Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Παπαρδελες με ψητη ντοματα σπανακι και κατικι Δομοκου

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

¼ φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
3 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες ντομάτες κομμένες στα 8
400 γραμ παπαρδέλες
100 γραμ φρέσκο σπανάκι
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
200 γραμ κατίκι Δομοκού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο. Αναμιγνύετε το ξύδι και το σκόρδο σε ένα μπολ. 

 2.Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις ντομάτες και από πάνω ρίχνετε το μείγμα του ξυδιού. Τις βάζετε στο φούρνο ξεσκέπαστες για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι ντομάτες και να μαλακώσουν.

 3.Βράζετε τις παπαρδέλες μέχρι να γίνουν al dente . Σουρώνετε 

 4.Αναμιγνύετε τις παπαρδέλες με τις ντομάτες, το σπανάκι και το λάδι. Από πάνω θρυμματίζετε το κατίκι Δομοκού. 
   
Ιδανικό γεύμα για αθλητές αλλά και όσους προσέχουν τη διατροφή τους, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Οι έρευνες δείχνουν πως η ψημένη τομάτα απελευθερώνει ένα ευεργετικό αντιοξειδωτικό δραστικότερα από ότι η ωμή τομάτα -το "λυκοπένιο"-, αυξάνοντας έτσι τη θρεπτική αξία του πιάτου αυτού.

πηγή : http://www.eliasmamalakis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...