Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Περικοπές για βουλευτές και υπαλλήλους...

πηγή :  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5644471&publDate=12/5/2010

   Περικοπές στις αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής, ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων. Σε ανακοίνωσή του επανέλαβε τις μειώσεις στα βουλευτικά επιδόματα και την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα για τους βουλευτές, οι οποίες και εγκρίθηκαν ομόφωνα στη διάσκεψη.

   Οι νέες μειώσεις αφορούν επιπλέον 8% στην έκτακτη αποζημίωση των υπαλλήλων, που επιφέρει μείωση των χαμηλών κλιμακίων κατά 39% και των υψηλότερων κατά 48%. Παράλληλα, αλλάζει και ο τρόπος καταβολής του επιδόματος και θα δίνεται πλέον σε μηνιαία βάση και όχι δυο φορές το χρόνο όπως ίσχυε. Το ΚΚΕ τάχθηκε κατά των περικοπών των επιδομάτων, ενώ διαφώνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

   Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τόσο στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις έχει ταχθεί υπέρ την πλήρους κατάργησης της βουλευτικής σύνταξης, του περιορισμού της βουλευτικής αποζημίωσης, των αμοιβών για συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τον περιορισμό των αμοιβών για άλλες κοινοβουλευτικές δραστηριότητες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...