Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Καμερον: "Να εξαιρουνται οι πολιτικοι απο τις συγχωνευσεις των ΜΜΕ"

Την πιθανότητα να εξαιρούνται πολιτικοί από τις αποφάσεις περί συγχωνεύσεων μέσων ενημέρωσης της Βρετανίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον, την Τετάρτη (20/7).

"Μπορεί να υπάρχει μια περίπτωση, όταν πρόκειται για τις συγχωνεύσεις των μέσων ενημέρωσης, να προσπαθήσουμε και να εξαιρέσουμε περαιτέρω τους πολιτικούς. Είναι σωστό να υπάρχουν καλές και αρμόζουσες νομικές διαδικασίες για την εξέταση των συγχωνεύσεων των μέσων ενημέρωσης, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν οι πολιτικοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτές συνολικά", είπε ο Κάμερον στη Βουλή.

Λίγο πιο πριν, ο Κάμερον εξέφρασε τη λύπη του για την υπόθεση των υποκλοπών στη Βουλή, σημειώνοντας πως "εκ των υστέρων και υπό το φως των όσων συνέβησαν" δεν θα είχε προσλάβει ως σύμβουλο επικοινωνίας του τον πρώην αρχισυντάκτη της News of the World, της εφημερίδας που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου.

"Λυπάμαι πολύ για το σκάνδαλο που ο διορισμός του Άντι Κούλσον έχει προκαλέσει. Εκ των υστέρων και υπό το φως των όσων συνέβησαν στη συνέχεια δεν θα τον είχα προσλάβει. Αλλά δεν παίρνει κανείς την απόφαση εκ των υστέρων, την παίρνει σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ζούμε και μαθαίνουμε και πιστέψτε με, και εγώ έμαθα", συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Εντ Μίλιμπαντ είπε πως "Ο πρωθυπουργός έκανε λάθος επιλογή, επιλέγοντας να συνεχίσει να εργάζεται με τον κ. Κούλσον. Παγιδεύτηκε σε μια τραγική σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην ακεραιότητα, που οι άνθρωποι περιμένουν από αυτόν, και τις προσωπικές και επαγγελματικές του σχέσεις με τον Κούλσον".

πηγη www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...