Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Από τον Σεπτέμβριο η διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής σε 800 ολοήμερα

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να διδάσκεται σε 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία η κυκλοφοριακή αγωγή, στο πλαίσιο του μαθήματος Αγωγής Υγείας, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ένταξη της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνεργασία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την πλήρη αξιοποίηση των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη τη χώρα, προκειμένου οι μαθητές να αποκτούν πέρα από τη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μέσα από την εξάσκηση τους σε θέματα ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς με επισκέψεις στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η υφυπουργός Παιδείας προανήγγειλε την ένταξη, ως ανεξάρτητης δράσης, ενός προγράμματος για την οδική αγωγή, στο τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων και καθηγητών, που θα απευθύνεται σε περισσότερους από 100.000 εκπαιδευτικούς.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε η κυκλοφοριακή αγωγή θα ενταχθεί και στα προγράμματα του ΙΔΕΚΕ για τις σχολές Γονέων, στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ.λπ.. Σύμφωνα με την υφυπουργό, εξετάζεται η δυνατότητα παροχής Πιστοποιητικού γνώσεων και δεξιοτήτων στην κυκλοφοριακή αγωγή στο τέλος της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Γυμνάσιο).

πηγή :  http://www.enet.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...