Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Οι πρώτες συμφωνίες για τον τουρισμό επικυρώθηκαν

Με 30 συμφωνίες νέες συμφωνίες έκλεισαν οι εργασίες του 1ου Ελληνο-Βουλγαρο-Τουρκικό Φόρουμ, στο οποίο παρευρέθησαν τουριστικοί πράκτορες των τριών χωρών και αντιπροσωπείες από τα προξενεία, το Σαββατοκύριακο στο Porto Carras στη Χαλκιδική.


Η οικονομική κρίση δεν έχει πλήξει μόνο την Ελλάδα αλλά και τις όμορες χώρες και ο τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των εθνικών οικονομιών, πράγμα που σημαίνει πως η συνεργασία είναι αναγκαία στην παρούσα φάση. Έτσι, οι τουριστικοί πράκτορες της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας αναγνωρίζοντας την συνεργασία ως μοχλό για την τουριστική ανάπτυξη των τριών χωρών, καθώς αυτές είναι όμορες, επεδίωξαν να ενισχύσουν τις δράσεις τους και να προσεκλύσουν το τουριστικό κοινό, που αγαπά την γεωγραφική ποικιλομορφία της Βαλκανικής Χερσονήσου αλλά και της Τουρκίας ως την εγγύτερη ευρωπαϊκή χώρα που ανήκει στην Ανατολή.

Για τους τουριστικούς πράκτορες η Χαλκιδική βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ειδικών πακέτων της καλοκαιρινής περιόδου που επεξεργάζονται τουριστικοί πράκτορες από τις τρεις χώρες.

Όπως δήλωσαν, οι τουριστικοί πράκτορες από την Βουλγαρία, η χώρα τους κερδίζει" έδαφος στις προτιμήσεις των πακέτων της χειμερινής περιόδου με "κράχτες" τα χιονοδρομικά της κέντρα αλλά και τον ιαματικό τουρισμό.

Αντιστοίχως, τα τουριστικά "πακέτα" για Τουρκία επιστρατεύουν τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία και τους προορισμούς όπως η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη με τιμές ανταγωνιστικές ώστε να μένουν ικανοποιημένοι οι επισκέπτες της χώρας.

"Η γεωγραφική και η πολιτιστική εγγύτητα των τριών χωρών μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων", υπογράμμισε ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Χουσεϊν Οζντεμίρ.

Ο πρόεδρος της ένωσης φορέων τουρισμού-ευεξίας της Βουλγαρίας, Στάνιμιρ Στάνκοφ τόνισε πως το πλεόνασμα των ιαματικών πηγών, που διαθέτει η χώρα του, μπορεί να διευρύνει την τουριστική δραστηριότητα και να εισάγει τον ιαματικό τουρισμό, ως μια διαφορετική πτυχή των τουριστικών υπηρεσιών. Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχουν τουλάχιστον 600 ιαματικές πηγές και πως ο ιαματικός τουρισμός "παράγει" περίπου το 8% του ΑΕΠ της Βουλγαρίας.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας και πρόεδρος της εταιρίας "Nadejda", Βαλέρι Τζέκοφ, ζήτησε από τους τουριστικούς πράκτορες να εξετάσουν την προοπτική ένταξης στα πακέτα του και του ιατρικού τουρισμού. Τους παρότρυνε δε, να προσεγγίσουν ταμεία ασφάλισης από χώρες της Ευρώπης υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Πηγή :  http://www.traveltimes.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...