Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Διακόσμηση. Γυναικεία υπόθεση;

Η μάχη των δύο φύλλων συνεχίζεται και στη διακόσμηση
Ήταν ένα αγόρι, ήταν ένα κορίτσι..ήταν και ένα σπίτι όμως. Το οποίο και οι δύο το ήθελαν, να το ζουν και να το απολαμβάνουν. Μα τι δυστυχία, τι οδυρμός ξαφνικά να ανακαλύπτουν πως κατάφεραν να ταιριάξουν σε όλα τα άλλα και όμως όχι στο γούστο τους στη διακόσμηση. Η αλήθεια είναι πως συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Η μάχη των δύο φύλλων συνεχίζεται και στη διακόσμηση. Ξαφνικά η κυρία του σπιτιού ανακαλύπτει πως ο κύριος έχει ένα από τα δύο χαρακτηριστικά:




Α. τη δική του φιλοσοφία που διαφέρει μακράν από τη δική της.



Β. καμία φιλοσοφία, άσε που βαριέται κιόλας να ασχολείται με κουρτίνες και coffee tables.

Πίστεψε με στα χρόνια που δουλεύω έχω ακούσει και τις δύο περιπτώσεις. Η αντρική φιλοσοφία φυσικά διαφέρει από τη γυναικεία και δεν περιλαμβάνει ως επί το πλείστον τα «μαλακά» αντικείμενα. Δηλαδή οι άντρες συνήθως επιλέγουν να παίρνουν μέτρα, να έχουν άποψη για τη διαρρύθμιση και εννοείται πως επιλέγουν καναπέ με κριτήρια άνεσης, τηλεόραση με κριτήρια μουντιάλ και τραπεζάκι με κριτήριο τα πόδια τους. Παρ’ όλα αυτά μπορούν και να πληρώνουν για όλα αυτά τα καλούδια του σπιτιού τους. Πληρώνουν και γκρινιάζουν ή πληρώνουν για να μην ακούνε. Συνήθης αντρική τακτική. Οι γυναίκες πάλι τα θέλουν όλα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Συνήθως δεν έχουν καλή σχέση με τα μέτρα, δεν πολυκαταλαβαίνουν τον όγκο και επειδή γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα, τα μπερδεύουν κιόλας. Όμως, έχουν άριστη σχέση με το χρώμα, την κουζίνα, τα χαλιά και τα αξεσουάρ και τις ντουλάπες παιδιά. Όλες μα όλες θέλετε ντουλάπια, παντού! Επίσης οι άντρες δε συζητάνε με τους φίλους τους για διακόσμηση, αλλά για μαστορέματα και κόστη. Οι γυναίκες αγοράζουν τα περιοδικά, τα μοιράζονται με τις φίλες τους και φυσικά ο κόσμος της διακόσμησης γυρίζει γύρω από τη γυναίκα.

Τι θα γίνει με σας τους δύο λοιπόν. Ε! εντάξει δε θα χωρίσετε για αυτά τα πράγματα. Τόσο κόπο κάνατε να φτάσετε μέχρι εδώ. Θα κοιτάξω να σας τα βρω.

Διακόσμηση για άντρες

Όπως έλεγα λοιπόν ένας άντρας το πιο πιθανό, στην καλύτερη έκδοση metrosexual να ψάξεις δηλαδή, θέλει ένα Loft. Θέλει minimal γραμμές, λίγα προϊόντα διακόσμησης και άντε να μπορεί να καταλάβει την ανάγκη της τέχνης στους τοίχους. Επίσης δεν αντέχει να σκοντάφτει επάνω σε ταμπουρέ, να μη μπορεί να ακουμπήσει το ποτήρι του στο τραπέζι γιατί είναι γεμάτο διακοσμητικά και να μη μπορεί να κάτσει στον καναπέ επειδή είναι τίγκα στα μαξιλαράκια. Είναι σίγουρα πιο πρακτικό μυαλό, τον ενδιαφέρει το στερεοφωνικό, η τηλεόραση, το BBQ και το πάρκινγκ!

Διακόσμηση για γυναίκες

Οι γυναίκες πάλι, θέλουν όμορφα αντικείμενα, όμορφες πολυθρόνες, χαλιά, ριχτάρια και παντώς είδους πραγματάκια που οι άντρες αποκαλούν «τζιτζιφρίγκουλα». Αγαπάνε το χρώμα, τα κουζινικά και τους όμορφους χώρους. Αγαπούν επίσης τις κουρτίνες πολύ και τις ταπετσαρίες και τα μοτίβο.

συμβουλές για να τον κρατήσεις σπίτι!



χρώμα και μοτίβο

Το χρώμα έχει μεγάλη επιρροή στο χώρο. Σβήσε από τη λίστα σου το ροζ και τα λουλουδάτα μοτίβο. Προτίμησε να κινηθείς σε γήινους τόνους και αν τελικά επιλέξεις να προσθέσεις και λίγα λουλούδια και λίγο ροζ, ρίξτο στα μαξιλαράκια και στα ριχτάρια σου και σε ότι «κινητό» μέσα στο χώρο. Επίσης δε νομίζω ότι αν του πάρεις τον καναπέ που θέλει, να ενοχληθεί αν βάλεις μια πολυθρόνα με κάποιο μοτίβο. Τώρα αν τελικά δε θέλεις γήινους τόνους, ο συνδυασμός άσπρο-μαύρο-κόκκινο (ή όποιο άλλο έντονο χρώμα) επίσης θα αγαπηθεί από τον καλό σου. Οι άντρες αγαπούν το κόκκινο. Σκέψου ότι επιλέγουν κόκκινες Ferrari και κόκκινες ομάδες.

Αν επιλέξεις λουλουδάτα μοτίβο για μια ταπετσαρία, διάλεξε τα μικρότερα λουλούδια ή φύλλα ή ριγέ ταπετσαρίες. Μείνε μακριά από τις καρό εκτός και αν αποδεδειγμένα ξέρεις ότι τα αγαπάει. Τα αληθινά λουλούδια φυσικά τα θέλουμε, αλλά ακόμα και σε αυτά οι άντρες θέλουν περισσότερο την πρασινάδα.

έπιπλα και αξεσουάρ

Τα έπιπλα, οι άντρες τα θέλουν να είναι στιβαρά, σε ίσιες γραμμές, με λίγα διακοσμητικά στοιχεία. Όπως και στα χρώματα και τα μοτίβο προτιμούν τα πιο σκέτα. Οπότε εσύ αφαίρεσε και πάλι από τη λίστα σου καναπεδάκια Baroque ύφους και τραπεζάκια με γυαλί. Αντιθέτως πάρε καναπέ μεγάλο και άνετο για να χαίρεται να παρακολουθεί τους αγώνες στη τηλεορασάρα του την TFT. Τα απλά έπιπλα ομορφαίνουν με βάζα με λουλούδια και φυσικά βιβλία σαλονιού.

Τα αξεσουάρ επίσης είναι ένα θέμα που μάλλον δεν τον ενδιαφέρει πολύ αλλά νομίζω ότι θα προτιμήσει κάποια έθνικ αντικείμενα και κάποια αφρικάνικα ας πούμε, παρά μεγάλα έγχρωμα βάζα με floral pattern. Στη τέχνη τώρα οι άντρες θα προτιμήσουν το δάσος και οι γυναίκες τα λουλούδια. Οπότε εσύ διάλεξε θαλασσινά τοπία ή ακόμα καλύτερα γεωμετρικά σχήματα, μοντέρνα τέχνη δηλαδή ή ακόμα και τοπία πόλης. Κτίρια, urban view και αρχιτεκτονικά, αυτοκίνητα και αεροπλάνα και ποδήλατα θα του αρέσουν.

Με αυτή την αρμονία μεταξύ σας ίσως να μη μπορέσεις να βάλεις όλα όσα ήθελες μέσα στο σπίτι σου αλλά αν τα καταφέρεις να συμφωνήσετε σίγουρα η ατμόσφαιρα αρμονίας θα περάσει και στους καλεσμένους φίλους του, ιδιαίτερα αν τη συνοδεύσεις με pizza και δροσερές μπυρίτσες!



Καλό mundial και κουράγιο!

πηγή :  By Rdeco, http://www.ermoumag.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...