Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

O Imperial Νεοκοτσάμπασης και οι νεόδουλοι.....

Αν πάμε πάρα πολλά χρόνια πίσω, σαράντα, πενήντα, εξήντα θα δούμε ότι οι γονείς μας η οι παπούδες μας μέσα στην φτώχια της μεταπολεμικής η της μεταπολιτευτικής Ελλάδας είχαν ένα όνειρο να φτιάξουν ένα σπίτι για να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους.


Αυτό είναι κάτι που το προσπάθησαν και το πέτυχαν ιδίοις δυνάμεις χωρίς να πάνε να πάρουνε κανένα δάνειο χωρίς να χρεωθούν. Η τακτική ήτανε απλή πάρα πολύ απλή στην σύλληψη, είχανε φτιάχνανε δεν είχανε δεν φτιάχνανε.





Οσοι ήτανε τυχεροί ειδικά στις δεκαετίες του πενήντα και του εξήντα και είχαν κάποια δουλειά ως υπάλληλοι η είχανε στήσει κάποια μικροεπιχείρηση που τους έδινε κάποιο εισόδημα, όσα τους περίσσευαν τα έβαζαν στην άκρη και αγόραζαν ένα οικόπεδο και σιγά σιγά το έχτιζαν, για να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Βέβαια υπήρχαν και εκείνοι που δεν μπορούσαν να βρουν κάποια δουλειά και άρχιζαν και φώναζαν, τότε οι κυβερνήσεις της ΕΡΕ του Καραμανλή του επωνομαζόμενου και εθνάρχη για να τους βγάλουν από τη μέση τους έστελναν μετανάστες και έτσι γέμισε η μεταπολεμική Γερμανία με έλληνες εργάτες που ενώ οι γερμαναράδες τους ειχανε κάψει το σπίτι χωρίς να τους το πληρώσουνε και τους σκοτώνανε, πήγαν οι φουκαριάρηδες οι ελληνες και έχτιζαν την χώρα των δολοφόνων τους.

Στην μεταπολιτευτική περίοδο άρχισαν να έρχονται οι γερμανοί στην χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές εισάγοντας τα ωραία τους μάρκα σαν συνάλλαγμα στην χώρα μας επιβεβαιώνοντας έτσι την ρήση ότι "Οι σημερινοί εχθροί θα είναι οι αυριανοί τουρίστες" και καταλήξαμε να είμαστε και υποχρεωμένοι γιατί προτιμούσαν τουριστικά την χώρα μας, για το έγκλημα βέβαια ούτε κουβέντα.... Δηλαδή αυτοί οι ελεεινοί και φτηνά εργατικά χέρια εξασφάλισαν και χτίσανε την χώρα τους και ούτε φράγκο δεν στάξανε για το σπίτι που μας κάψανε και τους είμασταν και υποχρεωμένοι γιατί μας φέρνανε και συνάλλαγμα σαν τουρίστες...

Θέλετε τώρα από ένστικτο θέλετε από κακό χαρακτήρα πέστε το όπως θέλετε άρχισαν οι έλληνες από κει που δεν πήγαινε κανένας να δουλέψει στο δημόσιο τομέα ξαφνικα έγινε ελντοραντο, αρχίσανε κάτι αυξήσεις στα μισθά επί Ράλλη και ξεκινήσανε να γίνονται διορισμοί επι Υπουργείας Μ. Εβερτ, μια τακτική που ερχόμενο το πασοκ στην εξουσία την συνέχισε και την επαύξησε σε κανονική διαδικασία εξαγοράς ψήφων συνεχιζόμενη μέχρι σήμερα βέβαια.

Αφού λοιπον φάγαμε τα λεφτά του σχεδίου Μάρσαλ αλλά και τα φράγκα από τα ασφαλιστικά ταμεία, φτάσαμε στην χούντα και αποκει στην μεταπολίτευση του καραμανλη που μας έβαλε στην εοκ, μέχρι που ήρθε η αλλαγή με σύνθημα έξω από τη εοκ και το νατο απόπου δεν βγήκαμε ποτέ βέβαια και για να μας κάνει πλούσιους και αρχίσανε τα δάνεια και οι αγορές του αιώνα, τα σκάνδαλα με τα καλαμπόκια και το τσοβόλα δώστα όλα και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα το μααστριχτ, και ξαφνικά από κει που γυρνάγανε οι έλληνες από την γερμανία με κομπόδεμα και φτιάχνανε κάνα σπίτι στην πόλη η στο χωριό, οι νέοι δεν χρειάστηκε στην δεκαετία του ενενήντα και του δύο χιλιάδες να πάνε πουθενά γιατί ήτανε πλούσιοι, δουλειές υπήρχανε και βέβαια οι τράπεζες σου δίνανε δάνεια δεν χρειαζότανε να αποταμιεύσεις γιατί αν είχες μια σταθερή δουλειά πχ. στην τράπεζα η σε κάποιο υπουργείο έπαιρνες το χαρτί και να το καινούργιο σπιτάκι, να το καινούργιο αυτοκινητάκι και φραπές παραλία και αραλίκι gucci και valentino.

Εκείνο που δεν ξέρανε όλοι οι έλληνες στις δύο προηγούμενες δεκαετίες ήταν πιο μέλλον τους προετοιμάζανε και ποιοί ήταν αυτοί που το προετοιμάζανε... και ας υπήρχαν φωνές που φώναζαν όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν τους άκουγε και δεν τους έδινε σημασία γιατί εμείς ήμασταν πλούσιοι, είχαμε πρόσωπο δανειζόμασταν, είχαμε σπίτι αυτοκίνητο εξοχικό και μες στην καλοπέραση. Μα καλά ρε παιδιά κανείς δεν ξέρει ότι κανένας δεν σου δίνει τίποτα τζάμπα? ο τσάμπας πέθανε.... και κάποτε έρχεται η ώρα να πληρώσεις. Εντάξει το δέχομαι και καλά δεν έχω να πληρώσω ουκ αν λάβεις από του μη έχοντος και πάρε πίσω το σπίτι η το αυτοκίνητο και όλα αυτά είναι το λιγότερο και είσαι πάλι ελεύθερος μα εκείνο που έχει σημασία είναι το σύνολο γιατί όλα είναι ένας φαύλος κύκλος και στο τέλος η ίδια η χώρα πρέπει να επιστρέψει τα δανεικά, αλλά μάλλον εμείς δεν έχουμε συνολική συνείδηση είμαστε ο καθένας για την πάρτη του.

Εδώ είναι το σημείο κλειδί αυτοί που μας προετοιμάσανε αυτό το μέλλον ξέρανε μια βασική αρχή ότι μια χώρα την κατακτάς είτε με το σπαθί είτε με το χρέος και αυτό βέβαια ήτανε κάτι που το αγνοούσες βρε ελληνα και βούτηξες τα λεφτά των επιδοτήσεων και των δημοσίων έργων τα χρήματα του δημοσίου γιατί έγλειφες για να γίνεις δημόσιος υπάλληλος με αποτέλεσμα να φτάσουμε να έχουμε στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κάπου 1.200.000 υπαλλήλους σε 12.000.000
πληθυσμό την στιγμή που η μεγάλη βρετανία σε 70.000.000 πληθυσμό έχει περίπου 800.000 δημοσίους υπαλλήλους δηλαδή εμείς οι ίδιοι κλέβαμε τους εαυτούς μας γιατί από ένα εργατικό δυναμικό 3.500.000 ανθρώπων από τους οποίους οι 1.200.000 είναι δημόσιοι υπάλληλοι μας μένουν 2.200.000 να παράξουν πρωτογενές έργο για να ζήσουν τα υπόλοιπα 10.000.000 ε αυτό δεν γίνεται όταν έχεις ένα μααστριχτ που σε έχει κάνει ξενοδόχο και επί 65 συναπτά έτη το ίδιο το κράτος έχει κάνει ότι μπορεί για να διαλύσει την εγχώρια παραγωγή και βέβαια άρχισε η ρεμούλα και η κλεψιά για να μπορέσει το κάθε λαμόγιο να προλάβει να δαγκώσει ότι μπορεί από το πτώμα, τυχαίο ? δεν νομίζω, προσεκτικά στημένο παιχνίδι από αυτούς που μας προετοιμάσανε αυτό το μέλλον....

Εμείς όλοι έχουμε κάποια ευθύνη? βεβαίως και έχουμε γιατί εμείς τις ψηφίσαμε όλες αυτές τις κυβερνήσεις και φτάσαμε στο σημείο να καταλάβουμε με τον χειρότερο τρόπο ότι εξαπατηθήκαμε... αφού πρώτα όλα τα λαμόγια για να βουτήξουνε εύκολα λεφτά μπήκανε στα κόμματα εξουσίας και τα αλώσανε, οι τράπεζες ανδρωθήκανε από το ίδιο σύστημα που τις δημιούργησε και γίνανε οι σύγχρονοι κοτσαμπασηδες οι λεγόμενοι νεοκοτσαμπάσηδες, γλύψαμε για να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι και το μόνο που καταφέραμε ήτανε να γίνουμε νεοδουλοι στους νεοκοτσαμπάσηδες...

Μπορεί σήμερα να αλλάξει κάτι ? όχι δεν μπορεί γιατί για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουμε εμείς μέσα μας, πρέπει να μάθουμε να πολεμάμε για να κατακτήσουμε κάτι σ' αυτή την κολοζωή και να μην είμαστε αφελείς και να θέλουμε τα εύκολα, πρέπει να μάθουμε να μη πιστεύουμε σε λόγια αλλά σε έργα πρέπει να μάθουμε να δημιουργούμε και όχι να κλέβουμε, πρέπει να μάθουμε να μή φθονούμε και να λέμε στον άλλο αφού εγώ δεν μπορώ να φτάσω εκεί ψηλά να μην φτάσεις ούτε εσύ, πρέπει να μάθουμε να μην δολοφονούμε τις αξίες...

Η τελευταία ελπίδα σου πέθανε την στιγμή που δολοφονηθηκε ο καραισκάκης εκείνη την στιγμή τελείωσαν τα πάντα, αυτό είναι που σέρνεις πίσω σου βρε έλληνα και πρέπει να το διορθώσεις ήταν η πρώτη φορά που κινδύνεψαν αυτοί που σου προετοίμαζαν αυτό το μέλλον, η τελευταία ελπίδα πέθανε όταν ο γιωργος παπανδρέου ο επωνομαζόμενος και γέρος της δημοκρατίας έφερε εδώ μέσα τα αγγλικά τανκς για να σε καθυποτάξουν και το κατάφερε ήταν η δεύτερη φορά που κινδύνεψαν αυτοί που σου προετοίμασαν αυτό το μέλλον, δυστυχώς έχεις βάλει ξένο μες στο σπίτι τον έχεις αρχηγό και συ είσαι νεόδουλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...