρατίας».

«Θέλω να εκφράσω τα προσωπικά συλλυπητήριά μου στους Νορβηγούς» δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα από το Οβάλ Γραφείο, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κέι.
Αυτές οι επιθέσεις ήλθαν «να θυμίσουν σε όλη τη διεθνή κοινότητα το διακύβευμα, να εμποδίζονται τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και την ανάγκη συνεργασίας στον τομέα των Πληροφοριών», τόνισε.

Παπανδρέου: «Αλληλεγγύη στη Νορβηγία»
Επίσης, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε αμέσως μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Όσλο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Νορβηγό ομόλογό του την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του ιδίου και του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση και τον λαό της Νορβηγίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί και τον ευχαρίστησε για την συμπαράστασή του.

Σαρκοζί: «Αποκρουστική και απαράδεκτη πράξη»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε τη φονική επίθεση μέσα στο Όσλο «πράξη αποκρουστική και απαράδεκτη», με επιστολή, που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μόλις πληροφορούμαι, με βαθιά συγκίνηση, τη φονική έκρηξη σήμερα το απόγευμα στο κέντρο του Όσλο, την καταδικάζω με το μεγαλύτερο σθένος, την κρίνω αποκρουστική και απαράδεκτη», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Χέιγκ: «Η Βρετανία καταδικάζει όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες»
Στο Φόρειν Οφις ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουΐλιαμ Χέιγκ εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του τα συλλυπητήριά του «σε όσους έχασαν συγγενείς, ή τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση η οποία έγινε στο Όσλο».

«Η Βρετανία καταδικάζει όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, συμπαραστέκεται στη Νορβηγία και τους συμμάχους μας απέναντι σε παρόμοιες ωμότητες». «Δεσμευόμαστε χωρίς ανάπαυλα να εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας, ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία με όλες τις μορφές της», επισήμανε ο κ. Χέιγκ.

Μπιλντ: «Είμαστε όλοι Νορβηγοί»
"Είμαστε όλοι Νορβηγοί», δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στη χώρα μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Οσλο προκαλώντας το θάνατο αρκετών ανθρώπων στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε ένα νησί κοντά σε αυτήν.

«Η τρομοκρατία χτύπησε. Είμαστε όλοι Νορβηγοί», έγραψε ο Μπιλντ στο λογαριασμό του στο Twitter.
Από τη μεριά του ο Σουηδός πρωθυπουργός, Φρέντρικ Ράινφελντ, καταδίκασε έντονα τις επιθέσεις μετά τη συνομιλία που είχε με τον Νορβηγό ομόλογό του, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Φάιμαν: «Προσφέρω τη βοήθειά μας»
Εξάλλου και ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του προς τη Νορβηγία και της πρόσφερε βοήθεια.

«Εξ ονόματος της αυστριακής κυβέρνησης σας προσφέρω τη βοήθεια και την υποστήριξή μας», δήλωσε ο Φάιμαν σε επιστολή του προς τον Στόλτενμπεργκ.
Μέρκελ: «Στο πλευρό της Νορβηγίας»

Συνάμα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε την αλληλεγγύη της με «τη νορβηγική κυβέρνηση και τον λαό της Νορβηγίας».

«Η νορβηγική κυβέρνηση και ο λαός της Νορβηγίας πρέπει να γνωρίζουν ότι η γερμανική κυβέρνηση και οι Γερμανοί βρίσκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό τους», ανέφερε η Μέρκελ σε ανακοίνωσή της.
Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε επίσης και τη «φρίκη» της μετά τις επιθέσεις.

ΝΑΤΟ: «Ειδεχθείς» πράξεις βίας στη Νορβηγία
O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ καταδίκασε τις «ειδεχθείς» πράξεις βίας στη Νορβηγία. «Εξ ονόματος του ΝΑΤΟ, καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ειδεχθείς πράξεις βίας στη Νορβηγία», δήλωσε ο γ.γ. Αντερς Φο Ράσμουσεν.

«Η αλληλεγγύη μας με τη Νορβηγία παραμένει ακλόνητη. Οι χώρες του ΝΑΤΟ παραμένουν ενωμένες στη μάχη ενάντια σε αυτές τις πράξεις βίας», τόνισε.

Ρομπάι: Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις άνανδρες πράξεις»
Και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι καταδίκασε την «άνανδρη» επίθεση.
«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις άνανδρες πράξεις για τις οποίες δεν υπάρχει δικαιολογία», δήλωσε ο βαν Ρομπάι προσθέτοντας ότι είναι «βαθιά σοκαρισμένος».

Επεσήμανε επίσης ότι «έστειλα μήνυμα αλληλεγγύης και συλλυπητηρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον πρωθυπουργό Γενς Στόλτενμπεργκ και τον λαό της Νορβηγίας».
πηγή:  http://www.skai.gr/

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...