Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Καταργείται η Βουλή, τις συμφωνίες με ΔΝΤ - Ε.Ε. κυρώνει ο υπουργός...

πηγή : http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=541470

Μέσα σε 17 ώρες τροποποίησαν τον νόμο, ώστε το κοινοβούλιο να μην ψηφίζει επί νέων μέτρων και δεσμεύσεων
Κινούμενη "σαν τον κλέφτη" η κυβέρνηση "αντικατέστησε" τη Βουλή με τον υπουργό Οικονομικών, ακολουθώντας πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που δείχνουν καθεστωτική αντίληψη. Παράλληλα επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά ότι τα μέτρα που επιβάλλει το ΔΝΤ σε όλο τον κόσμο θέλουν "έκτακτες" εξουσίες και δεν αντέχουν τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Χθες η κυβέρνηση αφαίρεσε από τη Βουλή την αρμοδιότητα που έχει να κυρώνει τις συμφωνίες αναφορικά με τον μηχανισμό στήριξης! Πλέον η Βουλή απλώς θα ενημερώνεται και θα συζητά, ενώ η κύρωση θα γίνεται απευθείας από τον υπουργό Οικονομικών (εν προκειμένω τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου). Σημειώνεται ότι οι δεσμευτικές για την Ελλάδα συμφωνίες θα ισχύουν με την υπογραφή τους από τον υπουργό -δηλαδή πριν ενημερωθεί η Βουλή...
Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκό φιάσκο, παγκόσμιο ντόμινο!

Η πολιτική του «πολύ λίγα, πολύ αργά» από ΕΚΤ και κυβερνήσεις απειλεί το διεθνές σύστημα με νέα «έκρηξη» χειρότερη από αυτή της Lehman – Άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας και του εθνικού τραπεζικού συστήματος προεξοφλούν οι αγορές, κίνδυνος «ξηλώματος» του… πουλόβερ της βοήθειας


Το ευρωπαϊκό φιάσκο στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης εξελίσσεται σε ένα παγκόσμιο ντόμινο με απρόβλεπτες προεκτάσεις, που κατά πολλούς οδηγεί σε μια έκρηξη αρκετών μεγατόνων μεγαλύτερη από αυτή της Lehman. Αναλυτές και επενδυτές είναι πλέον πεπεισμένοι, ότι η πολιτική του «πολύ λίγα, πολύ αργά» από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, αλλά και η μυωπική εμμονή των τραπεζιτών της ΕΚΤ στην αποφυγή δραστικών μέτρων τροφοδότησης του συστήματος με ρευστότητα οδηγούν αναπόφευκτα σε μια παταγώδη χρεοκοπία της Ελλάδας και των τραπεζών της, που θα παρασύρει σε δίνη και τις άλλες «ασθενείς» οικονομίες της Ευρωζώνης, προκαλώντας την αποσταθεροποίηση του διεθνούς οικονομικού συστήματος.

Διαβάστε Περισσότερα...

πηγή :  http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-05-07-21-57-19-2010050722998/

Υπερκέρδη της Deutsche από το ελληνικό δράμα;

Ένας μεγάλος, άλυτος γρίφος παραμένει για τα τραπεζικά στελέχη στην Αθήνα η στάση της πανίσχυρης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank στην ελληνική κρίση, αλλά και στο «δράμα του ευρώ» των τελευταίων μηνών: από τη μια, η τράπεζα εμφανίζεται σε ρόλο «ευεργέτη» της χώρας, ταυτόχρονα, όμως, προκαλούν πολλές συζητήσεις τα τεράστια κέρδη πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, τα οποία προήλθαν σχεδόν αποκλειστικά από συναλλαγές επενδυτικής τραπεζικής.


Η τράπεζα που έχει επικριθεί στην επίσημη έκθεση του κοινοβουλίου της Ισλανδίας για το ρόλο της στην πτώχευση της χώρας είναι βέβαιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ότι έχει «πολύ περιορισμένη έκθεση» στην Ελλάδα, με τη μορφή τοποθετήσεων σε κρατικά ομόλογα ή άλλες χρηματοδοτήσεις. Βέβαιο είναι, επίσης, ότι έχει πρωτοστατήσει, μέσω του τμήματος αναλύσεών της, στη δημιουργία του διεθνούς πανικού για την Ελλάδα, αφού οι αναφορές της επί μήνες ήταν από τις πλέον καταστροφολογικές.

Διαβάστε περισσότερα
πηγή : http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/727---deutsche----

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...