Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στον «αέρα» η πέμπτη δόση

Ρητό «όχι» της τρόικας στην καταβολή της 5ης δόσης του δανείου στην Ελλάδα, εάν η χώρα δεν ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Τα παραπάνω τονίζει το Reuters, επικαλούμενο την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας.

Συγκεκριμένα, η τρόικα επισημαίνει ότι η επόμενη δόση των δανείων δεν μπορεί να εκταμιευθεί σε περίπτωση που δεν διορθωθούν τα ζητήματα χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Στην έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει τους στόχους για το έλλειμμα εάν δεν πάρει περαιτέρω μέτρα. Τα παραπάνω έρχονται ως αποτελέσματα της διαπίστωσης η ύφεση διαπιστώνεται βαθύτερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί.
Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικας η ύφεση είναι βαθύτερη από ότι είχε αρχικά υπολογιστεί (3,8%) έναντι 3% το 2011, και η ανάπτυξη το 2012 μικρότερη επίσης από τους αρχικούς υπολογισμούς 0,6% έναντι 1%.
πηγή : http://www.marketbeast.gr/


«Η δημοσιονομική στρατηγική θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Δεδομένης της διατήρησης της Ελλάδας εκτός αγορών μέχρι το 2012 το πρόγραμμα της εξυγίανσης υπολείπεται σε πόρους. Η επόμενη δόση δεν μπορεί να δοθεί πριν διορθωθεί αυτό το πρόβλημα» επισημαίνει το κείμενο.
Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής ελέγχους των ιδιωτικοποιήσεων στην οποία θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Κομισιόν και των χωρών της ευρωζώνης.
Το Eurogroup πραγματοποίησε έκτακτη τηλεδιάσκεψη το απόγευμα, όπου τέθηκε επί τάπητος η συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...