Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τρισέ: «Θα χάσουν λεφτά όσοι ποντάρουν σε ελληνική χρεοκοπία»

«Οσοι στοιχηματίζουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας, θα χάσουν σίγουρα τα χρήματά τους, δεδομένης της συμφωνίας που επετεύχθη την προηγούμενη Πέμπτη για τη στήριξή της», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ. Οι χώρες της Ευρωζώνης συμφώνησαν σε ένα δεύτερο πακέτο ύψους 109 δισ. ευρώ είπε ο Τρισέ και σημείωσε ότι οι αποφάσεις για τη διάσωση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.


Ωστόσο, ο επικεφαλής της ΕΚΤ τόνισε ότι «τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να δουλέψει σκληρά και να βελτιώσει την οικονομία της». «Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία και είναι άκρως απαραίτητο και ουσιαστικό, είναι η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά τον έλεγχο της οικονομίας της και να εφαρμόσει τα μέτρα όσο πιο σύντομα και αυστηρά είναι δυνατό».

Ασφαλές το ευρώ
«Το ευρώ είναι περισσότερο ασφαλές και αξιόπιστο, και δεν επηρεάζεται από τις πιέσεις των κρατικών χρεών», είπε ο ίδιος, και σημείωσε ότι εκτός της Ελλάδας, η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει λιγότερα δημοσιονομικά προβλήματα σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, αν και χρειάζεται να κάνει «τεράστια» βήματα στην κατεύθυνση βελτίωσης της διακυβέρνησής της, υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Η Deutsche Bank σε χθεσινή της έκθεση σημειώνει ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, με απομείωση (κούρεμα) 21%, είναι διαχειρίσιμη για τις ελληνικές τράπεζες, αν τα κύρια βασικά κεφάλαια (Core Tier 1) παραμείνουν στο 7%. Ωστόσο, αναφέρεται στην ίδια έκθεση, αν αυξηθεί στο 10%, τότε οι τράπεζες θα χρειαστούν αυξήσεις κεφαλαίων ύψους 6 δισ. ευρώ.
πηγή : http://www.imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...