Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Έκτακτη σύσκεψη στην ΓΔΑΕΕ με τις αμυντικές βιομηχανίες για τα αντισταθμιστικά

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στην ΓΔΑΕΕ με αντικείμενο την επιβίωση της χειμαζόμενης αμυνιτκής βιομηχανίας της χώρας. Σε μία προσπάθεια να δοθεί ανάσα στην αμυντική βιομηχανία, η ηγεσία της ΓΔΑΕΕ κάλεσε σε σύσκεψη τις αμυντικές βιομηχανίες οι οποίες «έχουν λαμβάνειν» πιστωτικά, αλλά και δυνατότητες να υλοποιήσουν τα εκκρεμή αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (πιθανόν να υπερβαίνουν τα 100) πραγματικής αξίας και περί τα 2 δις. πιστωτικής αξίας.


Όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα με ανταπόκρισή του από την έκθεση EUROSATORY 2010 στο Παρίσι το defencenet.gr, οι εναπομείνασες ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες «ασφυκτιούν» από την παύση παραγγελιών και την καθυστέρησης υλοποίησης των δύο κύριων προγραμμάτων για τα οποία έχουν υπογραφεί είτε διακρατικές συμφωνίες (BMP-3HEL), είτε διακρατικά μνημόνια (FREMM).

Μάλιστα όλες οι εταιρείες είχαν προσαρμόσει τις γραμμές παραγωγής τους στα δύο αυτά προγράμματα τα οποία εμφανίζουν αναίτια καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, με αποτέλεσμα τώρα να απολύουν προσωπικό το οποίο είχαν προσλάβει ακριβώς για να απασχοληθεί σε αυτές τις γραμμές παραγωγής.

Πέρα από τα μεγάλα προγράμματα τα παράπονα είναι μεγάλα αναφορικά με την μη υπογραφή των πιστωτικών στα αντισταθμιστικά προγράμματα (αυτά που πιστοποιούν την υλοποίησή τους από πλευράς ΓΔΑΕΕ και «στέλνουν στο ταμείο» των αναδόχων τις ελληνικές εταιρείες που τα έχουν υλοποιήσει).

Ο νυν γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ευάγγελος Βασιλάκος έχει μεν υπογράψει περίπου 3 δις πιστωτικά από το 2006 μέχρι σήμερα, αλλά από αυτά μόνο ένα μικρό ποσό (περίπου το 10%) έχει υπογραφεί από το 2008, δεδομένης της πολιτικής αναταραχής του 2009 και της κυβερνητικής αλλαγής που ακολούθησε.

Η σημερινή σύσκεψη έχει ως αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των βιομηχανιών και της ΓΔΑΕΕ για την καλύτερη και ταχύτερη, αλλά και επωφελέστερη για τις Ένοπλες Δυνάμεις αξιοποίηση των offsets.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...