Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Κυπριακη αντιδραση στις απειλες της Τουρκιας

Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή δήλωσε ότι μελετά με τους συνεργάτες της ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν για να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα εκ μέρους όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία για τις απειλές που διετύπωσε σε βάρος της Κύπρου σε ό,τι αφορά την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, η κα Μαρκουλλή είπε ότι παράλληλα θα γίνουν πολύ έντονα διαβήματα και προς τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ανέφερε επίσης ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Έλληνα ομόλογό της Σταύρο Λαμπρινίδη, την Πέμπτη στην Αθήνα, για να χαραχθεί κοινή πολιτική.

Η υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ουσιαστικά έχει παραλύσει, αφού σχεδόν όλα τα κεφάλαια είναι παγοποιημένα, αλλά δυστυχώς, πρόσθεσε, η Άγκυρα δεν έχει πάρει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία αυτή, αν δεν συμπεριφερθεί ως υποψήφια χώρα.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας που επικαλείται η Τουρκία, η κα Μαρκουλλή είπε ότι η Τουρκία πρέπει πρώτα να την προσυπογράψει.

Την ίδια ώρα, με επιστολές προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ΚΣ-ΕΔΕΚ καταγγέλλει τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου, αναφορικά με την έρευνα για υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε πως στην επιστολή καταγγέλλεται ότι η Τουρκία «ενώ αρνείται επίμονα να κυρώσει την Διεθνή Συνθήκη για το Δίκαιο της θάλασσας, παραβιάζει την ίδια ώρα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών προβλημάτων για την ειρήνη,την ασφάλεια, τη σταθερότητα και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή».

Η ΕΔΕΚ καλεί για καταδίκη των τουρκικών απειλών, πρόσθεσε ο κ. Σοφοκλέους.

Πηγή : http://www.e-typos.com

Microsoft εναντιον Hackers διαγωνισμος με χρηματικο επαθλο

Η Microsoft προσφέρει 200.000$ σε όποιον καταφέρει να φτιάξει το καλύτερο λογισμικό προστασίας.Τον τελευταίο καιρό οι επιθέσεις των hacker σε επιχειρήσεις, όλο και πληθαίνουν και γι’ αυτό το λόγο η Microsoft δημιούργησε το διαγωνισμό «BlueHat» με σκοπό να αναδείξει το καλύτερο και αποτελεσματικότερο λογισμικό προστασίας.

Ο νικητής θα πάρει χρηματικό έπαθλο 200.000$ ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα μοιραστούν το ποσό των 50.000 δολαρίων καθώς και μια MSDN Universal συνδρομή αξίας 10.000 δολαρίων, που τους δίνει αυτόματα τη δυνατότητα δημιουργίας του δικού τους λογισμικού για τη Microsoft.

Τέλος σύμφωνα με την υπεύθυνη του τομέα Ασφαλείας της εταιρείας, Katie Moussouris το «BlueHat» αποτελεί το πρώτο και το μεγαλύτερο βραβείο που έχει δοθεί από τη Microsoft και σκοπός του μέσα από τις προτάσεις ερευνητών, ακαδημαϊκών, ακόμα και χομπιστών που συμμετέχουν, να καταφέρει να κάνει τη ζωή των hacker δυσκολότερη.

πηγή : http://www.techit.gr

Το Πεκινο επικρινει την Ουασιγκτον για το χρεος και την υποβαθμιση

Σαν να μη της έφτανε της Αμερικής η κεραμίδα που της έριξε η Standard & Poor`s, ήρθε και μια κατραπακιά από τη Κίνα, για να τη βάλει στη θέση της.

Αν λοιπόν, οι Αμερικάνοι έπαθαν μια ψυχρολουσία με τη χθεσινή τους υποβάθμιση, σήμερα ξύπνησαν ακόμη πιο βρεγμένοι, με την Κίνα να τους κατηγορεί ότι πρέπει επιτέλους να συνέλθουν, και να ξεφύγουν από τον οικονομικό δρόμο που επέλεξαν.

Όπως λέει η New York Times, η «επίθεση» αυτή της Κίνας έρχεται να ολοκληρώσει τη γενικότερη κατάπτωση της διεθνούς παρουσίας των ΗΠΑ.

Το Πεκίνο λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, επέκρινε την Αμερική (με αυστηρή γλώσσα), επειδή τη θεωρεί εθισμένη στον δανεισμό, και επειδή «ζει πέρα από τις δυνατότητές της».

Και αν σκεφτούμε πως η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο δανειστή της Ουάσιγκτον, με κάπου $1.1 τρισ. αμερικανικού χρέους στα χέρια της, τότε το «χτύπημα» της … πονάει διπλά.

Η Κίνα, που διαθέτει απεριόριστη ρευστότητα, δεν έχει άλλες επιλογές από το να συνεχίζει να αγοράζει το αμερικανικό χρέος, γράφει η εφημερίδα, και αν αποτραβηχτεί, απλά θα υποτιμηθούν τα ομόλογα που ήδη κρατάει στα χέρια της. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε από το να επιπλήξει την Αμερική, δηλώνοντας: «Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να συμβιβαστεί με το οδυνηρό γεγονός ότι πέρασαν οριστικά οι παλιές καλές ημέρες, που μπορούσε να δανειστεί για να βγει από τους μπελάδες που η ίδια δημιουργούσε».

Το Πεκίνο δεν παρέλειψε να τα βάλει και με τις υπερβολικές αμυντικές δαπάνες των Αμερικανών, όπως και με το «διογκωμένο» σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τους!
S.A.-New York Times
www.antinews.gr

Μηπως ειμαστε κοντα στο τελος του Ευρω

Τα συγκοινωνούντα δοχεία παγκοσμίως - η μορφή της κρίσης, τα αποτελέσματα της, οι πραγματικές αιτίες, η αναδιανομή εισοδημάτων, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η αναγκαιότητα μίας μερικής αποπαγκοσμιοποίησης
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ: Ένα ενδεχόμενο, νέο πρόγραμμα «επέκτασης» της ποσότητας χρήματος από την Fed (QE3), μέσω της τρίτης κατά σειρά αγοράς ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα. Τα αυξημένα επιτόκια όμως στη Κίνα, σε συνδυασμό με τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. (το παράδειγμα της Ελλάδας δείχνει ότι μπορεί κανείς εύκολα να καταστραφεί, «επιλέγοντας» ανόητα τη λιτότητα), θα μπορούσαν να «πνίξουν» εντελώς την ήδη αναιμική παγκόσμια ανάπτυξη.
Πως είναι δυνατόν λοιπόν οι αγορές, οι οποίες έχουν πλέον εντελώς απογοητευθεί από την απίστευτη ανεπάρκεια, από την ανικανότητα καλύτερα των πολιτικών (άρθρο μας), να μην το καταλαβαίνουν; Πως είναι δυνατόν να νομίζει ο κόσμος ότι θα αποφύγει τη διπλή ύφεση (double dip), με τελικό σημείο την ισορροπία σε κατώτερα επίπεδα (ύφεση L), η οποία απειλεί να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη - πόσο μάλλον όταν ήδη οι χρηματιστηριακές ζημίες παγκοσμίως ξεπερνούν τα 2,5 τρις $; Είναι δυνατόν να νόμιζαν οι Η.Π.Α. ότι θα «ξεγελούσαν» τις αγορές, κρύβοντας τα τεράστια προβλήματα τους πίσω από το ανόητο τέχνασμα της «ακούσιας» στάσης πληρωμών; Μήπως έτσι εξηγείται επίσης η ξαφνική, η αναπάντεχη μάλλον μείωση αυτών που ζητούν εργασία; Μήπως είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα, όμοιο με αυτό του περιπλανώμενου Ευρωθιάσου;
Η υποβάθμιση των Η.Π.Α. από την S&P θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου - αφού τα αμερικανικά ομόλογα είναι το κύριο χρηματοπιστωτικό εργαλείο για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών παγκοσμίως. Πρόκειται πιθανότατα για τη μητέρα των κρίσεων, ενώ ενδεχομένως θα είναι το έναυσμα της τελικής «επίθεσης» εναντίον της Ευρωζώνης - αφού ούτε η Γαλλία, πόσο μάλλον η Μ. Βρετανία, δεν δικαιούνται πλέον την κορυφαία αξιολόγηση.
Όσον αφορά τώρα την Ιταλία, το ποσοστό του χρέους της διαμορφώνεται στο 128%. Εάν οι αγορές συνεχίσουν να οδηγούν το κόστος δανεισμού της χώρας πλησίον του 6%, καθώς επίσης εάν η ανάπτυξη παραμείνει μηδαμινή, οι υπολογισμοί δείχνουν πως έως το 2017 το ποσοστό θα ανέλθει επάνω από το 150% - οπότε θα χρεοκοπήσει. Ακόμα και στην περίπτωση που το κόστος δανεισμού επιστρέψει στο 4%, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι τόσο αναιμικός που το χρέος θα διατηρηθεί στο 128% το 2018 – με κίνδυνο χρεοκοπίας της (εάν συμβεί βέβαια κάτι στην Ιταλία, οι γερμανικές, οι γαλλικές, οι βρετανικές και πολλές άλλες τράπεζες θα υποφέρουν τα πάνδεινα – ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κρίση στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Κύπρο και σε αρκετές άλλες χώρες που σήμερα φαίνονται ισχυρές).

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ότι, λόγω της αισιοδοξίας των αγορών για θετικά μεγέθη ανάπτυξης, το κρίσιμο όριο των αποδόσεων των ομολόγων, επάνω από το οποίο το χρέος θεωρείται μη βιώσιμο, είναι το 7%. Στην πραγματικότητα, όμως με τους υφιστάμενους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της Ευρώπης, ως αποτέλεσμα της συμμετοχής των χωρών στο ευρώ, το μέγιστο όριο είναι περίπου 4%-5% - ένας από τους πολλούς λόγους, για τους οποίους σύντομα θα πάψει να υπάρχει το κοινό νόμισμα, εάν δεν ενωθεί άμεσα πολιτικά η Ευρωζώνη.

Διαβαστε ολο το άρθρο : http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-08-07-21-51-17-2011080739947/

Οι διαφοροι μυθοι για τις διασημες διαιτες

Η βιομηχανία απώλειας βάρους βγάζει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια στις πλάτες των ανθρώπων που ψάχνουν απεγνωσμένα μια μαγική σφαίρα που θα προκαλέσει γρήγορη απώλεια βάρους.

Μύθοι και διατροφές μανίας αφθονούν, αλλά δεν οδηγούν σε αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους. Μόνιμη απώλεια βάρους και συντήρηση είναι δυνατή, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε τους μύθους γύρω από τη διατροφή και να αποφεύγετε τις παγίδες όλων αυτών των λεγόμενων “popular diets” (διάσημες δίαιτες) .

Γρήγορη απώλεια βάρους
Πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι λέγεται στην τηλεόραση και το τι γράφεται στα περιοδικά ή στο internet για συμβουλές διατροφής και απώλεια βάρους και να μην παθαίνετε εμμονές με τα κιλά σας και ζητάτε να μοιάσετε στους TV stars. Ένα πρότυπο της υγιεινής απώλειας βάρους είναι το πολύ 1 κιλό την εβδομάδα. Ταχύτερη απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσει επώδυνα προβλήματα υγείας.

Πολλές δίαιτες χαμηλών θερμίδων, όπως οι 800 θερμίδες ή λιγότερο την εβδομάδα, θα πρέπει να πραγματοποιούνται κάτω από ιατρική παρακολούθηση, αλλιώς ρισκάρετε να αποκτήσετε αρρυθμία στην καρδιά που πολύ πιθανό να αποβεί μοιραίο για την υγεία σας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θεωρούνται υποθερμιδικές και οι δίαιτες των 1000 και 1100 θερμίδων.

Μαγικές τροφές που δίνουν αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες τρώγοντας σέλινο ή λαχανόσουπα ή γκρέιπφρουτ ή πίνοντας παγωμένο νερό ή χυμό λεμονιού και πολλά άλλα με μαγικές ικανότητες στο «κάψιμο θερμίδων». Όντως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και υψηλά στην περιεκτικότητά τους σε νερό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι προσδίδουν αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας, γι’αυτό θα πρέπει να τα συμπεριλάβετε στην καθημερινή καταμέτρηση θερμίδων σας, και όχι στην καθημερινή καύση θερμίδων.

Όχι φαγητό το βράδυ
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να σταματήσουν να τρώνε μετά από τις 7 ή 8 μ.μ. ή μετά από κάποια άλλη αυθαίρετη ώρα. Η αλήθεια είναι ότι καμία προθεσμία στην ημέρα σας, βοηθά ή βλάπτει την προσπάθεια σας για απώλεια βάρους. Το πιο σημαντικό είναι το τι τρώτε όλο το 24ώρο και όχι μόνο μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Θα πρέπει να μάθετε να τρώτε κάθε 3 ώρες, τα λεγόμενα μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να διατηρείτε τα επίπεδα της γλυκόζης σας σταθερά για να έχετε πάντα σε κάθε γεύμα ελεγχόμενη πείνα.

Ακόμα και αν το πρόγραμμά σας και τα ωράρια σας είναι σχετικά δύσκολα, πάλι μπορεί να βρεθεί μια λύση, ώστε να μην υπερβαίνετε τις θερμίδες που σας αναλογούν ημερησίως και να μπορείτε να τις μοιράζετε με σωστό τρόπο μέσα στο 24ώρο.

Το λίπος είναι αυτό που σας παχαίνει
Το λίπος έχει χαρακτηριστεί ως η κυριότερη αιτία για την εμφάνιση της παχυσαρκίας. Ναι μεν τα γραμμάρια λίπους περιέχουν περισσότερες θερμίδες από τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, αλλά είναι όμως απαραίτητα για καλή υγεία και κορεσμό, γι’αυτό και πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο και σε μικρές ποσότητες. Ιδίως τα καλά λιπαρά είναι αυτά που χρειάζονται και για την καλή λειτουργία της καρδιάς και περιέχονται σε ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρια και θαλασσινά.

Προσπαθήστε να πάρετε γύρω στο 30% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων σας από τα καλά λιπαρά. Αποφύγετε τα κορεσμένα λίπη, τα οποία βρίσκονται στην κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το τυρί, όχι επειδή θα σας κάνει να αποκτήσετε λίπος, αλλά επειδή αυξάνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Επιμέλεια :
Κορομπίλη Χαρά
Msc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
www.Newsit.gr
http://ifitness.gr

Βουτια στα χρηματιστηρια των αραβικων χωρων

Μεγάλη κάμψη σημειώνεται σήμερα στα Χρηματιστήρια των περισσότερων αραβικών χωρών, μία ημέρα μετά το «μαύρο Σάββατο» του Χρηματιστηρίου του Ριάντ που έκλεισε κάνοντας «βουτιά» μεγαλύτερη του 5%, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο Ντουμπάι το Χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -3,69%, περιορίζοντας τις απώλειες που με το άνοιγμα της συνεδρίασης έφταναν το -4,5%. Στο γειτονικό εμιράτο του Άμπου Ντάμπι το Χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.603,22 μονάδες, με πτώση -2,53%. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ο τραπεζικός (-3,30%) και ο κατασκευαστικός τομέας (-5,61%).

Το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ έκλεισε με πτώση -1,61%, στο Κατάρ οι απώλειες έφτασαν το -2,51% και στο Ομάν το -2,08%. Μικρότερη ήταν η υποχώρηση στο Μπαχρέιν (-0,33%) ενώ στη Σαουδική Αραβία, μετά την πτώση του Σαββάτου, ο δείκτης TASI κατάφερε να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος, με άνοδο +0,08%.

πηγή www.marketbeast.gr

Ερχονται φοροι σοκ για ολους τους ιδιοκτητες ακινητων

Στο «δόκανο» πάνω από 2.500.000 ιδιοκτήτες

Εκτίναξη φόρων μέχρι και 300% για πάνω από 2.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων σε βάθος τριετίας φέρνει το κυβερνητικό σχέδιο για σταδιακή εξομοίωση των αντικειμενικών με τις αγοραίες τιμές και ένταξη στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των εκτός σχεδίων οικοπέδων και αγροτεμαχίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Έθνους, εκτός από την κατοχή αλλαγές έρχονται και στις μεταβιβάσεις ακινήτων με αισθητή μείωση του φόρου για ακίνητα χαμηλής και μεσαίας αξίας και επιβολή αυξημένου κλιμακωτού συντελεστή για τις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και κληρονομιές ακινήτων σε ακριβές περιοχές

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι φορο-ανατροπές θα γίνουν σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθούν το 2014.

Ειδικότερα το επόμενο έτος θα υπάρξει αισθητή αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών κατά 50% κατά μέσον όρο και το 2013 θα έρθει το δεύτερο κύμα αυξήσεων που θα εξομοιώσει τις τιμές της εφορίας με τις αγοραίες, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία ένα αυτόματο σύστημα αναπροσαρμογής των τιμών με βάση τις εξελίξεις στην αγορά.

Μαζί με την πρώτη δόση της αύξησης των αντικειμενικών τιμών θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων και στη συνέχεια θα διευρυνθεί η βάση του ΦΑΠ με τη φορολόγηση και των εκτός σχεδίου πόλης ακινήτων.

Ο συνδυασμός των παραπάνω μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα:

- Ο ΦΑΠ, που πληρώνουν κάθε χρόνιο οι ιδιοκτήτες, θα αυξηθεί δραστικά μέχρι και θα τριπλασιαστεί.

- Θα υποχρεωθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο κατοχής εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που μέχρι σήμερα η αξία της ακίνητης περιουσίας τους ήταν κάτω από το αφορολόγητο όριο ή εξαιρούνταν από τη φορολογία.

- Θα υπάρξει ντόμινο επιβαρύνσεων σε μια σειρά από φόρους και τέλη για την κατοχή ακινήτων που υπολογίζονται με βάση την αντικειμενική αξία (τεκμήρια διαβίωσης, δημοτικά τέλη κ.ά.).

Για τις αγοραπωλησίες ακινήτων σχεδιάζεται η μείωση του συντελεστή ακόμα και στο 1%-2% από 8%-10% που είναι σήμερα για αγορά ακινήτων αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ και αύξησή του μέχρι το 15% για ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Το εναλλακτικό της αύξησης των συντελεστών σενάριο αγορά την επιβολή φόρου υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, δηλαδή επί της διαφοράς της τιμής κτήσης και πώλησης.

Το αφορολόγητο όριο για αγορά πρώτης κατοικίας θα παραμείνει αμετάβλητο, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και πρόταση για μείωση του αφορολόγητου ορίου για γονικές παροχές που σήμερα για πρόσωπα πρώτου βαθμού συγγένειας είναι 150.000 ευρώ, το οποίο και θεωρείται πολύ υψηλό.

Παράγοντες του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι το νέο πακέτο μέτρων για τα ακίνητα στοχεύει πέραν των άλλων και στο χτύπημα της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος στην οικοδομή, σημειώνοντας ότι η εξομοίωση των αντικειμενικών τιμών με τις αγοραίες θα φέρει στο φως αδήλωτα εισοδήματα, καθώς θα υποχρεώσει τους πωλητές να αναγράφουν στο συμβόλαιο το πραγματικό πόσο που εισέπραξαν.

Περιοχή Αντικειμενικές τιμές Αγοραίες τιμές Διαφορά %
Αγ. Παρασκευή1.400 - 2.0502.200 - 3.800 57-83
Χολαργός1.400 - 2.200 2.100 - 3.300 50
Βριλήσσια1.550 - 2.0502.200 - 4.500 42-120
Ψυχικό3.250 - 6.250 4.000 - 7.000 12-23
Ζεφύρι650 - 700 1.500 - 2.000 131-186
Πέραμα650 - 800 1.600 - 2.100 146-163
Νέα Μάκρη1.050 - 2.0002.000 - 2.900 45-90
Π. Φάληρο1.450 - 3.0502.100 - 3.500 15-45
Βουλιαγμένη2.550 - 8.8004.500 - 10.00014-76
Ελληνικό1.450 - 3.050 2.200 - 3.500 15-51
Αιγάλεω850 - 1.4001.900 - 2.300 64-124
Παλλήνη1.200 - 1.7001.200 - 2.400 41-58
Περιστέρι800 - 1.300 1.200 - 2.20069-138
Μοσχάτο1.150 - 2.200 2.100 - 2.400 9-83
Ανω Λιόσια650 - 800 1.600 - 2.200 146-175
Όπως προκύπτει από τον πίνακα, η εξομοίωση των τιμών θα φέρει αυξήσεις 9% - 186% στις αντικειμενικές αξίες.
Ποσά σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο

Σκηνικο πολεμου και λεηλασιες στο Τοτεναμ

Σκηνικό «πολέμου» αντικρίζει κανείς στο νότιο Λονδίνο μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο στο Τότεναμ με αφορμή το θάνατο ενός 29χρονου από πυρά αστυνομικών.

Πολλά καταστήματα λεηλατήθηκαν ενώ ταραξίες εθεάθησαν να μεταφέρουν προϊόντα που είχαν κλέψει από αυτά. Τα καταστήματα Foot Locker στην Brixton Road, Currys, Halfords και Body Shop έγιναν στόχος θερμόαιμων που έσπασα βιτρίνες και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Χθες το βράδυ συνελήφθησαν πάνω από 100 άτομα για τους βανδαλισμούς, οι οποίοι σημειώθηκαν και στο ανατολικό και βόρειο Λονδίνο. Σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία, συνολικά 26 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των εκτρόπων, τρεις εκ των οποίων όταν τους παρέσυρε όχημα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

πηγή www.newsbeast.gr

 

εκτος εθνικης ισπανιας ο Σερχιο Ραμος

Τη θέση του Σέρχιο Ράμος στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, για τη φιλική αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στην Ιταλία που θα διεξαχθεί στο Μπάρι στο πλαίσιο της FIFA Day, πήρε το Νάτσο Μόνρεαλ.

Ο αμυντικός της Μάλαγα, ο οποίος αποκλήθηκε πριν λίγες μέρες από την Οσασούνα, ενσωματώθηκε στην αποστολή των «φούριας ρόχας» τη Δευτέρα.

Ο δεξιός μπακ της «βασίλισσας» έμεινε εκτός από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αφού αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη, το οποίο «κληρονόμησε» κατά τη διάρκεια της περιοδείας των «μερένχες» στην Κίνα και είναι αμφίβολος και για το Σούπερ Καπ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
πηγή : http://www.sport-fm.gr

Με κομμενη την ανασα για τις οικονομικες εξελιξεις

Νέα υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας επισείει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard’s & Poors, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά το «χτύπημα» που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και πανικό, κατακρημνίζοντας τα ευρωπαϊκά, αραβικά χρηματιστήρια και τη Wall Street.
Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο επικεφαλής του οίκου, Ντέιβιντ Μπιρς, δήλωσε ότι δεν περιμένει μεγάλες επιπτώσεις, όταν ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα λόγω της ήπιας -όπως τη χαρακτήρισε- υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τη βαθμίδα «ΑΑΑ» στο «ΑΑ+».

Tην ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται, με τους ηγέτες της ΕΕ βρίσκονται σε «πυρετό» σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που απειλεί την ευρωζώνη και τις ΗΠΑ.

Το απόγευμα (γύρω στις 19:00 ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με θέμα το πρόβλημα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από τη Standard & Poor's.

Πηγή της ΕΚΤ ανέφερε πως ο διοικητής της, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, επιθυμεί να ληφθεί σήμερα η τελική απόφαση για την αγορά ιταλικών κρατικών ομολόγων με στόχο να χαλιναγωγηθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εάν ληφθεί σήμερα οριστική απόφαση για παρέμβαση, η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες θα αρχίσουν να αγοράζουν ιταλικά ομόλογα όταν ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές, αύριο Δευτέρα. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πάντως αν η ΕΚΤ θα εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Νοτίου Κορέας, Τσόι Γιονγκ- κου, ανακοίνωσε πως οικονομικοί εκπρόσωποι της Ομάδας των 20 (G20) είχαν τηλεφωνική συνδιάσκεψη την Κυριακή το πρωί (ώρα Νοτίου Κορέας) σχετικά με την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη της χώρας του στα αμερικανικά ομόλογα δεν έχει μεταβληθεί, ενώ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την τηλεφωνική συνδιάσκεψη. «Δεν υπάρχει εναλλακτική (στα αμερικανικά ομόλογα) που να παρέχει τόση σταθερότητα και ρευστότητα», δήλωσε.

Σιγή ιχθύος τηρούν πάντως, μέχρι στιγμής, η γαλλική προεδρία της ομάδας των επτά G7 και οι άλλες χώρες-μέλη της, σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την κρίση χρέους και την κατάσταση στις χρηματαγορές που είχε ανακοινωθεί από την Ρώμη ότι θα γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδας).

Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press μετέδωσε πως οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 θα έχουν νέα τηλεφωνική συνδιάσκεψη αύριο το πρωί, πριν από το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, προκειμένου να τις καθησυχάσουν.

Ανησυχία και φόβοι για την 6η δόση στην Αθήνα

Ένα ακόμη μέτωπο στη διαπραγμάτευση του νέου δανείου αλλά και της 6ης δόσης του Σεπτεμβρίου προκαλεί η κρίση που μαίνεται στις ευρωπαϊκές αγορές. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τραπεζίτες και κοινοτικούς παράγοντες, η κρίση καθιστά πιο ευάλωτη τη θέση της Ελλάδας απέναντι στις αγορές, οι οποίες αμφισβητούν εκ νέου τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για τα 109 δισ. ευρώ, αλλά και έναντι των δανειστών της χώρας που αναμένεται να γίνουν πιο αυστηροί απέναντι σε νέα ολισθήματα του κυβερνητικού έργου, τα οποία είναι ήδη ορατά και πολλά.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από αύριο ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στη συνομιλία με τον κ. βαν Ρόμπεϊ, τέθηκε το θέμα της πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ότι αφορά τα ιταλικά ομόλογα. Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στο πνεύμα της επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, για τη γρήγορη και ακριβή εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αλλά και για το πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές.

Σύγκρουση συμφερόντων πίσω από τις επιθέσεις

«Κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων» βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των τριών μεγάλων διεθνών οίκων αξιολόγησης, υποστήριξε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι αυτοί πρέπει να αποκτήσουν ανταγωνιστές ώστε ο τομέας αυτός να καταστεί πιο αποτελεσματικός,.

«Έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τους οίκους αξιολόγησης», τόνισε ο Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ-Παράμο, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ισπανική εφημερίδα La Voz de Galicia.

«Οι αξιολογήσεις τους μπορούν να είναι επιζήμιες ή και πολύ επιζήμιες, όπως φάνηκε τα τελευταία χρόνια και όμως δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε.

«Boυτιά» στα χρηματιστήρια των αραβικών χωρών

Μεγάλη κάμψη σημειώνεται σήμερα στα Χρηματιστήρια των περισσότερων αραβικών χωρών, μία ημέρα μετά το «μαύρο Σάββατο» του Χρηματιστηρίου του Ριάντ που έκλεισε κάνοντας «βουτιά» μεγαλύτερη του 5%, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο Ντουμπάι το Χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση -3,69%, περιορίζοντας τις απώλειες που με το άνοιγμα της συνεδρίασης έφταναν το -4,5%. Στο γειτονικό εμιράτο του Άμπου Ντάμπι το Χρηματιστήριο έκλεισε στις 2.603,22 μονάδες, με πτώση -2,53%. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ο τραπεζικός (-3,30%) και ο κατασκευαστικός τομέας (-5,61%).

Το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ έκλεισε με πτώση -1,61%, στο Κατάρ οι απώλειες έφτασαν το -2,51% και στο Ομάν το -2,08%. Μικρότερη ήταν η υποχώρηση στο Μπαχρέιν (-0,33%) ενώ στη Σαουδική Αραβία, μετά την πτώση του Σαββάτου, ο δείκτης TASI κατάφερε να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος, με άνοδο +0,08%.

Με μείον 7% ο δείκτης στο Τελ Αβίβ‏

Το Χρηματιστήριο του Τελ-Αβίβ έκλεισε σήμερα με πτώση που άγγιξε το 7%, στον απόηχο της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's.

Με το κλείσιμο, και αφού είχε προηγηθεί μια 45λεπτη διακοπή στις συναλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο δείκτης TA-25 κατέγραφε απώλειες -6,99%, πέφτοντας στις 1.074,274 μονάδες.

Με το βλέμμα στις αγορές

Οι κλυδωνισμοί από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ έφτασαν στην Ασία με το Πεκίνο να επιπλήττει - μέσω του κρατικού πρακτορείου Xinhua - την Ουάσινγκτον για τον «εθισμό της στο χρέος», τονίζοντας ότι εάν δεν περικοπούν «οι γιγαντιαίες στρατιωτικές δαπάνες» θα είναι αναπόφευκτη μία νέα υποβάθμιση. Πλέον, όλοι οι ηγέτες αναμένουν το άνοιγμα των χρηματιστηρίων προκειμένου να δουν πώς θα αντιδράσουν οι αγορές μετά τις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

πηγή : http://www.marketbeast.gr

Μαλλον ερχεται το τελος της ανωνυμιας των blogs

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, συστήνεται ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων.


Ειδικότερα, η επιτροπή θα ασχοληθεί με την ταυτοποίηση των διαχειριστών blogs και τη διεύρυνση του καταλόγου των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.


Σύμφωνα με την απόφαση την επιτροπή συγκροτούν ο κ. Αθανάσιος Ράντος, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως πρόεδρος και μέλη οι κ.κ. Αθανάσιος Κατσιρώδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μαχαίρας, πρόεδρος Εφετών, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αστυνομικός διευθυντής της υποδιεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλίας Θεοδωράτος, νομικός σύμβουλος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, διδάκτωρ νομικής, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος.


Γραμματέας της επιτροπής ορίζεται η κα. Μαρία Αδαμοπούλου, διδάκτωρ Νομικής.


Η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της έως τις 30-9-11 και δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση για τα μέλη της.


Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...