Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ο Θαπατερο ανακοινωσε εκλογες στις 20 Νοεμβρη

Σε διάλυση της κυβέρνησης θα προχωρήσει στις 26 Σεπτεμβρίου ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, προκηρύσσοντας γενικές εκλογές στις 20 Νοεμβρίου, ικανοποιώντας το αίτημα του υπουργού Εξωτερικών και διαδόχου του στην ηγεσία των σοσιαλιστών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.

Σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής ο Χοσέ Θαπατέρο συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη διάλυση της Βουλής τον Σεπτέμβριο, ώστε να έχει αναλάβει η νέα κυβέρνηση έως τα τέλη του έτους, με ζητούμενο τη διασφάλιση της σταθερότητας.

Η εξέλιξη σαφώς είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση, ενώ ο Ρουμπακάλμπα θεωρεί ότι η συντόμευση της προεκλογικής περιόδου μπορεί να βοηθήσει το κόμμα να ανακάμψει, την ώρα που όλοι οι αναλυτές δίνουν προβάδισμα για τη νίκη στο Λαϊκό Κόμμα και τον Μαριάνο Ραχόι.

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν, με φόντο βεβαίως και το ενδεχόμενο υποβάθμισης της ισπανικής οικονομίας από την Moody’s , όπως γνωστοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο ίδιος ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Το κόστος δανεισμού για το ισπανικό δημόσιο έχει αυξηθεί ελαφρά σήμερα, καθώς το spread του 10ετούς ομολόγου βρίσκεται στα επίπεδα των 350 μονάδων.
πηγή http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...