Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Προβάδισμα για τους Σοσιαλδημοκράτες στην Τσεχία...

Με καταμετρημένο το 51,8% των ψήφων, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD) του πρώην πρωθυπουργού Γίρι Πάρουμπεκ προηγείται στις βουλευτικές εκλογές της Τσεχίας με 23,3%.



Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το δεξιό Δημοκρατικό Κόμμα των Πολιτών (ODS) με αρχηγό τον Περτ Νέτσας κερδίζει το 19,1% των ψήφων, ενώ τρίτο έρχεται το νέο κόμμα της δεξιάς TOP09 του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τσεχίας Κάρελ Σβάρτσενμπεργκ με 15,1%.



Ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα (KSCM) με 12,2% και το νεοεμφανιζόμενο άκρα συντηρητικό κόμμα, Δημόσιες Υποθέσεις (VV), του πρώην δημοσιογράφου, Ράντεκ Γιον, με 10,9%.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα (KDU-CSL) δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να περνά το όριο του 5%.

Ο αρχηγός του CSSD Γίρι Πάρουμπεκ δήλωσε ότι η απόδοση του κόμματός του στις εκλογές "σίγουρα δεν είναι μία επιτυχία" και ότι είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα οδεύει προς έναν δεξιό συνασπισμό.

«Φαίνεται ότι ο λαός επέλεξε την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και πρόκειται για μία διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που προτείνουν οι Σοσιαλδημοκράτες», δήλωσε ο Πάρουμπεκ μετά την ανακοίνωση των μερικών αποτελεσμάτων.

πηγή :    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=140218&cid=5

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...