Οι Λαθρομεταναστες θα μπουνε στα στρατοπεδα

Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών

Ελληνικα Mirage Vs Τουρκικη Φρεγατα

Mαχητικά αεροσκάφη Μirage 2000, προερχόμενα από την Τανάγρα στοχοποίησαν την τουρκική φρεγάτα Gaziantep (F490)

Προετοιμασια των ΗΠΑ για πολεμο

Πολεμική προετοιμασία 90 ημερών από τις ΗΠΑ μεταφέρουν πολεμικά πλοία, ναρκαλιευτικά όπλα και πυρομαχικα

Η Τουρκια αποφασισμενη για αντιπαραθεση

Oι αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν «Τα Νέα», και θέλουν την Τουρκία αποφασισμένη για στρατιωτική αντιπαράθεση

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Μπουτάρης η Δημοκρατία και η πλατεία Αριστοτέλους

Τι κοινό έχουν αυτά τα τρία μεταξύ τους ? Ο Μπουτάρης , η Δημοκρατία και η πλατεία Αριστοτέλους?
Εκ πρώτης όψεως το μόνο κοινό που μπορεί να δει κάποιος ειναι ανάμεσα στην Δημοκρατία και στην πλατεία Αριστοτέλους. Είναι ο τόπος που οι Θεσσαλονικείς τα μεταπολεμικά χρόνια διαδηλώνουν τα πιστεύω τους πάνω στα κοινά προβλήματα του τόπου τους αλλά και όλης της Ελλάδας.
Προφανώς και ο Μπουτάρης στην ίδια πλατεία θα έχει διαδηλώσει υπέρ του κόμματος που εκπροσωπεί όταν ακόμα ήτανε κλητήρας γιατί τώρα πούγινε Δήμαρχος την ψώνισε και νομίζει πως ο Δήμος είναι το κωλομάγαζό του άρα και ιδιοκτησία του και κατά συνέπεια αποφασίζει και διατάσσει. Τώρα πως οι Θεσσαλονικείς την πατήσανε και τον βγάλανε Δήμαρχο τι να πω ρε παιδιά κατ' αντιστοιχία πως την πατήσαμε όλοι εμείς και βγάλαμε πρωθυπουργό τον Γιωργάκη ?

Η φτώχεια είναι η πιο μεγάλη βία

Γράφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος

Υπάρχει ένα ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου, που το μελοποίησε, μάλιστα, ο Σταύρος Κουγιουμτζής. Kι αυτό το ποίημα μου φέρνει στο νου, αυτόματα μόλις το διαβάσω, τη σημερινή Ελλάδα: «Μπατιρημένο κουρείο Σάββατο βράδι χωρίς δουλειά, μπατιρημένο κορμί Σάββατο βράδυ χωρίς έρωτα». Και θέλω να πω αμέσως ότι το μπατιρημένο κουρείο με πονάει περισσότερο από το μπατιρημένο κορμί. Γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια λαϊκή γειτονιά, κάτω από την πλατεία Κυριακού (Βικτωρίας, πια).

Kαι δεν μπορεί να φύγει απ’ το μυαλό μου, απ’ τη ψυχή μου, η εικόνα ενός κουρείου, Φυλής και Φωκαίας, που...........είχε ελάχιστους πελάτες ακόμη και το Σάββατο και ο φουκαράς ο κουρέας, με την άσπρη ποδιά, κοίταζε απεγνωσμένα από το παράθυρο του μαγαζιού του έξω στο δρόμο, μήπως εμφανισθεί κάποιος πελάτης, έστω για ένα ξύρισμα, έστω για μερικές δραχμούλες…
πηγή : http://www.roufianos.com/

«Πόθεν έσχες» για τους λογαριασμούς των Ελλήνων

Πρόταση για έλεγχο «Πόθεν έσχες» των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων στο εξωτερικό έκανε ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντάνιελ Κον Μπεντίτ θέτοντας και σχετικό ερώτημα στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής αρχηγό των Πρασίνων σε συνέντευξη Τύπου, ορισμένα κράτη-μέλη της Ένωσης δεν είναι άμοιρα ευθυνών στο θέμα της φοροδιαφυγής.

«Τα κεφάλαια της ελληνικής φοροδιαφυγής ευρίσκονται μεταξύ άλλων στην Ελβετία, στην Αυστρία και στο Λουξεμβούργο», τόνισε ο Κον Μπεντίτ και πρόσθεσε: «Θα μπορούσαμε να θέσουμε το ερώτημα κατά πόσο σαν πρώτο μέτρο μπορούμε να ζητήσουμε το πάγωμα των ελληνικών κεφαλαίων στις χώρες αυτές, και κατά πόσο οι τράπεζες τους μπορούν να ανακοινώσουν στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά των
Ελλήνων καταθετών. Έτσι θα μπορέσουμε να εξακριβώσουμε εάν οι φόροι που αναλογούν στα ποσά αυτά έχουν πληρωθεί.
πηγή : http://www.marketbeast.gr/

Στον «αέρα» η πέμπτη δόση

Ρητό «όχι» της τρόικας στην καταβολή της 5ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα, εάν η χώρα δεν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τα παραπάνω τονίζει το Reuters, επικαλούμενο την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας.

Συγκεκριμένα, η τρόικα επισημαίνει ότι η επόμενη δόση των δανείων δεν μπορεί να εκταμιευθεί σε περίπτωση που δεν διορθωθούν τα ζητήματα χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους στόχους για το έλλειμμα εάν δεν πάρει περαιτέρω μέτρα. Τα παραπάνω έρχονται ως αποτελέσματα της διαπίστωσης η ύφεση διαπιστώνεται βαθύτερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί.
Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας η ύφεση είναι βαθύτερη από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί (3,8%) έναντι 3% το 2011, και η ανάπτυξη το 2012 μικρότερη επίσης από τους αρχικούς υπολογισμούς 0,6% έναντι 1%.
πηγή : http://www.marketbeast.gr/

Ήρθε η δωρεάν έκδοση του Microsoft Office!


Η δημοφιλής σουίτα εφαρμογών γραφείου Microsoft Office, είναι πλέον διαθέσιμη και στην δωρεάν online μορφή της.

Ο χρήστης πλέον δεν … χρειάζεται να δώσει λεφτά για να αγοράσει τη σουίτα της Microsft αφού μπορεί να δημιουργήσει ή να επεξεργαστεί online τα αρχεία του όπως ακριβώς γίνεται και με την αντίστοιχη σουίτα της Google Google Docs.

Αυτό που κάνει Microsoft Office να υπερέχει είναι η συνεργασία του με την υπηρεσία Skydrive, η οποία προσφέρει υπηρεσίες online αποθήκευσης έως και 25 GB.

Στην τρόικα το... σφυρί των ιδιωτικοποιήσεων!

Τα τελευταία ψήγματα εθνικής κυριαρχίας στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής διασκορπίσθηκαν χθες, με τη «διαρροή», στο πρακτορείο Reuters, των βασικών συμπερασμάτων της τελευταίας έκθεσης αξιολόγησης της οικονομίας από την τρόικα! Η κυβέρνηση χάνει και τη δυνατότητα διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, αφού το «σφυρί» των επικείμενων σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων περνά στα χέρια εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης.
Μόλις την Κυριακή, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση είχε εκδώσει μια οργισμένη ανακοίνωση, καταγγέλλοντας «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη, είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα».

THE CORPORATION video with greek subtitles



THE CORPORATION

Από τα τέλη του 18ου αιώνα που μια Αμερικανική νομική απόφαση όρισε ότι το οργανωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρίας είναι νόμιμα ένα νομικό πρόσωπο ,έδωσε σε αυτήν τη δύναμη να γίνει η κυρίαρχη οικονομία ,πολιτικά και κοινωνικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτή η ταινία κάνει μια βαθιά ψυχολογική εξέταση στο μοντέλο της εταιρίας χρησιμοποιώντας διάφορες μελέτες. Αυτό που αποδεικνύει είναι ότι αυτό το νομικό πρόσωπο δρα σαν ένας τυπικός ,καταστροφικός ψυχοπαθής χωρίς ίχνος συνείδησης.

Επίσης μας δείχνει πόσο μεγάλη απειλή είναι αυτός ο ψυχοπαθής για τον κόσμο μας και το μέλλον μας και πως μερικοί άνθρωποι με θάρρος, αποφασιστικότητα και εξυπνάδα προσπαθούν να τον σταματήσουν. (η ταινία είναι 2 ώρες και 24 λεπτά).

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...