Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο Τσοχατζοπουλος προσφευγει στο Στρασβουργο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας στην περίπτωσή του, από δύο βουλευτές της ΝΔ, μέλη της προανακριτικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των υποβρυχίων.

Όπως υποστηρίζει στην προσφυγή του ο πρώην υπουργός, οι κ. Αργ. Ντινόπουλος και Μ. Βαρβιτσιώτης, παρά την ιδιότητά τους ως εισαγγελικοί λειτουργοί στην υπόθεση και ενώ ήταν σε εξέλιξη και η κοινοβουλευτική και η ποινική διαδικασία, "παρανόμησαν " και "προέβησαν σε διαπιστώσεις που παραβιάζουν ευθέως τις εγγυήσεις του τεκμηρίου της αθωότητας".

"Ορισμένα μέλη της επιτροπής παρανόμησαν. Μη σεβόμενοι τον θεσμικό τους ρόλο και καταστρατηγώντας το δικαίωμά μου στο τεκμήριο της αθωότητας έδωσαν δημόσιες συνεντεύξεις και αρθρογράφησαν σε βάρος μου διαρκούσης της επιτροπής. Τα συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής δεν σεβάστηκαν ούτε την υποχρέωσή τους απέναντι στα καθήκοντα που τους ανέθεσε με απόφασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων" σημειώνει ο κ. Τσοχατζόπουλος στην προσφυγή του.

Και προσθέτει: "Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι με κατασυκοφάντησαν εν γνώσει των υπόλοιπων μελών της επιτροπης, ουδεμία ενέργεια ή παραίνεση υπήρξε εκ μέρους του προεδρείου της επιτροπής προκειμένου να στιγματιστούν και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα".

Όπως υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός, "οι αυθαίρετες και αναπόδεικτες διατυπώσεις" στις οποίες προέβησαν οι δύο βουλευτές δημιούργησαν "ένα απόλυτο ενοχοποιητικό κλίμα σε βάρος του σε όλη την ελληνική κοινωνία".

Η προσφυγή είναι "επί της διαδικασίας" και δεν επηρεάζει την εξέλιξη της υπόθεσης που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, και το ζητούμενο για τον κ. Τσοχατζόπουλο είναι ηθική και πιθανόν και χρηματική αποζημίωση.

Στην προσφυγή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος επιφυλάσσεται να καθορίσει "νομότυπα και εμπρόθεσμα" το αίτημά του "για δίκαιη, εύλογη ικανοποίηση για τη ζημιά που υπέστη συμπεριλαμβανομένης και της χρηματικής ικανοποίησής του λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από την παραβιάση των ανωτέρω δικαιωμάτων του καθώς και τη δικαστική του δαπάνη".

Σύμφωνα με την πλευρά των δικηγόρων του κ. Τσοαχατζόπουλου, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται σε δύο χρόνια.

Απάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη

Σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης, εναντίον του οποίου στρέφεται με την προσφυγή του ο κ. Τσοχατζόπουλος, σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός "με την καθυστερημένη προσφυγή του προσπαθεί να βάλει ενάντια στα αδιάσειστα στοιχεία που συγκέντρωσε η Προανακριτική Επιτροπή και στα οποία στηρίχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής που αποφάσισε την παραπομπή του".

"Το τεκμήριο της αθωότητας σαφώς και ισχύει για όλους ακόμη και για τον κ. Τσοχατζόπουλο, ο οποίος νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του όχι στον "τύπο" του τεκμηρίου, αλλά στην ουσία της αθωότητας του, κόντρα στα ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία της παραπομπής του, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης" προσθέτει ο βουλευτής.

Και καταλήγει: "Εγώ υπηρετώ το τεκμήριο του "κοινού νου" που προσβάλλει βάναυσα ο κ. Τσοχατζόπουλος με τις ενέργειες εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού που έχει επιλέξει".


Ο ΛΑΟΣ σχολιάζει ότι ο "Ακης Τσοχατζόπουλος όπως όλος ο κόσμος έχει ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και εθνικές υποχρεώσεις" και προσθέτει: "Πολύ φοβόμαστε ότι με τις ενέργειές του έχει καταρρακώσει τη χώρα πολλαπλώς. Κρείττον το σιγάν".

πηγή : http://www.megatv.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...