Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Καλαμαρακια με ρυζι ενα καλοκαιρινο πιατο



Καλοκαιρινή συνταγή

Είναι απολαυστικό πιάτο, δεν θέλει ιδιαίτερο κόπο, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και ταιριάζει με την εποχή! Τι θα λέγατε για καλαμαράκια με ρύζι;

Υλικά για 4 άτομα
750 γρ. καλαμαράκια
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
3 ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. της σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
3-4 φλιτζάνια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Τραβάτε το κεφάλι, αφαιρείτε το μάτι, το στόμα και το κόκαλο και κρατάτε τα πλοκάμια. Κόβετε το σώμα του καλαμαριού σε λωρίδες και τα πλοκάμια στη μέση. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2', γυρίζοντας τα με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνετε την ντομάτα και τη γυρίζετε για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα με ξύλινο κουτάλι. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 3 φλιτζάνια καυτό νερό. Αφήνετε το ρύζι να βράσει και να φουσκώσει. Αν θέλετε το ρύζι σας πιο μαλακό, προσθέτετε επιπλέον νερό.

Λίγο πριν γίνει το φαγητό, προσθέτετε τον μαϊντανό, τις ελιές και τον δυόσμο, ψιλοκομμένα. Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το φαγητό σας πρέπει να είναι ζουμερό, γιατί αλλιώς θα στεγνώσει το ρύζι.

Σερβίρετε μετά από λίγο σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: myworld

Συλληψεις και αυτοφωρο για τους οδηγους ταξι

Τι ζητά με απόφασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Με συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο κινδυνεύουν οι ιδιοκτήτες ταξί που παρακωλύουν τη συγκοινωνία ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία κοινωφελών υπηρεσιών (αεροδρόμια και λιμάνια) σύμφωνα με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε.

«Αν διαπράττουν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως εφόσον καταλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα (σ.σ. προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο ακροατήριο)σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών.

Είναι αυτονόητο ότι οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στη σχετική του παραγγελία με αποδέκτες συναδέλφους του εισαγγελείς πρωτοδικών σε όλη τη χώρα.
πηγή : www.newsbeast.gr
 

Πλαγια πασα στην ΑΕΚ κανει ο Ζαιρι

Ο Μαροκινός θέλει να φορέσει τα κίτρινα

Μια ακόμα πάσα (που ελπίζει να εξελιχθεί σε… ασίστ) για την απόκτησή του έστειλε ο Ζαουάντ Ζαϊρί στην ΑΕΚ.
Σε δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει σε ιστοσελίδα, ο Μαροκινός έκανε σαφή την επιθυμία να συνεχίσει στην Ελλάδα και σχεδόν… ευχή ο επόμενος σταθμός του σ’ αυτή να είναι η «Ένωση».

«Θέλω να συνεχίσω να παίζω στην Ελλάδα και είμαι έτοιμος να υπογράψω σε όποια ομάδα με θέλει», παρουσιάζεται να λέει χαρακτηριστικά ο Ζαϊρί.

Δεν διστάζει, ωστόσο (σύμφωνα με το δημοσίευμα) να εκφράσει καθαρά και την προτίμησή του, αναφέροντας πως «η ΑΕΚ είναι ιδανική επιλογή για μένα, αφού είναι μια μεγάλη ομάδα και οι οπαδοί της σε κάνουν να θέλεις ν’ αγωνιστείς γι’ αυτούς».

Σε κάθε περίπτωση, ο Ζαϊρί είναι δεδομένο πως δεν αφήνει αδιάφορη την ΑΕΚ. Ωστόσο, για να δημιουργηθούν πιθανότητες ν’ αγωνιστεί σ’ αυτή υπάρχουν δύο απαραίτητες προϋποθέσεις:

Αφενός εκείνη να τελειώσει τις άλλες μεταγραφικές της προτεραιότητες (Μίτσελ και άλλος χαφ, αν φύγει ο Ντιόπ) και αφετέρου ο ίδιος ν’αρχίσει τις περικοπές στις απαιτήσεις του, ώστε να πέσουν εντός των (σφιχτών) οικονομικών της δεδομένων.

Πηγή: sport-fm.gr

Nissan GT-R 1.300 ιππων σπΑει ρεκορ σε δοκιμη της AMS Performance

Εξωπραγματικές καταστάσεις!
Η εταιρεία AMS Performance πήρε ένα Nissan GT-R και το διαμόρφωσε κατάλληλα έτσι ώστε να είναι ικανό για… εξωπραγματικά πράγματα.

Με 1.300 ίππους και ροπή 1.488 κιλών/μέτρο μπορεί κανείς εύκολα να πει πως είναι ικανό για ακόμη περισσότερα. Το συγκεκριμένο super car δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαικό η αμερικάνικο αυτοκίνητο πουσαρισμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει...

Δείτε τη δοκιμή που έσπασε ρεκόρ:


Η Ελλαδα θα εχει ενα πολυ μεγαλο φορτιο χρεους Wall street journal

Wall Street Journal: Η χθεσινή σύνοδος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα

Η εφημερίδα Wall Street Journal σημειώνει σε δημοσίευμά της, με τίτλο: «Η Ελλάδα παίρνει νέο πρόγραμμα στήριξης, ενώ οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην κόψη του ξυραφιού», ότι η χθεσινή σύνοδος έστειλε ένα ισχυρό και χωρίς χρονικά όρια μήνυμα, ότι η Ευρωζώνη δεσμεύεται να χρηματοδοτεί τις χώρες της για όσο διάστημα δεν έχουν πρόσβαση στις αγορές.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες τολμηρά, σημειώνοντας ότι, μετά από μήνες διαφωνιών, οι ηγέτες της Ευρώπης αποφάσισαν ότι έπρεπε να σταματήσουν την αιμορραγία. Προσθέτει, ωστόσο, ότι μένει να φανεί, αν θα κρατήσει ο αιμοστατικός επίδεσμος.

«Η Ελλάδα θα έχει ένα πολύ μεγάλο φορτίο χρέους, ακόμη και μετά το νέο πρόγραμμα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters τονίζει ότι οι χθεσινές αποφάσεις έθεσαν δύο πολύ σημαντικά προηγούμενα:

Πρώτον, ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα μπορούν να αθετούν την αποπληρωμή χρέους τους και δεύτερον, την εντελώς νέα χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική, η οποία δημιουργήθηκε για την Ελλάδα, την οποία ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί την αποκάλεσε ως «απαρχή ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου».

Αν και οι ηγέτες της Ευρώπης δήλωσαν ότι η συμμετοχή των ιδιωτών αγορά μόνο την περίπτωση της Ελλάδας και όχι άλλων χωρών της Ευρωζώνης, το δημοσίευμα του Ρόιτερ αναφέρει ότι είναι βέβαιο ότι τα δύο αυτά προηγούμενα θα χρησιμοποιηθούν ξανά στο μέλλον. Θα χρησιμοποιηθούν ξανά για την Ελλάδα, προσθέτει, καθώς από μόνη της η χθεσινή συμφωνία δεν μπορεί να καταστήσει την Ελλάδα φερέγγυα, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και από άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, με την Πορτογαλία και / ή την Ιρλανδία να είναι οι πιθανές επόμενες χώρες.

Πηγή : www.newsbeast.gr

εκτακτη συνεδριαση του Eurogroup την Κυριακη στις Βρυξελλες

Για τις λεπτομέρειες του ελληνικού πακέτου

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ώστε να ολοκληρωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής που ελήφθησαν για την Ελλάδα και κυρίως για το ρόλο του Προσωρινού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF).

Παράλληλα, σήμερα θα συνεδριάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τον ίδιο αντικείμενο, αλλά και με επιπλέον αντικείμενο τη διαμόρφωση των λεπτομερειών για τη συμμετοχή του στο νέο πακέτο της Ελλάδας.
πηγή : www.newsbeast.gr

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...