Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η ναυαρχίδα ασφαλείας της Google ήταν ο βασικός στόχος των κυβερνοεπιθέσεων

Στο στόχαστρο η «Γαία»


Η ναυαρχίδα ασφαλείας της Google ήταν ο βασικός στόχος των κυβερνοεπιθέσεων
Νέα Yόρκη

Το «διαμάντι του στέμματος» στα θέματα ασφάλειας της Google ήταν ο βασικός στόχος της κυβερνοεπίθεσης του περασμένου Ιανουαρίου, αποκαλύπτουν οι Times της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με ειδικό, στις «απώλειες» περιλαμβάνεται το πρόγραμμα «Γαία», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν sign in μία φορά και στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικούς λογαριασμούς.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας, οι χάκερς δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τους κωδικούς χρηστών του gmail, αφού η Google αμέσως μετά την επίθεση προχώρησε σε αλλαγές των συστημάτων ασφαλείας.

Ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα οι εισβολείς να κατάφεραν τελικά να βρουν «παράθυρο» αδυναμίας στα συστήματα της Google, που ίσως και η ίδια η εταιρεία δεν γνώριζε.

Το θέμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα ασφαλείας όταν έχουμε να κάνουμε με κολοσσούς όπως η Google, στην κεντρική «αγκαλιά» της οποίας βρίσκουν καταφύγιο προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη.

Οι κυβερνοεπιθέσεις στη Google έγιναν η αφορμή να ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και κινεζικής κυβέρνησης.

Οι Times της Νέας Υόρκης είχαν μάλιστα γράψει ότι οι επιθέσεις προήλθαν από ένα κινεζικό πανεπιστήμιο και μια σχολή που συνδέεται με τον κινεζικό στρατό.

Οι επιθέσεις φέρεται να ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2009, πολύ νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Ιανουαρίου η εταιρεία αποκάλυψε ότι δέχτηκε επιθέσεις από χάκερ που υπέκλεψαν κώδικα ο οποίος αποτελεί πνευματική της ιδιοκτησία, καθώς και στοιχεία για Κινέζους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χρησιμοποιούν το Gmail.

Ανάλογες επιθέσεις κατασκοπίας δέχτηκαν τουλάχιστον 30 ακόμα αμερικανικές εταιρείες.

Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...