Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

3 καταγγελια μηνυση κατα της Google

www.EurActiv.gr

Άλλη μια αγωγή δέχτηκε η μηχανή αναζήτησης Google, φθάνοντας σε παγκόσμιο επίπεδο τις 3 καταγγελίες.
Η γαλλική εταιρεία που διαχειρίζεται τη μηχανή αναζήτησης 1PlusV τόνισε ότι μηνύει την Google για 295εκ ευρώ ενώπιον του Γαλλικού Εμπορικού Δικαστηρίου, ισχυριζόμενη ότι η Google καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά υποβιβάζοντας ή εμποδίζοντας αντίπαλες υπηρεσίες.
Η γαλλική εταιρεία συντάχθηκε με άλλες τρεις (eJustice.fr, Foundem.com και Microsoft's Ciao) που έχουν ήδη στραφεί εναντίον του κύριου επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας, τους αλγόριθμους αναζήτησης που διαθέτει. Η eJustice ανήκει στην 1PlusV.
Πριν από αυτές τις καταγγελίες, η Επιτροπή ξεκίνησε επίσημη έρευνα για τη λειτουργία αναζήτησης της Google τον περασμένο Νοέμβριο.
Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε έρευνα για τη διαφημιστική δραστηριότητα της εταιρείας Google μετά από παρόμοιες καταγγελίες στην αμερικανική αντιμονοπωλιακή αρχή.
«Έχουμε μόνο λάβει κάποιες καταγγελίες, άρα δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομερώς ακόμα. Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους χρήστες μας. Είναι η βασική αρχή για την εταιρεία μας και θέλουμε πραγματικά να το εξηγήσουμε αυτό», είπε η Google σε γραπτή της δήλωση χθες (28 Ιουνίου).
Η 1plusV υπέβαλε ξεχωριστή καταγγελία στο Παρίσι καθώς δεν μπορεί να απαιτήσει ικανοποίηση για τη ζημία ενώπιον της Επιτροπής. Η Γαλλική εταιρεία κατηγορεί την Google ότι καταπνίγει τους ανταγωνιστές της συνδέοντας την Adsense, την διαφημιστική υπηρεσία της στη μηχανή αναζήτησης της Google.
Σύμφωνα με τη δήλωση που προέβη η εταιρεία, η Google «ακολουθεί μια στρατηγική αποκλεισμού εναντίον των κάθετων μηχανισμών αναζήτησης στην αγορά για φυσικές αναφορές στις λίστες και τη διαδικτυακή διαφήμιση που συνδέονται με τις αναζητήσεις, και στον τομέα της παραγωγής και εμπορευματοποίησης των τεχνολογιών αναζήτησης».
«Μεταξύ 2007 και 2010, όχι λιγότερες από 30 κάθετες μηχανές αναζήτησης που δημιουργήθηκαν από την 1plusV μπήκαν στη μαύρη λίστα, μερικές εκ των οποίων έδειξαν σημαντική επιχειρηματική δυναμική», συνεχίζει η δήλωση.
Η Adsense επιτρέπει στους πελάτες να αγοράσουν συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά έτσι ώστε σε μια αναζήτηση των αγορασμένων λέξεων να εμφανιστεί επίσης η διαφήμισή τους στους χρήστες. Η καταγγελία έγκειται στο ότι οι ανταγωνιστές δεν έχουν επιλογή από το να αγοράσουν από την Adsense για να βγάλουν λεφτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις από τα Stournaria

Sponsored Ads

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...