Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σαμαρας: Ψηφισαμε και πραγματα με τα οποια διαφωνουμε

Στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
«Ποτέ κόμμα της Αντιπολίτευσης δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο(…) τώρα όλοι παραδέχονται ότι είχαμε δίκιο», είπε χαρακτηριστικά.

«Ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε, αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στο λαό ότι αυτά είναι σωστά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Συγκυβέρνηση; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω“. Με αυτήν την φράση έκλεισε κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές,  ο Αντώνης Σαμαράς στην σημερινή ομιλία  του στην  Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Μια ομιλία που ήταν επικεντρωμένη στο κύριο, κατά τον ίδιο, διακύβευμα των εκλογών που θα γίνουν «μετά το Πάσχα», δηλαδή να υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.

Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με λυμένα τα χέρια και όχι με σαθρές συγκυβερνήσεις είπε και εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: «Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να τα βάλει με τη διαπλοκή που εξέθρεψε και με τις συντεχνίες που το ίδιο δημιούργησε; (…) Όλα αυτά τα προστάτευσε και τα προστατεύει το ΠΑΣΟΚ. Γι΄αυτό δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία αλλά από αίσθηση καθήκοντος. Εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα. Και δεν θα μπορέσω να τα αλλάξω πατώντας πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός κυβερνητικού συνασπισμού».

«Χωρίς αυτοδυναμία δεν θα έχω διαπραγματευτική ισχύ στο εξωτερικό», συμπλήρωσε και διερωτήθηκε:  «Πως θα μπορέσω να αποβάλω τα αποστήματα που λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο; Το ΠΑΣΟΚ έχει κάθε λόγο να θέλει να σώσει τον εαυτό του. Αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ. Και για να το πετύχω θέλω τα χέρια μου λυμένα».

«Μας λένε άλλοι», συμπλήρωσε «μα το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει αλλάξει αρχηγό. Μακάρι να είναι πιο συνεργάσιμος. Αλλά όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί του, στήριξαν πλήρως όλα τα σφάλματα του κ. Παπανδρέου την τελευταία διετία.(…)

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης, ότι τάχα έχουμε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας κατηγορηματικά: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε. Δεν είναι από ματαιοδοξία, αλλά από αίσθηση καθήκοντος» τονίζοντας ότι «δεν θέλω να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα».

Εξήγησε επίσης ότι «άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση με όλους, και άλλο η συγκυβέρνηση. Με παζάρια δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος και, κυρίως, να αλλάξει η Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».

Εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση και στην Αριστερά. «Δεν ασκεί πολιτική είναι οι προφήτες της συμφοράς. Κάποιοι από αυτούς τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλουν το ευρώ και τις άλλες μισές δεν το θέλουν. Βρίσκονται σε σύγχυση και απελπισία. Επέβαλαν τις συντεχνίες, έδιωξαν τις επιχειρήσεις, ανέχθηκαν τους κουκουλοφόρους. Θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο. Τους το λέμε ευθέως ότι δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής» σημείωσε και πρόσθεσε: Είναι «αδιόρθωτοι γιατί τώρα, που η χώρα πάει να ορθοποδήσει, εκείνοι καλλιεργούν σύγχυση και απελπισία».

Μιλώντας για όσα προηγήθηκαν, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «ποτέ κόμμα της Αντιπολίτευσης δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο» προσθέτοντας ότι

«Ψηφίσαμε και πράγματα με τα οποία διαφωνούμε, αλλά ποτέ δεν βγήκαμε να πούμε στο λαό ότι αυτά είναι σωστά».

Αναφερόμενους στους λόγους για τους οποίους η ΝΔ πρέπει να πάρει ισχυρή αυτοδυναμία, εξήγησε:
Πρώτον, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την πρώτη στιγμή.  Αυτό μόνο αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να το προσφέρει.

Δεύτερον, η κοινωνική συνοχή της πρέπει να αποκατασταθεί από την επόμενη μέρα. Αυτό, επίσης μόνον η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το επιτύχει. Άλλωστε το έχουμε αναδείξει ως προτεραιότητα εδώ και δύο χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ ξέχασε την Κοινωνική συνοχή εδώ και πολύ καιρό. Και η Αριστερά θέλει τους Έλληνες διχασμένους, όχι ενωμένους, για να μπορεί να επενδύει πάνω στην απελπισία τους…

Τρίτον, η Ανάκαμψη πρέπει να αρχίσει το ταχύτερο. Αυτό αποτελεί «σημαία» της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έδωσε στην Ανάκαμψη καμία σημασία. Και η Αριστερά δεν ενδιαφέρεται για την Ανάκαμψη. Θέλει τους Έλληνες απελπισμένους και κάνει ό,τι μπορεί να τους κρατήσει απελπισμένους ώστε να λεηλατεί τον καημό και τον πόνο τους. Γιατί στην Ελλάδα η Αριστερά έχει απαγορέψει την Ελπίδα! Ενώ η Ελπίδα για κάθε Έλληνα είναι το κυρίαρχο σύμβολο του αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Τέταρτον, πρέπει η χώρα να μπει στο δρόμο της Νέας Μεταπολίτευσης και της υγιούς Ανάπτυξης το ταχύτερο. Με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια. Όχι με δανεικά πια.

Έθεσε επίσης τις άμεσες προτεραιότητες της διακυβέρνησης από τη ΝΔ που είναι:

- Μικρό κυβερνητικό σχήμα που όσο προχωρά η τετραετία θα γίνεται μικρότερο
- Να αποκατασταθούν οι αδικίες με τις χαμηλές συντάξεις, μέχρι τα 700 Ευρώ
-  Η ασφάλεια των πολιτών, με την κατάργηση του Νόμου για την Ιθαγένεια και  μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας – και άλλων πόλεων – περιοχές δηλαδή που, να το πούμε καθαρά, βρίσκονται πια εκτός ελέγχου. Κι ακόμα, να σταματήσουμε πλήρως το παραεμπόριο.

ολη η ομιλία στο http://www.antinews.gr/2012/03/11/151335/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...