Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Γιατι η κυβερνηση ηταν απουσα στις διαπραγματευσεις για το χρεος

Στη Βουλή επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας να φέρει τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Γιώργο Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι "η Σύνοδος Κορυφής της 21ης Ιουλίου, ασχολήθηκε αποκλειστικά με την διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους, χωρίς να δοθεί καμία απολύτως σημασία στη συστημική κρίση που έχει προκαλέσει στην Ευρώπη η νεοφιλελεύθερη και βαθιά ταξική πολιτική".

Ο Αλ. Τσίπρας θέτει 3 ερωτήματα:

- Γιατί η κυβέρνηση ήταν απούσα από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, δεν διεκδίκησε έκδοση ευρωομολόγου και φόρου στις τράπεζες και δεν ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του;

- Αν προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο Κοινοβούλιο νέο Μνημόνιο και δανειακή σύμβαση, που θα περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας και θα δεσμεύει ως "εμπράγματες εγγυήσεις" περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου;

- Αν έχει αποδεχθεί να παραχωρήσει σε "εμπειρογνώμονες", τοποτηρητές των αγορών και των δανειστών μας, τον έλεγχο, τη διαχείριση και τη κατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "η λύση-μπάλωμα που δόθηκε, με μετακύλιση του χρέους στις επόμενες γενεές, συνοδεύεται από νέα Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις και υποθήκευση των περιουσιακών στοιχείων της χώρας" και ξεκαθαρίζει ότι "η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να αποδέχεται ερήμην του ελληνικού λαού αποφάσεις που προβλέπουν σκληρή λιτότητα μέχρι το 2020 και επιπλέον θέτουν σε ομηρεία τη χώρα από τους δανειστές και τις αγορές για τα επόμενα 40 χρόνια".
πηγή http://www.avgi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...