Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σκάνδαλο πλήττει τη νέα Βρετανική κυβέρνηση ...

Αντιμέτωπη με το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο βρίσκεται η νέα κυβέρνηση Συντηρητικών και Φιλελευθέρων στην Βρετανία, μετά την αποκάλυψη των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο υφυπουργός Οικονομικών Ντέιβιντ Λόους χρησιμοποιούσε δημόσιο χρήμα για να πληρώνει επί μία πενταετία το ενοίκιο σπιτιού στο οποίο στέγαζε τον… έρωτά του.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των «Τέλεγκραφ» και «Ιντεπέντεντ» και εκπομπές του δορυφορικού τηλεοπτικού δικτύου SkyNews ο Φιλελεύθερος Δημοκράτης, υφυπουργός Οικονομικών, Ντέιβιντ Λόους, ξόδευε δημόσιο χρήμα -για τουλάχιστον μια πενταετία- προκειμένου να νοικιάζει διαμερίσματα, στα οποία στέγαζε τον άνθρωπο με τον οποίο διατηρούσε μακροχρόνια σχέση.

Ήδη, ο Λόους έχει ζητήσει συγνώμη, δεσμευόμενος ταυτόχρονα για την άμεση επιστροφή των χρημάτων, που -σύμφωνα με το SkyNews- ανέρχονται στο ποσόν των 40.000 λιρών.

Το ποσόν αυτό αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 950 λίρες το μήνα, που πήγαινε σε έξοδα ενοικίων. Μάλιστα, σύμφωνα με την «Telegraph», από το 2004 ως το 2007, ο Λόους απορροφούσε μηνιαίως, για το ενοίκιο ενός διαμερίσματος στο Κένινγκτον, στο Νότιο Λονδίνο, δημόσιο χρήμα που το ύψος του κυμαινόταν, από 700 ως 950 λίρες.

Το σκάνδαλο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι έρχεται στο φως μια μόλις εβδομάδα από την επιβολή περιορισμού στις δημόσιες δαπάνες.

Η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε ανακοίνωση για να κάνει γνωστό ότι είναι ενήμερη και συμφωνεί με τη απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, να επιστρέψει αμέσως τα χρήματα και το θέμα να εξεταστεί από αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Όμως, ο ίδιος ο κυβερνητικός συνασπισμός Συντηρητικών-Φιλελεύθερων Δημοκρατών, δοκιμάζεται ήδη σκληρά. Ο Ντέιβιντ Λόους ήταν κεντρική φιγούρα κατά τις διαπραγματεύσεις για την συγκρότησή του.

Η η εμπλοκή του σε σκάνδαλο, στο οποίο αυτός είναι κεντρικός ήρωας, υπονομεύει την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, πάντως, δηλώνει πως θα τηρήσει πολύ σκληρή στάση σε κάθε πρόβλημα εκτροπής, ενώ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Νικ Κλέγκ, στο κόμμα του οποίου ανήκει ο Λόους, εκφράζει την ελπίδα ότι Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δεν θα πληγούν.

ΠΗΓΗ: ΝΕΤ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...