Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Με το δεξί οι Οράνιε, 2-0 νίκησαν τους Δανούς...

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο αρχηγός της Ολλανδίας, Τζιοβάνι φαν Μπρόκχορστ την 100η συμμετοχή του με τη φανέλα των «οράνιε», καθώς η ομάδα του έκανε ιδανική πρεμιέρα στον Ε’ Ομιλο επικρατώντας με 2-0 της Δανίας. Για 20ο ματς παρέμεινε αήττητη η ομάδα του Μπερτ φαν Μάαρβικ!


Η νίκη ήταν πέρα για πέρα δίκαιη για τους Ολλανδούς, που χρειάστηκαν και την βοήθεια του Σ. Πόουλσεν, που σημείωσε αυτογκόλ, για να πάρουν μπρος, ενώ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους με την είσοδο του Ελία (67') στο ματς.


Οι δυο προπονητές γέμισαν το κέντρο τους με πολλούς παίκτες και είναι χαρακτηριστικό ότι κι από τις δύο έλειπε το κλασικό φορ. Οι Ολλανδοί έπαιζαν με ένα σύστημα 4-2-3-1 που στην επίθεση «μεταφραζόταν» σε 4-3-3 με τους Φαν Πέρσι, Φαν ντερ Φάαρτ και Κάουτ στην γραμμή κρούσης, ενώ ο Ολσεν παρέταξε τους «ρόλιγκανς» με 4-4-2 και τους Ρόμενταλ, Μπέντνερ μπροστά.

Χωρίς τη μεγάλη φάση πέρασε το πρώτο 20λεπτο με τις δυο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου, καθώς κύριο μέλημά τους ήταν η διατήρηση του μηδέν. Ωστόσο, οι «οράνιε» από το 20ο έως το 25ο λεπτό δημιούργησαν κάποιες καλές φάσεις κυρίως με τον Φαν ντερ Φάαρτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου, ωστόσο, ανήκε στους Δανούς, με τον Μπέντνερ (28’) να στέλνει με κεφαλιά ελάχιστα άουτ τη μπάλα. Η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου, ήρθε στο 43’ με τον ανέτοιμο, όπως αποδείχθηκε Φαν Πέρσι να στέλνει τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη, το σκορ άνοιξε με το... καλησπέρα για τους «οράνιε». Ο Φαν ντερ Φάαρτ σέντραρε στην καρδιά της άμυνας των Δανών, εκεί που ο Σ. Πόουλσεν έδιωξε με κεφαλιά, όμως η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Αγκερ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του...

Οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές από εκείνο το σημείο και μπροστά, έχασαν άλλη μια καλή ευκαιρία με τον ανέτοιμο Φαν Πέρσι, ενώ είχαν κι οριζόντιο δοκάρι με τον Σνέιντερ στο 82’.

Τέλος στη σεμνή τελετή, έβαλε ο Κάουτ στο 85’ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από το πλασέ του Ελία στο δοκάρι, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σνέιντερ. Στο 88’ ο Σ. Πόουλσεν πρόλαβε κι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Αφελάι και γλίτωσε την ομάδα του από μια βαριά ήττα.

Στον αντίποδα, οι Δανοί δεν απείλησαν καθόλου στην επανάληψη και δικαίως έφυγαν με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο.



πηγή :  http://www.ethnos.gr/ethnosport/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...