Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Άρνηση με αιχμές από τον Κώστα Σημίτη ...

Αρνητική ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην πρόταση της ΝΔ να κληθεί ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, μετά και την παραδοχή του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη για "προεκλογική χορηγία", από την γερμανική εταιρεία. Η απάντηση του κ. Σημίτη που άφηνε αιχμές και κατά του Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρηγίλλης.Την ίδια ώρα αιχμές για την διακυβέρνηση Σημίτη και Καραμανλή αφήνει με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.


Κάθε γέφυρα , με όποιον ακολούθησε το μονοπάτιτης διαφθοράς είναι αποφασισμένα να κόψουν τα πολιτικά κόμματα, μετά τις καταιγιστικέςεξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με μία ανακοίνωση με αιχμές κατά του Αντώνη Σαμαρά, απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΝΔ να καταθέσει ως μάρτυρας στην εξεταστική γιατην Siemens, μιλώντας για διολίσθηση σε εντυπωσιασμούς.

"Όταν προτίθεται να κληθεί ένας πρώην πρωθυπουργός σε συζήτηση χωρίς στοιχεία καιμαρτυρίες που τον αφορούν προσωπικά θα κυριαρχήσουν εικασίες, ατεκμηρίωτες υποθέσεις,φραστικές προσβολές και καταγγελίες. Το ζητούμενο είναι όμως η αλήθεια και όχι ηπροσωπική ή η κομματική αντιπαράθεση. Η πρόταση της ΝΔ απλώς και μόνο σκοπεύει ναενισχύσει την ηγετική εικόνα του κ. Σαμαρά. Η εξεταστική επιτροπή πρέπει να ασχοληθείμε σοβαρότερα θέματα.", τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός

Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση της Ρηγίλλης, στελέχη της οποίας δεν αντιλαμβάνονταν την αιτία της ενόχλησης του κ. Σημίτη.

"Η Νέα Δημοκρατία δεν ενοχοποιεί και δεν στοχοποιεί κανέναν. Θεωρεί, όμως, ότι έχουμεόλοι καθήκον να βοηθήσουμε αποτελεσματικά στο να διαλευκανθούν όλες οι δύσοσμεςκαι σκανδαλώδεις αυτές υποθέσεις, που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο δημόσιο βίο", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Βολές Πάγκαλου κατά διακυβέρνησης Σημίτη και Καραμανλή

Βολές κατά στελεχών της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη εξαπολύει μέσα από συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής" ο Θόδωρος Πάγκαλος. Έχει ανοίξει το "Κουτί της Πανδώρας" για τις μίζες των πολιτικών επισημαίνει ο αντιπρόεδροςτης κυβέρνησης

"Η αλληλεγγύη που υπήρχε μεταξύ των ηγετικών στελεχών από το 2004 έως το 2004 μετεβλήθησε συνενοχη. Επι κυβερνήσεως Σημίτη έβλεπα τη διαφθορά. Την ακουμπούσα. Ερχότανκαι με έβρισκε με την έννοια ότι τα θύματά της διαμαρτύρονταν", τονίζει ο κ. Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδροςτης κυβέρνησης εκτοξεύει πυρά και εναντίον του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, μιλώντας για "από καθέδρας διακυβέρνηση".

"Δεν κυβερνάται από καθέδρας , όπως είχα πει, δηλαδή με μεγάλη απόσταση από το λαϊκό αίσθημα", τονίζει χαρακτηριστικά.


Στην κλήση των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή στις εξεταστικές επιτροπές επιμείνει ο ΛΑΟΣ.

"Είναι απαραίτητη η άμεση κλήση των πρώην Πρωθυπουργών, κ.κ. Σημίτη καιΚαραμανλή, σε κάθε μια από τις Εξεταστικές Επιτροπές. Χαιρόμαστε που η επιμονήτου ΛΑ.Ο.Σ. οδηγεί στην αποκάλυψη της αλήθειας, αφού η κλήση των πολιτικών αλλάκαι των στελεχών της Siemens οδηγεί στο ξεκλείδωμα των κωδικών με τα "δώρα"καθώς και των ροών των πάσης φύσεως δοσοληψιών. Πάντως, η εμμονή του ΣΔΟΕ ναμην ανακοινώνονται ονόματα πολιτικών, μοιάζει με απόπειρα συγκαλύψεως απ' τηνπλευρά της κυβερνήσεως", τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Κωστής Αϊβαλιώτης.

Όπως όλα δείχνουν μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμο το πόρισμα τουΣΔΟΕ για τους ελέγχους που διενεργεί στα γραφείο της ζιμενς, οι οποίοι θα επαναληφθούντην Δευτέρα. Πηγές μάλιστα της υπηρεσίες ξεκαθάριζαν ότι οι έρευνες στρέφονται στηνυπόθεση Μαντέλη και όχι σε δημοσιογράφους, όπως δημοσιεύματα αναφέρουν.



ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...