Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Δρομολογούνται έργα ΣΔΙΤ ύψους €2 δισ...

Ένα στα δύο έργα (στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) που εγκρίθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη από τα 57 έργα ΣΔΙΤ που ενέκρινε η πρώην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας μόνο 22 μπορούν να δημοπρατηθούν και να υλοποιηθούν.




Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους με ενεργό ρόλο στήριξης να έχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που μπορεί να παρέχει προνομιακά δάνεια τόσο στο Δημόσιο όσο και στους ιδιώτες, εφόσον εγκρίνει τα επενδυτικά σχέδια που θα γίνουν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.

Επίσης η διυπουργική επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο, κατάφερε να απομπλέξει 25 μεγάλα έργα στους τομείς τουρισμού, ενέργειας και μεταποίησης, τα οποία αφορούν σε επενδύσεις 2 δισ. ευρώ που φαίνεται ότι θα προχωρήσουν.

Τέλος όσον αφορά στο ΕΣΠΑ, στόχος της υπουργού είναι να υλοποιήσει όσο το δυνατό νωρίτερα το 8% του συνολικού προϋπολογισμού.

Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερωτήσεις για την αύξηση του πληθωρισμού στο 5,4% το Μάιο η κα Κατσέλη τόνισε πως όταν υπάρχει φορολογική επιβάρυνση είναι φυσικό να υπάρχει και προσαρμογή των τιμών προς τα πάνω, φαινόμενο το οποίο σύμφωνα με την υπουργό αναμένεται να συνεχιστεί και τον Ιούλιο με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.

Επίσης, η ΥΠΟΙΑΝ σημείωσε πως η αναπροσαρμογή των φόρων επηρέασε το 39% των προϊόντων που συνθέτουν τον τιμάριθμο, τα οποία αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ στο υπόλοιπο 61% των ειδών η μέση αύξηση ήταν 1%. "Αυτό το 1% προσπαθούμε να γίνει μείωση", σημείωσε η κα Κατσέλη.



Πηγή : http://www.capital.gr/   Στέλιος Κράλογλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...