Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Επιμένει για την αλλαγή των συνθηκών της Ε.Ε. η Μέρκελ


Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε ξανά ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή δεν αποτελεί ταμπού αλλά προτεραιότητά του είναι να εργαστεί στο υπάρχον πλαίσιο.



Η Γερμανίδα Καγκελάριος, τάχθηκε υπέρ των ρυθμιστικών αλλαγών ώστε να υπάρξουν κυρώσεις για τις χώρες με πολύ μεγάλο έλλειμμα η με συσσωρευμένο χρέος. Η ίδια υποστήριξε ότι αυτές οι αλλαγές θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των αγορών.


Τόσο η Μέρκελ, πάντως όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα για ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βαν Ρομπάι, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της Γαλλίας, δήλωσε ότι δεν χρειάζονται νέοι θεσμοί για τη διεύθυνση της οικονομικής στρατηγικής της Ε.Ε. αλλά μια αυξημένη επίβλεψη στην εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας.

Λόγω της κρίσης του ευρώ, η Γαλλία πρότεινε μια μεταρρύθμιση του τρόπου με τον οποίο διευθύνεται η ευρωζώνη, με τακτικές συνόδους των ηγετών των 16 χωρών μελών, και τη σύσταση μιας γραμματείας, με δικό της πρόεδρο, για να συντονίζει την οικονομική της πολιτική.

Σε διαφορετική του συνέντευξη, στο βελγικό περιοδικό Trends, ο Ρομπάι επεσήμανε ότι αν το πακέτο οικονομικής στήριξης της Ευρωζώνης, ύψους, 750 δισ. ευρώ αποτύχει, τότε θα πρέπει να επεκταθεί.

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν η υπόνοια αιτήματος να τεθεί αυτό το σχέδιο διάσωσης στην πράξη. Αν το σχέδιο αποδειχθεί ανεπαρκές, η απάντησή μου είναι απλή: στην περίπτωση αυτή, εμείς θα κάνουμε περισσότερα", δήλωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στη χώρα μας, ο Βαν Ρομπάι εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα χρεοκοπήσει και ότι καμία χώρα δεν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Στη συνέντευξή του, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι δύσκολο στην πράξη να κριθούν οι επιπτώσεις της πτώσης 16% του ευρώ φέτος.

πηγή :   http://www.enet.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...