Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Βατοπεδι - Εξεταστική... Δεν κατέληξαν σε κοινό πόρισμα

Σε ένα πόρισμα με πέντε διαφορετικές θέσεις κατέληξε η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνούσε επί τέσσερις μήνες την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Πάντως, τα πέντε κόμματα συμφώνησαν σε μια συμπερασματική έκθεση έξι σημείων και στην ανάγκη σύστασης προανακριτικής επιτροπής.


Όπως αναμενόταν, το ΠΑΣΟΚ ζητά τελικά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους πρώην υπουργούς και υφυπουργούς της ΝΔ Ευάγγ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό, Π. Δούκα, Θ. Ρουσόπουλο, Γ. Βουλγαράκη και Κ. Κιλτίδη. Για τους κ. Δρυ και Φωτιάδη ζητά τη διερεύνυση πολιτικών ευθυνών.

Η ΝΔ καταλογίζει μόνο πολιτικές ευθύνες σε πρώην υπουργούς, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει και εμμένει στο όνομα του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής ζητά το ΚΚΕ και καταλογίζει ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα.

Ο ΛΑΟΣ ζητα τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τους Δρυ, Μπασιάκο, Φωτιάδη, Δούκα και Κοντό, ενώ καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Προκαταρκτική εξέταση για τους κ.κ. Δρυ, Φωτιάδη, Δούκα, Μπασιάκο, Κοντό, και Ρουσόπουλο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πόρισμα παραδίδεται αυτήν την ώρα από τον πρόεδρο της Επιτροπής Μανώλη Μπετενιώτη στον πρόεδρο της Βουλής. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτησή του στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά και η μυστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει για να αποφασιστεί η σύσταση ή μη προανακριτικής επιτροπής.

Μιλώντας στο ρ/σ Real, o κ. Μπετενιώτης σημείωσε ότι το πόρισμα «καταλήγει σε περαιτέρω διερεύνηση (δηλαδή πάμε σε προανακριτική)».

«Με έγγραφό μας έχουμε ζητήσει την διερεύνηση όλων των λογαριασμών και των οικονομικών συναλλαγών», τόνισε και γνωστοποίησε ότι προέκυψαν «πράγματι 17 νέα στοιχεία ανάδειξης του σκανδάλου».

πηγή :  http://www.naftemporiki.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...